2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Arkadaşım da bebeği 9 aylıkken başladı işe oğluna kaynanası bakıyor hic bir sorun yaşamadı canım. Benim şahsi fikrim anne bebeğinin yanında ne kadar kalırsa kârdır
Ben de kâr kârdır diye düşünüyorum. Keşke özel sektörde de kamu gibi şartlar olsa da, minik yavrularımızdan ayrı kalmasak

Ben de kâr kârdır diye düşünüyorum. Keşke özel sektörde de kamu gibi şartlar olsa da, minik yavrularımızdan ayrı kalmasak
4 aylikken bebek duygularini yansitamaz ki 9 Aya kiyasla. Kesinlikle 9 ay annesi yaninda ise daha iyi tabii ki. Sizi zorlamiyorsa mutluysaniz devam ..bence sizin fikriniz mantikli. Ama is size de iyi gelecek ve donunce aksam daha iyi kaliteli vakit geciririm derseniz 4 aylikken. Benimki fikrim degil bilimsel bilgi

Kendimi işyerinde oğlumu ise evde düşünemiyorum. Arada babaneye kalmaya gidiyoruz, her gece "siz gidip yatak odasında yatın dinlenin ben torunumla kalırım" cümlesini duyuyorum. Ben kendimi henüz ayrı odalarda yatamaya bile hazır hissedemiyorken, tüm günü işyerinde gecirebilmem imkansız gibi görünüyor. Babaneye de 3 aydır bir türlü laf anlatamıyorum

Bende iş yerinde benzer şeyler duydum bende en az 1 yıl ücretsiz izin düşünüyorum, sonra daha zor sana aşılacak hiç bırakmayacak tarzında ancak ben bi yerde okumuştum güvenli bağlanma ilk 2 yılda oluşuyor ve aklında 2 yıl anneyle zaman geçiren bir bebeğin anneden ayrılması daha kolay çünkü geri geleceğini idrak edebiliyor , bunun aksini söyledi çoğu kişi 2 yılda sana bağlanıyor asla ayrılmıyor dendi ama bende şu küçücük bebeği bırakıp gidemem çünkü şuan tamamen muhtaç 4 aylık bebekte öyle anneden başkası yeri geliyor sakinleştiremiyor kar kardır bence kalabildiğiniz kadar evde kalın bende öyle yapacağım inşallah benim ona onun bana ihtiyacı var

Durmayınca napacak acaba valla bazen anneden başkasında sakinleşmiyorlar bizim karnımızda durdular 9 ay noluyor anlamıyorum bu babanelere

Yipratici ama sen pes etmedikce gecer canim. Benim de bir kac gun oncesi hic emmek.istemedi meger hastaymis bebegim bazen de asiri gazlaninca bakiyorum ara ara emmek.istemiyor
İnşallah canım benimki de geçici gibi geliyor bana iki gün öncesine göre daha iyi şu an
Canım sadece anne sütüyle besledim bir dönem kilo alımı az oldu ama umarım meme reddi olmaz iki gündür sık sok emziriyorum daha iyi gibi su an.

Kızlar şu markayı hiç duydunuz mu fiyat performans olarak iyi gibi geldi bana

Eklentiler

• IMG_7718.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 92
Nasil yaptiriliyor aleerrji testi? 6 aydan knce yapilmiyor tarzi bir sey söylemislerdi
Yok cnm yapılır, süte karşı toleransını dışkı testi ile öğrenebilirsin, bu şüphenden doktora bahset belki gerekli görmez başka bulgular da gerekebilir.
Mamayı koyup ıstiyorum canım cezveden daha pratik geldi bana
Kesinlikle daha pratik.
Anladım cnm kilo alımı azsa yapacak birşey yok, benim oğlumun da kilo alımı az çıktığı için her kontrolde biraz daha artırdı doktor mamayı o kadar biberonla beslemenin sonunda da meme reddi başladı. Ben neler yaptım; önce kaşık biberona geçtim hemen geri döndü memeye ama kaşık biberonla beslerken o kadar ağlıyor ki sinir krizi geçiriyordu çocuk bırakmak zorunda kaldım onu , comotomo biberona geçtim o da biraz süre kazandırdı bana çok yavaş akımlı çünkü, sonra senin gibi gezerek emzirmeye başladım, hastane tipi pompa kiraladım şimdi sütü artırmak için 3 saatte bir sağım yapıyorum iki günde artış başladı memeye geri dönmese de en azından sütüm artmış olur. Gece emiyor uyanınca emiyor gün içinde bazen direkt reddediyor bazen 3-4 dk emip bırakıyor ama beni çok üzüyor bu durum alıştıramadım kendimi memeyi bırakacağına.
İlk karar verdiğimde dönmüyordu, hava sıcak ve artık sıkıştırmak istemiyorum rahat rahat hareket etsin geniş alanda yatsın istedim. Şuanda da dönmeye başladı vallahi
İncecik bir kundak aldım ben de yaz için esnek bir kumaş rahat gibi ama dönerse bırakıcam ben de

minseo kizimin gozleri de laci idi. O kadar umutluydum ki menekse gozlum diyordum. Suan bildigin koyu kahve ama bence gene guzel gozleri kizimin her seyi guzel Ben tam kiz annesiyim gercekten
(Ogluma hala bazen kızım diyorum )
Yani ne olacağı belli olmuyor demek ki bekleyip görmek lazım Kız annesi olmayi ben de çok sevdim sanırım erkek bebekler biraz daha enerji istiyor büyüdükçe
Gündüz için napıyorsun canım gece bende karanlıkta uyutuyorumda
Gece bizim gibi karanlikta gündüz de normal odadaki ışık neyse o şekilde uyutuyorum böylece gece gündüz ayrımını daha kolay yapabilir diye düşünüyorum canım
Ah canım o kadar zor ki şuan tabi gitsekte arkamizdan aglayamazlar doğal olarak 9. Ay daha zor olur. Önemli olan bebeğe görünmeden kaçmak yerine ona anlatip geri döneceğini söylemekmis. Ben Ekin i şuan ara ara anneme bırakıp cikiyorum cikarken de biz şimdi babanla gidiyoruz ama geleceğim diyorum her defasında. İlk zamanlar 1 saat cikarken simdi 4-5 saate kadar dışarıda kaliyoruz böylece adapte olacağını düşünüyorum. Mecbur işe döneceğiz keşke yasal haklarimiz çok daha fazla olsa

Kizlar bebegimin pipisinin ucunda kizariklik var doktor ucu dar demisti zaten daha sunnet ettirmedik neden olur sizce kizariklik nasil gecer hafta ici doktora goturcemde evde yapilabilecek bisi varmi
Canım bizimkinin de ucunda darlık var ürolog banyodan sonra kantaron yağı sürüp deriyi geri çekerek ucunu genişletebilirsiniz hafif hafif dedi deneyebilirsin. Kızarıklığın sebebini bilmiyorum bakıcam şimdi bizimkinde de var mı ben mi dikkat etmedim acaba diye.

Kızlar bizim banyoda ağlama işini çözdüm bugün yine küvette yattik kiyafetle sonra yavaş yavaş soydum şimdi su dökeceğim tamam mi dedim aguuu dedi bacaklarindan yavaş yavaş döktüm suyu kırmızı balığı söyleye söyleye yıkandık Cidden kademeli gitmek işe yaradı ve bu şekilde korkusunu yendi miniğim

Cnm ben karartıyorum çünkü çok daha uzun uyuyor karanlıkta, ışık gelince 30dk 40dkda uyanıyor hemen. Ya bir fenomende görmüştüm portatif bir siyah perde yapışkanlıydı herhalde gittiği yerde yapıştırıyordu cama ama bulamadım o ürünü şimdi.

Kızlar merhaba,
Şimdi de mama reddi yaşıyorum. Tıpkı meme reddi yaşadığım gibi. Mamasını da uyku sersemi ya da uyurken verebiliyorum. Doktora söylerim yarın getir idrar test yapalım dedi. Böyle sıkıntı yaşayan var mı?
Bu arada anne sütü almıyor sütüm kesildi çünkü.
Mama reddi yaşayan var mı
4 gün sonra tam 4 aylık olacağız. İnşallah ataktır geçer gider

Banyo yapmayo sevmiyor demekki minik sultan ya Ben de o yönden rahatım banyo yapmayı çok seviyor küvetine koyarken gülmeye başlıyor çırpınarak. Keşke hep böyle olsa. Bu arada Alya 2 gündür kafasını geriye atıyor uzanırken belini döndürmeye çalışıyor. Kayıyor artık tamamen dönmeye başlayacak sanırım 1/2 haftaya. 4.ayda dönmeye başlıyorlar sanırım

Dogum yapan birine hediye edersiniz
Ben kendim kullanıyorum ped niyetine çok yoğun oluyorum 2.ve 3.gün. Normalde de yoğun olurdum ped dayanmıyor bana hep taşıyor bebek bezi çok güzel emiyor bir damla bile taşmıyor. Hatta bir ara sabah işe giderken yatağımda cinayet işlenmiş gibiydi ailece yoğun oluyoruz o yüzden kansızız sürekli takviye alıyoruz mecbur

Bizim gözümüzde böyle kızlar eşimin açık mavi gözleri babam ela kayınbabam yeşil dedem maviydi ama ben kahverengi mavi olmaz ama ela falan olur belki diyorum oğlum tamamen baba ama göz rengi anneye çekmiş sanki gözleri görsünde annesi gibi 8 numara gözlük takmasın yeter tabi ama insan merak ediyormuş

Eklentiler

• 8179A5BE-75AF-408A-9FEC-9FE7FCA9B871.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 85
Bende 1 haftadır mamada çok zorlaniyorum dediğin gibi canım sadece uykudaysa alıyor o da 40 anca içiyor meme destekli gidiyorum zaten gunde 4 kez mama veriyordum mamayı mi değiştirsem diye düşünüyorum

Kızlar iyi akşamlar nasılsınız? 0.5 tog kullandığınız uyku tulumu varsa önerileriniz nelerdir buldum ben ama öneri üzerine alırsam daha iyi olur

Bende 1 haftadır mamada çok zorlaniyorum dediğin gibi canım sadece uykudaysa alıyor o da 40 anca içiyor meme destekli gidiyorum zaten gunde 4 kez mama veriyordum mamayı mi değiştirsem diye düşünüyorum
Sen yine emziriyorsun bende o da yok 6 da verdim 100 cc uyurken içti şimdi verdim 60 cc zorla içti

Kafasını böyle çeviriyor. Dönmeye çalışıyor herhalde durmuyor yerinde sabit.

Eklentiler

• 3054B371-485D-42F4-9B14-57F33BAC9188.webp
    54,4 KB · Görüntüleme: 74
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…