2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Benim kızım genel olarak peynir gibi kusar bu sorun muymuş acaba?
Peynir gibi kusuyorsa yediği yarıyor derler canım
Teyzelerim yakışıklı olmuş muyum? Halamın düğününe hazırlanıyorum

Eki Görüntüle 3262477
Maşallah oyuncak bebek gibiii olmuş boyu uzun baya kac cm canım
Canım bizimde öyle eller sürekli ağzında salyalı önlükler tükendi yetmiyor artık mendillerinden koydum günde kaç defa üst değiştiyorum saymadım bile atak dönemi olabilir

Sürekli dönme halinde yatakta bile döncem diye uyumuyor kızım komando oldu çıldırmam geliyorrr bir de bu pozisyonda poposunu kaldırıp sürünüyor
Cnm bu halıdan memnun musun ben de bu sendeki katlanan ince olanı sepete ekledim almadım daha acaba kalın ve katlanmayana göre bu çok mu incedir diye arada kaldım.
Peynir gibi kusuyorsa yediği yarıyor derler canım

Maşallah oyuncak bebek gibiii olmuş boyu uzun baya kac cm canım
Teşekkür ederiz teyzesi Pantolonun boyu uzun kesilecek daha ondan öyle uzun mu çıktı acaba 40 gün önce 58 cmdi şimdi kaç oldu Salı günü kontrolde öğreneceğim bakalım

Az önce kızamık paylaşımı altında su yoruma denk geldim, paylaşmak istedim...

Bu arada Antalya da tüberküloz vakalarında artış varmış. (Twitterda bir dr paylaşımında gördüm.) Bu kadar mülteci olunca malesef böyle oluyor... neyse bu konuda diyecek çok şeyim var susuyorum.
Evet ben de o yüzden sulu yemekleri için silikon tercih etmedim koku siniyormuş deterjanla da yikanmiyor bunlar eee nasil temizlicez direk çöpe atarim ben takintiliyim
Sulu yemekleri tabakta verdim. Ama silikon neden deterjanla temizlenmezmiş ki kızın oioi bölmeli tabağını ve bardağını ben hep yikamistim ,surekli makinaya atamıyorsun ki bazen 1 saat arayla lazım oldu hemen elde deterjanla yıkadım sürekli.
Kızlar bende be safe var 0-18 kg arasında kullanılıyor ne zaman kullanmaya başlamalıyım oturmaya başladığında mi alin etrafı izlemeyi çok seviyor su anki puseti çok alcak sıkılıyor o yüzden
Be safeler genelde 9-18 canım. 0-18 olan izi turn sanırım yanlış aklımda kalmadıysa. Daha cok puset gibi . Bende izi comfort izofixli var kızda 9-18 kg , sizinde ayni ise desteksiz oturmaya başladığında demisti doktorumuz bizde o şekilde yapmıştık. Yaklaşık 6.aydan sonra yani. Diğer modeller için bilgim olmadığından yorum yapamıyorum.
Araba yolculuğu süresince oturma pozisyonunda olacak çünkü.

Mama önlüğü, yakası kullanmayı denediniz mi canım çok pratik oluyor gerçekten. Üst değiştirmektense hemen önlüğü değiştiriyorum. Daha önceden de ağlaması var mıydı? Yani kolik miydi, kolik bebeklerde atak haftalari daha zor geçiyor diye biliyorum. Kolik bebeklerde ten temasına daha düşkün oluyor.
Damaklari diş çıkartmaya hazırlandığı için hem ck kaşınır hemde çok salya üretiyor canım.
Ağlayan bebekle ilgilenmek zor gerçekten Allah sabır güç kuvvet versin ama bu günler geçecek emin ol. Benimde eşimin çalışma saatleri çok uzun bazi günler hiç görmediğimiz bile oluyor. Tek başına cocuk büyütmek gerçekten çok zor seni çok iyi anlıyorum ama inan geçecek

Nasip işi canım birazda bunlar. Bebek her türlü büyüyor. İlk oğlum 24 ay emdi ama her ay hastanedeyiz biz , en ufak şeyde hasta olur. Kuzenim hiç emmedi 2 yaşında ama 1 kere bile hasta olmadı daha maşallah.

Bir haftada cok almış maşallah bizimde geçen ay öyle süper bir haftamız vardı danışmandan öğrendiğin püf noktalarını bizimle paylaşır mısın
Meme reddi sebebi biberon kaynaklı olduğu için. Biberon faktörünü ortadan kaldırdık tamamen, mama ya da sütü kaşık biberon ile verdim, beslenme aralarında meme teklif ettim . Memeyi teklif ederken birazcık şırınga ile mama ya da süt sıktım 2 . Gün sanırım biberondan umudu kesince almıştı memeyi

Emzirme danismani nasi tavsiyelerde bulundu cnm merak ettim
Biberon kaynaklıydı canım bizimki.
Biberon ile beslemeyi tamamen kestik, kaşık biberon ile verdim ama beslerken arada memede teklif ettim ve ağzına şırınga ile mama ya da süt sıktım. Yanlış hatırlamıyorsam 2. Gün memeyi geri tutmuştu ara ara red devam ediyordu ama biberonu unutana kadar. Bana dediği şey biberonu emdiği sürece memeye dönmez olmuştu.

Salya sorunu bizimde çok var. Önlük takarak bir nebze azalıyor yoksa 1 saate üst değişiyor bebe

Cnm bu halıdan memnun musun ben de bu sendeki katlanan ince olanı sepete ekledim almadım daha acaba kalın ve katlanmayana göre bu çok mu incedir diye arada kaldım.
Canim bendekinin kalınlığı 1 cm ben memnunum yeterli geldi bana

Bilmiyorum ki deterjan siniyor kokusu kaliyor falan diyor herkes

Ben de şunu gördüm dün acaba menenjit aşısını öne mi çeksem diye düşünüyorum

Eki Görüntüle 3262517
Bence öne çekebilirsin canım bizim doktor aşı olmadığı sürede hastalık kapmayacaginin garantisi yok ve ben bu yükü taşıyamam siz kendiniz karar verin dedi. Çarşamba günü ikisini birden oldu Ayaz ilk gün biraz ateş vardı dun halsizlik ve iştahsızlık devam etti ama cok şükür bugün iyi

Evet mama önlüğü kullanıyorum.Kolik bebek değildir oğlum ama sürekli bir
İlgi alaka istiyor onunla konuşmam,ilgisini diri tutmam gerekiyor.Mesela bazı bebekler durduğu yerde oynar ya da agular filan ya bizde bu durum kesinlikle yok.Oğlumla konuşmaktan,şarkılar söylemekten,zeka kartlarıyla ilgili alakalı alakasız hikayeler uydurmaktan tükenmiş hissediyorum artıkSizde de öyle mi canım bilmiyorum ama göz teması kurmamı bekliyor,onu dikkate almam gerekiyor uyanık olduğu her an Diğer yandan eş evde olmalı ya en azından bebek 6 aya gelene kadar,eşim gelene kadar çıldırmış oluyorum zaten birde eşim gelir gelmez uyumaya başlıyor ya hem seviniyorum hem de içten içe kızıyorum
Allah sağlık versin bebelerimize bu zor zamanlarda geçecek inşallah

Sizde de sürekli ilgili olmanızı bekleyen bir bebek var mı canım merak ediyorum cidden

Eki Görüntüle 3262517
Ben de aynı şeyi düşünüyordum doğrusu,dördüncü ayda karma ve zatürrenin ikincileri yapılacak bizde.Rotayı da 3. Ayda başka aşısı yok diye yaptım,ikincisini de 5.ayda yapacaz.Acaba menejiti nereye sıkıştıracağız ki,canlı aşıları üst üste yapıp zorlamayın bebeğin bünyesini demişti doktor Bildiğim kadarıyla da menejiti bir yaş altında yapınca bir kaç doz şeklinde yapıyorduk,bu durumda ben en erken 6.ayda yapabilirim gibi geliyor

Bilmiyorum ki deterjan siniyor kokusu kaliyor falan diyor herkes
Bu baby me nin biberon temizleyicisi var ya bebekler için ben çocuğun tüm tabak vs leri onunla yıkadım hep. Hiç koku vs hissetmedim /farketmedim.

Eki Görüntüle 3262517
Bunu bende gördüm canım. Menenjiti 6.ayda başlayacağım kizimdaki gibi diye düşünüyorum. 4.ay kontrolünde tekrar konuşurum olmadı. Konu çocuk olunca resmen aksiyetem tavan yapıyor
Hep yakın tensel temas ve hep ilgi istiyor canım benimki de

Y yazosey bebeginiz dondu mu? Nasil gidiyor gobek ustu calismalari?

minseo Akilvar kizlar bir arkadasin bebegi sosyal gulus yapmadi diye endiseliydi. Kimdi o? Acaba bebegi gulucugu verdi mi?
Evet döndu cok şükür cok sık donmuyor halısı veya geniş bir alanı yok henuz alacagım yakın zamanda daha cok döner dıye düşünüyorum ama donuyor cok sukur iyiyiz siz nasılsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…