- 5 Mart 2013
- 23.560
- 44.692
- 798
Bebek ilk 3 ayda alıyormuş anneden alacağını sonrası artik onun vücudunun oluşturduğu bağışıklığa bağlı biraz.Nasip işi canım birazda bunlar. Bebek her türlü büyüyor. İlk oğlum 24 ay emdi ama her ay hastanedeyiz biz , en ufak şeyde hasta olur. Kuzenim hiç emmedi 2 yaşında ama 1 kere bile hasta olmadı daha maşallah.
Nereye sıkıştırabilirim diye düşünüyorum çok üst üste gelmiş olacak aşılarıBence öne çekebilirsin canım bizim doktor aşı olmadığı sürede hastalık kapmayacaginin garantisi yok ve ben bu yükü taşıyamam siz kendiniz karar verin dedi. Çarşamba günü ikisini birden oldu Ayaz ilk gün biraz ateş vardı dun halsizlik ve iştahsızlık devam etti ama cok şükür bugün iyi
İşte ben de onu düşünüyorum canım can sıkıcı oldu iyiceBen de aynı şeyi düşünüyordum doğrusu,dördüncü ayda karma ve zatürrenin ikincileri yapılacak bizde.Rotayı da 3. Ayda başka aşısı yok diye yaptım,ikincisini de 5.ayda yapacaz.Acaba menejiti nereye sıkıştıracağız ki,canlı aşıları üst üste yapıp zorlamayın bebeğin bünyesini demişti doktorBildiğim kadarıyla da menejiti bir yaş altında yapınca bir kaç doz şeklinde yapıyorduk,bu durumda ben en erken 6.ayda yapabilirim gibi geliyor
Nimenrix 12 ayın altinda 2 doz
Nimenrix 12 ayın üstünde 1 doz
Bexero 2 yaş altinda 3 doz
Bexero 2 yaş üzeri 2 doz
Nimenrix muadili ~ Menactra,Menveo
4 farklı bakteri tipini (serogrup A, C, W135, Y) içeren aşılar.
Bexsero ise tek tip bakteri (serogrup B) içeren aşı
Doz sayısı ne zaman yaptırdığına göre değişiyor.
Evet bunu ben de kullanıyorum biberonlari kaynatmak icin bunla yıkanırsa sorun olmaz bence deBu baby me nin biberon temizleyicisi var ya bebekler için ben çocuğun tüm tabak vs leri onunla yıkadım hep. Hiç koku vs hissetmedim /farketmedim.
Biz zaten Ekin i kalabalığa çıkarmıyoruz parka falan da götürmeyecegim şu süreçte 9. aya kadar ekstra özen göstermen lazim. Etrafında temas edeceği çocukta yok bunlar bi nebze içimi rahatlatıyor. Bayramda da evdeyiz yine bi yere gitmeyecegiz insanlarin gönlünü edecem diye çocuğumu riske atamam isteyen kızsın isteyen küssünBunu bende gördüm canım. Menenjiti 6.ayda başlayacağım kizimdaki gibi diye düşünüyorum. 4.ay kontrolünde tekrar konuşurum olmadı. Konu çocuk olunca resmen aksiyetem tavan yapıyor
Başınız sağolsun canımBenim ablam 6 yasinda menenjitten öldü tabi ozamanlar asi falan yok varsada annemler bilmiyordur bu konuda bende cok hassasim oyuzden 3 cu ayda ikisinide yaptirmayi dusunuyorum belki genetik bi yatkinlik falan olabilir
Canim sizin daha erken gibi 3. Atağında olabilirTesekkur ederimbizim de daha iyi cok sukur
Kizlar genel soruyorum. 4.ay atagi ne zaman basliyor? 2 gundur aksamlar nedensiz ciglik cigliga. Aksam cidden bir yeri aciyor zannettik...
Şuradan bi hesaplasana ultrasona göre doğması gereken zamani yazarak
Bebek Atak Haftası Hesaplama - Bebeklerde Atak Haftaları
Bebeklerde büyüme atağı nedir? Bebek atak takvimi ve bebek atak haftası hesaplama aracı ile bebeğinizin büyüme ataklarını hesaplayabilirsiniz.