2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Nasip işi canım birazda bunlar. Bebek her türlü büyüyor. İlk oğlum 24 ay emdi ama her ay hastanedeyiz biz , en ufak şeyde hasta olur. Kuzenim hiç emmedi 2 yaşında ama 1 kere bile hasta olmadı daha maşallah.
Bebek ilk 3 ayda alıyormuş anneden alacağını sonrası artik onun vücudunun oluşturduğu bağışıklığa bağlı biraz.
Nereye sıkıştırabilirim diye düşünüyorum çok üst üste gelmiş olacak aşıları
İşte ben de onu düşünüyorum canım can sıkıcı oldu iyice

Nimenrix 12 ayın altinda 2 doz
Nimenrix 12 ayın üstünde 1 doz
Bexero 2 yaş altinda 3 doz
Bexero 2 yaş üzeri 2 doz

Nimenrix muadili ~ Menactra,Menveo
4 farklı bakteri tipini (serogrup A, C, W135, Y) içeren aşılar.

Bexsero ise tek tip bakteri (serogrup B) içeren aşı

Doz sayısı ne zaman yaptırdığına göre değişiyor.
Bu baby me nin biberon temizleyicisi var ya bebekler için ben çocuğun tüm tabak vs leri onunla yıkadım hep. Hiç koku vs hissetmedim /farketmedim.
Evet bunu ben de kullanıyorum biberonlari kaynatmak icin bunla yıkanırsa sorun olmaz bence de
Bunu bende gördüm canım. Menenjiti 6.ayda başlayacağım kizimdaki gibi diye düşünüyorum. 4.ay kontrolünde tekrar konuşurum olmadı. Konu çocuk olunca resmen aksiyetem tavan yapıyor
Biz zaten Ekin i kalabalığa çıkarmıyoruz parka falan da götürmeyecegim şu süreçte 9. aya kadar ekstra özen göstermen lazim. Etrafında temas edeceği çocukta yok bunlar bi nebze içimi rahatlatıyor. Bayramda da evdeyiz yine bi yere gitmeyecegiz insanlarin gönlünü edecem diye çocuğumu riske atamam isteyen kızsın isteyen küssün
Benim ablam 6 yasinda menenjitten öldü tabi ozamanlar asi falan yok varsada annemler bilmiyordur bu konuda bende cok hassasim oyuzden 3 cu ayda ikisinide yaptirmayi dusunuyorum belki genetik bi yatkinlik falan olabilir
Başınız sağolsun canım Menenjit şuan bile özel aşı kapsaminda o zamanlarda hiç yoktur. Yaptır canim yaptiran arkadaşlar oldu sorun yasamadilar bı kaç gün halsizlik yapabilir
Tesekkur ederim bizim de daha iyi cok sukur

Kizlar genel soruyorum. 4.ay atagi ne zaman basliyor? 2 gundur aksamlar nedensiz ciglik cigliga. Aksam cidden bir yeri aciyor zannettik...
Canim sizin daha erken gibi 3. Atağında olabilir
Şuradan bi hesaplasana ultrasona göre doğması gereken zamani yazarak

Canim bence sen naif temastan hoslanan birisin. Iliskilerinde hassassin. Ince dusuncelisin ve bu seni zaman zaman yoruyor. Yavas ama kaliteli is cikaranlardansin :) insanlara hizli guveniyorsun
Teşekkür ederim canım doğru tespitlerin ayy Sadece sondaki doğru değil canım kimseye asla güvenmem

Benim kızımda da meme reddi başladı bu atak döneminden dolayı mı?

Zaten bu ay kontrollerde kilosu biraz düşük çıkmıştı doktorumuz sessiz sakin bir yerde emzir çok dikkatinin dağılacağı bir dönem demişti. Cidden öyle oldu emerken en ufak bir seste memeyi bırakıp sesin kaynağını arıyor, emerken bana gülümseyip oyunlar yapıyordu. O şekilde yine de uzun da sürse emzirebiliyordum şimdi memeden emip bıraktıktan sonra devam etmek istediğimde çığlık çığlığa ağlıyor diliyle itiyor

Gece uykulu halde uzun emiyor ama gündüz çığlık kıyamet. Sağıp veriyorum bir şekilde ama umarım geçer ve eskisi gibi rahat rahat emmeye başlar

Evet benim kızım da mamayı bitirmiyor bırakıp ağlıyor kucağına al diye. Algıları açıldığı için tehlikeli bi dönem

Nimenrix 12 ayın altinda 2 doz
Nimenrix 12 ayın üstünde 1 doz
Bexero 2 yaş altinda 3 doz
Bexero 2 yaş üzeri 2 doz
Ufak ekleme yapayim, Nimenrix eğer ilk dozu 6 aydan önce vurulursa 3 doz, 7.ay ve sonrası 2 doz şeklinde oluyor.
Evet bunu ben de kullanıyorum biberonlari kaynatmak icin bunla yıkanırsa sorun olmaz bence de
Ben hep çocuk şeylerini o şekilde yıkadım hiç sorun yaşamadım
Benim cocugu dışarı çıkarmamak gibi bir lüksüm malesef yok. Abla olunca eve giremiyoruz. Abla her gün park istiyor. Yine yazlığa annemlere geldik, parka kimse yokken çıkartıp, sahile de kimsenin olmadığı taraflara gideriz diye planlıyorum tabi inşallah olur diyim.

Emin misin? Etrafindaki 3 kisiye sorup bana yazar misin ne diyecekler
Daha dün güvenle alakalı bişey yaşadık kuzenime o kişiye güvenmemesini söylemiştim malesef güvenip hüsrana uğradı ve ben demiştim dedim malesef

Peki aşıyı daha küçük ayda yaptırmama nedenin nedir yazdıysam görmedim kusura bakma kuzum

Peki aşıyı daha küçük ayda yaptırmama nedenin nedir yazdıysam görmedim kusura bakma kuzum
Canım ağır bi aşı olduğu için bi de diğer aşılarla birlikte bünyesine fazla yüklenmek istemedim. Dr da ne tepki vereceğini bilemeyiz ağır bir aşı 6. Ayi bekleyelim dedi

Benim de yigenimin sinavi var o da pilot olmak istiyorHayali hic degismedi cocukluktan beri ayni. Umarim haklarinda hayirlisi neyse o olur

arwengsd kız taşınma nasıl gidiyor gelmez olasıca misafirlerin geldi mi inşallah kolilerin üzerinde oturtmussundur
her taraf dağınık ya biraktim toplamayi temmuz 20ye kadar daha buralardaymişiz ama geldiler hem de çat kapi jajdjejd aradi 5 dkya geliyoruz diye iyi gel dedim giderken de bir gün de eşimle geliriz merak etme dedi wjjdjejdjejd

Kızlar şimdi size bir şey sorucam özellikle tecrübeli annelerin fikrine ihtiyacim var. kızım şuan sadece mama içiyor. 90 cc ya da 105 cc veriyorum fazlasını içmiyor bırakıyor. normalde mama içen bebekler gece pek uyanmiyormus ama Ekin 2 maksimum 2,5 saatte bir uyanıp mama istiyor ilk aylar normal geliyordu ama şuan sanki sık uyandığını hissediyorum. Dün gece 12.30 da 120 cc mama verdim uykusunda acaba daha mi geç uyanir diye yine 2.30 gibi mizirdandi mama istedi. Bu aralığı nasıl açabilirim ? mama vermeden geri uyutmaya çalışsam fayda eder mi ne diyorsunuz ? doktor gece 4 saatte bir vermen yeterli diyor ama ne mümkün. Fakat bi şekilde arayı açmam lazım ama nasıl olacak

Sizde de sürekli ilgili olmanızı bekleyen bir bebek var mı canım merak ediyorum cidden
Kesinlikle,hep kucakta her yeri öyle inceliyor ten tene temas bağımlısı anası kılıklı ama hakkını yemeyelim arada piyanolu oyun halısında veya yere serdiğim örtüde bırakıyorum kahve içiyorum
Benimde öyle canım ama cok şükür uyku saatleri geriye geliyor zamanla gece 1 den 12 ye düştü Şimdi 11 11:30 gibi dalıyor maşallah diyeyim. Tabi gecede memeler doluyor eğer aşırı süt varsa tazyik oluyor azıcık mendille alıyorum sonra emziriyorum yazık boğazına kaçmasın.
Benim ablam 6 yasinda menenjitten öldü tabi ozamanlar asi falan yok varsada annemler bilmiyordur bu konuda bende cok hassasim oyuzden 3 cu ayda ikisinide yaptirmayi dusunuyorum belki genetik bi yatkinlik falan olabilir
Canım çok üzüldüm ya başınız sağ olsun ben de üçüncü ayda yaptırdım rota ile birlikte nimenrix yaptı diğerini vurmuyorum o sonra dedi.
Çok süper acıklamıssın dr böyle anlatmadı valla. evet biraz da kendimiz araştıralım tabi
size soruyorum Google’dan bakıyorum ama doktorda azıcık anlatsın yani çok seviyorum anne gibi anaç bir kadın ama hiçbir şey anlatmıyor gelişimini fiziksel takibini yapmıyor o yüzden doktor değiştireceğim galiba eşimde iş değiştiriyor memorial e geçiyoruz bizde bakalım orası nasıl olacak giden varsa bilgilendirebilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…