Çıkar çıkarInşallah yeniden çıkar saçlarımız
Cok cok gecmis olsun… yakın arkadasım da 2 gün önce pustten kaymıs bebeği asfalta düsmüs ama nasıl düstügünü tam görememis dr tomografi önermemis iyi demiş bebeğin sağlığı icin onunda ici icini yiyor tomografi cektirsemiydüm diyeBugün yaşadığım olay ömrümün sonuna dek gözlerimin önünden gitmeyecek. Kalbim durdu , öldüm sandım.
Kayınvalidem bebeğimi yüzü bize dönük tutarken fayans zeminde ayağı takıldı ve 90 derece düştü. Kolu ve bacağı çok ciddi kanadı. Hemen bebeğe koştum. Ağlıyor tabi, korkmuş ama birşeyi var mı yok mu bilmiyorduk. Dışardan kan falan yoktu şükürler olsun. Koştura koştura hastaneye gittik. Sizde bilin ; bebeği uyutmamak gerekiyor. Kusmuşsa bu iyi değil. Kol ve bacaklarını oynatabilmesi önemli. Gözleri ise kaymayacak. Allah onu bize bağışladı. Tomografi ve röntgen sonrası birşeyi çıkmadı. Ben ondan çok ağladım. Aklım çıktı. 24 saat izle dedi doktor. Bir anormallik sezersen gel dedi. Şükürler olsun birşey yok. Gözümden sakındığım canım kızımı koruyamadım. Şimdi ise içimden korkusu gitmiyor.
Kendi dönüyor kuzum artık. Evet ben de korkuyorum fakat şöyle yaptım bir kaç gece gözetim altında tuttum gözlemledim dönerken napıyor diye. Kafasını yatağa gömdüğünde nefes alabiliyordu müdahele etmedim o an zaten 1 dk olmadan hemen kafasını çevirdi o şekilde uyumaya devam etti. Defalarca aynı şeyi yaptıktan sonra artık nasıl uyuyacagini hangi pozisyonda rahat edeceğini öğrenmiş oldu ve yataktan uyuduktan sonra uyku arkadaşı dahil her şeyi kaldırıyorum sadece yatakta kendisi oluyor. Bebeğin hareketlerini gözlemleyip ona göre hareket etmek lazım canım kendilerini kurtariyorlar ama merak etme önemli olan yatakta örtü oyuncak vs. Gibi materyaller olmasinHerkese çok teşekkür ederim. Allah kimseye yaşatmasın. Benim başıma gelmez diyordum çünkü asla yalnız bırakmıyordum. Yastık bile koymam ben. Başında dururum hep. Tuvalete gitsem ana kucağıyla dibimde olur. Asla bağlamadan yatırmam ana kucağına. Bu ve bunun gibi… Fakat bazı şeyler bizim dışımızda gelişiyor. Allah beterlerinden korusun. Buraya yazdım ki benim gibi tecrübesiz anneler ne yapacağını bilsin. Soğukkanlı olmak önemli. (Başarmak zor olsa da)
minseo
Bu şekilde kendi mi yatıyor yoksa sen mi yatırıyorsun canım? Ben bu pozisyondan korkuyorum.
Şuan dışarısı 32 derece evin içi 27 gösteriyor canım. Eğer sana serin geliyorsa ona göre giydir canim kendine göre ayarla zatenBu kısa kollu zıbınla yatıran anneler kaç dereceden bahsediyor? Ben hala kara kara düşüyorum üşüdü mü terledi mi diyeŞu an mesela oda 25,8 derece ama bana serin geliyor. Uzun kollu giydirip uyuttum.
Ay evettt öyleymiş farkettimemişimmmKaç adet canım 4 numara bizim burda sanal markette 4 yok tam ihtiyacım olan da o. Amazon iste gelsinde 100 lu 200 TL
O kdar haklısın ki. Ama galiba ben tek çocukla kalıcamCanım bu günler geçmese ve unutulmasa herkes tek çocukla kalırdı emin ol. Benim büyük oğlum 10 yaşında, bana göre en rahat zamanlar bebeğin ayaklanmaya başlayıp kendini ifade ettiği zamanlardı. En azından derdini söylüyor, acıktım, susadım vs. Büyüdükçe rahatlıyoruz yani
Yaaaaaa arkadaşım çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm allahım bidaha yaşatmasın kimseye hiçbirimize. Çok şükür hiçbişey olmamış minnakımızaBugün yaşadığım olay ömrümün sonuna dek gözlerimin önünden gitmeyecek. Kalbim durdu , öldüm sandım.
Kayınvalidem bebeğimi yüzü bize dönük tutarken fayans zeminde ayağı takıldı ve 90 derece düştü. Kolu ve bacağı çok ciddi kanadı. Hemen bebeğe koştum. Ağlıyor tabi, korkmuş ama birşeyi var mı yok mu bilmiyorduk. Dışardan kan falan yoktu şükürler olsun. Koştura koştura hastaneye gittik. Sizde bilin ; bebeği uyutmamak gerekiyor. Kusmuşsa bu iyi değil. Kol ve bacaklarını oynatabilmesi önemli. Gözleri ise kaymayacak. Allah onu bize bağışladı. Tomografi ve röntgen sonrası birşeyi çıkmadı. Ben ondan çok ağladım. Aklım çıktı. 24 saat izle dedi doktor. Bir anormallik sezersen gel dedi. Şükürler olsun birşey yok. Gözümden sakındığım canım kızımı koruyamadım. Şimdi ise içimden korkusu gitmiyor.
Kuzum ev camlar açık 27.7 derece. Gün içinde sıfır kol veya ipli zıbın tayt. Bazen tayt da giydirmiyorum. Gece de aynu şekilde üstüne müslin tulum.Kizlar bebeklerinizi nasil giydiriyorsunuz? Ben sifir kol zibin uzerine uzun kol ince tulum giydiriyorum ama sicak sanki,kisa kol giydirilir mi ?
Bal damlıyor ağzındanSenin ki de tam tersi olur belki uyur canim
Ya bi sussunlar ya, bu yüzden kültürümüzde güzel şeylerden bahsetmek yok, bahsedince aman bu da ne övünüyor hava atıyor gibi algılanıyor neden çünkü nazar değer korkusuyla iyi şeylerden bahsetmiyor hep negatiflik üzerine bir diyalog kültürü oluşturmuşuz, nefret ediyorum bu durumdan, ben inananlara saygı duyuyorum ama kendim nazara çok inanmıyorum iyi şeyler konuşmayı seviyorum beni besliyor bu diyalog ama hemen oradan birisi çıkıp tüm negatifliğyle ayy yapma söyleme kimseye ayy gösterme kimseye diye limon sıkıyor keyfime. Neyse ben bu konuda biraz doluyum pardon sndjdkBebisin bacaklarını cekip foti atmıstım kv hemen arıyor kaldır diye neymis nazar değermis te allam kaldırmıyorum dedim kapattım
Ah ya cok gecmis olsun,korkunc bir sey,benim ilk kizimda 8 aylikken bizim yataktan kafa ustu parkenin uzerine dusmustu,korkunc bir gundu,aynen yazdigin seyleri doktor bizede soylemisti ama tomografi cekilmemisti,belki daha buyuktu diye bilmiyorum.Bugün yaşadığım olay ömrümün sonuna dek gözlerimin önünden gitmeyecek. Kalbim durdu , öldüm sandım.
Peki bu düzene girmesi için uyandırıyor musunuz fazla uyursa?minseo ben uyku düzenimizi buna göre ayarladım canım. Çok güzel düzen oluşuyor başta zorlasa da.
Cnm happy kids var bir de , happymom hamilelik diğeri çocuk gelişimi diyor amaAtılıyor yemeğe cok dikkatli bakıyor ama hiç tattırmadım
Happymom kullanıyorum, forum bölümünde de bayağı bilgileri var
Benim iki köpek öyle zaten hep peşimdeler bir de çocuk eklenirse fareli köyün kavalcısı olucamYurumeye ya da surunmeye basladiklarinda da tuvaletin kapisinin arkasinda bekliyorlar alttan egilip bakiyorlar nereye gitsen pesinde pit pit gezen biri var
Gecen kontrolde doktor atlet uzerine ince uzin kollu giydirin demisti ama tabi o zaman hava daha soguk gibiydi.Bn tulum giydirsem buharlasir galibakisakol zıbın bazen ince pijama yada şort havanın serinliğine bağlı bazen ayakları terliyo terliyken çorap giydiriyorum kuruyup ısınıyo çıkariyorum hemen
Ya ben eziyet ediyomusum kuzumaEv çok sıcak sadece kısa zıbınla yattı bugün
Eklem yerleri kurumus az sureyim o zaman, iyi oldu soylemen yoksa tum bedenine surecektim en azindan kuruyan bolgelere surerim .Çok sürmemeye çalış canım terle birlikte iyice tıkanırsa isiligi arttirir
Ben de solgar kullanıyorum hatta acayip olacak biraz ama mastit oldum onun yüzünden hahahahemzirme de kullanılır mı bilmiyorum ama solgar biotin mucize gibi bir şeydi benim açımdan.Şimdilik dökülmem yok muhakkak olacaktır ama emzirme sonrası kesinlikle başlayacağım solgara.
Her şeye karışmasın yaBebisin bacaklarını cekip foti atmıstım kv hemen arıyor kaldır diye neymis nazar değermis te allam kaldırmıyorum dedim kapattım
Ben munchkin ve alistirma bardağı aldim canim. Aventler ne kadar?Kızlar ek gıdada su içmesi icin ne aldınız bebeklereminseo munchkin almıştı sanırım ben de alayım dedim 329 tl olmuş başka güzel alternatifler var mi
Bizim hala dewamkeKızlar bu çin işkencesi ne zaman biticek atak mıdır nedir
Avent 150 canım Amazon’da alsam mi bilemedim bi şeyi alırken o kadar çok araştırıyorum ki en sonunda kafam karışıyor hiçbir şey alamıyorumBen munchkin ve alistirma bardağı aldim canim. Aventler ne kadar?
Aventin fiyati iyiymis canım. Al geç valla çok arastirma yoksa deli olursunAvent 150 canım Amazon’da alsam mi bilemedim bi şeyi alırken o kadar çok araştırıyorum ki en sonunda kafam karışıyor hiçbir şey alamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?