2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Ayin 4unde gidicem zaten randevu aldim. Emziriyorum mama da veriyorum güzel de kilo aliyor ama anlamadim ya
Allah Allah neden ki acaba ya aslında ikisini de veriyormuşsun bu ara biraz fazla mama teklif et alacak mı bakalım canım, bu ara hava çok sıcak ya bende acaba susuyor mu diye düşünüyorum biliyorum gerek yok ama genelde kendim bunalınca oda bunalıyor gibi geliyor

Canım son durum nasıl düzeldi mi kaç gün sürdü bu işkence?
Kuzum şöyle anlatayım ilk 10 gün berbattı sanırım bu öğrenme dönemi iste tam dönme tutma kavrama becerilerini edinene kadar gece uykularina geçerken bizi mahvetti. Şuan dönmeyi yapıyor cingiragina uzanıyor tutuyor salliyor falan bunları öğrendikten sonra uyku gerilemesi bi tık azaldi yani hala zor geçiyor uykuya ama ağlamiyor buna da şükür diyorum az kaldi galiba inşallah
Benim 30 cc çıkıyordu canim sonra Ekin hiç istememeye baslayinca 10-15 cc anca çıkıyordu mememi sıka sıka, ben de sağmayi bıraktım artık
Kizlar kusura bakmayin ama bu normal mi neden oluyor turuncumsu bir renk bilgisi olan var mi
Aaa ilk kez gördüm susuzluktan demisler halbuki sen hem emzirip hem mama veriyorsun acaba artık suyu ciddi olarak vermemiz mi gerekiyor ya
Canim jeller önerilmiyor bir işe de yaramiyormus açıkçası kullanan arkadaslarim hep öyle diyor. Karanfili ezip zeytinyağında bekletip sürmeyi öneriyor dr lar Rheaa da onu söylemişti
Şükür hayati bir şey yok ama topallıyor. Koluda mosmor . Acıyormuş.Allah kimseye yaşatmasın
Çok geçmiş olsun tekrar canım

Kızlar bu gece Ekin 8.45 te uyudu ve bir daha uyanmadi. Bitti mi bu atak Allah'ım olabilir mi böyle bişey lütfen olsun

Atak sonucu kazanimlarimiz:
360 derece dönme
Nesnelere uzanıp tutma
Çıngırak sallama
İsmini öğrenme,ismini duyunca bakması
Destekli oturma
Mama istemediğinde biberonu eliyle itme
Nesneleri ağzına götürme
Gel dediğimizde heyacanlanip kalkmaya çalışmasi
Yüz üstü dururken ellerinden destek alma popoyu kaldırma
Kitap okurken heyecanlı tepkiler vermesi
Yemeklere karşı yalanma

Şimdilik gözlemlerim bunlar bakalım devamı nasıl olacak

Son düzenleme:
Sidefer verdi bize doktor içinden bir toz çıkıyor suyuna katiyorsun içindeki kırmızı bile değil kabız yapmıyor dişleri boyamiyor

Ay maşallah subhanallah ne kadar güzel gelişmeler Level atlamış, tam sevilmelik dedikleri kıvama gelmiş akıllı bıdık

Kızlar ciddili bir şey soracağım,Ali dönmüyor ve dönmeyede hiç niyeti yok gibi Endişelenmeli miyim?Çoğu yerde okudum gerçi beşinci aya kadar bekleyin vs diye ama benzer durumda olan bebelerimiz var mı?
Mesela hiç emeklemeden yürüyen bebekler var. Bilişsel gelişimi güzelse bence endişe edecek bir şey yok

Mesela hiç emeklemeden yürüyen bebekler var. Bilişsel gelişimi güzelse bence endişe edecek bir şey yok
Evet yeğenim mesela hiç emeklemeden yürümüştüBilişsel gelişimi iyi gidiyor çok şükür ; sesi taklit etme(karşılıklı konuşuyoruz ),ellerinden tutunca kalkmaya çalışması,beni tanıması,heyecanlanma refleksleri vs

Doğum tarihlerimiz de çok yakın sanırım bizim 6 temmuzda 4.ayına giriyor.Peki neleri yapıyor senin kuzu, gelişiminde neleri gözlemliyorsun dikkatini çeken
-Adı ile seslenınce bakıyor
-Ben ufak sozcukler soyleyınce oda aguluyor iletişim kurmaya calısıyor hoslanıyor
-Göz teması kuruyor seslenınce bakıyor
-Aguladıgında onun soyledıklerını tekrarladıgımda hosuna gıdıyor guluyor cıkardıgı sesleri tekrarlıyor
-Yuksek ses ilede gülüyor
-Sürekli dik durma ayaga kalkma hevesi var destekli sekılde cok guzel ayakları üstüne basıp dik duruyor
-Destekli oturuyor
-Boynunu dik tutuyor kontrol edebılıyor
-sinir olunca Kendini geriye atıyor
-Birşeylere uzanıyor bunun için efor harcıyor
-Göbekustu durmaktan hoşlanmıyor ama gobek ustu bıraktıgımda bir seylere uzanmaya calısıyor ve etrafında donuyor ayakları ile kendını öne dogru ittiriyor ama göbek üstü iken sırt üstüne donmuyor sevmıyor .
-Ellerini sürekli agzına götürüyor şu sıra özellikle ne tutsa agzına götürmek istiyor
-Meme istediğinde tshırtumu cekıstırıyor veya kafasını mememe sürtüyor istemediğinde kendını ittiriyor veya ııığğ ıııı diyor
- sevmediği bir sey oldugunda kıyafet gıyınmek gibi dısarı cıkacagımızı anladıgı gibi ıı ığğ diye bir tepki veriyor hoşlanmadığını ifade edıyor

Siz neler yapıyorsunuz

Ben veriyordum 2 3 mama kasigi kadar ama bugün arttırdım su vermeyi, çok hoşuna da gidiyor su içmek bakalım gözlemlicem eğer iyileşirse su kaynakli diye düşünüyorum, yani başka bir sebep gelmiyor aklima mamayi da arttirdim ama daha fazla içmiyor

Oyyy Maşallah Dediklerinizin çoğu bizde de var şunlar dışında; meme istediğini hissettirme olayı bizde henüz yok belki de sürekli meme ile olduğundan(en fazla memede sakinleşiyor),bir şeylere ulaşmak için henüz çaba sarfetmiyor,bir de hoşlanmadığı şeylere tepkisi direk ağlama Fisher köpekçiği var mesela şarkı söylediğinde sadece bakıyor tepki vermiyor pek Ama biz konuştuğumuzda onunla tepki veriyor aguluyor,gülüyor,sesimizi taklit etmeye çalışıyor
Ayrıca benim oğlum biraz asabi sanki ya,kolay kolay gülmüyor,kaşlar her daim çatık,sinirli gibi (bende öyleyim ),başkalarının onu kucaklamasından pek hoşlanmıyor beni istiyor ve bende sakinleşiyor yani annede sakinleşmesi normal tabi ama ağlayınca kesinlikle kimse onu susturamıyor benim dışımda Sabahları çok mutlu uyanıyor mesela ama akşam saat 6 dan sonra krize bağlıyor bunu da atağa bağlıyorum

Tesekkur ederiz teyzesisizede kocaman Masallah aynı imiş hemen hemen hafif asabi gözükmesi felanda mizacı ile alakalıdır oda doğustan , Yapabildiklerini yazınca insan aslında bebişlerimizin cok şey yaptıgını hissettirdi bir farkındalık olusturdu dönmede olur yakın zamanda inşallah

Canım sürecin tamamını düşünerek ne kdar sürdü bu atak,yukarda ilk on gün yazmışsın onu gördüm ama ben sürecin tamamını merak ediyorum.Bizde de süreç uykuya geçememeyle başladı sanki atak,saat 6 dan sonra huysuzluk ve uykuya direnme hali.Bugünü örnek vereyim mesela saat 8 de bir uyudu bi saat geçmeden uyandı,hemen uyumak istemedi huysuzluk bağırarak ağlama derken uykuya tam geçişi 10 u buldu O son dalış sonrası uyanmıyor zaten genelde sabaha kadar

Biz de aynı durumdayız, uykuya müthiş bir direnç var. Gözleri uykudan kan çanağı oluyor ama yine de uyumak yerine bir ses üstüne bağırıyor

Oooo bi dolu yeni skill ler eklenmis harika:))

Benim bebe de beni gorunce agliyor kizlar sana nazlaniyor ondan diyorlar ama bilemedim ahahahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…