Henuz benim oglum da tam donmuyorKızlar ciddili bir şey soracağım,Ali dönmüyor ve dönmeyede hiç niyeti yok gibiEndişelenmeli miyim?Çoğu yerde okudum gerçi beşinci aya kadar bekleyin vs diye ama benzer durumda olan bebelerimiz var mı?
Gece emmeyi biraktiginda bende bıraktım. ayrica sagim yapinca meme uclarimda kaniyordu. 30 cc anca çıkıyordu
Benim de yavaştan bırakma zamanım gelmiş demek ki kızlarBenim 30 cc çıkıyordu canim sonra Ekin hiç istememeye baslayinca 10-15 cc anca çıkıyordu mememi sıka sıka, ben de sağmayi bıraktım artık
Canım benimki de daha bir kere yarım dönüş yaptı mesela karın üstü zaman geçirmeyi de sevmiyor ama doktor kontrolümüzde bilinç seviyesi bir ay önden gidiyor demişti doktor tepkilerinden, demek ki dönmelerin zamanının çok da bir önemi yokKızlar ciddili bir şey soracağım,Ali dönmüyor ve dönmeyede hiç niyeti yok gibiEndişelenmeli miyim?Çoğu yerde okudum gerçi beşinci aya kadar bekleyin vs diye ama benzer durumda olan bebelerimiz var mı?
Canım ya ebeveynler için en zor sıçrama 4 müş çok geçmiş olsun sen başarıyla üstesinden geldinKuzum şöyle anlatayım ilk 10 gün berbattı sanırım bu öğrenme dönemi iste tam dönme tutma kavrama becerilerini edinene kadar gece uykularina geçerken bizi mahvetti. Şuan dönmeyi yapıyor cingiragina uzanıyor tutuyor salliyor falan bunları öğrendikten sonra uyku gerilemesi bi tık azaldi yani hala zor geçiyor uykuya ama ağlamiyor buna da şükür diyorum az kaldi galiba inşallah
Canım bi haber Varmı sizin durumdan. Ne dedi doktorlar. Nasılsınız şimdi sormak istedim görünceDoktorlar bebeğimin hidrosefali olabileceğinden şüpheleniyor. Çok üzgünüm kızlar nolur dua edin bize.
Zeytinyağı karanfil şuan çok iyi geliyor. Biraz daha büyüdüklerinde tatagil toz da kullanılıyor. Ama daha küçükler tetagil için.Canim jeller önerilmiyor bir işe de yaramiyormus açıkçası kullanan arkadaslarim hep öyle diyor. Karanfili ezip zeytinyağında bekletip sürmeyi öneriyor dr larRheaa da onu söylemişti
Ben de sidefer alicam Ekin'in de kakasi katilasti ve az yapıyor kan damlasından sonraSidefer verdi bize doktor içinden bir toz çıkıyor suyuna katiyorsun içindeki kırmızı bile değil kabız yapmıyor dişleri boyamiyor
Kızlar ciddili bir şey soracağım,Ali dönmüyor ve dönmeyede hiç niyeti yok gibiEndişelenmeli miyim?Çoğu yerde okudum gerçi beşinci aya kadar bekleyin vs diye ama benzer durumda olan bebelerimiz var mı?
Kızlar 5-6 aya kadar normal endişelenecek bi durum yok hatta belki direk döndükleri gibi emekler sizin bebislerBende bu durumdayım canım
Evet teyzesi yaAy maşallah subhanallah ne kadar güzel gelişmelerLevel atlamış, tam sevilmelik dedikleri kıvama gelmiş akıllı bıdık
Ben de veriyorum canim inşallah düzelir haber etBen veriyordum 2 3 mama kasigi kadar ama bugün arttırdım su vermeyi, çok hoşuna da gidiyor su içmekbakalım gözlemlicem eğer iyileşirse su kaynakli diye düşünüyorum, yani başka bir sebep gelmiyor aklima mamayi da arttirdim ama daha fazla içmiyor
Bizim 25 gün civarı sürdü kuzum. Tam olarak anlattıklarını yaşadık biz de işte. Dün gece ilk kez 8.40 gibi uyudu ve uyanmadi. Cidden zor bir ataktiCanım sürecin tamamını düşünerek ne kdar sürdü bu atak,yukarda ilk on gün yazmışsın onu gördüm ama ben sürecin tamamını merak ediyorum.Bizde de süreç uykuya geçememeyle başladı sanki atak,saat 6 dan sonra huysuzluk ve uykuya direnme hali.Bugünü örnek vereyim mesela saat 8 de bir uyudu bi saat geçmeden uyandı,hemen uyumak istemedi huysuzluk bağırarak ağlama derken uykuya tam geçişi 10 u bulduO son dalış sonrası uyanmıyor zaten genelde sabaha kadar
Evet her anne öyle diyor inşallah sonraki ataklar bu kadar uzun sürmezCanım ya ebeveynler için en zor sıçrama 4 müş çok geçmiş olsun sen başarıyla üstesinden geldinGelişmelerini görmek de çok heyecanlandırıyor bu sabah mesela yüksek sesle kahkaha ve sohbet güncellemesiyle uyandı bir anda Benim takvimde bugün 4.sıçramaya giriyor görünüyor dualarınıza talibim
Aynen canım ben de bunu uygulucamZeytinyağı karanfil şuan çok iyi geliyor. Biraz daha büyüdüklerinde tatagil toz da kullanılıyor. Ama daha küçükler tetagil için.
Ayy bizimde sanırım diş zorluyo Dr dişten bu ara çok salya bırakabilir demişti parmağa geçirilen kasiyiciyla yapıyorum bı sure hoşuna gidiyo sonra bı çıldırma geliyo. Burda da okumuştum daha önce İnstada da gördüm jeller onerilmiyo canım. Bn meyve filesi alicam ona süt sağıp dondurucam onunla rahatlatirim biraz. Tetagil var ama onun için erken demiş arkadaşlarKızlar dişi kaşınan bebelere sürdüğünüz ağız içi bir ürün jel var mı? Annem diş hazırlanıyor alın bir jel diyor eli sürekli ağzında öfkeyle kaşımaya çalışıyor diyor da bana öyle gelmiyor bu dönem hepsi elini emiyor salyaları akıyor diş durumu yok bence.
Benimki de 12 gündür sürekli böyle, resmen katılıyor çocuk ağlamaktan nefessiz kalıyor. Aniden bi ağlama geliyor kıpkırmızı olup. Sakinlesmeside zor. Neden bilmiyorum
Atak bnce ya hep bı şüphe ediyorum başka bı yerine mi bişi oldu diye ama yok yok kesin atak afsfafahajEvet katılıyor çocuk ağlamaktan, gün sayıyorum resmen . Bitsin, gitsin diye
Allah şifa versin inşallah sağlıklıdır
Okurken ben bile o kıza bir tane yapıştırmak istedim. Mesafe artık şart bence
Herşeyin fiyatı artıyor canım, tabak vs ben aldım erkenden
Bizimki yatarken kafayı sirtiyla birlikte kaldiriyo yatmak istemiyo resmen ama dönme işine henüz girmedik sadece geçen alt açma örtüsüyle yuvarladim güzelce yüzüstü durdu önceden yaptığımda gömülüyoduKızlar bebegim bir keresinde misafirlikte 2 defa dondu ağladı hatta dondugunde baska donmedi donmuyor ama ayaga kalkmaya cok meraklı hep ayaklarını dik tutmaya çalışıyor tutuyorda masallah kafasını göbek üstünde iken dik tutabılyor normal mi donmemesi
Off okurken yüzümde bı gülümsemeKızlar bu gece Ekin 8.45 te uyudu ve bir daha uyanmadi. Bitti mi bu atak Allah'ım olabilir mi böyle bişey lütfen olsun
Atak sonucu kazanimlarimiz:
360 derece dönme
Nesnelere uzanıp tutma
Çıngırak sallama
İsmini öğrenme,ismini duyunca bakması
Destekli oturma
Mama istemediğinde biberonu eliyle itme
Nesneleri ağzına götürme
Gel dediğimizde heyacanlanip kalkmaya çalışmasi
Yüz üstü dururken ellerinden destek alma popoyu kaldırma
Kitap okurken heyecanlı tepkiler vermesi
Yemeklere karşı yalanma
Şimdilik gözlemlerim bunlar bakalım devamı nasıl olacak
Bizimki de dönmüyor canım zamanla geliyo güncellemeler beklemek lazımKızlar ciddili bir şey soracağım,Ali dönmüyor ve dönmeyede hiç niyeti yok gibiEndişelenmeli miyim?Çoğu yerde okudum gerçi beşinci aya kadar bekleyin vs diye ama benzer durumda olan bebelerimiz var mı?
Canım bnce kendine çok yüklenme zaten alacağını almıştır emin ol. Ben şuan emzirriyorum ama bazen Allah affetsin emzirmemi sorguluyorum. Tabi emsin sakinlessin falan ama bu atak dönemleri büyüdükçe yaptıkları valla bni zorluyor. Ağlaması acliktan mi başka bişey mi diye ordan oraya çözüm bulmaya çalışıyorum sağ veriyorum almiyo o zaman solu vereyim diyorum memeler lacka oldu bnim psikolojim de pert. Ne tam emiyo doydu diyorum bazen bı tutuyo birakmiyo agzinda bı emip tutuyo geçen banyodan çıktım üstümü nasi giyindim bilmiyorum yine su gibi oldum aglamam geldi artık bıraksın diye eşim de bana üzüldü resmen sakin ol diyip . Her ikisi de çok zor ama kendine yüklenme süt gelmiyosa çok şükür mama yiyo onu ver sn mutlu bebek mutluBenim de yavaştan bırakma zamanım gelmiş demek ki kızlarŞu an miktar olarak o seviyelerdeyim, 15-35 cc arası değişiyor, günde 3- 4 sağım yapıyorum toplayınca 90-100cc sadece bir öğününü anne sütü içmiş oluyor faydası vardır diye zorluyorum kaç haftadır ama çok zorlanıyorum. Kanama yok ama acıyor tabi.
Canım benimki de daha bir kere yarım dönüş yaptı mesela karın üstü zaman geçirmeyi de sevmiyor ama doktor kontrolümüzde bilinç seviyesi bir ay önden gidiyor demişti doktor tepkilerinden, demek ki dönmelerin zamanının çok da bir önemi yok
Hadi etkilerini görmediğin bol bol yeni guncellemelerin olduğu bı atak olsunCanım ya ebeveynler için en zor sıçrama 4 müş çok geçmiş olsun sen başarıyla üstesinden geldinGelişmelerini görmek de çok heyecanlandırıyor bu sabah mesela yüksek sesle kahkaha ve sohbet güncellemesiyle uyandı bir anda Benim takvimde bugün 4.sıçramaya giriyor görünüyor dualarınıza talibim
Allah kabul etsin canımKızlar bir kaç gündür giremedim buraya kurban kestik et vs falan. Nasıl geçiyor bayram nasılsınız bebişler nasılBiz piknik yaptık günü birlik tatilede gittik iyi geçti çok şükür Siz neler yaptınız
Amin inşallah canım teşekkür ederimAyy bizimde sanırım diş zorluyo Dr dişten bu ara çok salya bırakabilir demişti parmağa geçirilen kasiyiciyla yapıyorum bı sure hoşuna gidiyo sonra bı çıldırma geliyo. Burda da okumuştum daha önce İnstada da gördüm jeller onerilmiyo canım. Bn meyve filesi alicam ona süt sağıp dondurucam onunla rahatlatirim biraz. Tetagil var ama onun için erken demiş arkadaşlar
Atak bnce ya hep bı şüphe ediyorum başka bı yerine mi bişi oldu diye ama yok yok kesin atak afsfafahaj
Bizimki yatarken kafayı sirtiyla birlikte kaldiriyo yatmak istemiyo resmen ama dönme işine henüz girmedik sadece geçen alt açma örtüsüyle yuvarladim güzelce yüzüstü durdu önceden yaptığımda gömülüyodusiz atak gecirdiniz mi bak minseo atlattı bebe bı dolu şey kazanmış herşey 4.ay atagindan sonra yuklenicek merak etme Allah'ım amin
Off okurken yüzümde bı gülümsemekocaman maşallah prensese sana da geçmiş olsun atlattin çok şükür önden gidip bize yol gösterdiğin için çok teşekkür ederiz valla
Çağan şuan yatarken ssirtini kafayla kaldiriyo eline ne geçerse ağzına götürüyo bn bişey yerken heyecanla cirpinip bakiyo ayaklarla dik duruyo hatta 1 saniye falan tutmayı bırakıyorum o kadar sert ve sağlam basiyo kiAllah'ım bizde atlatalim şunu artık amin
Bizimki de dönmüyor canım zamanla geliyo güncellemeler beklemek lazım
Canım bnce kendine çok yüklenme zaten alacağını almıştır emin ol. Ben şuan emzirriyorum ama bazen Allah affetsin emzirmemi sorguluyorum. Tabi emsin sakinlessin falan ama bu atak dönemleri büyüdükçe yaptıkları valla bni zorluyor. Ağlaması acliktan mi başka bişey mi diye ordan oraya çözüm bulmaya çalışıyorum sağ veriyorum almiyo o zaman solu vereyim diyorum memeler lacka oldu bnim psikolojim de pert. Ne tam emiyo doydu diyorum bazen bı tutuyo birakmiyo agzinda bı emip tutuyo geçen banyodan çıktım üstümü nasi giyindim bilmiyorum yine su gibi oldum aglamam geldi artık bıraksın diye eşim de bana üzüldü resmen sakin ol diyip . Her ikisi de çok zor ama kendine yüklenme süt gelmiyosa çok şükür mama yiyo onu ver sn mutlu bebek mutlu
Hadi etkilerini görmediğin bol bol yeni guncellemelerin olduğu bı atak olsun
Allah kabul etsin canımherkes bı atakta bana pek bayram değil
Muhteşem ya çoğu bizdede var çok şükür sadece destekli oturmayı doktor 4 te önerdi o kadar geri kalan herşeyi yapıyoruz çok hoşuma gidiyor. Artık büyüyorlar mutluyumKızlar bu gece Ekin 8.45 te uyudu ve bir daha uyanmadi. Bitti mi bu atak Allah'ım olabilir mi böyle bişey lütfen olsun
Atak sonucu kazanimlarimiz:
360 derece dönme
Nesnelere uzanıp tutma
Çıngırak sallama
İsmini öğrenme,ismini duyunca bakması
Destekli oturma
Mama istemediğinde biberonu eliyle itme
Nesneleri ağzına götürme
Gel dediğimizde heyacanlanip kalkmaya çalışmasi
Yüz üstü dururken ellerinden destek alma popoyu kaldırma
Kitap okurken heyecanlı tepkiler vermesi
Yemeklere karşı yalanma
Şimdilik gözlemlerim bunlar bakalım devamı nasıl olacak
Dışarısı mii bizimki bizi pert ediyo dışarıda arabada durmuyo kucakta durmuyo bı yere gidip gelmek zulüm gibi bişey. Beyefendi huzurlu olursa bı 15 dk lik alıştırmalar yapicam pek çıkmadık dışarıya. İlk hafta zor demek ki sevindim snn adina biz de atlatalim inşallah. Ya bnim deli bebe her uykuya direniyo ayakta sallıyorum biraz tempolu sonra yatiyo dün de ayakta sallama nin zararlı olduğunu falan okudum korktum açıkçası şimdi meme de uyusun bari yeter diyorum bn pert oluyorum ama ona zarar gelmesindense bana gelsinAmin inşallah canım teşekkür ederimBizim atak ilk haftada çok kötüydü şuan seyreldi iyiyiz biraz dışarısı bize çok iyi geliyor deneyin İnşallah geçer sizinde bir an önce Bizimki birde öğlen uykusunda direniyor uyumamak için yoruluyor ama uyumuyor
Yaa sevmiyor demekki keşke alıştırsaydınız canım gün içinde çıkmaya çalışın. Hava çok iyi geliyor bebişlereDışarısı mii bizimki bizi pert ediyo dışarıda arabada durmuyo kucakta durmuyo bı yere gidip gelmek zulüm gibi bişey. Beyefendi huzurlu olursa bı 15 dk lik alıştırmalar yapicam pek çıkmadık dışarıya. İlk hafta zor demek ki sevindim snn adina biz de atlatalim inşallah. Ya bnim deli bebe her uykuya direniyo ayakta sallıyorum biraz tempolu sonra yatiyo dün de ayakta sallama nin zararlı olduğunu falan okudum korktum açıkçası şimdi meme de uyusun bari yeter diyorum bn pert oluyorum ama ona zarar gelmesindense bana gelsin
Benim oglumda boyleydi. Tatilde alisti. Ilk bir gun rezillikti agladi Vs ama almadik kucaga. Arabada iken sevdik iletisim kurduk sonra anladi. Cok sevdi hep uyudu. Pea etmeyin alisir daha kucuk ...Dışarısı mii bizimki bizi pert ediyo dışarıda arabada durmuyo kucakta durmuyo bı yere gidip gelmek zulüm gibi bişey. Beyefendi huzurlu olursa bı 15 dk lik alıştırmalar yapicam pek çıkmadık dışarıya. İlk hafta zor demek ki sevindim snn adina biz de atlatalim inşallah. Ya bnim deli bebe her uykuya direniyo ayakta sallıyorum biraz tempolu sonra yatiyo dün de ayakta sallama nin zararlı olduğunu falan okudum korktum açıkçası şimdi meme de uyusun bari yeter diyorum bn pert oluyorum ama ona zarar gelmesindense bana gelsin
Çıkmaya çalışacagim bakalım. Sağol canım benim bende hep teselli modundayimYaa sevmiyor demekki keşke alıştırsaydınız canım gün içinde çıkmaya çalışın. Hava çok iyi geliyor bebişlereBiz sürekli çıkıyoruz dolaşmaya bizede iyi geliyor hem. İnşallah geçerde biraz sende rahatlar dinlenirsin canım. Yıpratma kendini bu kadar bende bazen çok yoruluyorum. Kendimi geçecek diye teselli ediyorum İnşallah düzelir canım ataklar bizide mahvediyor maalesef
Puset kullandınız mı? Bizim burası çok esiyo hep rüzgar var. Pusetin gunesligini ortuyorum diye pusetsiz kullanmıyorum belki diğer türlü daha hoşuna gidecekBenim oglumda boyleydi. Tatilde alisti. Ilk bir gun rezillikti agladi Vs ama almadik kucaga. Arabada iken sevdik iletisim kurduk sonra anladi. Cok sevdi hep uyudu. Pea etmeyin alisir daha kucuk ...
Dene bakalım canım hem sanada iyi gelirÇıkmaya çalışacagim bakalım. Sağol canım benim bende hep teselli modundayim
Puset kullandık bizde canım. Ama artık pusete sığmıyor bizim oğlan öbür aparata geçtikPuset kullandınız mı? Bizim burası çok esiyo hep rüzgar var. Pusetin gunesligini ortuyorum diye pusetsiz kullanmıyorum belki diğer türlü daha hoşuna gidecek
Çok Geç geliyor diye biliyorum o yüzden pek bişey almaya cesaret etmemiştimKızlar aliexpressten alışveriş yapan var mı? Güvenilir bir site mi acaba?
Bizim oğlan puset sigiyo da sevmiyo heralde şimdi ağlama tuttu arabaya bu şekil koydum sustuPuset kullandık bizde canım. Ama artık pusete sığmıyor bizim oğlan öbür aparata geçtik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?