2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kızlar bu arada mamayı kaynamış soğumuş suyla mı hazırlıyorsunuz direkt içme suyuyla mı?
Bir de altını da hala kaynamış su ve pamukla mı temizliyorsunuz ?
Mama vermiyorum bilmiyorum ama alt icin normal su. Banyosu da dahil bizim kullandigimizi kullaniyorum. Ben cok steril bir ortamda buyutmuyorum oglumu. Temiz ve hijyenik o kadar. Biraz da steril ortamda buyudugu icin alerjik bence gunumuz cocuklari...

Ay hep aynılar Kehribar kolye iyi geliyor diyorlar ama İnternetten orijinali bulmakta zor. Bir araştırıp bakacağım inşallah.
Alim doğduğunda hediye olarak getirmişlerdi kehribar bilekliği,ben yaklaşık bir haftadır ayak bileğine takıyorum ellini ağzına götürüp kopma durumu olmasın diye internetten almayın bence de çoğu sahte oluyor.İyi geliyor mu diye sorarsanız da valla ben bir umut diye takıyorum,bir de bizde adettir bebeğe doğal taşlardan kolye ya da bileklik takmak,özellikle de mercan boncuğu

Kizlar varmi iyi sunnetci tanidiginiz:))
Arkadaşım Memorial Ankara hastanesinde Prof.Dr. İbrahim Ötgün’e yaptırmayı düşünüyoruz biz. Ben Memorial de doğum yaptım. Yaptıktan sonra da hem hastaneden, hem de hastane dışında bir çok kişiden İbrahim hocayı duydum. biz de gidip randevu alacağız bu ay içinde bakalım hayırlısı, iyice hateketlenmeden halletmek lazım bu işi

Ben de 2 haftaya falan yaptiracagim canim 4 aylik olmadan bu sunnet işini de bir atlatsaydik. Bebekler icin olan sunnet.kiyafeti giydirecek misiniz
Bizde yaptırmayı düşünüyoruz bayramdan sonra ama bi yandan da hava çok sıcak etkiler mi diye korkuyorum.Deneyimli anneler bu konuda bizi bilgilendirebilirler miiii

Her bebeğin ihtiyacı farkli canim bence. Tek düze bir eğitimi ben de mantıklı bulmuyorum. Mesela sallamaya alistirmayin diyorlar ama bazen öyle anlar oluyor ki başka çaren kalmıyor yani tek düze olmuyor bu iş. 1 hafta düzgün uyur 2. Hafta bi atak olur her şey alt üst olur. Mesela Ekin yatağında uyumayi seven bir bebek bunun icin ben özel bi çaba harcamadim daha 2 aylıktı uyku arkadaşı ile uyuyordu mesela ama bazi bebek illa destek ister. Uyku eğitimi uyuma ya da uyutma seklinden ziyade aslında uyku saatlerinin düzenli olmasi benim için o düzgün olunca gerisi çok önemli olmuyor

Ayni bizimki,çırpınıyor eller ayaklar deniz yıldızı misali

Ayagini agzina sokmaya calismiyor mu ki? Benim oglum bu amac ugruna bacaklarini tirnakliyor Bileklik olsa coktan kopmustu kizimda da odaya bir gitmistim ayak parmagi agzimda sok olmustum. O zaman bilmiyordum ama suan tecrubeliyim anliyorum hedefin ayak bas parmagi oldugunu nasil istahla bakiyor dakikalarca

Ahahahhah hayır hiç öyle bir istek yok gözlerinde Ayaklarını kaldırıp acımasızca yere çakıyor desem yeridir

Cnm bilimsel olarak bir faydası yok, bir de allah korusun ipi kopabilir boncukları yutabilir ya da kolye boynuna dolanabilir sıkabilir diye riskli kullanmayın diye uyarıyor doktorlar bilgin olsun.
Evet boynuna takmayı düşünmedim korkudan canım haklısın. Teşekkür ederim

Aynen anladım canım teşekkür ederim

Ben ağlayarak verilen her eğitime karşıyım. Ağlayarak ogrenmiyor ki, öğrenilmiş çaresizlik oluyor. Nasıl olsa ne yaparsam yapayım gelen yok diye ağlamayı kesiyor bir süre sonra
Kızlar bu arada mamayı kaynamış soğumuş suyla mı hazırlıyorsunuz direkt içme suyuyla mı?
Bir de altını da hala kaynamış su ve pamukla mı temizliyorsunuz ?
Mama verdiğim dönemde e bebekteki bebek suyu vardı onu alıp, kaynatıp soğutuyordum.

Bizimki bugün soktu sokacaktı ayağını ağzına Ayaklar hep havada

Ben öneri üzerine gittim sünnet için ama İstanbuldaydı , tanıdık bildik biri olması daha iyi bence. Önemli bir mevzu

Uyku egitimine topyekun karsiyim. Taa gebeligin basindan bu yana karsi oldugumu ve cok zararli oldugunu yaziyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…