Bitanesin senAçıklamasını da ayrıntılı yazayimokunmayan yerler olabilir çünkü.
●1 yaşa kadar yasak olan şeyler:tuz ,şeker, bal,patlıcan, domates, kuruyemis , bakla, bamya, kavun, dut , kivi, çilek, baharatlar, Yumurta beyazı, süt , blendır .
●6. Ayda su gunluk minimum yarim cay bardagi , üst sınır yok.
Ek gıda başlangıcında
●1.gun sabah - max,7-8 çay kaşığı
Öglen - max, 9-10 çay kaşığı
Akşam- max. 11.-12 çay kaşığı
2. Gun sabah -max . 7-8 tatli kasigi
öğlen-max 9-10 tatlı kaşığı
Akşam- max 11-12 tatlı kaşığı
3.gun Sabah
Öğlen max. 3 Türk kah. fincanı
Akşam
● besinler denenirken 3 gun kuralina gore yapiliyor. 3 gun icinde agiz kenarinda kizariklik, bez bolgesinde pisik, vucutta kabarti kizariklik olursa hemen kesiyoruz. Alerji yapan besin , deneme listesinin en altina konulup sirasi geldiginde tekrar denencek . 3 gun sonunda alerji yapmayan besinler güvenli besin olarak işaretliyoruz.
● besinleri tek tek karıştırmadan veriyoruz. Tad ayrimini yapması için ileriki aylarda güvenli besinleri karışım halinde verebiliriz.
●önce denemeye yogurt la başlıyoruz
●sırayla
havuç
Patates
Kabak
pırasa
Ispanak
Brokoli
Taze fasulye
Semizotu
Enginar
bunları buharda pişirip çatalla ezip +1 çay kaşığızeytinyağı ilave edip veriyoruz.
Besinleri tek tek karıştırmadan veriyoruz .
●sebze tadimlari bitince meyve tadımı başlıyor meyvelerde 2 gun kuralı yeterli oluyormus, istenirse 3 gun de yapilabilinir.
Elma
Armut
Ayva
Muz
Avokado
Ananas
Alerji yapan besin listenin sonuna konup sırası gelince yeniden denenecek, tekrar alerji yaparsa 3 hafta beklenip yeniden denenecek. Tekrar alrji durumunda 3 ay beklenecek.
☆ Bu tadımlar bittikten sonra yaklaşık 1,5 ay geçiyor. Sonra kahvaltı -aksam yemegi düzeni başlıyor.
Orda da şu şekilde; ben genel kahvaltı olarak koyacağım ordaki besinlerden tadım zamanında denenmeyen varsa 3 gun deneyip sonra ekleyerek devam ediyoruz.
Kahvaltı:
1 Tam yumurta sarısı ( 3 gun deniyoruz)
1 çay kaşığı zeytinyağı (Yumurta sarısına ilave edilebilir)
1 tam ceviz ( ezilecek) 3 gun Yumurta denendikten sonra 3 gun Yumurta + ceviz veriyoruz.
1-2 tatlı kaşığı pancar pekmezi
1-2 yemek kaşığı tuzsuz labne (evde yapılabilir- yogurt tadiminda alerji yapmadiysa 3 gun deneme yapmaya gerek yok)
1/2 corba kaşığı ıhlamur.
Tek tek kabul etmezse hepsini karıştırıp verilebiliyor ama zamanla tek tek vermeye çalışalım.
Kahvaltı-öğle arasında = meyve +yogurt
Ogle yemeği corba (tadim yapilan besinlerden) + yoğurt
[öğlen çorbası ile Akşam yemeğinin sebzeleri farklı olsun]
Öğle-akşam arası meyve + yogurt
Akşam koyu sebze püresi + yoğurt
+
Gece maması =
Yoğurt, 1/2 muz , 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı pekmez , 1 tam ceviz , 1 yemek kaşığı irmik , eğer mama kullanıyorsanız + 1 ölçek mama.
Tadımları ac karnına vermeye çalışalım, ek gıda sonrası mutlaka emzirelim.. Başka bir besin verilince meme verilmeyecek sanıp gıda reddi olabiliyormuş. O yüzden her öğün sonrası mutlaka meme teklifi.
Tadımlarda asla zorlama yok.
Çorbalara dana ilikli kemik suyu ilave edelim
+ siniri alınmış 3 kere çekilmiş kuzu kıyma Akşam yemeğine ilave edilebilir.
Ben kızımda bu şekilde verdim. Şükür hiç besin seçmedi, yemediği olmadı.
Gece maması Gece uyanmayı zamanla kesti bizde. Kızım Gece yatmadan mutlaka yer ve öyle uyuyor sabaha kadar uyanmıyor
Aklına takılan bir şey olursa sorabilirsin canım.umarım dilim döndüğünde anlatabilmişimdir.
NuranKızlar herkesin ismi ne merak ettim ben Özge
Erkek bebeğin 4 aylikta en az 7 kg olmasi lazim dedi100 gr eksik 7 kilo için arada uçurum yok neyini beğenmemiş bu doktorlarda Bi acayip ya
Doktorunuz subtektif bir yorum yapmis. Bilimsel degil bence. Meslegine dayanarak konusmali. Gayet yeterli sutunuz ben olsam bu durumda mama vermem ... Kilosu da cok guzel masallahDün doktora gittim 4 aylik olunca kilosu şuan 6900 doktor kilosunu az buldu ondan acaba yetmiyor mu diye düşünmeye başladım. Çok mama vermiyordum veriyordum ama 1 günde toplasan 6 ölçek gerisini hep emziriyordum. 2600dü ama doktor bakarsak iyi kilo almış ama en az 7 kg olmasini isterdim dedi
Benimde senden farkım yok yeminle saat başı emziriyorum iyimi ettik kötümü ettik anlamadım yani Alpte alıştı sürekli emmek istiyor o yüzdenErkek bebeğin 4 aylikta en az 7 kg olmasi lazim dediama ben nişastasiz mama veriyordum belki nişastali versem 7 kiloyu çoktan geçmişti saat başı emziriyorum daha ne yapim memeyi agzindan çıkarmamam lazim sanirim hiç kendime isim bile buldum meme kadın
Ya çok sağol moral olduDoktorunuz subtektif bir yorum yapmis. Bilimsel degil bence. Meslegine dayanarak konusmali. Gayet yeterli sutunuz ben olsam bu durumda mama vermem ... Kilosu da cok guzel masallah
10 15 gün takip edeceğiz. Damla falan verdi, krem verdi. Ama besinler yine tetikliyor. Her türlü dikkat etmek gerekiyor. Siz test yaptırdınız mı?Bana da karışımlar hiç hoş gelmiyor. Ne bileyim benim önüme getirilse yer miyim
35 yazıyor ama minseo 'nun 25 gün sürmüştü
İnşallah alerji değildir. Çok yıpratıcı bir süreç oluyor
Ayın 10 unda kontrolü var bizimde bakalım yeterli kilo almışmıErkek bebeğin 4 aylikta en az 7 kg olmasi lazim dediama ben nişastasiz mama veriyordum belki nişastali versem 7 kiloyu çoktan geçmişti saat başı emziriyorum daha ne yapim memeyi agzindan çıkarmamam lazim sanirim hiç kendime isim bile buldum meme kadın
Bazen 5dk dan bile az emiyor ,eskiye göre çok hızlı oldu çenesi. Göğsüm cok doluysa yumuşaması 5 dakikayı alıyor MaksimumKizlar hâla emziren varsa bir sorum olacak.ben emziriyorum ama gündüzleri 5 dk bir meme 5 dk digerini emiyor eskiden daha uzun süre emiyordu sizde de böyle mi?
Mama değil de emzirince sık sık emzirmek gerekiyormuş bence sen doğrusunu yapiyorsun ben de senin gibi emdikçe veriyorum nerdeyse saat başıAyın 10 unda kontrolü var bizimde bakalım yeterli kilo almışmıAy inşallah almıştırda saat başı emzirmem işe yaramıştır umarım. Millet 3 saatte 1 diyor 4 aylıkta şaştım kaldım. Bende bu ara sütüm yetmiyor mu acaba diye düşünmeye başladım valla
Demek ki herkesin böyle benim süt azalmamisBazen 5dk dan bile az emiyor ,eskiye göre çok hızlı oldu çenesi. Göğsüm cok doluysa yumuşaması 5 dakikayı alıyor Maksimum
Benim oğlumun sadece kakası mukusluydu, onun harici belirti yoktu. Kan ve gaita testi yaptı. Hiç bir şey çıkmadı. İlk hafta süt ürünlerini kestik ama mukuslu kaka devam etti sonra doktorum her zamankinden farklı ne yiyorsun dedi bemim de aklıma geldi süt yapsın diye tahin helvası yiyordum fazla fazla. Şuan tahin, susam, fıstık bunları kestim kakası normale döndü10 15 gün takip edeceğiz. Damla falan verdi, krem verdi. Ama besinler yine tetikliyor. Her türlü dikkat etmek gerekiyor. Siz test yaptırdınız mı?
Yok canım hatta hızlı emdikleri için göğüs çabuk boşalıyor sütte geri doluyor. Artmıştır bile sütünDemek ki herkesin böyle benim süt azalmamis
Aynen kesinlikleYa çok sağol moral oldubana da biraz saçma geldi her bebeğin boyu da bir değil ki hepsi 7 kg olsun 60 cm 7 kg olan var 65 cm 7 kg olan var
Ayy inşallah öyledir emsin yeterki düzgünce kilo alsında emziririm tabiki. Emiyorlar ki veriyoruz. Vermesek açmı bu emzirsene derlerMama değil de emzirince sık sık emzirmek gerekiyormuş bence sen doğrusunu yapiyorsun ben de senin gibi emdikçe veriyorum nerdeyse saat başıbenim annem de sürekli emzirilir mi diyor ama neden emzirilmesin ki anlaşılır yetip yetmediği evde kendin tartabilirsin aslinda
En hayati aşıların bu denli pahalı olmasi aşırı saçma. Biz bir şekilde alıyoruz ama alamayan anne baba ne yapacak, durumu yoksa . Çok büyük bir vicdan sorunuDoktorun demek istediği boya gitmemiş kilo mu çok yani? O aşılar cok pahalı ya
Soyleseydin senin istemenle olmaz bu işler tuaf bu doktorlar ya 2600 dogmus bebekten ne bekliyorlar zsten fazlasini bile almis.Ya çok sağol moral oldubana da biraz saçma geldi her bebeğin boyu da bir değil ki hepsi 7 kg olsun 60 cm 7 kg olan var 65 cm 7 kg olan var
Ya bizimki süreyide uzun tutuyor halbuki sık sık emziriyorum. O yüzden doymuyor mu acaba diye düşünmeye başladımMama değil de emzirince sık sık emzirmek gerekiyormuş bence sen doğrusunu yapiyorsun ben de senin gibi emdikçe veriyorum nerdeyse saat başıbenim annem de sürekli emzirilir mi diyor ama neden emzirilmesin ki anlaşılır yetip yetmediği evde kendin tartabilirsin aslinda
3 saat çok fazla geliyor benim oğluma. Saatli emzirdiğim ay kilo 300 gram almıştı. Ben de gak deyince meme guk dedikçe meme verdimAyın 10 unda kontrolü var bizimde bakalım yeterli kilo almışmıAy inşallah almıştırda saat başı emzirmem işe yaramıştır umarım. Millet 3 saatte 1 diyor 4 aylıkta şaştım kaldım. Bende bu ara sütüm yetmiyor mu acaba diye düşünmeye başladım valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?