Evet siz maflor yazdıkça düşünüyordum ben de neden bize de öyle bişey vermediler diye acaba akut durumlarda mı veriliyor bizimki genel bir durum diye mi haftaya doktor kontrolünde soracağım o ilacı. 5 ay da uzun bir süreymiş bu sık görülebilen bir durumsa içim biraz rahatlayacak zaten çok sağol cnm.Canim aslinda sana da bagirsak duzenleyici mi verselermiymis bayrama kadar muhakkak gunde 3 sivi ve mukuslu kaka yapardi sonra 1 e dustu ve 1 haftadir da 2 3 4 gunde bir yapar oldu pazar yapti en son o da baya duzelmisti. 1 ay maflor kullandim o mu fayda etti.anlamadim. yine de yarin alerji icin teste goturecegim ekstra bir bilgi alirsam sana yazarim. O bahsettigim arkadasim hemsire bana ozellikle soyledi bebegi 6 aylik cokli gida alerjisi varmis tespit etmisler ama yine de sivikmis hani korkma bebeklerin zsten ekstra bir siviklik oluyor demisti.Aylarca bebegi isal yapan bir arkadasim daha var onun da 5 aylik olunca bagirsaklari baya duzeldi. Senin de sadece mamaya gectin ya bence de 15 gunde anca bagirsaklar.toparlar
İshal durumunuz var mıydı? Bizimkinin cildinde pütürler ve kuruluk da vardı onlar bitti sayılır ama ishal tam gaz devam.Alerjik bebe annesi
Birtanesin senCanim bu dr bi araştır bakalım ismini çok duydum ben
Prof. Dr. Hasan Yüksel
0543 548 70 32
Prof. Dr. Hasan Yüksel - Google'da Ara
Evet ya öyleymiş sadece emiyor, öyle yapayım bakalım inşallah geçer ya bembeyaz dili yavrumun sütten öyle sanıyordumCanim o pamukcuk onu karbonatli suyla temizle ama gogsunu, biberonu ve de emzigi de temizlemen lazim yoksa tekrarlar. Yani bebegin agzinin degdigi her seyi karbonatli.suyla temizlemelisin
Ek gıdaya geçtin galiba canım belkide ondan olmuştur alışır zamanlaOlabilir canım çünkü az az yaptı hep gazla çıkardı biraz bağırsakları bozuldu galiba
Canim bu dr bi araştır bakalım ismini çok duydum ben
Prof. Dr. Hasan Yüksel
0543 548 70 32
Prof. Dr. Hasan Yüksel - Google'da Ara
Vallahi iyi oldu yarin da patates vercem
Canim benim isal baya uzun surunce kesin alerji gozuyle bakildi ona ragmen maflor verildi.Evet siz maflor yazdıkça düşünüyordum ben de neden bize de öyle bişey vermediler diye acaba akut durumlarda mı veriliyor bizimki genel bir durum diye mi haftaya doktor kontrolünde soracağım o ilacı. 5 ay da uzun bir süreymiş bu sık görülebilen bir durumsa içim biraz rahatlayacak zaten çok sağol cnm.
İshal durumunuz var mıydı? Bizimkinin cildinde pütürler ve kuruluk da vardı onlar bitti sayılır ama ishal tam gaz devam.
Birtanesin sen
Benimki de sadece emiyor biraz beyazlik var karbonatla duzenli silmeye basladim onceden emzigi gogsumu silmiyordum meger onu da yapmak lazimmis. Bu arada dilini silerken temiz bir tulbent ya da baska.bir seyi kulak copunun uzerine tak oyle silmesi daha rahat parmagima takip silinca kucucuk zaten agizlari olmuyor. Dilini yanak iclerini damaklarini her tarafi sil canimEvet ya öyleymiş sadece emiyor, öyle yapayım bakalım inşallah geçer ya bembeyaz dili yavrumun sütten öyle sanıyordum
Kesinlikle doktor çok önemli benim büyük kızım 12 yaşıma girecek bu hafta 3 yaşından veridir aynı doktora görüyorum ve şimdi alyayı da ona görüyorum 3 hastane değiştirdi yine de bırakmadım. Şanımıza artık devlette çalışıyor. Biraz genç bir kadın olduğu için biraz devlette çalışmak istedi. Yıllarca konuşuruz gece 12 de bile aradığım oldu.geçirdiği bütün hastalıkları biliyor kullandığı bütün ilaçlar ezberinde. Beraber çalışmıştık öyle tanışmıştım. Aramızda iyi arkadaş olduk. Evime dahi geldi. Gerçekten de sadece benim kızıml değil bütün hastalarıyla ilgili. Kontrole gelmeyen hastalarını bile kendisi arıyordu iğneleri bitti kontrol gününüz diye hasta potansiyeli çok iyi ona giden bir daha vazgeçmiyor. Hastanede en çok hastası olanda kendisiydi. İlgili doktor bulmak çok zor artık. Özeller kesinlikle telefon vermiyor. Gündüz bile doğru düzgün ilgilenen olmuyor çok şikayet alıyordum. Hele bazı doktorlar mesaiden sonra sıkıntı olursa acile gitsin diyordu. Hastanın şikayetini bile dinlemiyordu.Kızlar günaydınDünkü kontrolü anlatmak istiyorum daha önce bahsetmişimdir belki arkadaşımın tavsiyesiyle bir tıp merkezine orta yaşlı tatlış bi kadına gidiyordum diye şimdi eşimin iş değişikliği sebebiyle memorial e geçiş yaptık aradaki farklardan ve nasıl geçtiğinden bahsedeyim başımızı şişirmezsem
Randevumuza gittik zamanında oradaydık doktorumuz sezeryana gitmişti biraz bekledik o sırada ölçüm odasında boy ve kilo ölçüldü.
(Hemşireler var orada ve doktora hazır gidiyor her şey)
Sonrasında tanıştık şimdiye kadarki süreci hikayemizi anlattık, bebeğin dosyasını belgelerini görmek istedi tek tek baktı doğumdan itibaren kilosuna boyuna ve artış oranlarına, aşılarına baktı.
2600 doğduğu için şu anki kilosunu yeterli buldu ( 5400) mama ve ek gıda vermedi. Ve her şeyi çok güzel açıkladı teorik olarak anlattı.
Sonrasında defneyi fiziksel muayene ile tepeden tırnağa inceledi.Rheaa nın doktoruna çok özeniyordum biliyorsunuz aynı o şekilde muayenesini yaptı. Fiziksel gelişimini çok beğendi.
artık destekli oturtabilirsiniz dedi kendi kaldırıp oturttu ve sevdi bakın dedi
elleri ortada birleştirip bakıyor parmaklarını birbirine geçirebiliyor bu da Gayet güzel dedi
Bu aylarda dönmeye başlar dikkatli olalım dedi ben de iki kere dönüyor artık ooo dedim şaşırdı dişi çıktı birazda emekliyor dedim kadın şok bu ne acele Defneciğim dedi
Poposunda ufak bir çatlak olmuş bugünlerde kabız oldu mu dedi ben de vitasanol dolayı yedi gün kaka yapmadığını söyledim muhtemelen zorlamıştır kendini dedi çok üzüldüm onu gösterdi ama bir ilaç vermedi.
Bu aylarda algıları çok açık olur her tarafa bakmak ister dikkatini toplayarak emzirelim dedi.
kitap okuyabilirsiniz kelime gelişimi için bol bol konuşun sohbet edin dedi dikkatini çekecek şeyler gösterebilirsiniz dedi bilseki hiç susmam ben zaten kaç tanede kitap okudu
Ocean a devam 3 damla veya 1 puf veriyoruz dedi.
Bebeklere dördüncü aydan önce kan ilacı başlamıyormuş altıncı ayda verecekmiş.
sağlık ocağında yapılan aşılar biz de var ben yaparım dedi dördüncü ay aşılarını yaptı
Ateş yükseltebilir ama bu aylarda ki ateş havale yapmaz 38’i geçerse kes onun yarısı kadar yani bizimkine göre bir çay kaşığı calpo verebilirsin üstünü soyabilirsin ya da ılık bir duş da iyi gelir aldırabilirsin ama hastanelik etmez dedi.
kartını verdi istediğin zaman ulaşabilirsin dedi öpüştük koklaştık ayrıldık bir dahaki ay 11-12 si gibi görüşeceğiz.
Gözlemlerim bu şekildeydi çok memnun kaldım doktoru cok beğendim diğerlerinden çok farklı ilk defa böyle bir muayeneye gittiğim için anlatmak istedim uzun olduysa kusura bakmayın herkese iyi pazarlar
Ben 11.kattayım çok şükür Sinek olmuyor ama annelere gidip kaldığımda hep alyayı yiyorlar. Annemlerin sap tarafı göl sol tarafı deniz. Gölle deniz arasında baraj var orada inanılmaz sinek kaynıyor bataklık gibi. Karabatak kuşu bile girdi eve@Rande canım sinek ısırığı bence bu sene sinekler çok berbat arı gibi sokuyorlar.sineklerin yumurtlama zamani yağmur yagmadigi için böyle olmuş. Biz de her yere sineklik taktırdık. Bi de sivenonun sinek kovucusunu kullanıyorum Ekin'e ben çok memnunum bizi ısırırken onu hiç ısırmadılar
Ben yaklaşık 3 haftadır yaşıyorum canımKızlar Ekin parmağını ve dilini cok cok emmeye başladı dünden beri yaşayan var mi
Şimdilik kusma yapmadı canım 2 dün daha kullansam yeter. Ama midesini bulandırıyor tükürmeye çalışıyor çünküMikostatin ağız içi pamukcuklara çok iyi geliyor gerçekten. Ama mesela benim kızda bebekken çok kusma yapmıştı. Olağan dışı kusma yaşarsan bil ki mikostatin sebebi.
Doktor bana çok ağlarsa bilki sancısı vardır dedi ben ağladığı zaman veriyorum iyi geliyor canımYa çok üzüldüm ama çözüm bulmana da sevindimbenim oğlum da doğru düzgün ne emiyor ne de mama alıyor ağrısı mı var acaba dedim calpol verdim hem emdi hem de 4 ölçek mamayi içti bitirdi. Demek ki agrisi varmiş anlamadim ki keşke konuşabilseler de dertlerini anlatsalar böyle o kadar zor ki
geçmiş olsun canım. Dişte olabilir bende bilmiyorum. Büyük kzıımda yaşamadım hiç ateş ishal kusma. Ama Alya da huzursuzluk çok yaşıyorum şuanlık ishal durumu yok katı yapıyor hatta. Belki ek gıdaya geçtiğim içindirKızlar Ekin de ishal oldu. Gece uykusunda iki defa gazla birlikte yaptı. Sabahta 2 defa yapti az az gazla çıkarıyor. Ateşi yok. Diş ishali olabilir mi yaşayan varsa nasıl oluyor ? İştahı falan da normal bir sorun yok. Bugün takip edeceğim devam ederse yarın götürürüm diyorumFh2512 sizde durumlar nasıl? Doktora yazdım bu ara salgın var dedi ama dışarı da çıkmıyoruz anlamadım
Canim istersen bunu yeni doğumu olacak topiklere de yaz bizim bebişler artık yavaş yavaş anakucaklik olmaktan cikiyor ama yeni doğum yapacak olanlardan almak isteyen olabilirKızlar binbir hevesle aldığım Joie Sansa ana kucağını bebeğim hiç sevmedi. Elektrikle çalıştırma kısmını belki 2-3 kez 15 er dakika kullanabildik. Hep ağladı. Üstten ayrılan ve manuel sallanabilen kısmını ise günde en fazla 5-10 dk kullanabildim. Şimdi ise yaklaştırınca bile ağlıyor. Keşke en başından babybjörn tarzı birşey alsaymışım.
Ebebekten nisan sonunda almıştım. Yepyeni duruyor. Çevrenizde ya da aranızda almak isteyen varsa satmayı düşünüyorum. Kutusu faturası herşeyi var. Bursa da olanlar gelip görebilirsiniz. Eke ebebekteki fotosunu koyuyorum. Düşünenler kaçırmasın. Dolaba ilan koymadan size sormak istedim.
Ya az önce yine aynisi oldu ağlıyor, elini yumruk yapip isiriyor, meme veriyorum ısırıyor, biberonla mama veriyorum biberonu isiriyor yani belli ağrısı var. Calpol verdim yarim saat bekledim işe yaramadi sonra diş için jeli vardi 5 dk parmagimla jeli sürüp masaj yaptim çocuk rahatladi resmen. Üstüne mama verdim içti direkt uyuduDoktor bana çok ağlarsa bilki sancısı vardır dedi ben ağladığı zaman veriyorum iyi geliyor canım
Ben bunu kullanıyorum parmagima sürüp 5 dk diş etlerine masaj yapiyorum hemen etki ediyor. Bana da annem getirmişti türkiye'de var mi bilmiyorum yarin bir eczaneye sorsana rahatlarsin sen de bebegin deAyy kafayı yicem kızlar kolumu kaldıracak halim yok. Ela üç dört gündür diş dönemine girmiş durumda. Eli hep ağzında, ağzı sürekli akıyor ve bu iki gündür ne bulsa ağzına götürmek istyor deli gibi aglıyor kasıntıdan. Emmiyor dogru duzgun kucak istiyor((((( tetagil vermist doktor ise yaramadı baska bi kasıyıcı aldım parmağa geçen ben kasıyorum kuzumun damağını arada calpol veriyorum
Baktim da dentinox zaten türkiye'de üretiliyormus kesin turkiyede'de vardir. Baktim şimdi ne işe yarar diyeAyy kafayı yicem kızlar kolumu kaldıracak halim yok. Ela üç dört gündür diş dönemine girmiş durumda. Eli hep ağzında, ağzı sürekli akıyor ve bu iki gündür ne bulsa ağzına götürmek istyor deli gibi aglıyor kasıntıdan. Emmiyor dogru duzgun kucak istiyor((((( tetagil vermist doktor ise yaramadı baska bi kasıyıcı aldım parmağa geçen ben kasıyorum kuzumun damağını arada calpol veriyorum
Evet ilaç harici biseyler verebilmek cidden iyi oluyormuşGecen Yigit isalken dusunuyordum simdi ek gida alsa yogurt, patates, havuc falan verirdim ondan bir an once alternatif seyler verecegim ayi gelsin istiyroum.
O ne ya hahahaBen 11.kattayım çok şükür Sinek olmuyor ama annelere gidip kaldığımda hep alyayı yiyorlar. Annemlerin sap tarafı göl sol tarafı deniz. Gölle deniz arasında baraj var orada inanılmaz sinek kaynıyor bataklık gibi. Karabatak kuşu bile girdi eveayakları elim kadar sivri tırnaklar annemlerin her yerde sineklik var ama yine de bir delik bulup giriyorlar
Olabilir canim yaz aylarinda sıcak havalarda da yaz ishali oluyormuş bebeklerdeÇok
geçmiş olsun canım. Dişte olabilir bende bilmiyorum. Büyük kzıımda yaşamadım hiç ateş ishal kusma. Ama Alya da huzursuzluk çok yaşıyorum şuanlık ishal durumu yok katı yapıyor hatta. Belki ek gıdaya geçtiğim içindir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?