2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Haber aldığıma çok sevindim
Bebeğin sağlıkla gelsin inşallah lütfen arada yaz dualarım seninle

Ah vallahi ben de korkuyorum bu durumlardan..
sabır diliyorum

Tahmin edebiliyorum hastayken biz de 39 u gördük sabaha kadar inledi ağladı ilaç vermemek ne mümkün yeter ki iyi hissetsin diyor insan anne olmak çok zor uygun fiyatli koltuk altı ateş ölçerler var istersen bitane de ondan al canım ben hem kulak içi hem alin hem koltuk alti hepsini ayni anda ölcüyorum ama en doğrusu koltuk altiymis sonra kulak sonra alın. 3. Dozlar inşallah hafif geçer
minseo senin ekgida nasil gidiyor porsiyonlar ögun sayisi falan şuan normal karnini doyurma seklinde veriyor musun?
Yemek istediği kadar veriyorum canım şuan. Dün tarhana çorbası yaptım içine biraz yoğurt koydum o şekilde seviyor bi 10 kaşık kadar yedi sonra yemek istemedi zorlamadim mesela daha yeni yeni alışıyor. İrmikli muhallebi yaptım bi kere şeftalili sevmişti ama muzlu pek sevmedi Ekin mayhoş tatlardan hoşlanıyor galiba onu farkettim

Osman gonulal 8 9 aya kadar sakin doyurma amacli vermeyin diyor. Hem besin reddi hem kabizlik olur diye paylasmis. Yani tadimlar alisma.suresi bitince 1 2 ogun zsten.doyurma amacli vermeyecek isek neden ozel durumu olan bebekeler erken ekgidaya geciriliyor ki. Yani ben.de bebegimin durumuna bakacagim ya doktorun her dedigini yapamamDemek Ekin mayhos seviyor ama ara ara degisecek o agiz tadi bir bakmissin sevmedigini yiyor

Valla o ne demiş hiç görmemiştim canim ama ben hiç doysun amaçlı vermedim şimdiye kadar tamamen içgüdüsel olarak yaklaştım. 3 gün kuralı da uygulamadim ben mesela. Biraz doğal akışına bıraktım süreci. Yemek istemediği noktada bırakıp mama sandalyesinden alıyorum direk. Yemeklerini bizle yiyor şuan. Bizle birlikte mama sandalyesinde oturuyor akşam ya da kahvaltida bizi gördükçe yemek yemeye daha istekli oluyor hem izliyor hem yiyor. Yemeği bitince kucağımda masada da oturuyoruz biraz masayi falan inceliyor elini uzatıp elliyor. Oyun ile yesin diye çabalamiyorum açıkçası aç kalırsa endişesi yok zaten hala temel besin kaynağımız mama. Yemek ile temel ilişkisini zorlama üzerine kursun istemiyorum. Yemekten lezzetlerden zevk alsın tatlari keşfetsin öncelikli amacım bu şu an. 7. Aydan sonra iki öğüne başlayacağım gidişatına göre de 3 öğüne çıkarmayı düşünüyorum.
Özel durumu olan bebekler dediğin besin alerjisi gibi durumlar mi?

Iyi yapiyorsun canim zsten 1 yasina kadar mama, sut temel besinleri olacak. Ama bir muhallebi yaptim ya da corba sevdi yemek istiyorsa tam veririm hani tabi besinlere alistiktan sonra. Ozel durum dedigim mesela biz de sik meme reddi oldugundan erken baslatti ki tadimlardan sonra kasik mamalari falan verebileyim bu tarz iste.

Yemek istiyorsa verilebilir bence tamamen bebeğin yaklaşımı ile alakalı aslında dediğin gibi meme/mama reddi farklı bir durum

Kızlar selam umarım herkes iyidir öğretmen arkadaşlardan ücretsiz izne çıkacak olanlar ne zaman dilekçe vereceksiniz acaba ayın 4’ünde mi yoksa birinde mi vermeyi düşünüyorsunuz ya da nasıl yapacaksınız

Geçmiş olsun canım geçen hafta ben de doymadı diye düşündüm mama verdim ilk defa yemedi zaten 445 gr almış dişten dolayı azaldı bence sizin de öyle bir durum var mı bu ay doktor mama ver demedi bir dahaki haftaya ek gıda başlayacağım
Kizlar bugun kabak denemesi vardi catalla ezdim verdim esek sipasi nasil sevdi kabagimememi o kadar sevmediVerseydim yerdi vermedim 1 cay cagindan fazla verdim ama.
Ya ne güzel afiyet olsun minnoşa biz de haftaya başlayacağız kabak patates havuç ile ben anlamadım yalnız bunları bir gün birini bir gün birini mi vereceğiz üç gün kuralı nasıl uygulayacağız ben anlamadım ya bir anlatabilir misin
Canım ben de braun aldım hastaneye gittiğimizde defne ateşlendiğinde o markalar biraz yüksek ölçü 1.02 derece altını düşünün dedi

Kızlar az önce yukarıda sordum ama yinede görmezsiniz diye tekrardan yazıyorum haftaya ek gıdaya başlayacağım kabak havuç patates dedi doktor üç gün kuralını uygulayacağım kabak ede başlarım değilim üç gün kabak vereceğim sonra üç gün havuç üç gün patates mi?
Bir de defne oturuyor ama cok uzun değil yani mama sandalyesinde oturup yemek yiyebilecek kadar değil devriliyor bir süre sonra onu nasıl yapacağız yanına destek minderi falan mı koyarım otursun diye

Ayni sebzeyi 3 gün üst üste vereceksin sonra diğer sebzeye gececeksin canım

Canim uc gun kabak, uc gun havuc, uc gun patates boyle uc gun boyunca verince hem bir sey alerji yaparsa havuc harici bir sey vermedim dersin neyin yaptigini kolayca anlarsin. Hem de tatlsrina alismis oluyorlar.Sebzeler bitince meyveleri o sekilde deneyeceksin.Tabi yogurt da o sekilde verirsin canim. Ben ilk 3 gun 1 cay kasigi verdim simdi 1 tatli kasigi veriyorum

Ben şuan kucuk.besigi var ayakli yatar pozisyonda ayaklarini basi dik olacak sekilde yukseltip veriyorum. Ya da reflu yataginda da basini yukseltip veriyorum mama.sandalyesine zsten suan oturamaz

Benim doktorum yogurdu üç gün deneyin alerji yaparsa gözlemleyin dedi sebzeleri de üç gün denemenize gerek yok her gün farklı bir sebze verebilirsin dedi biz her gün farklı bir şey deniyoruz sebzelerden sonra da meyvelere geçeceğiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…