Sagol canim bende boyle vereyim...Annem bahceden gondermis, organik varken vereyim dedimYok canim ben tuz koymam 1 yasina kadar.Buharda hasladim direk verdim zeytinyagi eklemedim de havuca falan eklerim patatese onlar kabiz yapabilir diye
Haber aldığıma çok sevindimSelamlar kızlar, başlığı takip etmiyorum, umarım hepinizin bebekleri turp gibi sağlıklı ve çok mutludurlar.
Ben geçen sene hamile olduğumu test yapıp 1 Ağustos’ta öğrenmiştim, bu yıl da yine ilk pozitif testim 1 Ağustos’ta. Tarihin denk gelmesi de tamamen tesadüf, ertesi gün fark ettim. Güzel kızımın hediyesi mi diyeyim bilmiyorum.
Tabii ki duygularım çok karmaşık, hem mutluyum hem çok korkuyorum. En huzur bulduğum yer güzel bebeğimin mezarı, oraya çiçekler ekip, onlara bakıyorum. Hem karnımdaki bebeğe de üzülüyorum, sürekli ağlayan mutsuz bir annesi olacak diye, ablasını öyle çok sevdim seviyorum ki küçüğe yer kalmayacak diye korkuyorum.
Kızım geldiği gün gelmeseydi de ben tümörü yüzünden sezaryen olsaydım, şimdi hamilelik ya düşünemeyecektim ya tehlikeli olacaktı. Onun sayesinde oldu diyorum.
Daha çok erken, 4+1deyim ki yumurtlama biraz geç oldu, birkaç gün daha da erken muhtemelen. Kızımı 5 Nisan’da bekliyorduk ama ben içime doğmuş gibi Mart grubuna katılmıştım. Şimdiki bebeğimi de 11 Nisan’da bekliyoruz. Erken kayıp riski yüksek biliyorum.
Hem herkeslerden önce iyi haber vermeye hem de iyi dileklerinizi dualarınızı istemeye geldim. Lütfen bana şans dileyin de sağlıkla bebeğimi kucağıma alayım. Tekrar kayıp yaşamaktan çok korkuyorum.
Ah vallahi ben de korkuyorum bu durumlardan..Kızlar 1 hafta sonra buralardayım nasılsınız? Ben bitiğim. Aryanın dişler çıktı ama 1 haftadır gündüz uykusu diye bişey kalmadı bugün coşmuş durumda ağlıyor sürekli bırakınca uykusu var uyumuyor aç ama yemiyor yine çok yorgunum gerçekten tam oturdu diyorum bütün düzen sar başa dünya hep..
Teşekkür ederim arkadaşım yaa hepimize sabırlar. En azından ateş yok diye seviniyorum eşim daha önce ateşli havale geçirmiş dün genetik olabilri gibi bi yazı okudum. Ateşten çok korkutorum o yüzden yaAh vallahi ben de korkuyorum bu durumlardan..
sabır diliyorum
Normal canim zamanla kuvvetleniyor boyun kasları tummy time bu noktada çok faydalı bir egzersiz
Çok teşekkür ederim kızlar vallahi kendi kendime kaygılanıyordum. İçimi rahatlattınız. İyiki varsınız6.aya kadar normalmiş canım doktorumuz öyle dedi
Tahmin edebiliyorum hastayken biz de 39 u gördük sabaha kadar inledi ağladı ilaç vermemek ne mümkün yeter ki iyi hissetsin diyor insan anne olmak çok zorCanım braun un iyi bir ateş ölçerini almıştım kulaktan , olmadı haklısın bi tane daha alayım, bana da çok yüksek geldi bi ara alev alev yandı varya çok kötüydü ya , 3. Doz böyle olmasın lütfen
Yemek istediği kadar veriyorum canım şuan. Dün tarhana çorbası yaptım içine biraz yoğurt koydum o şekilde seviyor bi 10 kaşık kadar yedi sonra yemek istemedi zorlamadim mesela daha yeni yeni alışıyor. İrmikli muhallebi yaptım bi kere şeftalili sevmişti ama muzlu pek sevmedi Ekin mayhoş tatlardan hoşlanıyor galiba onu farkettimminseo senin ekgida nasil gidiyor porsiyonlar ögun sayisi falan şuan normal karnini doyurma seklinde veriyor musun?
Osman gonulal 8 9 aya kadar sakin doyurma amacli vermeyin diyor. Hem besin reddi hem kabizlik olur diye paylasmis. Yani tadimlar alisma.suresi bitince 1 2 ogun zsten.doyurma amacli vermeyecek isek neden ozel durumu olan bebekeler erken ekgidaya geciriliyor ki. Yani ben.de bebegimin durumuna bakacagim ya doktorun her dedigini yapamamTahmin edebiliyorum hastayken biz de 39 u gördük sabaha kadar inledi ağladı ilaç vermemek ne mümkün yeter ki iyi hissetsin diyor insan anne olmak çok zoruygun fiyatli koltuk altı ateş ölçerler var istersen bitane de ondan al canım ben hem kulak içi hem alin hem koltuk alti hepsini ayni anda ölcüyorum ama en doğrusu koltuk altiymis sonra kulak sonra alın. 3. Dozlar inşallah hafif geçer
Yemek istediği kadar veriyorum canım şuan. Dün tarhana çorbası yaptım içine biraz yoğurt koydum o şekilde seviyor bi 10 kaşık kadar yedi sonra yemek istemedi zorlamadim mesela daha yeni yeni alışıyor. İrmikli muhallebi yaptım bi kere şeftalili sevmişti ama muzlu pek sevmedi Ekin mayhoş tatlardan hoşlanıyor galiba onu farkettim
Sanırım kaygılancak bir durum değil, benim kızımda dim dik durabilmesin rağmen bazen yerlere para aramayı tercih ediyorÇok teşekkür ederim kızlar vallahi kendi kendime kaygılanıyordum. İçimi rahatlattınız. İyiki varsınız
Valla o ne demiş hiç görmemiştim canim ama ben hiç doysun amaçlı vermedim şimdiye kadar tamamen içgüdüsel olarak yaklaştım. 3 gün kuralı da uygulamadim ben mesela. Biraz doğal akışına bıraktım süreci. Yemek istemediği noktada bırakıp mama sandalyesinden alıyorum direk. Yemeklerini bizle yiyor şuan. Bizle birlikte mama sandalyesinde oturuyor akşam ya da kahvaltida bizi gördükçe yemek yemeye daha istekli oluyor hem izliyor hem yiyor. Yemeği bitince kucağımda masada da oturuyoruz biraz masayi falan inceliyor elini uzatıp elliyor. Oyun ile yesin diye çabalamiyorum açıkçası aç kalırsa endişesi yok zaten hala temel besin kaynağımız mama. Yemek ile temel ilişkisini zorlama üzerine kursun istemiyorum. Yemekten lezzetlerden zevk alsın tatlari keşfetsin öncelikli amacım bu şu an. 7. Aydan sonra iki öğüne başlayacağım gidişatına göre de 3 öğüne çıkarmayı düşünüyorum.Osman gonulal 8 9 aya kadar sakin doyurma amacli vermeyin diyor. Hem besin reddi hem kabizlik olur diye paylasmis. Yani tadimlar alisma.suresi bitince 1 2 ogun zsten.doyurma amacli vermeyecek isek neden ozel durumu olan bebekeler erken ekgidaya geciriliyor ki. Yani ben.de bebegimin durumuna bakacagim ya doktorun her dedigini yapamamDemek Ekin mayhos seviyor ama ara ara degisecek o agiz tadi bir bakmissin sevmedigini yiyor
Iyi yapiyorsun canim zsten 1 yasina kadar mama, sut temel besinleri olacak. Ama bir muhallebi yaptim ya da corba sevdi yemek istiyorsa tam veririm hani tabi besinlere alistiktan sonra. Ozel durum dedigim mesela biz de sik meme reddi oldugundan erken baslatti ki tadimlardan sonra kasik mamalari falan verebileyim bu tarz iste.Valla o ne demiş hiç görmemiştim canim ama ben hiç doysun amaçlı vermedim şimdiye kadar tamamen içgüdüsel olarak yaklaştım. 3 gün kuralı da uygulamadim ben mesela. Biraz doğal akışına bıraktım süreci. Yemek istemediği noktada bırakıp mama sandalyesinden alıyorum direk. Yemeklerini bizle yiyor şuan. Bizle birlikte mama sandalyesinde oturuyor akşam ya da kahvaltida bizi gördükçe yemek yemeye daha istekli oluyor hem izliyor hem yiyor. Yemeği bitince kucağımda masada da oturuyoruz biraz masayi falan inceliyor elini uzatıp elliyor. Oyun ile yesin diye çabalamiyorum açıkçası aç kalırsa endişesi yok zaten hala temel besin kaynağımız mama. Yemek ile temel ilişkisini zorlama üzerine kursun istemiyorum. Yemekten lezzetlerden zevk alsın tatlari keşfetsin öncelikli amacım bu şu an. 7. Aydan sonra iki öğüne başlayacağım gidişatına göre de 3 öğüne çıkarmayı düşünüyorum.
Özel durumu olan bebekler dediğin besin alerjisi gibi durumlar mi?
Yemek istiyorsa verilebilir bence tamamen bebeğin yaklaşımı ile alakalı aslında dediğin gibi meme/mama reddi farklı bir durumIyi yapiyorsun canim zsten 1 yasina kadar mama, sut temel besinleri olacak. Ama bir muhallebi yaptim ya da corba sevdi yemek istiyorsa tam veririm hani tabi besinlere alistiktan sonra. Ozel durum dedigim mesela biz de sik meme reddi oldugundan erken baslatti ki tadimlardan sonra kasik mamalari falan verebileyim bu tarz iste.
Geçmiş olsun canım geçen hafta ben de doymadı diye düşündüm mama verdim ilk defa yemedi zaten 445 gr almış dişten dolayı azaldı bence sizin de öyle bir durum var mı bu ay doktor mama ver demedi bir dahaki haftaya ek gıda başlayacağımBizde dün menenjit rota aşılarını olduk gece biraz sıcaktı kafası ateş yok çok şükür inşallah da olmaz. 1 ayda 250 Gr almış mama ver dedi Dr bana yine mama yolları göründüdün bı niye kilo almamış diye sorgu sual yaptım kendime de neyse sağlığı iyi olsun. Kilo aldırmak için önce emzirip sonra mama veririm diyorum bu şekilde kaç CC veriyosunuz siz önce bı 60 CC ile başlasam diyorum haftalık da kilosuna bakarım baktım hala almiyo arttiririm . Yine hipp aldım onu sevmişti riske atmadım zaten ek gıdaya alışana kadar mama verir sonra kilo iyi giderse bırakırım
Ya ne güzel afiyet olsun minnoşa biz de haftaya başlayacağız kabak patates havuç ile ben anlamadım yalnız bunları bir gün birini bir gün birini mi vereceğiz üç gün kuralı nasıl uygulayacağız ben anlamadım ya bir anlatabilir misinKizlar bugun kabak denemesi vardi catalla ezdim verdim esek sipasi nasil sevdi kabagimememi o kadar sevmedi Verseydim yerdi vermedim 1 cay cagindan fazla verdim ama.
Canım ben de braun aldım hastaneye gittiğimizde defne ateşlendiğinde o markalar biraz yüksek ölçü 1.02 derece altını düşünün dediCanım braun un iyi bir ateş ölçerini almıştım kulaktan , olmadı haklısın bi tane daha alayım, bana da çok yüksek geldi bi ara alev alev yandı varya çok kötüydü ya , 3. Doz böyle olmasın lütfen
Ayni sebzeyi 3 gün üst üste vereceksin sonra diğer sebzeye gececeksin canımKızlar az önce yukarıda sordum ama yinede görmezsiniz diye tekrardan yazıyorum haftaya ek gıdaya başlayacağım kabak havuç patates dedi doktor üç gün kuralını uygulayacağım kabak ede başlarım değilim üç gün kabak vereceğim sonra üç gün havuç üç gün patates mi?
Bir de defne oturuyor ama cok uzun değil yani mama sandalyesinde oturup yemek yiyebilecek kadar değil devriliyor bir süre sonraonu nasıl yapacağız yanına destek minderi falan mı koyarım otursun diye
Canim uc gun kabak, uc gun havuc, uc gun patates boyle uc gun boyunca verince hem bir sey alerji yaparsa havuc harici bir sey vermedim dersin neyin yaptigini kolayca anlarsin. Hem de tatlsrina alismis oluyorlar.Sebzeler bitince meyveleri o sekilde deneyeceksin.Tabi yogurt da o sekilde verirsin canim. Ben ilk 3 gun 1 cay kasigi verdim simdi 1 tatli kasigi veriyorumGeçmiş olsun canım geçen hafta ben de doymadı diye düşündüm mama verdim ilk defa yemedi zaten 445 gr almış dişten dolayı azaldı bence sizin de öyle bir durum var mı bu ay doktor mama ver demedi bir dahaki haftaya ek gıda başlayacağım
Ya ne güzel afiyet olsun minnoşa biz de haftaya başlayacağız kabak patates havuç ile ben anlamadım yalnız bunları bir gün birini bir gün birini mi vereceğiz üç gün kuralı nasıl uygulayacağız ben anlamadım ya bir anlatabilir misin
Canım ben de braun aldım hastaneye gittiğimizde defne ateşlendiğinde o markalar biraz yüksek ölçü 1.02 derece altını düşünün dedi
Ben şuan kucuk.besigi var ayakli yatar pozisyonda ayaklarini basi dik olacak sekilde yukseltip veriyorum. Ya da reflu yataginda da basini yukseltip veriyorum mama.sandalyesine zsten suan oturamazKızlar az önce yukarıda sordum ama yinede görmezsiniz diye tekrardan yazıyorum haftaya ek gıdaya başlayacağım kabak havuç patates dedi doktor üç gün kuralını uygulayacağım kabak ede başlarım değilim üç gün kabak vereceğim sonra üç gün havuç üç gün patates mi?
Bir de defne oturuyor ama cok uzun değil yani mama sandalyesinde oturup yemek yiyebilecek kadar değil devriliyor bir süre sonraonu nasıl yapacağız yanına destek minderi falan mı koyarım otursun diye
Benim doktorum yogurdu üç gün deneyin alerji yaparsa gözlemleyin dedi sebzeleri de üç gün denemenize gerek yok her gün farklı bir sebze verebilirsin dedi biz her gün farklı bir şey deniyoruz sebzelerden sonra da meyvelere geçeceğizKızlar az önce yukarıda sordum ama yinede görmezsiniz diye tekrardan yazıyorum haftaya ek gıdaya başlayacağım kabak havuç patates dedi doktor üç gün kuralını uygulayacağım kabak ede başlarım değilim üç gün kabak vereceğim sonra üç gün havuç üç gün patates mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?