Off o kadar haklısın ki. Aralarindan sadece hemlick manevrasini ve kalp masajini biliyorum. Bugün diğerlerine de bakicamKızlar bu arada her anne-babanın temel ilk yardım adımlarını mutlaka bilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnternet bu konuda büyük veli nimet lütfen ihmal etmeyin bilgi sahibi olun ilk yardımın önemi çok çok büyük. Özellikle şunları herkesin bilmesi gerekli diye düşünüyorum.
-Yanıkta ilk yardım
-Kanamalı yaralanma ilk yardım
-Kırık ve çıkıklarda ilk yardım
-Baş darbesi alınan durumlarda ne yapılmalı ? Baygınlık varsa nasıl müdahele edilmeli ?
-Havale belirtileri ve ilk yardımı
-Bebek ve çocuklarda hemlick manevrası
-Bebeklere suni teneffüs
-Bebeklere kalp masajı
Pazartesi bakmıştı doktor kulağına ve boğazına. Bilmiyorum kendi haline bıraksak daha mı mantıklı acaba? Çok gazla balgamı var onda mide bulantısı yapıyor ve yemesine engel oluyorboğaz enfeksiyonu olabilir yemek reddi varsa bence de götürün bi kontrol etsin boğazlarına bakmışlar mıydı ? bu arada inatçı bir ateş olsa şimdiye fırlardı bence çünkü ne kadar ilaç verirsen ver fırlayacak olan ateş fırlıyor
Canim arkadasimin oglu gecen gub boyle oldu idrar yolu enfeksiyonu cikti. Sen sunnet ettirmis miydin. Allah yardimciniz olsun canim gecen gun aynisini yasadim cok zorAteşi düşmüyor. Sürekli müdahale ediyoruz yoksa fırlar. Bugün şehir değiştirip kendi doktorumuza gideceğizassla ne süt ne mama içiyor. Ek gıdadan çoktan geçtim zaten
Olaylar gittikce ilginclesiyor desene qhahahahahaha
Sünnet ettirmiştik. Bi gidelim bakalım kendi doktorumuz daha iyi ilgilenir. Şu an ateşini düşürdük yolda napıcaz bilmiyorum hiçCanim arkadasimin oglu gecen gub boyle oldu idrar yolu enfeksiyonu cikti. Sen sunnet ettirmis miydin. Allah yardimciniz olsun canim gecen gun aynisini yasadim cok zorbizde ates yoktu isal kusma
Kız hiç gülesim yoktu Allah seni iyi etsin neymiş adım
Balgam da zor ya onlar bizim gibi kolay atamıyor. Nebülizatör çok işe yarıyor %3 lük hipertonik al eczaneden nebülizatöre koy yaklaşık 20-30 dk maske ile solut sonra kucağına al hani boğazında kalınca kolumuza yatırıp sırtına vururuz ya aynı o şekilde hafif hareketlerle elini dua eder dibi yapıp aşağıdan yukarı pat pat pat vur bi 5 dk kadar balgamı çıkarmasında çok faydasını görürsünPazartesi bakmıştı doktor kulağına ve boğazına. Bilmiyorum kendi haline bıraksak daha mı mantıklı acaba? Çok gazla balgamı var onda mide bulantısı yapıyor ve yemesine engel oluyor
kesinlikle bak canım sonradan keşke dememek için çok önemliOff o kadar haklısın ki. Aralarindan sadece hemlick manevrasini ve kalp masajini biliyorum. Bugün diğerlerine de bakicam
İnanır mısın pazartesiden beri günde altı defa yapıyoruzBalgam da zor ya onlar bizim gibi kolay atamıyor. Nebülizatör çok işe yarıyor %3 lük hipertonik al eczaneden nebülizatöre koy yaklaşık 20-30 dk maske ile solut sonra kucağına al hani boğazında kalınca kolumuza yatırıp sırtına vururuz ya aynı o şekilde hafif hareketlerle elini dua eder dibi yapıp aşağıdan yukarı pat pat pat vur bi 5 dk kadar balgamı çıkarmasında çok faydasını görürsün
ZuhalSünnet ettirmiştik. Bi gidelim bakalım kendi doktorumuz daha iyi ilgilenir. Şu an ateşini düşürdük yolda napıcaz bilmiyorum hiç
Kız hiç gülesim yoktu Allah seni iyi etsin neymiş adım
Canim Yigit maskeye izin vermiyor ben de agizlik olani veriyorum sen biliyor musun agizlik olani agzina sokuyor o sekilde oluyor sanirim ben de uzaktan maskesiz de veriyorum buhariBalgam da zor ya onlar bizim gibi kolay atamıyor. Nebülizatör çok işe yarıyor %3 lük hipertonik al eczaneden nebülizatöre koy yaklaşık 20-30 dk maske ile solut sonra kucağına al hani boğazında kalınca kolumuza yatırıp sırtına vururuz ya aynı o şekilde hafif hareketlerle elini dua eder dibi yapıp aşağıdan yukarı pat pat pat vur bi 5 dk kadar balgamı çıkarmasında çok faydasını görürsün
Neyseki Zuhal değilimZuhalCanim size balgam icin ilac verir, mide bulantisi icin bize mitosin vermisti.
Ay canim cok sagol bakayim bunlarin hepsine.
Canım kuzum benim hemen geçip gitsin inşallahGünaydın herkese. Nasıl bir geceydi bilemiyorumBenzer durumu yaşayan olursa anlatmak istiyorum aklının bir köşesinde olur belki bunlar. Gece vücudu soğudu yine ateslenecegini anladim 38 de dolven verecektim bekledim 38 oldu hemen verdim dolveni üstünü çıkardım. Ama ateşi hızla yükselmeye devam etti. 40.1 i görünce Ekini kucagima alip atletiyle balkona çıktım 10 dk falan durduk. İlacını da yeni verdiğim için başka bir ilaç veremedim. Bu arada nöbet belirtisi var mi diye sürekli kontrol edip uyumamasi için sürekli konuştum. 39.5 lara indi hemen soyduk duşa girdik. Ilık su ile 10 dk kadar duşta kaldik duştan çıktığımızda kulak ateşi 37.5 tu. Benim için kritik eşik 40 ti 40 ı görünce antibiyotiğe başladım. Demek ki ciddi bir enfeksiyon var vücudunda ve bunu tolere edemiyor. Gece çok şükür ateslenmedi uyudu dinlendi. Bakalım bugün nasıl geçecek. İlk ciddi ateslenmemizi bu şekilde atlatmış olduk...
Bu arada havale nöbeti belirtileri
-vücutta kasılma
-tek bir yere odaklanarak bakma
-bilinç kaybı
Evet canım Ekin yeni doğduğunda ben de o şekilde veriyordum. İlaçta konuyor ya ona ağzın içine direk konarakta kullanılabiliyorCanim Yigit maskeye izin vermiyor ben de agizlik olani veriyorum sen biliyor musun agizlik olani agzina sokuyor o sekilde oluyor sanirim ben de uzaktan maskesiz de veriyorum buhari
İlaç vermedi mi doktor cabım kime gidiyorsunPazartesi bakmıştı doktor kulağına ve boğazına. Bilmiyorum kendi haline bıraksak daha mı mantıklı acaba? Çok gazla balgamı var onda mide bulantısı yapıyor ve yemesine engel oluyor
Ventolin ve antibiyotik kullanıyoruz. Pek düzelme olduğunu söyleyemem. Devlet hastanesine gittikİlaç vermedi mi doktor cabım kime gidiyorsun
Anladım canım, Hakan Uyguru bir araştır çok memnunuz biz çok güzel ilgileniyor. Çocukları hep ona götürüyoruz.Ventolin ve antibiyotik kullanıyoruz. Pek düzelme olduğunu söyleyemem. Devlet hastanesine gittik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?