Evet ya bir de bebek kismetiyle gelir allah rizkini verir diyip duruyorlardi batman'daCanim ulke ekonomisi bence 3 cocuk icin zorlar. Bu da madalyanin diger tarafiBizim kizimiz 7 yasinda ama o kadar cok ki gideri... Yani lisede falan eminim cok daha fazladir...bence bebekken gider az
Allah yardim etsin gucu olmayanaEvet ya bir de bebek kismetiyle gelir allah rizkini verir diyip duruyorlardi batman'dagögsümde kist vardi memen çocuk istiyordur ondan diyorlardi her şey de dedigin gibi pahali. O cocuga düzgün bir gelecek sağlamayacaksak 1 tane bile yapmamiz gerek birak 2yi 3ü ama imkansizlik icinde olanlar genelde cok cocuk yapiyor
Lor yapmiyorum evde yapılan lor süt kesiği oluyor çünkü faydasi yok. Gerçek lor peyniri mayalama ile yapılıyor ve protein açısından çok zengin bir peynir çeşidi hazir alıyorum tuz orani düşük olanlardan. Yogurdu da hiç açık almadim hep pastörizeden mayaladim bana hijyenik gelmiyor diğer türlüsü...Kızlar siz yoğurt ve lor peynirini pastorize sütten mi yapıyorsunuz taze inek sütünden mi?
Evet evde yapılanın hiç bir esprisi yok çünkü o süt kesiği lor peyniri değil@melindamel_mavi sen yazınca bir araştırdım da fermente olmuş lor peyniri yapmak ne zor işmişkolay lor dedikleri diğer süt kestirerek yapılanında sütten farkı yok bir faydası yok çocuğa. Sen hangisini yapacaksın?
Canim oyun grubundan biraz bahseder misin? Kac saat, neler dahil, sen bekliyor musun cocugunu, yemek gibi seyler var mi ...gibi ...Ay kızlar alıntıladım alıntıladım da sonra beceremedim ne oldu gitti hepsiKardeş konuları ile ilgili yazdıklarınıza cevap yazacaktım oysa ki
Neyse herkesin gönlüne göre olsun kısaca. Ekonomik ve manevi sebeplerle çok çocuk biraz yıpratıcı. Ama tabi ki sevgisi inanılmaz ❤
Bugün ortanca kızımı oyun grubuna başlattım. Tek seans 300 , haftada 2 gün getireceğim bakalım ne diyecekler totaline. Bebekler için de varmış. Az biraz yürümeye başlasın ufağımı da getirmeyi düşündüm. Daha ufak bunlar, sizin de dediğiniz gibi büyüdükçe masraf artıyor okul psrası, kırtasiye, kurs, kıyafet, gezmesi tozması.. Bir an önce ekonomi düzelse iyi olur
Bugün ilk defa gittim. İki buçuk saat sürüyor. Önce serbest oyun oynattı hoca, sonra masal okuma ve dans etkinliği yaptılar. Ardından duyusal oyun boyama yaptılar filan. En son spor tarzı koordinasyon dikkat oyunları oynattılar. En son yine serbest oyun yaptılar ve bitti. Normalde ebeveynsiz ama oryantasyon sonrası anca yalnız bırakılır. Kızımı hafta içi oryante edip yalnız alacaklar daha sonrasında. Kreşe başlarken de çok faydası olacak inşallah. Yemek filan yok.Canim oyun grubundan biraz bahseder misin? Kac saat, neler dahil, sen bekliyor musun cocugunu, yemek gibi seyler var mi ...gibi ...
Eyvah eyvah benim oğlan şu an o moddaBenim oğlumda öyle olduemeklemiyordu sürünüyordu ayaga kalkmaya basladi sonra da emeklemeye
Peki senin beklentin neydi ve izlenimin ne oldu?Bugün ilk defa gittim. İki buçuk saat sürüyor. Önce serbest oyun oynattı hoca, sonra masal okuma ve dans etkinliği yaptılar. Ardından duyusal oyun boyama yaptılar filan. En son spor tarzı koordinasyon dikkat oyunları oynattılar. En son yine serbest oyun yaptılar ve bitti. Normalde ebeveynsiz ama oryantasyon sonrası anca yalnız bırakılır. Kızımı hafta içi oryante edip yalnız alacaklar daha sonrasında. Kreşe başlarken de çok faydası olacak inşallah. Yemek filan yok.
Bebekler için olan yalnız değil, ebeveyn eşlikli olacakmış. İsterseniz yürümese de getirin dedi ama bana erken geldi onun için.
Aa benim de kistim var bebekten sonra gittin mi kontrole peki küçülme veya kaybolma var mi? Doktorum emzirdiğinde gidecek bunlar dedi. Subata ultrason randevusu aldım bakalım gitmiş mi ne durumdaEvet ya bir de bebek kismetiyle gelir allah rizkini verir diyip duruyorlardi batman'dagögsümde kist vardi memen çocuk istiyordur ondan diyorlardi her şey de dedigin gibi pahali. O cocuga düzgün bir gelecek sağlamayacaksak 1 tane bile yapmamiz gerek birak 2yi 3ü ama imkansizlik icinde olanlar genelde cok cocuk yapiyor
Yani farklı yerlere bakmıştım, oralar temalı etkinlik yapıyor ve kalabalıktı. Ben daha bireysel ilgilenilsin istedim. Bir de hocamız okul önceci. Ona dikkat ettim. Güzel ilgilendi. Açmaya çalıştı çocuğu, ders bitiminde eksik gördüğü şeylerle ilgili geri bildirim verdi. Beklentim biraz sosyalleşsin, biraz da bensiz kalmaya alışsındı. Onu sağlayacağını söyledi. Kreşe başlarken şu ağlama olayınk yaşamak istemiyorum ben büyük kızımda yaşadım çünkü. Çok zordu.Peki senin beklentin neydi ve izlenimin ne oldu?
Anladim canim. Gercekten bu tarz seyler buyuk sehirlerde ihtiyac. Guvenilir yerleri degerlendirmek lazim tabii kiYani farklı yerlere bakmıştım, oralar temalı etkinlik yapıyor ve kalabalıktı. Ben daha bireysel ilgilenilsin istedim. Bir de hocamız okul önceci. Ona dikkat ettim. Güzel ilgilendi. Açmaya çalıştı çocuğu, ders bitiminde eksik gördüğü şeylerle ilgili geri bildirim verdi. Beklentim biraz sosyalleşsin, biraz da bensiz kalmaya alışsındı. Onu sağlayacağını söyledi. Kreşe başlarken şu ağlama olayınk yaşamak istemiyorum ben büyük kızımda yaşadım çünkü. Çok zordu.
Acele ile yazıyorum cevaplayayım derken mesajın kime ait olduğunu çok dikkat edememişimBenim dokulme durdu cnm @miniktostos yazmista bende ona istinaden yazmistim. Dogumdan sonra ne kan tahlili yaptirdim ne usg ile rahmime baktirdim ya aslinda gidip topluca bi testten gecmem lazim ama icimden hic gelmiyor hastaneye gitmek. Surekli erteliyorum:)
Yok gitmedim bana da emzirince geçer dediler zaten hep ağrı oluyordu şimdi hiç yok o ağrıAa benim de kistim var bebekten sonra gittin mi kontrole peki küçülme veya kaybolma var mi? Doktorum emzirdiğinde gidecek bunlar dedi. Subata ultrason randevusu aldım bakalım gitmiş mi ne durumda
Ters ama hızlı boşverEyvah eyvah benim oğlan şu an o moddaniye hep ters gidiyor benim çocuğum
Hoş görünüyorlar ama her gün yerleri silme fikri beni geriyorTers ama hızlı boşverzaten her çocuk emeklemiyormuş, doktorlar da emeklemeyi gelişim olarak gözlemlemiyormuş. Çok da önemli bir durum değil yani
Onlar çocuğu gelir kaynağı görüyor. Hele de erkekse ortaokul sonrası hemen bir iş yerine yerleştirip çalıştırıyorlar. Ondan çok çocuk sevdası var GüneydoğudaEvet ya bir de bebek kismetiyle gelir allah rizkini verir diyip duruyorlardi batman'dagögsümde kist vardi memen çocuk istiyordur ondan diyorlardi her şey de dedigin gibi pahali. O cocuga düzgün bir gelecek sağlamayacaksak 1 tane bile yapmamiz gerek birak 2yi 3ü ama imkansizlik icinde olanlar genelde cok cocuk yapiyor
SevindimYok gitmedim bana da emzirince geçer dediler zaten hep ağrı oluyordu şimdi hiç yok o ağrı
Umarim geçmiştir hatta ben de gideyimSevindimbenim oluyor ara ara bakalım baktırıcam bi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?