2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Canim ulke ekonomisi bence 3 cocuk icin zorlar. Bu da madalyanin diger tarafi Bizim kizimiz 7 yasinda ama o kadar cok ki gideri... Yani lisede falan eminim cok daha fazladir...bence bebekken gider az
Evet ya bir de bebek kismetiyle gelir allah rizkini verir diyip duruyorlardi batman'da gögsümde kist vardi memen çocuk istiyordur ondan diyorlardi her şey de dedigin gibi pahali. O cocuga düzgün bir gelecek sağlamayacaksak 1 tane bile yapmamiz gerek birak 2yi 3ü ama imkansizlik icinde olanlar genelde cok cocuk yapiyor

Allah yardim etsin gucu olmayana yani biraz bilincsiz iste insanlar ... Allah a sukur bir kizim bir oglum oldu. Ikisi de ilk gibi... Duygulari ayri... Rabbim olmayana versin insallah Sana da eger istersen dogru zamanda versin

3.olan arkadaslar, ben 20li yaslarda evkenmis olsaydim 3.isterdim. Oglumu cok istedik biz. Kardes olsun diye degil de onun ailemizde varlik olmasini istedik, yani kardes olmak onun bir rolu tabii ki ama varlik nedeni degil. Oyle olunca bizim ailemizi cok guclendirdi cok farkli bir mutluluk geldi, sukur Allah hayirli evlat etsin hepsini

Kızlar siz yoğurt ve lor peynirini pastorize sütten mi yapıyorsunuz taze inek sütünden mi?
Lor yapmiyorum evde yapılan lor süt kesiği oluyor çünkü faydasi yok. Gerçek lor peyniri mayalama ile yapılıyor ve protein açısından çok zengin bir peynir çeşidi hazir alıyorum tuz orani düşük olanlardan. Yogurdu da hiç açık almadim hep pastörizeden mayaladim bana hijyenik gelmiyor diğer türlüsü...

Evet evde yapılanın hiç bir esprisi yok çünkü o süt kesiği lor peyniri değil

Ay kızlar alıntıladım alıntıladım da sonra beceremedim ne oldu gitti hepsi Kardeş konuları ile ilgili yazdıklarınıza cevap yazacaktım oysa ki

Neyse herkesin gönlüne göre olsun kısaca. Ekonomik ve manevi sebeplerle çok çocuk biraz yıpratıcı. Ama tabi ki sevgisi inanılmaz ❤

Bugün ortanca kızımı oyun grubuna başlattım. Tek seans 300 , haftada 2 gün getireceğim bakalım ne diyecekler totaline. Bebekler için de varmış. Az biraz yürümeye başlasın ufağımı da getirmeyi düşündüm. Daha ufak bunlar, sizin de dediğiniz gibi büyüdükçe masraf artıyor okul psrası, kırtasiye, kurs, kıyafet, gezmesi tozması.. Bir an önce ekonomi düzelse iyi olur

Canim oyun grubundan biraz bahseder misin? Kac saat, neler dahil, sen bekliyor musun cocugunu, yemek gibi seyler var mi ...gibi ...

Canim oyun grubundan biraz bahseder misin? Kac saat, neler dahil, sen bekliyor musun cocugunu, yemek gibi seyler var mi ...gibi ...
Bugün ilk defa gittim. İki buçuk saat sürüyor. Önce serbest oyun oynattı hoca, sonra masal okuma ve dans etkinliği yaptılar. Ardından duyusal oyun boyama yaptılar filan. En son spor tarzı koordinasyon dikkat oyunları oynattılar. En son yine serbest oyun yaptılar ve bitti. Normalde ebeveynsiz ama oryantasyon sonrası anca yalnız bırakılır. Kızımı hafta içi oryante edip yalnız alacaklar daha sonrasında. Kreşe başlarken de çok faydası olacak inşallah. Yemek filan yok.
Bebekler için olan yalnız değil, ebeveyn eşlikli olacakmış. İsterseniz yürümese de getirin dedi ama bana erken geldi onun için.

Peki senin beklentin neydi ve izlenimin ne oldu?

Aa benim de kistim var bebekten sonra gittin mi kontrole peki küçülme veya kaybolma var mi? Doktorum emzirdiğinde gidecek bunlar dedi. Subata ultrason randevusu aldım bakalım gitmiş mi ne durumda

Peki senin beklentin neydi ve izlenimin ne oldu?
Yani farklı yerlere bakmıştım, oralar temalı etkinlik yapıyor ve kalabalıktı. Ben daha bireysel ilgilenilsin istedim. Bir de hocamız okul önceci. Ona dikkat ettim. Güzel ilgilendi. Açmaya çalıştı çocuğu, ders bitiminde eksik gördüğü şeylerle ilgili geri bildirim verdi. Beklentim biraz sosyalleşsin, biraz da bensiz kalmaya alışsındı. Onu sağlayacağını söyledi. Kreşe başlarken şu ağlama olayınk yaşamak istemiyorum ben büyük kızımda yaşadım çünkü. Çok zordu.

Anladim canim. Gercekten bu tarz seyler buyuk sehirlerde ihtiyac. Guvenilir yerleri degerlendirmek lazim tabii ki

Acele ile yazıyorum cevaplayayım derken mesajın kime ait olduğunu çok dikkat edememişim aslında bu tarz şeyler çok ertelememek lazım ama ben de çok üşenirim bu konuda

Aa benim de kistim var bebekten sonra gittin mi kontrole peki küçülme veya kaybolma var mi? Doktorum emzirdiğinde gidecek bunlar dedi. Subata ultrason randevusu aldım bakalım gitmiş mi ne durumda
Yok gitmedim bana da emzirince geçer dediler zaten hep ağrı oluyordu şimdi hiç yok o ağrı

Onlar çocuğu gelir kaynağı görüyor. Hele de erkekse ortaokul sonrası hemen bir iş yerine yerleştirip çalıştırıyorlar. Ondan çok çocuk sevdası var Güneydoğuda çocuğun fizyolojik ve duygusal ihtiyaçları hiç önemli değil. Gerçi her orada yaşayanda öyle değil tabi. Genelde geçim sıkıntısı çekenler öyle diyeyim

Kızlar birçoğunuzun bebeği tutunup kalkıyormuş, maşallah benim kiz 1 aydır emekliyor fakat tutunup kalkmaya çalışmadı yada benmi izin vermemiş oluyorum acaba, koltuk altlarinda halı yok oralara gittiğinde cogu zaman ben tutup oyun halisina koyuyorum, elbet oyun halisindan cikip normal haliyada geçiyor ama koltuk altina yaklasinca hemn çekiyorum, cekmemem mi lazim? Yürüme arkadaşı işe yarar mı? Sizin bebekleriniz nerelere tutunup kalkıyorlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…