2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Nasil yapiyorsun köfteyi bebege? Ben hep kiyma şeklinde verdim ben de yapip buzluğa atayım

Günaydın canım,

Ben 250-300 gr kadar kuzu kıymaya orta boy bir soğan doğruyorum. Rendelemiyorum sulanıyor ama çok küçük doğruyorum. 1 yumurta, ruşeym koydum göz kararı (belki yarım su bardağı) maydanoz doğradım biraz, tuz karabiber ve kimyon koydum biraz. Bu kadar..elle ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp yassılttım. Tepsiye dizip dondurdum sonra da kilitli poşete koydum.

Yedireceğim zaman da, yarım saat önce çıkarıp oda sıcaklığında çözülmesini bekledim. Artık yemekleri sadece çelik tencere tavalarda yaptığım için çelik tavamı güzelce ısıttım, biraz zeytinyağı koyup köftenin her iki yüzeyini 2-3 dk hızlı pişirme/mühürleme yaptım. Sonra altını kısıp iyice içini çekene kadar pişirdim. Yapacak olanlara afiyet olsun

Ben genelde öğlen saatlerinde verdim, önce 1le başladık sonradan 3’e kadar yemeye başladı diğer çocuklar da bu köfte daha güzel bize de bundan yap diyor bazen ama bence pişirmeyi tavada yaptığım için ızgara gibi oluyor. Evin genel köfte pişirmesini fırında yaparız çünkü. Yanına brokoli havuç patates haşlamak da çok güzel oluyor

Bizimkinin de köpek dişleri geliyor ondan dolayı biraz iştahsiz. Çok aç değilse ağzından çıkarıyor hemen

Geçmiş olsun canım, Allah şifalar versin.

Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki bağışıklık için çocukluk hastalıkları çok önemli. Hasta olmasından korkma, inşallah ilerde daha güçlü bir bağışıklığı olacak diye düşün. Nefes daralması bana da çok ağır geliyor ama ciğerlerinden onu atmayı öğreniyor/öğrenecek. Tıpkı yenidoğduğunda ağlasın ciğerleri açılır dedikleri gibi.

Ay benimki doğdundan beri seçiyor ah güzel yiyor derken tükürmeye başladı. Çok hoşuna gidiyor benim hiç gitmiyor maalesef hala.

Bizim de sıfır diş ay gelmesin ateş filan oluyor mümkünse 10. Ayında fikan beklerim abisinin de çok geç çıktı
Benim bir haftadır neredeyse hiçbir şey yemiyor eğer bu durum son bulacaksa gelsin artık. Diş yok ama sıkıntısı var çok saçma

Hemen bugün yapicam canim çok teşekkür ederim uzun uzun yazmissin

Çok geçmiş olsun canım hemencecik atlatır inşallah ekinkuş nasıl simdi

Kizlar şu tavuğu kullanan var mi? Organik tavuk bulamadim ama bu serbest gezen tavukmuş deneyen var mi?

Eklentiler

• Screenshot_20231201_221605_Migros.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 49
Kizlar zeytinyagini organik mi aliyorsunuz? Ben aliyordum ama bitti şimdi organik siparis edip gelmesini bekleyemicem. Evde de var aslinda tanidiklarin yaptigi ama tadi sert marketten alsak ne olur yani bilemedim şunu gözüme kestirdim daha önce de almistim tadi ayni bu aldigim organik gibi valla ne yapsam kafam çorba. bir emoji olsam sanirim bu olurdum
Anneme de bunlari aldirtmistim zeytinyagi sanip translateden baktim kolza yagiymis ne alaka ya yani almanya da bebeklere kolza yagi mi veriyorlar anlamadim bununla da bir ara yemek yaptim tadina baktim sıfır tat ayni aycicek yagi gibi internette baktim zararli diyen de var faydali diyen de elimde kaldi öyle

Eklentiler

• Screenshot_20231202_004224_Migros.webp
    6 KB · Görüntüleme: 45
  • 20231202_004743.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 41
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…