- 3 Haziran 2021
- 224
- 350
- 53
- 42
Doktorum tam aksine her gün et mutlaka yemeli dedi. YüZey balıkları , organik tavuk, iyi pişmiş ciğer, 3 kez çekilmiş kuzu kıyma, eline verip yemeyi öğrenmesi için pirzola bile al dedi. Bana pirzola tuhaf gelmişti ama çok videosuna rastladım. Et suyu etin kendi yerine geçmez dedi. Aynısını bende sormuştum. Her gün et yemek sıkıcı olur diye bende yemeğin/etin şeklini oldukça değiştirmeye çalışıyorum. Yani köfte , haşlama vb gibi.Benim fikrimce hayır. Ben her gün et yemek istemeyecegim için Ekin'e de her gün et vermiyorum. Önemli olan dengeli olmak bence. Ama et suyunu sık kullanıyorum lezzet verdiğini düşünüyorum yemeklere çorbalara. Sebzeye de aşina olsun istiyorum ben o yüzden dengeli vermeye çalışıyorum.
Geçenler de aynisini biz de yasadık ateşi 39.5tu acilde soguk uygulamayi bile kendimiz yapmistik. Serum bile takmadilar calpol vereli 6 saat olmus 8 saat gecmesi gerekiyor dediler jsjdhe zor bela serum taktirdik da cocuk düzeldi ama gece yine aynisi oldu bu sefer cocuk hastanesine götürdük orda corona oldugunu ögrendik ve ates düsürücüyü 4 saatte 1 vereceksin kim onu sana söyledi dedi. Neyse orda da bir ton olay oldu da oralari bosverelim hatirlayinca sinirlerim bozuluyor. Bana 2 farkli ilac yazdi 4 saatte bir dönüsümlü ver dedi cidden işe yaradi coronayken sadece bu ikisini kullandim ateşi düsüktü vermedigim zaman yükseliyordu. Tabi ayni hastalikta kullanilir mi bilemem sadece fikir olsun diye atiyorum fotoğrafKızlar benim oğlan gece uyumadı dün sabah aniden ateşlendi calpol falanda çok düşürmedi acile götürdüm boğaz kızarık faranjit dedi dolvenle düşürüp soğuk uygulama yaptırarak eve yolladılar , görünürde ishal ve ateş var, solvent i veriyorum 2-3 saat sonra tekrar ateş yükseliyor, antibiyotik te verdi doktor önce kullanmak istemedim ama baktım kötü sabah verdim gene ateşi 39 a çıktı, bide acilde hiçbişe yapmadılar yani ateş ölçerleri bile bozuk doktor o ateş ölçümüne güvenmiyorum zaten dedi, küçük bi yerdeyim tek devlet hastanesi var, bide çocuk kaç zamandır evdeydi kimseyi görmedi kimse hasta değil nerden aldı bu hastalığı anlamadım, tekrar acile mi götüreyim fitil falan mı isteyeyim bi akıl verin ne kötüymüş hastalık ilk kez olduk3 e oldu duşa soktuğum en iyi duş düşürüyor 6 saat geçemeden de ateş düşürücü vermemeye çalışıyorum bide
Hastanenin ateş ölçeri nasıl bozuk olabilirKızlar benim oğlan gece uyumadı dün sabah aniden ateşlendi calpol falanda çok düşürmedi acile götürdüm boğaz kızarık faranjit dedi dolvenle düşürüp soğuk uygulama yaptırarak eve yolladılar , görünürde ishal ve ateş var, solvent i veriyorum 2-3 saat sonra tekrar ateş yükseliyor, antibiyotik te verdi doktor önce kullanmak istemedim ama baktım kötü sabah verdim gene ateşi 39 a çıktı, bide acilde hiçbişe yapmadılar yani ateş ölçerleri bile bozuk doktor o ateş ölçümüne güvenmiyorum zaten dedi, küçük bi yerdeyim tek devlet hastanesi var, bide çocuk kaç zamandır evdeydi kimseyi görmedi kimse hasta değil nerden aldı bu hastalığı anlamadım, tekrar acile mi götüreyim fitil falan mı isteyeyim bi akıl verin ne kötüymüş hastalık ilk kez olduk3 e oldu duşa soktuğum en iyi duş düşürüyor 6 saat geçemeden de ateş düşürücü vermemeye çalışıyorum bide
Organik tavuk nerden buluyorsunuz?Doktorum tam aksine her gün et mutlaka yemeli dedi. YüZey balıkları , organik tavuk, iyi pişmiş ciğer, 3 kez çekilmiş kuzu kıyma, eline verip yemeyi öğrenmesi için pirzola bile al dedi. Bana pirzola tuhaf gelmişti ama çok videosuna rastladım. Et suyu etin kendi yerine geçmez dedi. Aynısını bende sormuştum. Her gün et yemek sıkıcı olur diye bende yemeğin/etin şeklini oldukça değiştirmeye çalışıyorum. Yani köfte , haşlama vb gibi.
Cocuk acil Hastanesine goturme gibi bi imkanim yoksa Fitil verebilirsin cnm daha etkili diye biliyorum. Aslinda hastanelerde bebeklere hicbisi yapmiyorlar ya bol bol emzir der kesin doktor. Eslik eden oksuruk solunum sikintisi balgam vs yoksa bisi yaparlarmi sanmiyorum.Kızlar benim oğlan gece uyumadı dün sabah aniden ateşlendi calpol falanda çok düşürmedi acile götürdüm boğaz kızarık faranjit dedi dolvenle düşürüp soğuk uygulama yaptırarak eve yolladılar , görünürde ishal ve ateş var, solvent i veriyorum 2-3 saat sonra tekrar ateş yükseliyor, antibiyotik te verdi doktor önce kullanmak istemedim ama baktım kötü sabah verdim gene ateşi 39 a çıktı, bide acilde hiçbişe yapmadılar yani ateş ölçerleri bile bozuk doktor o ateş ölçümüne güvenmiyorum zaten dedi, küçük bi yerdeyim tek devlet hastanesi var, bide çocuk kaç zamandır evdeydi kimseyi görmedi kimse hasta değil nerden aldı bu hastalığı anlamadım, tekrar acile mi götüreyim fitil falan mı isteyeyim bi akıl verin ne kötüymüş hastalık ilk kez olduk3 e oldu duşa soktuğum en iyi duş düşürüyor 6 saat geçemeden de ateş düşürücü vermemeye çalışıyorum bide
Kiz sen erzurum'da nasıl bulamıyorsun asılOrganik tavuk nerden buluyorsunuz?
Fazla et tüketiminin bazı zararları var (kolestrol, hazımsızlık, tansiyon, ürik asit yükselmesi vb.) bu yüzden ben tercih etmiyorum her şeyin fazlasının zarar olduğunu düşünüyorum bu yüzden dengeli gitmek bana daha faydalı geliyor. Her şeyi yesin diye panik halinde sürekli onu da vereyim bunu da vereyim mantığı bana biraz zorlama geliyor. Şu anki beslenme stilleri gelecekteki beslenme alışkanlıklarını oluşturacak ve ayni zamanda bağırsak florasının ve bağışıklık sisteminin ne kadar güçlü olacağını belirleyecek. Et suyunu lezzet verdiği için kullanıyorum damak tadı gelişmesi için. Bir de ben doktora bağlı hareket eden biri değilim sezgisel büyütüyorum diyebilirim benim fikrim de bu şekildeDoktorum tam aksine her gün et mutlaka yemeli dedi. YüZey balıkları , organik tavuk, iyi pişmiş ciğer, 3 kez çekilmiş kuzu kıyma, eline verip yemeyi öğrenmesi için pirzola bile al dedi. Bana pirzola tuhaf gelmişti ama çok videosuna rastladım. Et suyu etin kendi yerine geçmez dedi. Aynısını bende sormuştum. Her gün et yemek sıkıcı olur diye bende yemeğin/etin şeklini oldukça değiştirmeye çalışıyorum. Yani köfte , haşlama vb gibi.
İnstagramda pek çok sayfa var, onları inceleyip fikir edinebilirsin şu aşamada 3 ana 1 ara öğün şeklinde ilerleyebilirsin.Selam kızlar epeydir girememisim herkes çok iyidir inşallah benim kızım 9 aylık oldu dişi çıkmadı henüz emeklemiyorda yerde oturuyor sadece pediatrisi tatile çıkmış 6 ay yok yeni doktor randevusu 5 ay sonraya bulabildim diğer bı sorunda ne yedirecegimi bilemiyorum resmen çocuğa bana menünuz varsa yazarmisiniz rica etsem
Ben de kahvaltida protein yediyse mesela yumurta diğer öğünlerinde yumurtali bir sey vermiyorum çünkü ağır gelir ve alerjik reaksiyon gelistirebilir. Şuan günde 1 yumurta yemeleri bile gerekli protein ihtiyaçlarını karşılıyor zaten çok fazla yüklenmemek gerekliBunu ben de çok merak ediyorumHer gün olmasa da gün aşırı vermeye çalışıyorum. Et/kıyma yemediyse ilik suyu katıyorum yemeğine. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama
Mantıken protein, karbonhidrat, sebze açısından dengeli beslemek lazım. Mesela kahvaltıda yumurtasını güzel yediyse akşam çorbasına yumurtalı terbiye yapmak mantıklı mı sizce? Bana ağır olur gibi geliyor
Çok geçmiş olsun boğazlarda enfeksiyon varsa ateşte inatciysa antibiyotik harici pek işe yaramıyor malesef. İdare edebilirim dersen 3 gün bekle ateş devam ederse başla antibiyotiğe. Ben 2. Gün başlamıştım çünkü 40 dereceyi gördük ve daha fazla eziyet çektirmek istemedim. Antibiyotik kullanirsan probiyotik kullanmayi ihmal etme ve altını sık sık al. İlaç çiş ve kaka ile çıktığı için pişik yapabiliyorKızlar benim oğlan gece uyumadı dün sabah aniden ateşlendi calpol falanda çok düşürmedi acile götürdüm boğaz kızarık faranjit dedi dolvenle düşürüp soğuk uygulama yaptırarak eve yolladılar , görünürde ishal ve ateş var, solvent i veriyorum 2-3 saat sonra tekrar ateş yükseliyor, antibiyotik te verdi doktor önce kullanmak istemedim ama baktım kötü sabah verdim gene ateşi 39 a çıktı, bide acilde hiçbişe yapmadılar yani ateş ölçerleri bile bozuk doktor o ateş ölçümüne güvenmiyorum zaten dedi, küçük bi yerdeyim tek devlet hastanesi var, bide çocuk kaç zamandır evdeydi kimseyi görmedi kimse hasta değil nerden aldı bu hastalığı anlamadım, tekrar acile mi götüreyim fitil falan mı isteyeyim bi akıl verin ne kötüymüş hastalık ilk kez olduk3 e oldu duşa soktuğum en iyi duş düşürüyor 6 saat geçemeden de ateş düşürücü vermemeye çalışıyorum bide
Et konusunda da senin gibi ilerliyorum. Ben her gün et yemiyorum ki çocuğu ete boğayımBen de kahvaltida protein yediyse mesela yumurta diğer öğünlerinde yumurtali bir sey vermiyorum çünkü ağır gelir ve alerjik reaksiyon gelistirebilir. Şuan günde 1 yumurta yemeleri bile gerekli protein ihtiyaçlarını karşılıyor zaten çok fazla yüklenmemek gerekli
Kiz sen erzurum'da nasıl bulamıyorsun asılhenüz ben de bulamadim ama migrosta var. kendi kendine büyüyen gezen tavuk, sizin orda var mi bilmem ama ben alacaktim hemen tükendi bazen migrosta organik tavuk da oluyor bir daha gidersen bir bak belki vardir. Köylere falan gitsen ya da ögretmendin galiba yanlis hatirliyorsam kusura bakma, ögrencilere sorsan onlar bilir bence.
Geçenler de aynisini biz de yasadık ateşi 39.5tu acilde soguk uygulamayi bile kendimiz yapmistik. Serum bile takmadilar calpol vereli 6 saat olmus 8 saat gecmesi gerekiyor dediler jsjdhe zor bela serum taktirdik da cocuk düzeldi ama gece yine aynisi oldu bu sefer cocuk hastanesine götürdük orda corona oldugunu ögrendik ve ates düsürücüyü 4 saatte 1 vereceksin kim onu sana söyledi dedi. Neyse orda da bir ton olay oldu da oralari bosverelim hatirlayinca sinirlerim bozuluyor. Bana 2 farkli ilac yazdi 4 saatte bir dönüsümlü ver dedi cidden işe yaradi coronayken sadece bu ikisini kullandim ateşi düsüktü vermedigim zaman yükseliyordu. Tabi ayni hastalikta kullanilir mi bilemem sadece fikir olsun diye atiyorum fotoğraf
Hastanenin ateş ölçeri nasıl bozuk olabilir
Boğazı kızarıksa muhtemel ateşi o yapıyordur. Antibiyotik kullanmadan geçer mi bilemiyorumçok geçmiş olsun.
Dönüşümlü olarak dört saatte bir ateş düşürücü verebilirsin diye biliyorum. Keşke çocuk acile götürme imkanın olsa
Cocuk acil Hastanesine goturme gibi bi imkanim yoksa Fitil verebilirsin cnm daha etkili diye biliyorum. Aslinda hastanelerde bebeklere hicbisi yapmiyorlar ya bol bol emzir der kesin doktor. Eslik eden oksuruk solunum sikintisi balgam vs yoksa bisi yaparlarmi sanmiyorum.
Çok geçmiş olsun boğazlarda enfeksiyon varsa ateşte inatciysa antibiyotik harici pek işe yaramıyor malesef. İdare edebilirim dersen 3 gün bekle ateş devam ederse başla antibiyotiğe. Ben 2. Gün başlamıştım çünkü 40 dereceyi gördük ve daha fazla eziyet çektirmek istemedim. Antibiyotik kullanirsan probiyotik kullanmayi ihmal etme ve altını sık sık al. İlaç çiş ve kaka ile çıktığı için pişik yapabiliyor
Antıbıyotık verdıkten sonra ısal basladı ıse antıbıyotık ısal yapmıstır canım. Bogazda kızarılık varsa ondan ates yukselıyordur. Yanı bızde bogazda kızarıklık olınca doktromuz tedbır amaclı antıbıyotık verıyor ates cıkarsa kullan cıkmaz ıse kullanma dıye. Sızın ates bır turlu dusmuyorsa enfeksıyon var demek antıbıyotık mecbur kullanacaksın canım cok gecmıs olsun. Durumuna gore bır daha gotur bence kulaklarına da baktılar degıl mıKızlar benim oğlan gece uyumadı dün sabah aniden ateşlendi calpol falanda çok düşürmedi acile götürdüm boğaz kızarık faranjit dedi dolvenle düşürüp soğuk uygulama yaptırarak eve yolladılar , görünürde ishal ve ateş var, solvent i veriyorum 2-3 saat sonra tekrar ateş yükseliyor, antibiyotik te verdi doktor önce kullanmak istemedim ama baktım kötü sabah verdim gene ateşi 39 a çıktı, bide acilde hiçbişe yapmadılar yani ateş ölçerleri bile bozuk doktor o ateş ölçümüne güvenmiyorum zaten dedi, küçük bi yerdeyim tek devlet hastanesi var, bide çocuk kaç zamandır evdeydi kimseyi görmedi kimse hasta değil nerden aldı bu hastalığı anlamadım, tekrar acile mi götüreyim fitil falan mı isteyeyim bi akıl verin ne kötüymüş hastalık ilk kez olduk3 e oldu duşa soktuğum en iyi duş düşürüyor 6 saat geçemeden de ateş düşürücü vermemeye çalışıyorum bide
En yakın tam teşekküllü hastaneye ne kadar uzaklıktasınız? Doktor ayrı hemşire ayrı nasıl konuşuyor çok ilginç. Yarına kadar bi dünya zaman var gece nasıl geçecek canımRprnn kızlar şaştım kaldım vallahi tekrar acile getirdim ateş 37.5 un altına inmiyor çocuk huzursuz kan alındı kanlar temiz damar yolu açtırmıyor çok ağlıyor serum veremedik, doktor hiçbişe yok 0 enfeksiyon antibiyotik vermeyin dedi sonra hemşire de niye ateşi var o zaman verin dedi içerde, çocuğunatdşi hala tam inmedi huzursuz şimdi uyuyor, acilde hiiiç bişe yapmıyorlar dolven calpol soğuk pamuk veriyorlar onları evde de yapıyorum bi serum takacak oldular oda çocuğu durduramadık , başka birşeyi de öksürük balgam burun akıntısı yok doktor diş bile yapar demiş ama 4 dişi çıktı çocuğun zaten böyle bişe olmadı, yarına kadar idare edip doktora götürmem lazım başka bi çözüm gelmiyor aklıma
arwengsd benzee şeyler yaşadık, acilde öncelik yok dedi kayıttaki sonra gelen girdi gelen girdi bizde sıra bekliyoruz ,çocuk bizim çocuk durmuyor e bize böyle dediniz dedik ve canımız o kadar sıkkınki zaten dokunsan ağlayacağım, eşimde bende zaten öyle dişli insanlar değiliz gıcık olduk orda giren birine siz niye önceliklisiniz dedi falan güvenlik eşime bize niye kızıyon doktora söyle diyor fln ve küçük yerdeyim tek özel tek devlet var özel de çok kötü, acil rezillik ya ne bi fitil ne bişe çocuk yanıyor soğuk pamuk veriyorlar amaan Allah düşürmesin vallahi ilk acil deneyimi korkunçtu çocukla
Agır olur canım hatırlıyorum buyuk oglum 7 aylıktı doktorun bır tanesı bana tam yumurta sarısı verme sindirmesı zor bır besın agır gelır demıstı. Bız bilmeden aman yesın faydalı deyıp fazla fazla yedırebılıyoruz. Mesela cevız kuruyemıs onlarında fazlası zarar tas yapabılıyor.Bunu ben de çok merak ediyorumHer gün olmasa da gün aşırı vermeye çalışıyorum. Et/kıyma yemediyse ilik suyu katıyorum yemeğine. Doğru mu yanlış mı bilmiyorum ama
Mantıken protein, karbonhidrat, sebze açısından dengeli beslemek lazım. Mesela kahvaltıda yumurtasını güzel yediyse akşam çorbasına yumurtalı terbiye yapmak mantıklı mı sizce? Bana ağır olur gibi geliyor
Valla hiç markasini hatirlamiyorum desemKimse tavuğunu kesmiyor dostumYa tavuk hasta olur, düzgün kesilemez veya düzgün muhafaza edemem diye korkuyorum ben. Ama yumurta alıyorum çocuklardan
Orvital aldım Migros’tan onu mu diyorsun acaba?
Çok geçmiş olsun öncelikle 2 hafta önce kızımda sa ateş şikayeti ile acile gittik boğaz enfeksiyonu dedi antibiyotik verdi o gece hemen verdim ertesi gün kendi doktoruna yazdım tahlil yapmadılarsa kullanma dedi ateşi de düşmüştü ama gecesi inanılmaz ateslendi İskilip uyandi sürekli tekrar acile gittik antibiyotik kullanın dedi yani boğazlar kizariksa kullan bence ben çok pişman oldum ilk verildiğinde kullanmadığım için 2. Gece epey kötü oldu kızım çünküKızlar benim oğlan gece uyumadı dün sabah aniden ateşlendi calpol falanda çok düşürmedi acile götürdüm boğaz kızarık faranjit dedi dolvenle düşürüp soğuk uygulama yaptırarak eve yolladılar , görünürde ishal ve ateş var, solvent i veriyorum 2-3 saat sonra tekrar ateş yükseliyor, antibiyotik te verdi doktor önce kullanmak istemedim ama baktım kötü sabah verdim gene ateşi 39 a çıktı, bide acilde hiçbişe yapmadılar yani ateş ölçerleri bile bozuk doktor o ateş ölçümüne güvenmiyorum zaten dedi, küçük bi yerdeyim tek devlet hastanesi var, bide çocuk kaç zamandır evdeydi kimseyi görmedi kimse hasta değil nerden aldı bu hastalığı anlamadım, tekrar acile mi götüreyim fitil falan mı isteyeyim bi akıl verin ne kötüymüş hastalık ilk kez olduk3 e oldu duşa soktuğum en iyi duş düşürüyor 6 saat geçemeden de ateş düşürücü vermemeye çalışıyorum bide
Canım eve 3 dk ya devlet hastanesi 2 oldu götürdüğüm aşırı ilgisiz yazacam cimer eEn yakın tam teşekküllü hastaneye ne kadar uzaklıktasınız? Doktor ayrı hemşire ayrı nasıl konuşuyor çok ilginç. Yarına kadar bi dünya zaman var gece nasıl geçecek canım
Canım kan tertemiz ya 2. Gören doktorda verme dedi hala ateş var yarın uzmana götüreceğimÇok geçmiş olsun öncelikle 2 hafta önce kızımda sa ateş şikayeti ile acile gittik boğaz enfeksiyonu dedi antibiyotik verdi o gece hemen verdim ertesi gün kendi doktoruna yazdım tahlil yapmadılarsa kullanma dedi ateşi de düşmüştü ama gecesi inanılmaz ateslendi İskilip uyandi sürekli tekrar acile gittik antibiyotik kullanın dedi yani boğazlar kizariksa kullan bence ben çok pişman oldum ilk verildiğinde kullanmadığım için 2. Gece epey kötü oldu kızım çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?