- 24 Kasım 2021
- 5.224
- 6.428
- 148
- 32
Yok canım ıshal vardı antıbıyotik 1 kere verdim, enfeksiyon yok verme dedi 2. Gören doktor, vermeyip takip edip yarın uzmana götüreceğimAntıbıyotık verdıkten sonra ısal basladı ıse antıbıyotık ısal yapmıstır canım. Bogazda kızarılık varsa ondan ates yukselıyordur. Yanı bızde bogazda kızarıklık olınca doktromuz tedbır amaclı antıbıyotık verıyor ates cıkarsa kullan cıkmaz ıse kullanma dıye. Sızın ates bır turlu dusmuyorsa enfeksıyon var demek antıbıyotık mecbur kullanacaksın canım cok gecmıs olsun. Durumuna gore bır daha gotur bence kulaklarına da baktılar degıl mı
Bende nexus var kulaktan ama böyle bir şey gözlemlemedim braunun da koltuk altı ateş ölceri var hemen hemen aynı çıkıyorlarKızlar bende Braun un ateş ölçeri var kulaktan şimdi baktım 1800 lira olmuş yani kaliteli aldım güya ama kesinlikle ateşi fazla ölçüyor bence çünkü acilde 2-3 cihaz la baktırdım 1-1.5 derece hep yüksek gösteriyor, gittik şimdi bi ateş ölçer daha aldım, bi arkadaşta kulak hep yüksek çıkar dedi o sadece kulaktan ölçüyor diye mi yüksek ölçüyor acaba
Canım çok geçmiş olsun. Valla bende 5 sene ilçede yaşadım seviyorduk sakinliği, işyerim de çok iyiydi, huzurluyduk çok güzel doğal bir gölümüzde vardı ama hastane işi çok sakat küçük yerlerde. Süreklide kalkıp ile gitmek bizi yoruyordu. Çocuk olduktan sonra da baya zorlandık. Sonra bir deprem oldu mahvetti bizi. Sırf doktor için kalktım tayin istedim geldim Eskişehir’e. Her akşam ya biz niye 5 sene o küçücük ilçede mahrumiyet yaşadık. Doğru düzgün bir park bile yoktu. Kıyafet alacaksın çocuğa düzgün bir mağaza yok ve çok dandik olan kıyafete de çok uçuk paralar verip alıyorduk mecburen. Çocuğun içinde gerçekten bol bol emzir. 3 hafta önce benim kızda aniden ateşlendi doktora götürdük serum yapıldı, antibiyotik verdi calpol ve dolven verdi nöbetleşe kullan dedi. 5 gün antibiyotik kullandık hiç iyileşmedi. Hala yeşil sümükleri akıyordu baya baya daha dün biraz kesildi çok şükür. Bol bol emzir sütün çocuğun ihtiyacına göre şekil alıyor gerçekten. Bir de ben bir gün özellikle çok emzirdim kustu hep balgam çıkardı ondan sonra rahatladı biraz.@Rprnn kızlar şaştım kaldım vallahi tekrar acile getirdim ateş 37.5 un altına inmiyor çocuk huzursuz kan alındı kanlar temiz damar yolu açtırmıyor çok ağlıyor serum veremedik, doktor hiçbişe yok 0 enfeksiyon antibiyotik vermeyin dedi sonra hemşire de niye ateşi var o zaman verin dedi içerde, çocuğunatdşi hala tam inmedi huzursuz şimdi uyuyor, acilde hiiiç bişe yapmıyorlar dolven calpol soğuk pamuk veriyorlar onları evde de yapıyorum bi serum takacak oldular oda çocuğu durduramadık , başka birşeyi de öksürük balgam burun akıntısı yok doktor diş bile yapar demiş ama 4 dişi çıktı çocuğun zaten böyle bişe olmadı, yarına kadar idare edip doktora götürmem lazım başka bi çözüm gelmiyor aklıma
@arwengsd benzee şeyler yaşadık, acilde öncelik yok dedi kayıttaki sonra gelen girdi gelen girdi bizde sıra bekliyoruz ,çocuk bizim çocuk durmuyor e bize böyle dediniz dedik ve canımız o kadar sıkkınki zaten dokunsan ağlayacağım, eşimde bende zaten öyle dişli insanlar değiliz gıcık olduk orda giren birine siz niye önceliklisiniz dedi falan güvenlik eşime bize niye kızıyon doktora söyle diyor fln ve küçük yerdeyim tek özel tek devlet var özel de çok kötü, acil rezillik ya ne bi fitil ne bişe çocuk yanıyor soğuk pamuk veriyorlar amaan Allah düşürmesin vallahi ilk acil deneyimi korkunçtu çocukla
Yaa değil mi bak taş yaptığını bilmiyordumAgır olur canım hatırlıyorum buyuk oglum 7 aylıktı doktorun bır tanesı bana tam yumurta sarısı verme sindirmesı zor bır besın agır gelır demıstı. Bız bilmeden aman yesın faydalı deyıp fazla fazla yedırebılıyoruz. Mesela cevız kuruyemıs onlarında fazlası zarar tas yapabılıyor.
Kahkaha attımValla hiç markasini hatirlamiyorum desemsen ögretmensin ya belki veliler sana torpil geçer batman da geçen ögretmenler gününde ögretmene bir cocuk canli tavuk hediye etmisti ya aklima o geldi
En doğru sonucu koltuk altından alırsın aslında. Bir de hastaneye gidene kadar yolda vs düşebiliyor ateş .Kızlar bende Braun un ateş ölçeri var kulaktan şimdi baktım 1800 lira olmuş yani kaliteli aldım güya ama kesinlikle ateşi fazla ölçüyor bence çünkü acilde 2-3 cihaz la baktırdım 1-1.5 derece hep yüksek gösteriyor, gittik şimdi bi ateş ölçer daha aldım, bi arkadaşta kulak hep yüksek çıkar dedi o sadece kulaktan ölçüyor diye mi yüksek ölçüyor acaba
Kesinlikle ben de küçük bir ilçede yaşıyorum en büyük sıkıntım hastane doktor işleri. Gerçekten bıktım Allah düşürmesin oralara. İyi doktora denk gelmek büyük şans, zaten çoğu konuda da merkeze sevk ediyorlar. Git gel perişan oluyoruzCanım çok geçmiş olsun. Valla bende 5 sene ilçede yaşadım seviyorduk sakinliği, işyerim de çok iyiydi, huzurluyduk çok güzel doğal bir gölümüzde vardı ama hastane işi çok sakat küçük yerlerde. Süreklide kalkıp ile gitmek bizi yoruyordu. Çocuk olduktan sonra da baya zorlandık. Sonra bir deprem oldu mahvetti bizi. Sırf doktor için kalktım tayin istedim geldim Eskişehir’e. Her akşam ya biz niye 5 sene o küçücük ilçede mahrumiyet yaşadık. Doğru düzgün bir park bile yoktu. Kıyafet alacaksın çocuğa düzgün bir mağaza yok ve çok dandik olan kıyafete de çok uçuk paralar verip alıyorduk mecburen. Çocuğun içinde gerçekten bol bol emzir. 3 hafta önce benim kızda aniden ateşlendi doktora götürdük serum yapıldı, antibiyotik verdi calpol ve dolven verdi nöbetleşe kullan dedi. 5 gün antibiyotik kullandık hiç iyileşmedi. Hala yeşil sümükleri akıyordu baya baya daha dün biraz kesildi çok şükür. Bol bol emzir sütün çocuğun ihtiyacına göre şekil alıyor gerçekten. Bir de ben bir gün özellikle çok emzirdim kustu hep balgam çıkardı ondan sonra rahatladı biraz.
E nabızda değerlendirme var oraya da yaz canım. Bu geceyi nasıl geçireceksinizCanım eve 3 dk ya devlet hastanesi 2 oldu götürdüğüm aşırı ilgisiz yazacam cimer e
Evet, mesela Ekin 1 tam yumurtayi bitirmez kahvaltida çok normal ben 1 yumurta ile doyuyorum. Yarısını yese yeterli benim için yaninda da peynir yese tamamdir. Tahini cevizi de vereceksem ara öğünde muhallebisine meyvesine vs koyuyorum onlari da her gün vermiyorum duruma göre, bazen sadece meyve yiyor bazen muhallebi tarzi. Ana öğünü nasıl yediğine bağlı. Yavaş yavaş ilerlemekten yanayım ne kadar hızlı yüklenirsek o kadar hızlı bıkıyorlarEt konusunda da senin gibi ilerliyorum. Ben her gün et yemiyorum ki çocuğu ete boğayımnasılsa her gün yumurta yiyor, yeşil mercimeğin et kadar protein değeri var mesela. Dengeli beslemek önemli diye düşünüyorum. Kahvaltıda öğrendin hem tahin pekmez, hem ceviz, hem avokado aynı anda veren var. Ben öyle yapmıyorum. Doğrudur veya yanlıştır diyemiyorum doktor değilim ama benim mantığım bu şekilde
Direk sindirim sistemlerini etkiliyor canım henüz çok küçüklerAgır olur canım hatırlıyorum buyuk oglum 7 aylıktı doktorun bır tanesı bana tam yumurta sarısı verme sindirmesı zor bır besın agır gelır demıstı. Bız bilmeden aman yesın faydalı deyıp fazla fazla yedırebılıyoruz. Mesela cevız kuruyemıs onlarında fazlası zarar tas yapabılıyor.
En iyisi koltukalti olcenlerden al ben ondan kullaniyorum hem ucuz hem dogru sonuc veriyorKızlar bende Braun un ateş ölçeri var kulaktan şimdi baktım 1800 lira olmuş yani kaliteli aldım güya ama kesinlikle ateşi fazla ölçüyor bence çünkü acilde 2-3 cihaz la baktırdım 1-1.5 derece hep yüksek gösteriyor, gittik şimdi bi ateş ölçer daha aldım, bi arkadaşta kulak hep yüksek çıkar dedi o sadece kulaktan ölçüyor diye mi yüksek ölçüyor acaba
Çok haklısınEvet, mesela Ekin 1 tam yumurtayi bitirmez kahvaltida çok normal ben 1 yumurta ile doyuyorum. Yarısını yese yeterli benim için yaninda da peynir yese tamamdir. Tahini cevizi de vereceksem ara öğünde muhallebisine meyvesine vs koyuyorum onlari da her gün vermiyorum duruma göre, bazen sadece meyve yiyor bazen muhallebi tarzi. Ana öğünü nasıl yediğine bağlı. Yavaş yavaş ilerlemekten yanayım ne kadar hızlı yüklenirsek o kadar hızlı bıkıyorlar
Direk sindirim sistemlerini etkiliyor canım henüz çok küçükler
Öyle canım eksileri artıları var gerçekten ama benim eşim çakılı kadro ya akademik personel ben ise daha bu küçük ile tayin de olamadım doğu görevi yapıyorum şimdi ücretsizdeyim sadece, önce bi buraya tayin olabilsem burdan gitmeyi sonra düşüneceğimCanım çok geçmiş olsun. Valla bende 5 sene ilçede yaşadım seviyorduk sakinliği, işyerim de çok iyiydi, huzurluyduk çok güzel doğal bir gölümüzde vardı ama hastane işi çok sakat küçük yerlerde. Süreklide kalkıp ile gitmek bizi yoruyordu. Çocuk olduktan sonra da baya zorlandık. Sonra bir deprem oldu mahvetti bizi. Sırf doktor için kalktım tayin istedim geldim Eskişehir’e. Her akşam ya biz niye 5 sene o küçücük ilçede mahrumiyet yaşadık. Doğru düzgün bir park bile yoktu. Kıyafet alacaksın çocuğa düzgün bir mağaza yok ve çok dandik olan kıyafete de çok uçuk paralar verip alıyorduk mecburen. Çocuğun içinde gerçekten bol bol emzir. 3 hafta önce benim kızda aniden ateşlendi doktora götürdük serum yapıldı, antibiyotik verdi calpol ve dolven verdi nöbetleşe kullan dedi. 5 gün antibiyotik kullandık hiç iyileşmedi. Hala yeşil sümükleri akıyordu baya baya daha dün biraz kesildi çok şükür. Bol bol emzir sütün çocuğun ihtiyacına göre şekil alıyor gerçekten. Bir de ben bir gün özellikle çok emzirdim kustu hep balgam çıkardı ondan sonra rahatladı biraz.
Ay çok şükür ateş bi 3-4 saattir düştü huysuzluk iştahsızlık devam , eşimin de bu hafta öyle işleri var ki çalışması lazımdı haftasonu valla tam zamanın da hastalandı minikE nabızda değerlendirme var oraya da yaz canım. Bu geceyi nasıl geçireceksinizeşinle dönüşümlü uyuyup dinlenmeniz lazım
Çok şükür, inşallah geceniz rahat geçerAy çok şükür ateş bi 3-4 saattir düştü huysuzluk iştahsızlık devam , eşimin de bu hafta öyle işleri var ki çalışması lazımdı haftasonu valla tam zamanın da hastalandı minik
Çok şükür canım bununla geçmiş olsunSağolun kızlar daha iyi evde ventolin veriyoruz o çok rahatlattı. Umarım hiç biri hasta olmadan atlatır bu kışı diyeceğim ama biraz imkansız görünüyor
Kahvaltı neden o kadar geç canım? Bir de proteini arttırırsan kilo alımı da artar inşallah. Artık 3+1 öğün yiyebilir bence. Artır öğün sayını.Bu ay benim kız 110 gr almış şaka gibibu ay hastaydı bi 10 gün kadar iştahı hiç yoktu antibiyotik kullanmıştık burnu hep tıkalı salya sümük gani. İnşşşş düzelir bakalım. Biraz hızlı kilo alsa toparlardık. Bi arkadaş vardı onlarında kilo sorunu vardı ek gıdaya geçince düzeldi demişti. Ne yediriyorsun nasıl yediriyorsun cnm ? Biraz anlatır mısın ???
Kızlar ben sabah 10-11 gibi bir yumurta sarısı küçük bir dilim avokado bir tepeleme tatlı kaşığı irmık çok az zeytinyağı ve bir çay kaşığı pekmez karışımı yapıp yediriyorum ama ne zorluklarla. Zorlayarak yediriyorum iyi mi ediyorum kötü mü bilmiyorum ama çok küçük bir bebek ya 9 aylık olduk 5310 gr hala
Akşamda kabak havuç pırasa patates zeytin yağında biraz tencerede solduruyorum 2 tatlı kaşığı kadar pirinç koyuyorum blendırdan geçirip geçiriyorum yarım kase zar zor yiyor. Kıymaya daha başlayamadım pütürlü yemiyor ama 3 defa çektirin diye yazmıştınız onu yapıcam. 2 öğün besliyorum genelde ama bazen azda olsa muz yoğurt yapıp arada yediriyorum cennet hurması yoğurt yada elma armut yoğurt vs…
Yanlış mı ilerliyorum acaba ???
Kiz sen erzurum'da nasıl bulamıyorsun asılhenüz ben de bulamadim ama migrosta var. kendi kendine büyüyen gezen tavuk, sizin orda var mi bilmem ama ben alacaktim hemen tükendi bazen migrosta organik tavuk da oluyor bir daha gidersen bir bak belki vardir. Köylere falan gitsen ya da ögretmendin galiba yanlis hatirliyorsam kusura bakma, ögrencilere sorsan onlar bilir bence
Canım karışım sevmiyor olabilir tek tek denedin mi mesela benim oğlan asla karışım birşey yemiyor en basit örnekle bebe bisküvisini meyve ile karıştırsam bile yemiyor acaba seninki de öyle mi sabahları kaşar yada dil peyniri rendeleyip versen ekmekle kilo alımına destek olurBu ay benim kız 110 gr almış şaka gibibu ay hastaydı bi 10 gün kadar iştahı hiç yoktu antibiyotik kullanmıştık burnu hep tıkalı salya sümük gani. İnşşşş düzelir bakalım. Biraz hızlı kilo alsa toparlardık. Bi arkadaş vardı onlarında kilo sorunu vardı ek gıdaya geçince düzeldi demişti. Ne yediriyorsun nasıl yediriyorsun cnm ? Biraz anlatır mısın ???
Kızlar ben sabah 10-11 gibi bir yumurta sarısı küçük bir dilim avokado bir tepeleme tatlı kaşığı irmık çok az zeytinyağı ve bir çay kaşığı pekmez karışımı yapıp yediriyorum ama ne zorluklarla. Zorlayarak yediriyorum iyi mi ediyorum kötü mü bilmiyorum ama çok küçük bir bebek ya 9 aylık olduk 5310 gr hala
Akşamda kabak havuç pırasa patates zeytin yağında biraz tencerede solduruyorum 2 tatlı kaşığı kadar pirinç koyuyorum blendırdan geçirip geçiriyorum yarım kase zar zor yiyor. Kıymaya daha başlayamadım pütürlü yemiyor ama 3 defa çektirin diye yazmıştınız onu yapıcam. 2 öğün besliyorum genelde ama bazen azda olsa muz yoğurt yapıp arada yediriyorum cennet hurması yoğurt yada elma armut yoğurt vs…
Canım sen aslında ek olarak mama vermelisin benim doktorum ek gidayla kilo almaz mama alması lazım dedi benimki de anne sütüne ek mamayi kabul etmedi uğraştım baya.Bu ay benim kız 110 gr almış şaka gibibu ay hastaydı bi 10 gün kadar iştahı hiç yoktu antibiyotik kullanmıştık burnu hep tıkalı salya sümük gani. İnşşşş düzelir bakalım. Biraz hızlı kilo alsa toparlardık. Bi arkadaş vardı onlarında kilo sorunu vardı ek gıdaya geçince düzeldi demişti. Ne yediriyorsun nasıl yediriyorsun cnm ? Biraz anlatır mısın ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?