2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Yok canım ıshal vardı antıbıyotik 1 kere verdim, enfeksiyon yok verme dedi 2. Gören doktor, vermeyip takip edip yarın uzmana götüreceğim

Kızlar bende Braun un ateş ölçeri var kulaktan şimdi baktım 1800 lira olmuş yani kaliteli aldım güya ama kesinlikle ateşi fazla ölçüyor bence çünkü acilde 2-3 cihaz la baktırdım 1-1.5 derece hep yüksek gösteriyor, gittik şimdi bi ateş ölçer daha aldım, bi arkadaşta kulak hep yüksek çıkar dedi o sadece kulaktan ölçüyor diye mi yüksek ölçüyor acaba

Bende nexus var kulaktan ama böyle bir şey gözlemlemedim braunun da koltuk altı ateş ölceri var hemen hemen aynı çıkıyorlar

Canım çok geçmiş olsun. Valla bende 5 sene ilçede yaşadım seviyorduk sakinliği, işyerim de çok iyiydi, huzurluyduk çok güzel doğal bir gölümüzde vardı ama hastane işi çok sakat küçük yerlerde. Süreklide kalkıp ile gitmek bizi yoruyordu. Çocuk olduktan sonra da baya zorlandık. Sonra bir deprem oldu mahvetti bizi. Sırf doktor için kalktım tayin istedim geldim Eskişehir’e. Her akşam ya biz niye 5 sene o küçücük ilçede mahrumiyet yaşadık. Doğru düzgün bir park bile yoktu. Kıyafet alacaksın çocuğa düzgün bir mağaza yok ve çok dandik olan kıyafete de çok uçuk paralar verip alıyorduk mecburen. Çocuğun içinde gerçekten bol bol emzir. 3 hafta önce benim kızda aniden ateşlendi doktora götürdük serum yapıldı, antibiyotik verdi calpol ve dolven verdi nöbetleşe kullan dedi. 5 gün antibiyotik kullandık hiç iyileşmedi. Hala yeşil sümükleri akıyordu baya baya daha dün biraz kesildi çok şükür. Bol bol emzir sütün çocuğun ihtiyacına göre şekil alıyor gerçekten. Bir de ben bir gün özellikle çok emzirdim kustu hep balgam çıkardı ondan sonra rahatladı biraz.

Yaa değil mi bak taş yaptığını bilmiyordum yazık çocuklara iyilik yapalım derken aslında kötülük yapıyoruz. Bu kadar yüklenmeye gerek yok bence de. Ben tam yumurta hazırlıyorum kahvaltıda, ne kadarını yerse artık. Zorlamıyorum.
Valla hiç markasini hatirlamiyorum desem sen ögretmensin ya belki veliler sana torpil geçer batman da geçen ögretmenler gününde ögretmene bir cocuk canli tavuk hediye etmisti ya aklima o geldi
Kahkaha attım

En doğru sonucu koltuk altından alırsın aslında. Bir de hastaneye gidene kadar yolda vs düşebiliyor ateş .

Kesinlikle ben de küçük bir ilçede yaşıyorum en büyük sıkıntım hastane doktor işleri. Gerçekten bıktım Allah düşürmesin oralara. İyi doktora denk gelmek büyük şans, zaten çoğu konuda da merkeze sevk ediyorlar. Git gel perişan oluyoruz

Evet, mesela Ekin 1 tam yumurtayi bitirmez kahvaltida çok normal ben 1 yumurta ile doyuyorum. Yarısını yese yeterli benim için yaninda da peynir yese tamamdir. Tahini cevizi de vereceksem ara öğünde muhallebisine meyvesine vs koyuyorum onlari da her gün vermiyorum duruma göre, bazen sadece meyve yiyor bazen muhallebi tarzi. Ana öğünü nasıl yediğine bağlı. Yavaş yavaş ilerlemekten yanayım ne kadar hızlı yüklenirsek o kadar hızlı bıkıyorlar
Direk sindirim sistemlerini etkiliyor canım henüz çok küçükler

En iyisi koltukalti olcenlerden al ben ondan kullaniyorum hem ucuz hem dogru sonuc veriyor

Çok haklısın nereye koşuyoruz neticede

Öyle canım eksileri artıları var gerçekten ama benim eşim çakılı kadro ya akademik personel ben ise daha bu küçük ile tayin de olamadım doğu görevi yapıyorum şimdi ücretsizdeyim sadece, önce bi buraya tayin olabilsem burdan gitmeyi sonra düşüneceğim canım bu aciller hep aynı şeyi yapıyor ya belli ,hiç bişe yemedi canım zaten ishal diye bi muz vereyim dedim öğürdü sürekli emzirdim 1 kere çekse bile teklif ettim hamdolsun düştü ateş şuan uyuyor inşallah gece yükselmez, çocuklar hasta olmasın ya çok çok zormuş

E nabızda değerlendirme var oraya da yaz canım. Bu geceyi nasıl geçireceksiniz eşinle dönüşümlü uyuyup dinlenmeniz lazım
Ay çok şükür ateş bi 3-4 saattir düştü huysuzluk iştahsızlık devam , eşimin de bu hafta öyle işleri var ki çalışması lazımdı haftasonu valla tam zamanın da hastalandı minik

Kahvaltı neden o kadar geç canım? Bir de proteini arttırırsan kilo alımı da artar inşallah. Artık 3+1 öğün yiyebilir bence. Artır öğün sayını.

Ay
MelodiminEsi ay erzurumun neresindesin sen canım ben erzurumluyum

Canım karışım sevmiyor olabilir tek tek denedin mi mesela benim oğlan asla karışım birşey yemiyor en basit örnekle bebe bisküvisini meyve ile karıştırsam bile yemiyor acaba seninki de öyle mi sabahları kaşar yada dil peyniri rendeleyip versen ekmekle kilo alımına destek olur

Canım sen aslında ek olarak mama vermelisin benim doktorum ek gidayla kilo almaz mama alması lazım dedi benimki de anne sütüne ek mamayi kabul etmedi uğraştım baya.
Balık çorbası yap çok güzel yiyorlar ben somondan yapıyorum haftada iki gün. Birde kıyma mutlaka kullan her yemekte. Meyvelerle falan da kuruyemiş ceviz badem rendele yulaf da katabilirsin meyveye suyla pişirip.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…