Makattan mıvajinal yoldan kullanılması gerekiyor Progestanın. Yanlış yazdınız herhalde. Ben hamilelikte hiç makattan kullanılan bir ilaç görmedim duymadım da 15 sene sektörün içindeyim bir yanlışlık var sanırım canım vajinal yoldan kullanılan fitil akıntı yapıyor ama. Ben 12.haftama kadar vajinal yoldan Progestan kullandım.
Siz çıkmadan yarım saat önce biri inip arabada klimayı açar arabayı ısıtır, sen de bebeği kundaklar battaniyesini üstüne örter pusetinin üstünü de puset örtüsü ile kapatırsın hastaneden arabaya geçiş zaten maksimum 1 dakika falan sürercanım hastane çıkışı falan var ya çok aklıma takılıyor bebek üşüyecek diye
Ben de öyle yapıcam ya 2 hafta sonra giderimBana 20.hafta da gel demişti hemşire. Ben de bilmiyorum 20 dediğine göre sen de 20.hafta da gidebilirsin canım kızımda da o haftalarda gitmiştim sanırım detaylı çektirdiğim zamanda gitmiştim öyle hatırlıyorum çünkü.
canım kızımda göbeğim 5. aydan sonra belli oldu bunda oğluşum olacak 3. aydan sonra hemen belirdi bence cinsiyetten ziyade karın yapısıyla ilgili iç karnı geniş olanların geç çıkıyormuş galiba birde 2. gebeliklerde karın artık esnek olduğu için daha hızlı belli oluyor diye düşünüyorum ama bunlar benim teorilerimErkek.mi acaba sanki erkek bebek olunca gobek cok cikmiyormus. Daha.once kiz annesi olup simdi erkek bebege hamile olanlar bize bilgi versinlerCunku ben de.meraklardayim. 11 haftalikken.bir doktor erkege benziyor.dedi. Bugun baska doktora gittim bebek daha cok kucuk belli etmez dedi kordon var zaten önunde dedi. Bence belli eder ya zaten soylemiyorlar
endol fitil makattan kullanılıyor, kasılma önleyici ağrı kesici olarakMakattan mıvajinal yoldan kullanılması gerekiyor Progestanın. Yanlış yazdınız herhalde. Ben hamilelikte hiç makattan kullanılan bir ilaç görmedim duymadım da 15 sene sektörün içindeyim bir yanlışlık var sanırım canım vajinal yoldan kullanılan fitil akıntı yapıyor ama. Ben 12.haftama kadar vajinal yoldan Progestan kullandım.
Arkadasa Makattan kasilma önleyici bir fitil vermisler. Benim de bilgim yok yaniMakattan mıvajinal yoldan kullanılması gerekiyor Progestanın. Yanlış yazdınız herhalde. Ben hamilelikte hiç makattan kullanılan bir ilaç görmedim duymadım da 15 sene sektörün içindeyim bir yanlışlık var sanırım canım vajinal yoldan kullanılan fitil akıntı yapıyor ama. Ben 12.haftama kadar vajinal yoldan Progestan kullandım.
Himm gobekten de tuturamadim cinsiyeti.canım kızımda göbeğim 5. aydan sonra belli oldu bunda oğluşum olacak 3. aydan sonra hemen belirdi bence cinsiyetten ziyade karın yapısıyla ilgili iç karnı geniş olanların geç çıkıyormuş galiba birde 2. gebeliklerde karın artık esnek olduğu için daha hızlı belli oluyor diye düşünüyorum ama bunlar benim teorilerim
Lavenderbrowen adli arkadasa vermisler bana degil canim yanlis anladin sanirim. Bu arada etiketlenme nasil yapiliyordu yapamadimAkilvar ne gibi sıkıntı var acaba endol verdi. Dediğim gibi hamilelerde kullanan hiç duymadım görmedim de açıkçası. Vajinal fitil gördüm sadece makattan verilen fitil tuhafıma gitti hamilelikle ilgiliyse hele
Erkekmiş bizim miniğin cinsiyetiKızlar selam. miniklerin cinsiyetleri ve isimleri belliyse paylaşır mısınız listemize ekleyelim ?
@biyomelina @mysteryhrn @skt587 @Beril M T @incebellibardakKonepone @ebemmmmnry @Cezosshaaa @Betus1905 @Pembegokyuzu @meinfika @Sunrseee @nivenn @mavi8888 @Angel angel @olmadibe @Bulut5870 @Uykucupandaa @ifedupyou @ZzHHrR @arwengsd @Vmd_rubby @feslegenhanim @sagittarius55 @Kalpim @kubrasvas @Minnakmucizem @askk3 @Dark Morningstar @Papatyalar ve Huzur @MaviFlorra @kadinca1234 @Flykd @anatomim @Merve1410 @Tuba111 @Azelya21 @Nazliim @Ergino @Rabbi Hebli Mines Salihin @Blue21 @Meryemsura @tsgmze @mavi-hayal @Gizemliturk46 @burcubur @fatmameltem
zaten ben tam olarak bu modeli kullanıyorum, dolabımız falan da bu model, bu büyük mü onu tam anlayamadım ama, bizimkinin büyüklüğü bildiğin tek kişilik yatak büyüklüğünde altında da bazası da istersen çekmeli baza ekletiyorsun orası da kocaman bir tek kişilik yatakta oraya sığıyor. korumalık istersen 2 tane taktırabiliyorsun, bize 1 yetti hiç düşmedi, bir tarafta duvara dayalı idi canım. çok şık ve minimalist bir tasarım gerçekten .çok şık duruyor.kızınız kaç yaşında ? ben 3.5 yaşından sonra direk normal boya geçirdim 8 yaşında hala kullanıyor hiçte sıkıntı yaşamadıkİşte aradığım tavsiye mesajı bu olducsnim bende kıza oda bakıyorum sen yazınca hemen modellere vs baktım. Ben dün çilek mağazasına gittim ama bu modeller yoktu. Madem kullanıyorsunuz hemen sizden fikir alırsam çok sevinirim. Şu model ve korumaligi için yorumun nedir ? Korumalik kısa kalmaz mı? Benim kızım done done uyuyor da 80 cm yazinca emin olamadım bir türlü
canım ben sürekli malt içeceği ve rezene içmiştim bence çok işe yaramıştı, çokta su içiyordum ama bence en önemlisi göğüste süt bırakmamak bu nedenle de iyi bir makine ile sağıp tamamen boşaltmak göğüsü bebek emdikten sonra....ben hastane tipi makine kiralamıştım, bebek emdikten sonra göğsümü sağıyordum tamamen boşalınca daha çabuk süt doluyor, onu da bebeğe içiriyorduk biberon ile. ilk ay emme sıkıntısı yaşadık bizimki bu sayede hem hiç mama kullanmadan devam etti hem de 1 ay sonra hem beni emmeyi öğrendi hem biberonla anne sütü aldı tosun gibi olmuştu :)Not ettim canım bunu gerekirse mutlaka denerim
Evet canım kolostrumun önemini biliyorum ben doğum öncesi sağarsak süt gelmez diye tahmin etmiştim, gelecekse tabi riske atmam
Bence bembeyazzzzBebek odalarında ferahlığı ve sadeliği seviyorum Belki bi kaç sticker ile boş bir duvarı renklendirebilirsin beğendiğim örnekleri sana atarım birazdan
Canım eczaneden propolisli boğaz spreyi al doğal o. Boğaz ağzrısına yanmasına en iyi gelen şey
Evet haklısın ben de iyi bi makine almak istiyorum o yüzden inşallah bu konuda sorun yaşamayızcanım ben sürekli malt içeceği ve rezene içmiştim bence çok işe yaramıştı, çokta süt içiyordum ama bence en önemlisi göğüste süt bırakmamak bu nedenle de iyi bir makine ile sağıp tamamen boşaltmak göğüsü bebek emdikten sonra....ben hastane tipi makine kiralamıştım, bebek emdikten sonra göğsümü sağıyordum tamamen boşalınca daha çabuk süt doluyor, onu da bebeğe içiriyorduk biberon ile. ilk ay emme sıkıntısı yaşadık bizimki bu sayede hem hiç mama kullanmadan devam etti hem de 1 ay sonra hem beni emmeyi öğrendi hem biberonla anne sütü aldı tosun gibi olmuştu :)
bazı bebeklerde ilk doğumda emme refleksi olmuyor, bizim başımıza geldi hazırlıklı olun, bu durumda da hastan tipi sağma makineleri çok iyi diğerleri insanı zorluyor yeterli gelmiyor, süt yok diye bırakıp kesin mamaya dönersiniz o yüzden bir ay kiralayın özellikle böyle birşeyle karşılaşırsanız kime söylediysem bana dua etti :)
canım benim ki bu, direk ben 3.5tan sonra genç odası yatağı aldım yanına da 2 karkuluk takınca hiçbirşey olmuyor, büyük dolabı falan da bu model, sonradan ranzaya falan da dönüyor, altında da alt yatağı var ama baza gibi de kullanabilirsin ben öyle kullanıyorum.İşte aradığım tavsiye mesajı bu olducsnim bende kıza oda bakıyorum sen yazınca hemen modellere vs baktım. Ben dün çilek mağazasına gittim ama bu modeller yoktu. Madem kullanıyorsunuz hemen sizden fikir alırsam çok sevinirim. Şu model ve korumaligi için yorumun nedir ? Korumalik kısa kalmaz mı? Benim kızım done done uyuyor da 80 cm yazinca emin olamadım bir türlü
markası önemli değil hastane makinaları farklı canım, kocaman birşey oluyor, çok kuvvetli, bizim alabileceklerimiz gibi değil, büyük ve özel oluyor onlarınki, küçük bir çanta ile taşıyorsun...ben yurt dışında idim ilk doğumda orda kiralamıştım,Evet haklısın ben de iyi bi makine almak istiyorum o yüzden inşallah bu konuda sorun yaşamayızmedela için en iyisi diyorlar ama gerekirse kiralama da yaparım yeter ki sütüm olsun emmese bile biberonla veririm diyorum. Kiraladığın cihazın markası neydi hatırlıyor musun?
O zaman ilk etapta zorlanılıyorsa en güzeli kiralama yapmak hiç uğraşmaya gerek yok :) İlk haftalar bu konudan sancılı oluyor biraz annelik hormonları da devreye girince insan sağlıklı düşünemiyor. Mama mecbur kalırsak vericez bebek huzurlu olursa anne de huzurlu oluyor çünkümarkası önemli değil hastane makinaları farklı canım, kocaman birşey oluyor, çok kuvvetli, bizim alabileceklerimiz gibi değil, büyük ve özel oluyor onlarınki, küçük bir çanta ile taşıyorsun...ben yurt dışında idim ilk doğumda orda kiralamıştım,
benim bebek ememeyince doktor bana direk program yazdı çocuk doktoru, orda çok güzel yönlendiriyorlar, ilk 2 günde oğlum emmeyi beceremedi ağlamaktan bayılacaktı yavrum,ben emiyor sanıyorum sürekli memede göğüslerim yara oldu, mama vermem diye inat ettim mahvolduk, şimdiki aklım olsa dayardım mamayı resmen 2 gün çocuğa eziyet ettim. okuduklarımdan falan da kafam öyle bulanmış ki bebek biberon alırsa seni emmez diye, çocuk doktorum hala unutmuyorum Robert diye bir adamdı güzel güzel anlattı, bak bebek ememiyor çişini yapmıyor göğüslerin yara içinde makine kiralatacağım sana elindeki ile olmaz dedi tam hastaneden çıkacağımız gün makine kiraladık, sağdırdılar, biberon alacak diye ben ağlıyorum bir daha emmezse diye, bizimki biberonu bir aldı 4 saat bayılmış gibi uyudu o kadar aç kalmış ki.sonra bana program yazdı, seni emmeyi öğrenecek bir emzireceksin bir biberon vereceksin şeklinde,hep silikon meme ucu ile emzirdim 1 ay göğüslerim çok kötü olmuştu emmeyi bilemediğinden, emse de seni göğsünü boşalt sütün artar dedi, benim de 3 çocuğum var benim çocuklarımda da bu sorun oldu seni emecek merak etme öğrenince biberon bile istemez dedi, gerçekten de yavaş yavaş göğüslerim de düzeldikçe biberonu azaltıp emmeyi artırdık, 40 günlükken falan nadir durumlar harici doktor ile koordineli % 80 göğüsten emer % 20 biberonla emer durumdaydı...
burada istanbulda da bir tanıdığım yeni doğum yaptı istanbulda o kiralamış 1 ay,hatta onun bebeğinde emme sorunu olmadı ama gece falan kullanırsam diye hem sütüm artsın diye sağmış beim anlattığım gibi, çok işe yaradığını söyledi, diğer türlü dışardakileri ne kadar iyi alırsan al onlar gibi maalesf olmuyor....her hastanede oluyor diye biliyorum sen de bir sorarsın canım hastanene.
Bence de kisiyle ilgili, bebegin cinsiyeti ile degil... Benim ikinci ama gene de belli degil ancak spor gecmisi olan biriyim. Gelecegim de bir haftaya olacak insallahcanım kızımda göbeğim 5. aydan sonra belli oldu bunda oğluşum olacak 3. aydan sonra hemen belirdi bence cinsiyetten ziyade karın yapısıyla ilgili iç karnı geniş olanların geç çıkıyormuş galiba birde 2. gebeliklerde karın artık esnek olduğu için daha hızlı belli oluyor diye düşünüyorum ama bunlar benim teorileri
Makattan kullandığın belki akıntı yapıyordur canım. Ağızdan alınan yapmaz sanırım. Ben de kullanıyorum günde 2 kere ağızdan.ben progestanı ağızdan alıyorum ayrıca makattan fitil kullanıyorum kasılma önleyici endol diye.
ağızdan progestan almam da daha sıvı akıntıya sebep oluyor mudur ki ?
Akilvar
Yok be canım, üşümez o kadar dacanım hastane çıkışı falan var ya çok aklıma takılıyor bebek üşüyecek diye
Çok şeker bişeymiş bu bakayım bende. Kalın bişey giydirmeden rahat edemiyeceğim.
sağol canım evet baktım fiyatlara yetişkin montu kadar maşallah. Ne fiyatlar öyle. İstanbul mart nisan soğuk olur. Başka markalarada bakayım uygun fiyatlı bulabilirsem alayım.
Ya ben geçen hamileliğimde tetanoz aşısı olmadım. Siz böyle yazınca iyice korkmaya başladım. Neymiş bu aşı böyle yahuDoğum stresinden çok tetanoz stresi var ben de
Geçmiş olsun canımKanama alanım rahim agzında oldugundan mı bilmiyorum veya içerde bir kanama oldugu için mi uyuyamadım gece vşjanımdaki dolgunluk hissi yuzunden duanızı esirgemeyın benden hiç iyi hissetmıyorum
Arkadaşım yeni doğum yaptı. Hastaneden Medela kiralamışlar onlar da. Acıbadem'de yapmıştı.Evet haklısın ben de iyi bi makine almak istiyorum o yüzden inşallah bu konuda sorun yaşamayızmedela için en iyisi diyorlar ama gerekirse kiralama da yaparım yeter ki sütüm olsun emmese bile biberonla veririm diyorum. Kiraladığın cihazın markası neydi hatırlıyor musun?
Ay o günlere gittim, çok duygulandımmarkası önemli değil hastane makinaları farklı canım, kocaman birşey oluyor, çok kuvvetli, bizim alabileceklerimiz gibi değil, büyük ve özel oluyor onlarınki, küçük bir çanta ile taşıyorsun...ben yurt dışında idim ilk doğumda orda kiralamıştım,
benim bebek ememeyince doktor bana direk program yazdı çocuk doktoru, orda çok güzel yönlendiriyorlar, ilk 2 günde oğlum emmeyi beceremedi ağlamaktan bayılacaktı yavrum,ben emiyor sanıyorum sürekli memede göğüslerim yara oldu, mama vermem diye inat ettim mahvolduk, şimdiki aklım olsa dayardım mamayı resmen 2 gün çocuğa eziyet ettim. okuduklarımdan falan da kafam öyle bulanmış ki bebek biberon alırsa seni emmez diye, çocuk doktorum hala unutmuyorum Robert diye bir adamdı güzel güzel anlattı, bak bebek ememiyor çişini yapmıyor göğüslerin yara içinde makine kiralatacağım sana elindeki ile olmaz dedi tam hastaneden çıkacağımız gün makine kiraladık, sağdırdılar, biberon alacak diye ben ağlıyorum bir daha emmezse diye, bizimki biberonu bir aldı 4 saat bayılmış gibi uyudu o kadar aç kalmış ki.sonra bana program yazdı, seni emmeyi öğrenecek bir emzireceksin bir biberon vereceksin şeklinde,hep silikon meme ucu ile emzirdim 1 ay göğüslerim çok kötü olmuştu emmeyi bilemediğinden, emse de seni göğsünü boşalt sütün artar dedi, benim de 3 çocuğum var benim çocuklarımda da bu sorun oldu seni emecek merak etme öğrenince biberon bile istemez dedi, gerçekten de yavaş yavaş göğüslerim de düzeldikçe biberonu azaltıp emmeyi artırdık, 40 günlükken falan nadir durumlar harici doktor ile koordineli % 80 göğüsten emer % 20 biberonla emer durumdaydı...
burada istanbulda da bir tanıdığım yeni doğum yaptı istanbulda o kiralamış 1 ay,hatta onun bebeğinde emme sorunu olmadı ama gece falan kullanırsam diye hem sütüm artsın diye sağmış beim anlattığım gibi, çok işe yaradığını söyledi, diğer türlü dışardakileri ne kadar iyi alırsan al onlar gibi maalesf olmuyor....her hastanede oluyor diye biliyorum sen de bir sorarsın canım hastanene.
Ya inanin insan lohusa iken kimseye tahammulu olmuyor. Bir de cok bilmis bilmis karisan da cok oluyor. Asla kimsenin bana karismasina musade etmedim nasil istedi isem oyle yaptim. Şu biberon meselesine de oyle gicik oluyorum ki kucucuk bebek nasil kasikla beslensin. Kasikla besleyenleri gordum yarisi boynundan aşagiya dokuluyor. Ben biberonumu aldim hastaneye goturdum. Hem emzirdim hem biberonla ardindan mama verdim karnini doyurdum. Kayinvalidem boyle memeni kabul etmez vs dedi ama dinlemedim kimseyi. Hastaneden ciktim 3. gun artik oglum kendi mamayi kabul etmedi. Cunku emme ile doymaya baslamisti.Sarilik vs de olmadi karni iyice doydugu icin. Ablama kasikla ver demislerdi bebegin karni hic.doymadi sarilik oldu bir suru sikinti cektiler.O zaman ilk etapta zorlanılıyorsa en güzeli kiralama yapmak hiç uğraşmaya gerek yok :) İlk haftalar bu konudan sancılı oluyor biraz annelik hormonları da devreye girince insan sağlıklı düşünemiyor. Mama mecbur kalırsak vericez bebek huzurlu olursa anne de huzurlu oluyor çünküAslında biraz da çevre baskısı anneyi kendini suçlu hissettirmeye itiyor. Çok gördük duyduk mesela biberon asla vermeyin verirseniz dönüşü yok sizi asla emmez gibi söylemler. Ki bunları hastanede ebeler hemşireler de söylüyor sürekli. E haliyle annenin de kendini suçlu hissetmesine sebep oluyor. Önemli olan bebeğin emme refleksini geliştirip, sütün artmasını sağlamak ilk zamanlar mecbur kalırsak vericez biberonlar yapacak bir şey yok. Söylediklerinin hepsini aklımın bi köşesine not ettim gerekirse uygulayacağım
Ben de alıcam yanıma biberon. Kaşıkla besleme olayı çok zor ve yarısı zaten dışarı akıyor dediğin gibi ben daha çok stres olurum. Eğer bebek ilk etapta ememez ve beslemek zorunda kalırsam kendimi ve onu zorlayarak strese sokmak istemiyorum. Bence annelerin işine kimse karışmamalı yeterince stresli bi dönemi iyice zorlaştırıyorlar çünkü...Ya inanin insan lohusa iken kimseye tahammulu olmuyor. Bir de cok bilmis bilmis karisan da cok oluyor. Asla kimsenin bana karismasina musade etmedim nasil istedi isem oyle yaptim. Şu biberon meselesine de oyle gicik oluyorum ki kucucuk bebek nasil kasikla beslensin. Kasikla besleyenleri gordum yarisi boynundan aşagiya dokuluyor. Ben biberonumu aldim hastaneye goturdum. Hem emzirdim hem biberonla ardindan mama verdim karnini doyurdum. Kayinvalidem boyle memeni kabul etmez vs dedi ama dinlemedim kimseyi. Hastaneden ciktim 3. gun artik oglum kendi mamayi kabul etmedi. Cunku emme ile doymaya baslamisti.Sarilik vs de olmadi karni iyice doydugu icin. Ablama kasikla ver demislerdi bebegin karni hic.doymadi sarilik oldu bir suru sikinti cektiler.
markası önemli değil hastane makinaları farklı canım, kocaman birşey oluyor, çok kuvvetli, bizim alabileceklerimiz gibi değil, büyük ve özel oluyor onlarınki, küçük bir çanta ile taşıyorsun...ben yurt dışında idim ilk doğumda orda kiralamıştım,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?