Valla sıcağı sıcağına koymadım diye snaırım buz hiç işe yaramadıMerhaba benim görüştüğüm perinatolog 21. Haftam için gelmemi söyledi. 21+3 te gideceğim
İlk gebelikse geç hissedebilirsin canım, endişelenme birkaç haftaya kıpır kıpır olacak
Ah kuzum o tetanoz öyle, ağrısı beni de şimdiden korkutuyor. Buz koyardım ben gene öyle yapacağım olunca aşıyı.
Yaptım kuzum ya herhalde sıcağı sıcağına koymadım ya işe yaramadı pekBana da aile hekimim 20.haftada gel tetanoz demişti. Daha gidemedim. Buz koy canım ara ara direk buzu koyma ama bez gibi ince bişeye sar. Bir de kolanyalı pamukla sil ara ara hafif. Çok geçmiş olsun
Bana sağlık ocagindaki ebe 20. Haftada gel dedi. Bebeğin hareketlerini hissedince yapiliyormus anladığım. Genelde 20de hissedildiği için 20'de gel diyorlar sanırım.Ya bu tetanoz ilk dozunu kaçıncı haftaya kadar olabiliyoruzbana bu haftaiçi için gel yapalım dedi ama hiç güven vermiyor bana acaba 2 hafta sonra mı gitsem
ben progestanı ağızdan alıyorum ayrıca makattan fitil kullanıyorum kasılma önleyici endol diye.Canım fitilden sonra özellikle ayağa kalktığın ilk 1 2 saat dışarı bi sıvı atıyor fitilin işe yaramayan kısmı sanırım o o yüzden akıntı çok oluyordu benim de kullanırken hep peçete koyuyordum küloduma
bizim sağlık ocağı 20. haftada gel demişti canım bana, genel olarak 18-20 gibi çağırıyorlar sanırım çoğunlukla 20. hafta. nasıl rahat edeceksen öyle yaptır , çok fark etmeyecektir diye düşünüyorum.Ya bu tetanoz ilk dozunu kaçıncı haftaya kadar olabiliyoruzbana bu haftaiçi için gel yapalım dedi ama hiç güven vermiyor bana acaba 2 hafta sonra mı gitsem
Bana sağlık ocagindaki ebe 20. Haftada gel dedi. Bebeğin hareketlerini hissedince yapiliyormus anladığım. Genelde 20de hissedildiği için 20'de gel diyorlar sanırım.
20 de gideyim ben de ebeye gıcık oldum ona inatbizim sağlık ocağı 20. haftada gel demişti canım bana, genel olarak 18-20 gibi çağırıyorlar sanırım çoğunlukla 20. hafta. nasıl rahat edeceksen öyle yaptır , çok fark etmeyecektir diye düşünüyorum.
Bence eder çünkü hormonal olarak rahim içini etkileyen bi hap buben progestanı ağızdan alıyorum ayrıca makattan fitil kullanıyorum kasılma önleyici endol diye.
ağızdan progestan almam da daha sıvı akıntıya sebep oluyor mudur ki ?
Akilvar
canım hastane çıkışı falan var ya çok aklıma takılıyor bebek üşüyecek diyeDışarı çıkarmayarakkalın bir battaniye iş görür bence aşıya falan götürürken zıbınını giydirir kundaklar üzerine battaniyesini örteriz
hahahah haklısın vallao yüzden oda yapmamak en güzeli
Çok şeker bişeymiş bu bakayım bende. Kalın bişey giydirmeden rahat edemiyeceğim.Canım arkadaşım bana böyle bir tulum verdi yeni doğduğunda çok soguklarda iş görür diye düşünüyorum böyle tulumlara bir bakabilirsin
sağol canım evet baktım fiyatlara yetişkin montu kadar maşallah. Ne fiyatlar öyle. İstanbul mart nisan soğuk olur. Başka markalarada bakayım uygun fiyatlı bulabilirsem alayım.Unuttuk gitti diyelim
Evet evet.. Bol gelse de idare eder. Zaten dediğim gibi bebiş hani ekstra minik olmazsa, kalıplar genelde küçük oluyor.
Maşallah.. İnşallah da geçer bir an önce. Bende kanama alanı yok da, plesanta aşağıda. O biraz kırmızı lekelenme yapıyordu arada. Toparlanacak gibi dedi doktor. Yukarı çıkar diye bekliyoruz bakalım. İnşallah geçecek
Geçer bence de o zaman. İçinizi ferah tutun
Bir Ekim annesi olarak :) bir şekilde korunuyor canım. Banyo yaptırırken evde fan yakılıyor falan. Uzun kollu bodyler. Zaten doktorlar abartmayın diyor. Siz ne giyiyorsanız en fazla 1 kat daha fazla giydirin diyorlar. Yoksa kış günü bile çocuğu isilik yaparız :) Mothercare'ın polar kapüşonlu tulumları vardı o zaman. Ondan almıştım bir tane. Dışarı çıkarken giydiriyordum. Şimdi olmayabilir ama benzerleri vardır. O zaman alınabilecek bir ücreti vardı. Şimdi bilemiyorumKozmonot diye geçiyormuş galiba. Unutmuşum. Heh buldum. Bak canım bu tarz Ara kozmonot - ebebek ama bu fiyatlara değer mi hani bilemiyorum. Orta hallisi var, pahalısı da var.. Çok da uzun süre giyemiyor sonuçta. Onun yerine kat kat bir şeyler giydirip battaniyeye sarıp da bir yerlere götürülebilir. Hiç hava aldırmamak da olmaz. Arada dışarı çıkarmalı bebek arabasıyla. Zaten geçireceğimiz maksimum 1-1,5 ay soğuk olur. O da kış gibi olmaz.
Bana 20.hafta da gel demişti hemşire. Ben de bilmiyorum 20 dediğine göre sen de 20.hafta da gidebilirsin canım kızımda da o haftalarda gitmiştim sanırım detaylı çektirdiğim zamanda gitmiştim öyle hatırlıyorum çünkü.Ya bu tetanoz ilk dozunu kaçıncı haftaya kadar olabiliyoruzbana bu haftaiçi için gel yapalım dedi ama hiç güven vermiyor bana acaba 2 hafta sonra mı gitsem
Ben hatırlıyorum tetanoz yaptırırken çok acımıştı kolanyalı pamukla aliyordım hatta hemen soğuk tutmuştum kolumu şişmesin diye de canım. Şimdi hafta da ben yaptıracağım oofff off dertli başım hergün oksapar yaptığımız yetmiyormuş gibiYaptım kuzum ya herhalde sıcağı sıcağına koymadım ya işe yaramadı pekgece uykuda zorlarsa parol içeceğim artık
Sorma ya her yerimiz delik deşik maşallahBen hatırlıyorum tetanoz yaptırırken çok acımıştı kolanyalı pamukla aliyordım hatta hemen soğuk tutmuştum kolumu şişmesin diye de canım. Şimdi hafta da ben yaptıracağım oofff off dertli başım hergün oksapar yaptığımız yetmiyormuş gibi
İyi fikirmişgünaydın kızlar umarım herkes iyidir :)
canım 3 hafta önce bana da bebeğin beyninde koroid pleksus kisti var 2 tane küçük dedi ama 28. haftaya kadar yok oluyor dedi. çok endişelendim araştırdım ama tek başına birşey ifade etmiyormuş çok şükür ki inşallah en kısa sürede yok olurda kafamız rahatlar
valla canım demir sindirimi kesinlikle etkiliyor malesef sabah aç karnına akşamdan suya isladığım kayısıyı yiyorum biraz fayda ediyor ama şişkinlik oluyor yinedebu arada sen kaç haftalıksın.
ben süt sevmediğim için ılık su limon ve bal yapıp içiyordum birde boğazını ıslak tutmaya çalış pastil yada sprey kullanarak hamileliğe uygun birşey alabilirsin eczaneden dr daha önce bana ımumax 16+ sprey vermişti oda ballı bayağı iyi geldi. inşallah hemen geçer hamilelikte herşey sanki 2 katı zor geçiyor
Agizdan bilmiyorum inanin. Ben hastanede yattigimda kanamam vardi diye agiz yoluyla progestan kullaniyordum.Sonra hastaneden cikinca vajinal yoldan kullan daha etkili demisti doktorum. Sizin acaba makattan kullandigin mi mi akinti yapiyor.ben progestanı ağızdan alıyorum ayrıca makattan fitil kullanıyorum kasılma önleyici endol diye.
ağızdan progestan almam da daha sıvı akıntıya sebep oluyor mudur ki ?
Akilvar
Rutin kontrolde bakti once beynini inceledi sonra tüm organlarin islevi varligina falan bakti. 17+4 olduğu için detayliya 3 hafta sonra bakicsm dedi. 26 haftadan sonra geciyormus genelde canim.Kuşum bunlari detaylıda gormedi mii? Yoksa normal rutin kontrolde mi? Benim dr um ayda 1 gel dedi bu konularda da fikrim yok o yuzden henuz 18 haftalik oldum
Doğum stresinden çok tetanoz stresi var ben deBen hatırlıyorum tetanoz yaptırırken çok acımıştı kolanyalı pamukla aliyordım hatta hemen soğuk tutmuştum kolumu şişmesin diye de canım. Şimdi hafta da ben yaptıracağım oofff off dertli başım hergün oksapar yaptığımız yetmiyormuş gibi
12+4 the detaylida kesin bir eda ile erkek dedi doktor, 14+3 te kendi doktorum net olmamakla kiz dedi. Bilmiyorum suan ne :)Erkek.mi acaba sanki erkek bebek olunca gobek cok cikmiyormus. Daha.once kiz annesi olup simdi erkek bebege hamile olanlar bize bilgi versinlerCunku ben de.meraklardayim. 11 haftalikken.bir doktor erkege benziyor.dedi. Bugun baska doktora gittim bebek daha cok kucuk belli etmez dedi kordon var zaten önunde dedi. Bence belli eder ya zaten soylemiyorlar
Kanama alanım rahim agzında oldugundan mı bilmiyorum veya içerde bir kanama oldugu için mi uyuyamadım gece vşjanımdaki dolgunluk hissi yuzunden duanızı esirgemeyın benden hiç iyi hissetmıyorumProgestan kullandigimizdan da daha sivi bir akinti seklinde kahverengi akintim oluyordu. Zaten en son 2 gun once 1 defa sabah lekelenmem oldu. Bel.agrisi ara ara adet olacakmis gibi oluyor kisa sureli ama sizin nasil bir bel agrisi. Bence korkmayin icinizde kalan disari akiyordu oylelikle bitecek bence.
Makattan mıAgizdan bilmiyorum inanin. Ben hastanede yattigimda kanamam vardi diye agiz yoluyla progestan kullaniyordum.Sonra hastaneden cikinca vajinal yoldan kullan daha etkili demisti doktorum. Sizin acaba makattan kullandigin mi mi akinti yapiyor.
Vallahi ben doğumumda sezaryen olduğum halde rahattım sadece omuzlarım tutulmuştu. İnşalah bunda da sıkıntı yaşamam. Ben doğumda 3 ve ya 5 gün yattım hatta yatmadım bile diyebilirim. Ama bu gebeliğimde 3/3,5 ay yatmak zorunda kaldım. Burnunda zorluğu bununla kalır inşallah canım. Doğum mu bulantı mı dersen bulantı kesinlikle hamilelikte ki en zor süreç :)))Allah kimseye vermesin yaşadım gördüm aldım ağzımın payınıDoğum stresinden çok tetanoz stresi var ben de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?