- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #20.801
Bende olmuştu. Buradaki arkadaşlar uyardılar sağolsunlar. Tansiyonum yükselmiş o günlerde. Mutlaka tansiyon takibi yapın/yaptırınGünaydınlar kızlarumarım herkes iyidir.
Bu son haftalarda kilo dan ziyade ödem toplamış gibiym yüzüm ellerim baya şişmiş. Özellikle ellerim bide uyuşuyor çok fena örgü yaparım boş zamanlarmda şuan yapmak eziyet resmen. Avucum kapanmıyor diyebilirim.
Ödem için doktorlarınz birşey dedi mi benim muaneye daha var da gidince sorarm anca
Bakmıştır diye düşünüyorum. Zaten detaylının amacı o. Karın baş çevresi fl falan normal muayenede de ölçülüyor.Kızlar detaylıdan çıktım. Boy kilo kafa karın vs ölçtü sağlıklı bi sıkıntı yok dedi 10dk falan sürdü organları falan hiçbir şey söylemedi acaba sıkıntı görmedği için mi söylemedi yoksa bakmadı mı anlamadım. Ama bakmadıysa bu nasıl detaylı bunları kendi doktorumda her seferinde söylüyor.
Bir de plesenta sağ anterior dedi ön tarafta olması bi sıkıntı değil sanırım hareketleri hep solda hissediyoeum o yüzden mi acaba
Bazısı çok iyi doktor oluyor bazısının ise doktor olduğundan bile şüphe ediyorum. Detaylıca baktıysa iyi birine denk geldin demektir sanki. Normalde sağlık ocağında muayene bile yapanı pek görmedim. Şöyle bi karşıdan bakıp ilacı yazıp gönderiyor çoğuKizlar sağlık ocağındaki doktorun teshisine güvenebilir miyiz? Oglumu dun kendi doktoruna götürdüm boğazları şişmiş dedicbi kac takviye verdi ağzındaki dokuntuler için içim rahat etmedi ilk defa sağlık ocağına götürdüm doktor cok detaylı bir muayene etti el ayak olmadığını söyledi bi nebze icim rahat etti ama doktor güvensizligi sorunu var bende geçmişten dolayı sağlık ocağındaki doktorlar yeterli donanıma sahip midir bi fikriniz var mı
Çok geçmiş olsun, hemen moralinizi aşağı çekmeyin, ne riskli gebeler anne oluyor..önerim eğer gitmediyseniz bir perinatologa görünün, çalışıyormusunuz bilmiyorum ama hareket kısıtlıyorlar. Ben 12. Haftadan beri yatıyorum, serklajlıyım rahim ağzı yetmezliği var ve raporluyum, çok zor ama iyi şeyler düşünmeye çalışıyoruz ki iyi enerjimiz olsun...siz de iyi olacaksınız inşallah, lütfen çalışıyorsanız bu kadar risk varsa rapor vs isteyin..iyi haberlerinizi bekliyorumKızlar berbat durumdayımdün kontrolüm vardı ve doktor bebek çok aşağıda şuan çok erken böyle aşağıda olması için erken doğum riski görüyorum dedi. Magnezyum takviyesi verdi haftaya taftaya tekrar bakacağım dedi. 830 gr yavrum doğarsa ne yaparım yaşar mı korkusu sardı çok üzgünüm
Ilk defa götürdüm bende şüphe de kaldım ama oglumu cok detaylı muayene etti üst komşum hep çocuğunu ona goturuyormus ve cok memnunmus umarım doğru bir teşhis koymuştur çünkü bugün çok panik ve stres yaşadımBazısı çok iyi doktor oluyor bazısının ise doktor olduğundan bile şüphe ediyorum. Detaylıca baktıysa iyi birine denk geldin demektir sanki. Normalde sağlık ocağında muayene bile yapanı pek görmedim. Şöyle bi karşıdan bakıp ilacı yazıp gönderiyor çoğu
Ön duvarda plasenta olması sadece hareketleri daha az hissettiriyor, hiç sıkıntı yok. Gözünüz aydınKızlar detaylıdan çıktım. Boy kilo kafa karın vs ölçtü sağlıklı bi sıkıntı yok dedi 10dk falan sürdü organları falan hiçbir şey söylemedi acaba sıkıntı görmedği için mi söylemedi yoksa bakmadı mı anlamadım. Ama bakmadıysa bu nasıl detaylı bunları kendi doktorumda her seferinde söylüyor.
Bir de plesenta sağ anterior dedi ön tarafta olması bi sıkıntı değil sanırım hareketleri hep solda hissediyoeum o yüzden mi acaba
Evet asistana söyledi ama farklı olarak bi plesenta anterior dedi fundal dedi bir de tree li birşey dedi anlamadım ekran yukarda kalıyodu biraz bakmaya çalıştım ama anlayamadım siyah beyaz görüntüden çok birşey anlamıyorum ben. Ben tek tek söylüyolar diye düşünmüştüm işte böbrek mide bilmem ne yapmayınca bakmadı mı diye düşündüm
Rapor vermedi radyoloji baktı bana.Ön duvarda plasenta olması sadece hareketleri daha az hissettiriyor, hiç sıkıntı yok. Gözünüz aydınRapor verdiler mi? Ayrıntılı Rapor veriyorlar organlar hakkında, ama perinatolog dışında Rapor imza yetkisi yok kadın doğumcuların, bazı kadın doğumculsr kendisi yapıyor yada radyoloji uzmanına iletiyorlar, size kim yaptı ultrasonu?
Özel hastanede yoktu detaylı ben devlette oldum o yüzden doktorunuz sonuçları görür dedi ama sağlıklı dediği için çıkmadım ben yanına doktoru tanımıyorum bile randevu için gitmiştim sadece sevmedim de hiç ama bu rapor sisteme düşer mi acaba nabıza falanBenim de plasentam önde. O yüzden bebeğimin net olarak yüzünü göremedik. 1 tane renkli fotoğrafı var neyse ki.
Plasenta yüzünü kapatıyordu hep. Böyle olunca bebek hareketleri daha az hissedilebilirmiş ve yüzünü görmekte zorluk yaşanırmış.
Kesinlikle bir sağlık problemi oluşturmuyor yani. Ben sormuştum hemen doktora. Plasenta bir yere yerleşmeli. Ön arka vs olabilir. Hiçbir sakıncası yok dedi. Bende börekleri osu busu hepsini açıklayarak konuşmuştu. Ama her doktor aynı değil işte. Ben 1150 tl ödemiştim. Zaten kendi doktorum da raporu inceledi. Ben de inceledim doktora vermeden önce. Bulgular normaldi. Orada da yazar her şey tek tek.
Devletteyse öyle yapmış olabilir. Mutlaka bakmıştır bir sorun yoktur aklınıza takılmasın bence ama devlette herşey x3 hızında olduğu için.Kızlar detaylıdan çıktım. Boy kilo kafa karın vs ölçtü sağlıklı bi sıkıntı yok dedi 10dk falan sürdü organları falan hiçbir şey söylemedi acaba sıkıntı görmedği için mi söylemedi yoksa bakmadı mı anlamadım. Ama bakmadıysa bu nasıl detaylı bunları kendi doktorumda her seferinde söylüyor.
Tansiyon dün baktırmistm normal dediler. Bugün sağlık ocağına sordum onlarda kadın doğuma sor dedi bide tuz tüketimini sordu ben biraz fazla tüketiyorum onu da bugünden itibaren azalticam inşallah. Yüzüklerimi 1 aya yakındır takmıyorum zaten. Ama elimde ki uyuşukluk çok başka özellikle sağ elimin baş işaret ve orta parmağım gün içi bile hep uyuşuk. İnternette baktım gebelikte de parmak ucu uyuşukluk normal yazıyor. Bende ki farklı ama ya yarın gitcem inşallah ilgilenirler. Örgüyu bende bıraktım bı kaç gün yapmicam bakalım nasıl olacakBende olmuştu. Buradaki arkadaşlar uyardılar sağolsunlar. Tansiyonum yükselmiş o günlerde. Mutlaka tansiyon takibi yapın/yaptırın
Benim şişlikler inmedi ama tansiyonum normale döndü. Alyansımı falan çıkardım hep önlem amaçlı. Bir de son 10 gündür falan tetik parmak başladı bende. Sağ elimin yüzük parmağı ve biraz da sol elimin yüzük parmağında. Doktorum bunun da beklenen bir şey olduğunu söyledi. Bana hemen örgü örüyor musun diye sordu. Örgüyü falan bu dönemde yasaklayabilirler haberiniz olsun
Ödem içinse bol sıvı ve hareket malesef
Rapor vermedi radyoloji baktı bana.
Özel hastanede yoktu detaylı ben devlette oldum o yüzden doktorunuz sonuçları görür dedi ama sağlıklı dediği için çıkmadım ben yanına doktoru tanımıyorum bile randevu için gitmiştim sadece sevmedim de hiç ama bu rapor sisteme düşer mi acaba nabıza falan
Doktorunuza sorun açıkca o zaman belki radyolog olunca yada devlette farklı işliyordur, size değil doktora düşer belki raporunuz, sağlıkla kavuşun bebeğinize, benim de haftasonu detaylı ultrason, heyecanlıyımRapor vermedi radyoloji baktı bana.
Özel hastanede yoktu detaylı ben devlette oldum o yüzden doktorunuz sonuçları görür dedi ama sağlıklı dediği için çıkmadım ben yanına doktoru tanımıyorum bile randevu için gitmiştim sadece sevmedim de hiç ama bu rapor sisteme düşer mi acaba nabıza falan
Tuz çok etkin ben çok kullanmam ama es kaza yanlışlıkla tuzlu yada fast food yersem aynen şişiyor, bu gebe değilken de böyle, tuza dikkat edip bol su alınca sanırım iyi hissedersiniz, bir de diyetisyenim karbonhidrat tüketimi de çok ödeme neden olur diyor sürekli, acil şifalarTansiyon dün baktırmistm normal dediler. Bugün sağlık ocağına sordum onlarda kadın doğuma sor dedi bide tuz tüketimini sordu ben biraz fazla tüketiyorum onu da bugünden itibaren azalticam inşallah. Yüzüklerimi 1 aya yakındır takmıyorum zaten. Ama elimde ki uyuşukluk çok başka özellikle sağ elimin baş işaret ve orta parmağım gün içi bile hep uyuşuk. İnternette baktım gebelikte de parmak ucu uyuşukluk normal yazıyor. Bende ki farklı ama ya yarın gitcem inşallah ilgilenirler. Örgüyu bende bıraktım bı kaç gün yapmicam bakalım nasıl olacak
Teşekkür ederimTuz çok etkin ben çok kullanmam ama es kaza yanlışlıkla tuzlu yada fast food yersem aynen şişiyor, bu gebe değilken de böyle, tuza dikkat edip bol su alınca sanırım iyi hissedersiniz, bir de diyetisyenim karbonhidrat tüketimi de çok ödeme neden olur diyor sürekli, acil şifalar
Ben hastanede yaptırdım 75 gr, kadın doğum istek yaptıKızlar iyi akşamlar. Şeker yüklemesini sağlık ocağında yapıyorlar mı? İnternetten baktım ama kimisi yapıyo kimisi yapmıyo demiş.
Mide, böbrek, idrar torbası falan önemli bebeğin amniyon yuttuğunu ve metabolize edebildiğini gösteriyor bunlara bakmaması imkansız söylememiş olabilir o ayrı. Parmaklarına kadar sayıyorlar yoksa heryere bakıyorlar, kimi doktor pek konusmayı sevmiyor hersey normal deyip geçiyor e biz hamileler de haliyle bi sürü (güzel) şey duymayı umarak gidiyoruz. Ters giden bişey olsa kesin söylerdi için ferah olsunEvet asistana söyledi ama farklı olarak bi plesenta anterior dedi fundal dedi bir de tree li birşey dedi anlamadım ekran yukarda kalıyodu biraz bakmaya çalıştım ama anlayamadım siyah beyaz görüntüden çok birşey anlamıyorum ben. Ben tek tek söylüyolar diye düşünmüştüm işte böbrek mide bilmem ne yapmayınca bakmadı mı diye düşündüm
Böyle kendini üzeceğine imkan varsa 2. Bi güvenilir doktor görüşü alsan, belki rapor verir dinlenme imkanın olur. Erken doğum riski gördüklerinde genelde dinlen temel ihtiyaçlar haricinde ayağa kalkma da diyorlar, durumu daha net anlamış olursun hem. Allah korktuğuna uğratmasın güzel düşün güzel olsun annesi, onlar bizim düşündüğümüzden çok daha dayanıklı, güçlüKızlar berbat durumdayımdün kontrolüm vardı ve doktor bebek çok aşağıda şuan çok erken böyle aşağıda olması için erken doğum riski görüyorum dedi. Magnezyum takviyesi verdi haftaya taftaya tekrar bakacağım dedi. 830 gr yavrum doğarsa ne yaparım yaşar mı korkusu sardı çok üzgünüm
Hayırlı güzel haberler alın inşallahDoktorunuza sorun açıkca o zaman belki radyolog olunca yada devlette farklı işliyordur, size değil doktora düşer belki raporunuz, sağlıkla kavuşun bebeğinize, benim de haftasonu detaylı ultrason, heyecanlıyım
Evet bana sağlık ocağındaki hemşire yapıyoruz demişti ona gideceğimKızlar iyi akşamlar. Şeker yüklemesini sağlık ocağında yapıyorlar mı? İnternetten baktım ama kimisi yapıyo kimisi yapmıyo demiş.
Evet söylemedi galiba sadece amniyon iyi yeterli dediMide, böbrek, idrar torbası falan önemli bebeğin amniyon yuttuğunu ve metabolize edebildiğini gösteriyor bunlara bakmaması imkansız söylememiş olabilir o ayrı. Parmaklarına kadar sayıyorlar yoksa heryere bakıyorlar, kimi doktor pek konusmayı sevmiyor hersey normal deyip geçiyor e biz hamileler de haliyle bi sürü (güzel) şey duymayı umarak gidiyoruz. Ters giden bişey olsa kesin söylerdi için ferah olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?