2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Günaydın kızlar gun içinde nasıl besleniyorsunuz
Günaydın

Kahvaltı; yarım dilim tam buğday, haşlanmış yumurta, peynir çeşitleri, salatalık, avokado

Öğle; genelde unsuz herhangi bir çorba(kırmızı mercimek/et-tavuk suyu(tam buğday unu ile)

Akşam; Kırmızı beyaz etler, yanında bulgur pilavı ya da tam buğday makarna, ya da zeytinyağlı sebze yanına yine bulgur pilav ya da t.b makarna. Protein menü yeşil salata, sebze menü ise yoğurt ile.

Aralarda; Hurma, ceviz, çiğ badem/fındık/kabak çekirdeği içi, yeşil elma, nadiren de 3-5 çilek

Bende genelde oglenleri sebze akşamları protein ağırlıklı besleniyorum günde 2 kase yoğurt kefir tüketmeye çalışıyorum

Bendeki şeker olayı nedir anlamadım.
Bu tarz bir menüyü uyguladığımda şekerim 46 olmuştu. Çok hızlı düşüyor.
İçindeki şeker miktarı az geliyor. diyetisyene hiç güvenmiyorum o yüzden artık. Kendim denemeler yapıyorum.

Oyy maşallah en güzeli tek yumurta ikizi benimkiler ikisi de erkek. Allah kolaylık versin zor gerçekten ama çok eğlenceli akşam olunca bir bi taraftan geriniyor öbürü diğer taraftan dürtüyor
Canım bugün kontrole gittim. 27+3 . 1200 Gr olmuşlar çok şükür iyilermis

Kizlar bisey soracagim hani bu valiz ici veya cekmece ici organizerler varya ben onlardan aldim baya bi ama bunlarin temizligi nasil yapilacak musamba kumas arasi bisey makinayami atiliyor eldemi yikanacak bilemedim kullanan varmi daha once aranizda

Baya eski rutinimdeyim ben onceden yaptigim gibi stabil bi kahvalti isyerinde ogle yemegi aksamda ne kolayima giderse onu pisiriyorum. Yalnizca ara ogun olarak kuruyemis(badem ceviz ve antep fistigi ) ve meyveyi( muz elma mandalina portakal) surekli tuketmeye calisiyorum. Aksamlari salata ve yogurtsuz yemek yemiyorum genellikle.

Günaydın. Ben kahvaltı da zeytin peynir haşlanmış yumurta bazen yeşillik tüketiyorum. Öğle ve akşamda doğaçlama açıkçası. Çok şunu yemeliyim bunu yemeliyim yapmadım hiç. Su içmeye gayret ediyorum. İlk zamanlar daha temkinli ve hassastım sanırım ama şu an organları herseyi oluştu bebeğe kilo aldıracak besinleri almaya çalışıyorum onun dışında özellikle şunu yerim diyemem. Ben mi çok rahatım bilemedim

İki öğün yiyordum ama bir haftadır 3 ana 3 ara öğüne geçtim. Çünkü çok az yiyen bir insanım. 1 kilo vermişim geçen ay. Zaten 3 kilo almıştım. Sabah 2 yumurta, birinin sarısını yemiyorum. Peynir, zeytin, yeşillik. Ara öğünde 1 porsiyon meyve. Öğlen sebze yoğurt. Arada ceviz, badem. Akşam çorba, et, salata. Arada yine meyve. Öğünlerde 1 dilim tam buğday ekmeği.

Kizlar bisey soracagim hani bu valiz ici veya cekmece ici organizerler varya ben onlardan aldim baya bi ama bunlarin temizligi nasil yapilacak musamba kumas arasi bisey makinayami atiliyor eldemi yikanacak bilemedim kullanan varmi daha once aranizda
Bende aldım onlardan makinada 30 derece yıkarım herhalde

Kızlar regl ağrısı gibi bir ağrı eşliğinde ishal olmuşum.Erken doğum belirtisi ile ishal ağrısını nasıl ayırt edebilirim.Regl olacakmışim gibi hissediyorum.Dun gece kuyruk sokumu da ağrım vardı ve bel ağrısından yuruyemedim uzun saatler PC başında sınav çalıştığıma baglamistim.

Bende aldım onlardan makinada 30 derece yıkarım herhalde

Ben bundan almıştım. Sadece hastane çantası için düşündüm. Zaten ucuz bi şey bir de inceymiş. Yıkama olayını akıl etmedim hiç. Acaba bozulur mu yıkasam ya parçalanır mı ki
Daha elime ulaşmadı. Dün sipariş ettim .Normalde böyle setlerimi hep ikeadan aldım. Çekmecelerde kullanıyorum. Onlar silinebilir oluyor. Ama bunda yıkama şart

Sizce hangi model daha iyi? Neyi tercih ettiniz? Babynest olarak mı yoksa düz model mi?
Babyjem yorumları çok güzel bu arada. Sevi bebe düz reflü yatakları için kokuyor yazan fazlaydı.
Kesinlikle alacağım artık. Kararsızlığımı bir kenara bıraktım.

İlginç öyle olması aslında bu yazdığım şeyler normal/sağlıklı bir insan için de gayet yeterli belki birkaç çeşit meyve daha eklenebilir. Şeker ölçüm cihazlarının birçoğu çok dandik yanlış ölçüm yapmış olabilir misin? Tek bir sefer öyle çıkması şekerinin çok düşük seyrettiği manasına gelmez.

Fiyatlar iyimis herhalde bir tane deneme yaparım ona göre soğuk suda da yikayabiliriz diye düşünüyorum.Kucugum uyuduğu için bu kadar cekebildim askı olan yer orta dolap bebeğim için o bölmeyi ayırdım raflarda da diğer çocuklarımın resimdeki gibi düzenledim daha rahat kullanıyorlar bu şekilde.Doguma yakın tekrar düzeltirim herhalde daha eşya almadım çünkü.

Eklentiler

• IMG20230120134810.webp
    21,2 KB · Görüntüleme: 83
  • IMG20230120134758.webp
    10,4 KB · Görüntüleme: 98

Şekerim hep düşük demiyorum. Şeker yemeyince bana iyi gelmiyor demek istedim. diyabetlilere uygun bir liste bana uymuyor.

Alette sıkıntı olsa daha sonra da aynı şekilde düşük ölçebilirdi sapmalar olurdu. fakat bir daha hiç olmadı. Zaten 2 kez ölçtüm o gün o sayıyı görünce. Hata oldu sanıp. Ama değilmiş.

normal yediğimde 85-90 çıkıyor sürekli. Sapmıyor hiç.
geçen gün poğaça yemiştim deneme amaçlı. Onda 170 çıktı.
Ayran ve biraz Makarna yediğimde 105.
Beyaz un kötü etkiliyor en çok.

Tatlıyı çıkardığımdaysa olmuyor. Bana yaramıyor. Çok düşüyor ölçümde o zaman.

Benim ailemde de şeker yok zaten. Kendimde olan da düzensiz. doktorumun dediği gibi tamamen gebelikle ilgili bi mesele. Şeker hastası değilim. Diyetisyen listesiyle yürüyecek bir iş değil belli ki.
İstisna bi durum bendeki.
Sabah tam buğday ekmeğiyle tost ve ve yine aynı ekmekle bir dilim bal kaymak yedim mesela. 84 çıktı.
Ama beyaz ekmek yesem böyle olmuyor.
Yani Sadece belli şeylerde yükseliyor şeker.
yoksa hiç sorun yok. Böyle bir durum yaşayan da görmedim. Varsa paylaşsın lütfen.

Son düzenleme:

Kendi Dolaplarım içinde kullandıklarımdan çok memnunum onlardan alırım ama bebeğimin dolabı yok. hastane için götüreceğim set ne olur bilinmez. Sadece bi dezenfektanla da temizlenebilir. Kalitesine göre bakayım ben de

Ciğer geliştirici iğne yaptırmak ıstiyorum aramızda yaptiran var mı baktık şimdi 34 altına yapılıyormuş.Ucunde de riskten dolayı yapmışlardı bunda çok kontrole görmediğim için kendim araştırdım.

Benimkide bundan canim o yuzden makinada bozulurmu diye atmadimda ama deniycem zaten ucuz bisey

Canim ben Maslak Acibadem'de dogum planliyorum.
Hastaneye gore degisebiliyor elbette durumlar.
Ama merak edenler icin maili ss olarak iletiyorum.

Eklentiler

• SmartSelect_20230120-141413_Outlook.webp
    68,3 KB · Görüntüleme: 96
  • SmartSelect_20230120-141351_Outlook.webp
    26 KB · Görüntüleme: 94
  • SmartSelect_20230120-141338_Outlook.webp
    22 KB · Görüntüleme: 81
  • SmartSelect_20230120-141329_Outlook.webp
    41,7 KB · Görüntüleme: 78
  • SmartSelect_20230120-141248_Outlook.webp
    38,3 KB · Görüntüleme: 77
  • SmartSelect_20230120-141227_Outlook.webp
    44 KB · Görüntüleme: 80
Evet dediğim gibi bardağın diğer tarafına bakmamıştım hiç. Fikre bayılsam da vazgeçtim şu anda
Alternatiflere açığım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…