2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    244
Beklememek için naptın
4 kg ya yaklaşınca, ben artık bunu doğuramam dediğim için alt muayene yapmıştı ve normal doğum beni artık zorlayacağı için sezeryan oldum. Hergün ya da 2 günde 1 gelmemi istedi ama açılma ağrı hiçbiri yoktu. 37 ye kadar aktif çalıştım. 40. Haftada dağlarda geziyordum ama hiçbir gelme belirtim yoktu

Benim de korkum o ya canım son 2 hafta göbek çevresi çok büyümedi ama işte 4 gün önce 3.5-3.6 civarı dedi kilosu, 40 ı geçerse 4 ü bulur gibime geliyor, benim boy 1.60 yani doktorda taa 37 lerde 4 ü bulursa kilo seni zorlar o zaman sezeryan düşünürüz demişti.ama çatı muayenemi beğendi doğurursun dedi ama 4 ü bilmiyorum ya biraz tedirginim , belki de almaz kilo artık çünkü yeri de daraldı demi

Evet benimki de bi gebe olduğumu anladım bi de doğurdum hiç gün hafta bilmem ben diyor. Aman her bebek geliyor ya hangi bebe anne karnında kalmış diye avutalım kendimizi
Demi aynen babanem böyle diyor 8 tane doğurdum hiçbirini bilmiyorum ne bilim diyor vakti gelen doğardı

Ayy darısı başıma benim de bi inseydi artık.. Mide yanmasından ölücem ben de elimden gaviscon şişesi düşmüyor. Bebek aşağı içince biraz olsun rahatlar midem diye umuyodum öyle olmuyor mu yoksa :/
Valla gündüzleri değil ama akşam ve özellikle gece uyurken mutlaka uyanıp gaviscon içiyorum akşamları çok fena benim o geçmedi yoksa kaburga batmam falan çok şükür hepsi geçti

Selam kızlar bebeğini kucağına alanlar gözünüz aydın.

Ben de 36+5 oldum, endişelerim arttı. 38+3 de sezeryanı belirledik inşallah bebeğim o zamana kadar bekler çünkü hala birkaç eksiğimiz var. Onları tamamlarsak çok rahat edicem

Benimde sancılarım çıktı ve kasılmalarm vardı birde bebek kilosu çok az ilerliyor erken doğma ihtimali ne karşı doktorum iğne yaptırmamı istedi 10 günde 87 gram almış bebeğim
Bende galiba nisanın ilk haftası veya 2. Haftası sezeryan olacğım

Benim de bebeğim inmedi. 37+3’üm bugün.
İnmediği için de bazen midemde yanma oluyor.

Çift yastıkla uyumak kurtarıyor beni genelde.
Nadiren geçmediği olursa rennie tablet alıyorum bir tane.

Ve yine aşağı inmediğinden aldığım nefes yetmiyormuş gibi oluyor.

Durduğum yerde tempolu yürüyormuşum gibi nefes alıyorum. Oturduğum yerde Niye nefes nefese kaldın sorularıyla karşılaşıyorum yanımda birileri olunca

Son düzenleme:

Aslında zor olup olmayacağı senin bünyene de bağlı.
Çünkü 2 tane arkadaşım 4 kilo üstü 2şer çocuk doğurdu normal doğumla.
Özellikle birininki çok çok kolay geçmiş. Hem zayıf hem de oldukça kısa boylu bu arkadaşım.
Diğeri normal doğumda basur olmuş ama 2.bebeği de kilolu olmasına rağmen normal doğurmayı tercih etti.
Dr. Banu Çiftçi de kitabında çocuk iri bile olsa, özellikle de kafa büyüklüğünden bahsediyor, doğum kanalından geçebilir diyor. Yani akışa bırak sen canım. Çok detayı düşünme. Zaten bebeğin ve senin için en iyisi ne ise ona uygun müdahalede bulunacaklar

Bende dikiş vardı canım. 5. Gün kızı kontrole götürdükten sonra doktoruma da gittim. Dikişleri aldı 1 dk da. Sonra işte korse ve kremi verdi

Hint yağı aldım ben son hafta kullanacağım

Bana da doğuma hazırlık eğitiminde aynı şeyi söylediler ilsas cım. Hastaneye götürmeyin ki bilinçaltınızda bunlara ihtiyacınızın olacağına dair bir düşünce olmasın dediler. Ben doğumdan önce ne sağma mak ne biberon ne emzik hiçbir şey almadım. Zaten sağma mak ihtiyacım olmadı. Biberonu da kaşık biberon önerdiler. Hastanenin orada bir eczaneden aldım hemen

Haklısın canım kimiside büyük bebek daha kolay doğuyor dedi, doktorumda zaten bu tavırda akışına bırakalım doğum başlasın bakalım diyor , inşallah hayırlısı nasılsa hepimiz için öyle olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…