- 12 Ekim 2022
- 842
- 1.558
- 43
- 36
- Konu Sahibi Papatya0593
-
- #39.181
Nekadari kaldi canim insallah hemencecik gecer ve toparlar minik kuzumDaha iyiyiz Canm teşekkür ederim
Şu bandaj çıksa daha bi rahatlıycağız inşallah
Siz nasılsınız nasıl gidiyor
3 aya kadar cok guzeldi 3 ayla birlikte azaldi gozle gorulur oglen bir yatardi iki saat emme araligiyla 5e kadar uyurdu simdi 12 de uyuyor 1 de uyaniyor 2 de uyuyor 3 te uyaniyor toplamda 3 saat uyuyordur uzun daha kisa sekerleme oluyor hepUyanık kaç saat duruyor sizinkiler gündüz kızlar
Ne olacak bu cicik kuşlarıyla halimizCanım valla gene kötü bir geceydi , sürekli meme istemesi de artık beni çok yoruyor, düşün hep memede yanımda meme ağzından çıkıyor ıh mıh yapıyor sonra tekrar ağza meme 2-3 saatte kaç kez uyanıyorum bilmiyorum ama sanırım hata bende meme ile uykuyu bağdaştırmış durumda uykusu gelince bağırıyor ve sadece meme istiyor, gece meme vermeyin diye hamağı da odaya aldım
Orda salladım yok hamakta salladım yok meme ye akıyorum dalıyor ama destekli uykuya alıştığı için emzik gibi meme ağızda duracak arada çekecek, emzik tutsa emzikte verecem yani başta ona da karşıydım, yok yani şöyle 3-4 saat deliksiz uyuyup emip geri uyusa başlardaki gibi hiç sorun değil gece emmesi ama sabaha kadar meme açık durulmaz ki valla çok bunaldım, uyku eğitimi danışmanlığı fln mı alsam dedim bu gece , ve bu bebek reflüsü olan bi bebek kalkınca mutlaka azda olsa kusuyor çünkü meme ağızda uyuyor ve fazla emiyor her yönden hatalı bi uykuya geçiş gibi geliyor artık bana bu
İnşallah canımNekadari kaldi canim insallah hemencecik gecer ve toparlar minik kuzum
3,5 aylik olduk artik nedense bu aylarda hep memeyi zor emme surecine giriliyor bizde yasiyoruz bu sorunu
Birebir aynı durumdayız, bende dediğin gibi hem seviniyorum iştahlı diye hem de böyle hep meme meme napacam diyorumNe olacak bu cicik kuşlarıyla halimizBir yandan emmesiyle ilgili sıkıntı yok diye şükrediyorum seviniyorum, bir yandan da memeden başka uykuya dalma yöntemi olsa istiyorum, sallamak emzik bir şey hoşuna gitse alternatif gündüz ağzı memede uyuyor sadece, gece de 12 den sonra saat başı gibi bir şey
Hadi insallah guzel haberlerini aliriz insallah canim bizide haberdar etİnşallah canımbu salı ultrasonu var bakalım ne diyeck Perşembe de kontrol olacak inşallah iyi şeyler söyler de bende gönül rahatlığıyla çıkarım ordan.
Oyy maşallahher dönem bi zorlukları oluyor inşallah hepsini sağlıkla atlatırız.
Reddetmekten daha iyi kuzum yaa ikisinide yasadim reddetmeye baskasiklarinda soyle oturup rahatca emdigi anlari ozluyor insan ama tabi yalan yok oda zorBirebir aynı durumdayız, bende dediğin gibi hem seviniyorum iştahlı diye hem de böyle hep meme meme napacam diyorum
Haklısınız kızlar ya sabredeceğiz Buda geçecek inşallah bi uyku danışmanına sordum fiyat bakalım ne diyecek merak ettimReddetmekten daha iyi kuzum yaa ikisinide yasadim reddetmeye baskasiklarinda soyle oturup rahatca emdigi anlari ozluyor insan ama tabi yalan yok oda zor
Evet 150 ml günlük içiyor, çok terliyor ona bağlıyorum ben.Vermedigim zaman ağlıyor su verince susuyor sıpa150 ml bir öğün sütü veya maması bile değil bana çok geldi açıkçası
Maşallah dört bebeği yetiştiriyorsun daha ne olsun ☺ Dördüncü ay atağında olabilirsin
Canım sıcaklar inanılmaz etkiliyor cidden. İki saatte bir altmış cc dene bakalım ne yapacak ya da acaba mamayı mı sevmedi
Sadece bizde değil demek bu emmeme durumu .4. ay atağı zor oluyomus. Benim öteki çocuklarımda da olmuştu düşündükçe hatırlıyorumNekadari kaldi canim insallah hemencecik gecer ve toparlar minik kuzum
3,5 aylik olduk artik nedense bu aylarda hep memeyi zor emme surecine giriliyor bizde yasiyoruz bu sorunu
Insallah abartı bi fiyat vermezler canim kizimin zamaninda ben kendim vermistim uyku egitimini arastirmalarim sonucunda biraz surec cocuga bagli ilerliyor kizim 3 aydaydi cozmustuk ama dedigim gibi cok sakin uykusu guzel bir bebekti ve emzik aliyordu keremde bazen deniyorum ama oglen yariyorsa ise akşam yaramiyor biraz daha ten temasi seviyor illa koynumda kokumla dalacak yada bazen heemn daliyor uykuya bazende deliriyor uyku kaçtıgi icin cok zorlaniyorHaklısınız kızlar ya sabredeceğiz Buda geçecek inşallah bi uyku danışmanına sordum fiyat bakalım ne diyecek merak ettim
Biz 2 ayda basladik 3.5 olduk hala devam ataklardan mi sıcaklardan mi diyorum kizimda boyleydi sansimiza ikinsidede yasadik sende oyleymissin tek gecsinde sabrederiz ınsallahSadece bizde değil demek bu emmeme durumu .4. ay atağı zor oluyomus. Benim öteki çocuklarımda da olmuştu düşündükçe hatırlıyorum
Ya cidden anlamıyorum.Benim dr da 1 kilo alması lazım diyor. Kızım 900 gr alırken 700 gr aldı sonradan. Onu beğenmiyor. Daha fazla olabilir diyor. Halbuki doğum kilosunun 2 katına çıkması önemliymiş 4. Ayda. Ebe öyle söyledi. Ve çıktı zaten. Ebe ve doktorun hemşiresi çok iyi diyor kilosuna. doktorumuz 1 kilo alsın diyor. Çok besle diyor. Nasıl besliim o ne kadar yemek isterse o kadar yiyecek. Midesini niye büyüteyim boşuna.
Etrafımdaki annelere de soruyorum yani bebeğim hiçbi zaman 1 kilo almadı dr saçmalamış diyenler oldu. Çözemedim bu işi. Bu yoruma sevindim yani sonuç olarak
Masallah canim guzel gidiyor demek gelisimi ek gidaya ne zaman baslayacaginizla ilgili bir aciklama yaptimi
su konusunda doktorlar ikiye ayriliyor verin diyen asla verilmez diyende aslinda genelde anne sutu alan bebeklerde gerek yok evet ama mesela kizimla urfadaydik sususz kaldi kristallenme oldu keremde de şansıma Ankara yaniyor ayni kristallenmeyi yasadim gelde verme su kesin vermem diyordum ama bende mecbur kaldim zarar kar hesabi yapip mecbur verdim bazen sanirim anne olarak is bize dusuyor mantigimiza gore yol alacagiz
Genelde 4 ayda oneriyorlar demiri col nadir erteleyen diğer aylara bakalim bizde 4 ay kontrolune gidince ne diyecek size hangi demiri baslatti
Benim kizimda cok az aliyo kiloyu 7.200 falan cikiyo suan evde tarttigimda nerdeyse sadece mamayla gidiyoruz cok az emiyo. Mamayi degistirmek pek istemiyorum icerik olarak iyi ama kiyaslama gibi degil de genel kilosu cok dusuk degil dimi kizlar yani totaldeki kilo mu onemli yoksa her ay aldigi kilo mu
Ay kilo milo değilde bu uyku nolacak kızlar ya böyle mart annelerinde şu saatte uyut şu saatte uyandır gibi şeyleri görüyorum, asla benim dediğim gibi olmuyor valla yeni uyandı mızmız geri uyutuyorum mecbur, bide hep ilgi istiyor ya öyle eve falan aşırı düşkün titiz biri değilim ama eve de arada vakit ayırmak lazım ama ya kucakta duracak ya uyutulacak hep hamakta sallayın beni diyor hemen uyanıyor, gecede hep memede kolumun üstüne yatmaktan kolum ağrıyor artık, çocuk dediğin az kendi oyalanmaz mı ya bunlar ne böyle canavar gibibana geldiler bugün, uyku rutini yapayım diyorum geçiyorum odaya duş aldırdım üstünü giyerken kıyamet uyku mutlu hakgetire sonra masaj falan yaptım yok, gene memede uyudu, yamuk yumuk memede bebekle yatmaktan belimde ağrıyor, gerçekten uykuları ne zaman düZelecek
Yani şu ara artık aydı 1 kilo olmasa da olur. Bilemedim neden bu kadar takmış durumda. 700 Gr çok iyi. Çok terliyorlar artık. Hareket de var. İlginç geldi çok besle demesi.
Su gereksiz diyorlar. Anne sütünde zaten su var. Oğlumda hiç su vermedim. Kızım da mama da içiyor. Ama bugün su alacağım inşallah. Çünkü bu hafta çok sıcak. Anne yüreğim vermemi söylüyor.
Bizim 2,5 aylıkken değerimiz düşük çıkmıştı. Ben emin olmayıp başlamadım nedense o zaman zor bir dönem yaşıyordum. Yeni yeni başladım. Ama doğru bir marka almamışım. Onu fark ettim.
Bende aslinda su konusunda katiydim ama kizimda urfadaydij kristallenme oldu mecbur kaldım verdim,oglumdada malum sicaklara denk geldik ondada krsitallenme oldu onada verdim ama oyle cok asiri degil karni tok olunca oynayarak biberondan ne cekerse zaten pek becremiyorCanım 3600 doğdu kızım 7 olmadı daha. Evet sınırdaydı benimki ama şu duruma doktoru tamam topladı dedi. Mamayı 1 seferlik değiştirip bakabilirsin aslında duruma.
Şu uyku düzeni annelikte en başarısız olduğum alan. Yok yani yapamıyorum. Ama kızımda karar aldık canı ne zaman isterse o zaman uyusun. Oğlumda onu da kendimi de yıprattım 9 da uyumuylr diye. Çok uykusu var evet ama dalamıyor çocuğum.
Ya ama büyüme hormonu işte çalışması için 9 da uyuması lazım en geç 10 diyorlar bende onu kafaya takıyorum diyorum ihmal mi ediyorum geç mi yatırıyorum ama bazen uyumuyor yani napalım herşey kitaplardaki gibi gitmiyorYani şu ara artık aydı 1 kilo olmasa da olur. Bilemedim neden bu kadar takmış durumda. 700 Gr çok iyi. Çok terliyorlar artık. Hareket de var. İlginç geldi çok besle demesi.
Su gereksiz diyorlar. Anne sütünde zaten su var. Oğlumda hiç su vermedim. Kızım da mama da içiyor. Ama bugün su alacağım inşallah. Çünkü bu hafta çok sıcak. Anne yüreğim vermemi söylüyor.
Bizim 2,5 aylıkken değerimiz düşük çıkmıştı. Ben emin olmayıp başlamadım nedense o zaman zor bir dönem yaşıyordum. Yeni yeni başladım. Ama doğru bir marka almamışım. Onu fark ettim.
Canım 3600 doğdu kızım 7 olmadı daha. Evet sınırdaydı benimki ama şu duruma doktoru tamam topladı dedi. Mamayı 1 seferlik değiştirip bakabilirsin aslında duruma.
Şu uyku düzeni annelikte en başarısız olduğum alan. Yok yani yapamıyorum. Ama kızımda karar aldık canı ne zaman isterse o zaman uyusun. Oğlumda onu da kendimi de yıprattım 9 da uyumuylr diye. Çok uykusu var evet ama dalamıyor çocuğum.
Çok haklısın, aynı durumda olsam içim içimi yerdi bir şey de diyemezdimYa arkadaşlar lütfen biri bana akıl versin.
Kardeşim evleniyor o yüzden annemdeyim. Annemin ev de teyzeler dayılar kuzenler bir sürü çocuk dolu. Sürekli herkes kucağına almak istiyor. Kirmiyorum yok demek istemiyorum ama bugün dayanamadım. Hava sıcak asi olduğu için banyo yapamıyor. Kucaktan kucağa gezmesi hiç hoşuma gitmiyor. Yollarda perisan oldu zaten. Ben mi abartiyorum sizce? Herkesten yorum bekliyorum. Ben mi abartiyorum yoksa kim olsa aynı şeyi yapar mıydı?
İnsanlar çok anlayışsız. Bebek sevecekler diye kucaktan kucağa geziyor bu sıcakta çocuk. Bir şey desen vermek istemesen kötü oluyorsun. Acaba bir ben mi böyle düşünüyorum. Bu konuda çok rahat olan var mı yani. Aman kim alırsa alsın diyebilen var mı?Çok haklısın, aynı durumda olsam içim içimi yerdi bir şey de diyemezdim
Cnm asi oldu huysuz uykusu geldi acikti gibi seyler söyleyerek al kucaklarindan yazik daha cok kucuk oyuncak degilki bu bebek sonucta yani. Peki bebegin nasi ortami yabancilayip agliyormu? Benimki ilk girdigi ortamda cok aglamisti.İnsanlar çok anlayışsız. Bebek sevecekler diye kucaktan kucağa geziyor bu sıcakta çocuk. Bir şey desen vermek istemesen kötü oluyorsun. Acaba bir ben mi böyle düşünüyorum. Bu konuda çok rahat olan var mı yani. Aman kim alırsa alsın diyebilen var mı?
Doktor test olmadan teşhisi koydu aslında tüm belirtiler vardı kakada kan kusma döküntü vs. Yinede test vereceğiz ama bende başladım diyete fakat aşırı gaz ve kusma canımı sıkıyor uyuyamıyor gazdan sizde de öyle mi napcaz ya oluk oluk kusuyor resmenAlerjisini nasıl tespit ettiler? Bize de süt ürünleri alerji şüphesi dediler, diyet yaptım bir ay ama kusması azalmadı, reflü şurubuna başladım.
Ya arkadaşlar lütfen biri bana akıl versin.
Kardeşim evleniyor o yüzden annemdeyim. Annemin ev de teyzeler dayılar kuzenler bir sürü çocuk dolu. Sürekli herkes kucağına almak istiyor. Kirmiyorum yok demek istemiyorum ama bugün dayanamadım. Hava sıcak asi olduğu için banyo yapamıyor. Kucaktan kucağa gezmesi hiç hoşuma gitmiyor. Yollarda perisan oldu zaten. Ben mi abartiyorum sizce? Herkesten yorum bekliyorum. Ben mi abartiyorum yoksa kim olsa aynı şeyi yapar mıydı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?