• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    245
Geçmiş olsun, kültür alması iyi olmuş, ona göre tedavini düzenlerler. Korkma bence hiç, bütün gebelerde oluyor, hatta muayene olmadığı için çoğu tedavi bile almıyor, yine de sağlıklı doğum yapıyorlar. Tabii biz elimizden gelen tedbiri göstericez🙏 Ben de yarın gideceğim doktora, gerekirse kültür alsın. Geçmiş olsun💐
Sen kültür vermemiş miydin canım

Canım bende 13 haftamda bebeğime kistik higroma,deri altı sıvı ve kalp rahatsızlığı teşhisi konuldu. Şuan 19 haftalık hamileyim. Bir ay önce CVS verdik. Sonucumuz geçen hafta çıktı. Temiz çıktı çok şükür. Perinatoloji uzmanımız detaylı ultrasonla baktırın dedi. Aynı gün ultrasona gittik. Biz Kars'ta yaşıyoruz ve burdaki imkanlar çok kısıtlı. Buradaki doktor bebek sapasağlam dedi. Çok şaşırdık. Çarşamba günü İzmir'e gidecem orda tekrardan en iyi doktora gözükecem bakalım oradaki doktorlar ne diyecek. Çok zor gerçekten insan ne yapacağını bilmiyor
12. Haftamda kendi doktorumda rutin muayenede bebekte hiç bir sıkıntı görmedi fakat durumdan ve raporlardan bahsedince amniyosenteze yönlendirdi. Bu perşembe amniyosentez yaptıracagım .İnşallah benim de temiz çıkar. Çok teşekkür ederim içim biraz daha rahatladı. Sebep ne olabilir peki başka bir şey söylediler mi acaba.

Selam herkese :) keyifler yerindedir umarım uzun zamandır girmiyorum buraya. Bir kaç gündür miniğin pıt pıtlarını hissediyorum, başka hisseden var mı diye merak ettim :)
Canim ben senle aynı sayılırım tarihini olarak bebeğe erken döllenme dediler yani doğum 30 mart fln gözüküyor, bende haftasonu bir kaç sefer hissettim gibi 😊

12. Haftamda kendi doktorumda rutin muayenede bebekte hiç bir sıkıntı görmedi fakat durumdan ve raporlardan bahsedince amniyosenteze yönlendirdi. Bu perşembe amniyosentez yaptıracagım .İnşallah benim de temiz çıkar. Çok teşekkür ederim içim biraz daha rahatladı. Sebep ne olabilir peki başka bir şey söylediler mi acaba.
Çok geçmiş olsun 12.haftadan beri hiç düzelme gelişme olmadı mı acaba? Hep aynı şeyi mi söylediler?

Kızlar detaylı ultrason yaptıracakmısınız ? Ben ikili testi perinatologda yaptırdığım için detaylı organ tarama yapılmıştı sizce bir daha gerek var mı ?
20-21. Haftalarda detaylı ultrason gerekli bence canim perinatologla bu gebelik tansiyonu için damarlara vs. bakılıyor diye biliyorum, sanki tecrübeli arkadaşlar da öyle söylemişti.

20-21. Haftalarda detaylı ultrason gerekli bence canim perinatologla bu gebelik tansiyonu için damarlara vs. bakılıyor diye biliyorum, sanki tecrübeli arkadaşlar da öyle söylemişti.
Benim 12. Haftada bakıldı hepsine ama tekrar yine baktırırız doktor uygun görürse perinatologa gittiğim için detaylı yaptı bana o haftada

Benim 12. Haftada bakıldı hepsine ama tekrar yine baktırırız doktor uygun görürse perinatologa gittiğim için detaylı yaptı bana o haftada
Benim de bakıldı 12 de , benim doktorum perinatolog 20 de de detaylı bakariz dedi, 12 de daha küçük oluyorlar 20 de daha net anlaşılır diye düşünüyorum, tabi hiç gitmeyende var canim tamamen takdiri gibi aslında

Kızlar detaylı ultrason yaptıracakmısınız ? Ben ikili testi perinatologda yaptırdığım için detaylı organ tarama yapılmıştı sizce bir daha gerek var mı ?
Ben 5 Aralık için Recep Has’a randevu aldım. 12. Haftada bakılmadı bana detaylı. Bence yine de baktırın, çünkü ilerki süreçte gebelik tansiyonu şekeri ya da gelişim geriliği olma ihtimali gibi ihtimalleri de söylüyor perinatolog. Önlem almış olursunuz. Devlette de yaptırabilirsiniz. Burdan biri bahsetmişti, 182 den arayıp direkt detaylı randevusu da alınabiliyormuş.

Çok geçmiş olsun 12.haftadan beri hiç düzelme gelişme olmadı mı acaba? Hep aynı şeyi mi söylediler?
10+3 de bu teşhis kondu. 1 hafta sonra aynı doktor ödem tamamen geçmiş dedi ama bir kere bile görsek kromozomal bozukluk riski olduğu için test istedi. 12+3 de rutin muayenede de kendi doktorum bebekte hiçbir sorun görmedi ama test yaptir dedi durumdan bahsedince.

Bende seyde cok kararsiz kaliyorum nisanin ortasi gibi dogum olcak 2 ay sonra yaz geliyor o aldigimiz 0-3 aylik kalin tulumlari falan giyemeyecek haliyle 0-1 ayliklari kislik 0-3 leri yazlikmi alsam ay hic bilmiyorum cok ara bi mevsimde kaliyoruz
Bence ki ben öyle yapmayı düşünüyorum, 0-3 ay 5-8 takım yeter . 2 ay giyer bunları. Sonra da 3-6 ay giydiririm . Tulumlar da olur takım yerine içine zıbınla . Ben hastane çıkışı takımlarını sevmiyorum pratik ve gerekli gelmiyor bana . Zıbınlar tulumlar 2 li takımlar almayı düşünüyorum 😊

Bende seyde cok kararsiz kaliyorum nisanin ortasi gibi dogum olcak 2 ay sonra yaz geliyor o aldigimiz 0-3 aylik kalin tulumlari falan giyemeyecek haliyle 0-1 ayliklari kislik 0-3 leri yazlikmi alsam ay hic bilmiyorum cok ara bi mevsimde kaliyoruz
İlk 3 ayı biraz daha kalın almayı düşünüyorum sonrası yazlık olsun. Bebek çok yeni dhaa hassas olacağı için kolay hasta olur ne kadar sıcak olsa o kadar iyi diye düşünüyorum. Nisan Mayıs Haziran a denk geliyor hep yağmurlu geçer zaten sonlara doğru ısınmaya başlar bebek de hemencecik büyür 3/6 aldiklarimzii giyinmeye başlar 🥰 ayy yazdıkça heyacan yaptım 🤣🤣 bir an önce gelsinde giydireyimmm

Back
X