Şimdilik gerekli olanları yazayım,ama her annenin her bebeğin ihtiyacı farklı olabilir.
Bebek kıyafeti olarak ilk 3 ay gerekli olanlar,
8 10 civarı çıtçıtlı body mevsime göre kollu veya kolsuz,5 6 adet iç zıbın ,8 adet alt patikli pijama, 8 10 çift çorap,4 5 adet alt üst takım, Takımlar şapkalı ise ayriyeten şapka almanıza gerek yok.Bide bu sayılar yıkama sıklığına göre değişebilir.Cok makine çalışıyorsa çok fazla kıyafete ihtiyaç olmuyor.Ama sık yikamam diyorsanız extra almakta fayda var.
Battaniye bir ince bir kalın tercih ettim.En az üç tane penye veya muslin kundak,bolca ağız mendili, nevresim takımı,puset,ana kucağı.Ben anakucagi hep manuel kullandım ama bu sefer elektrikli tercih edeceğim sanırım.Bebek arabası travel olanlar kullanışlı görünüyor,ama ekonomik ve hafif olması sebebiyle baston tercih ediyorum.Ayriyeten bebek çantası seçimini iyi yapın.Ozellikle termal biberon cebi olanları tavsiye ederim.Disarda çok vakit geçiriyorsaniz bu olmazsa olmaz.Alt açma bezi yerine pratik tek kullanımlık alt açma tercih edebilirsiniz.Ama doğaya atık olmasın diyorsanız benim gibi kumaş alt açma tercih edebilirsiniz.Besik olarak mobilya kullandık üçü de aynı beşiği kullandı.Simdilik aklıma bunlar geliyor.Aklima geldikçe yazayım sizi etiketleyip.Umarim işinize yarar