- 20 Ocak 2015
- 9.638
- 14.113
- 448
- 41
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #23.301
Madensuyu içip dene birde. Doktoruna da yaz istersen için rahat eder.Ya dünde bugün de çok tatlı yedim normalde tatlıya tepki verirdi çokça dürttüm hareket etsin diye şimdi tekrar denicem. Acaba yeri daraldığı için mi hareket edemiyor ki bebeğim
Evet 3175’tü doğum kilosu. Kakası da sıvı gibi geliyor sürekli zaten. Sık sık emzirmeye devam edeceğim.Canim ilk dogduktan sonra çiş ile odem atmalari gerekiyor. Mesela benim oglum 1680 doğdu ilk zaman cisini yapamadi odem atamadi diye telas yaptilar doktor. Sonra ilerleyen zamanlarda cisini yapmaya baslayinca 1500 e düştü. yani ödem attiklari icin kilo dusuyor.
Sarilik icin bilgim yok. Sarilik olmadik
Yok artıkBen hediye şöyle dursun valla eşimin ailesi kendi yerinde sakin olsun şükür diyecek moddayım ya başka hiç isteğim yoken basiti bugün on ayrı insan ile telefonda konuşmak zorunda kaldım neden 2 yeni gündem hepsi de kaynım olacak kişi yüzünden millete doğuma 8 günü kaldı ama yatak döşek hepsi hasta bir aydır çok kötüler ilden ile onları takip etmeye gitmekten işlerim aksadı demiş yetmemiş milletten para istemiş işte abim bebeğe baya pahalı bir otokoltuk istedi onu aldım dardayım diye
Ben hasta değilim, kardeşi hiç bize gelmedi, eve alınmış bir otokoltuk yok bu aradadoğuma da 8 gün yok o da ayrı bir konu
Birde maden suyunu deneyeyim. Tansiyonum 13-8 çıktı. Ay bi tanecik tekme yedim tamda şu an, rahatladım. Bi dünya şerbetli tatlı yedim bu tekme içinMadensuyu içip dene birde. Doktoruna da yaz istersen için rahat eder.
Arçelik uv 3890modelin tam adını yazabilir misin canım bir bakayım
Kızlar kontrolden geldik. Kilosu 2900e düşmüş bebeğimin. Sarılık değeri de 13,8 çıktı ama doktor bir şey vermedi, emzirmeye devam et düşer o kontrol etmeye bile gerek yok dedi. Emzirme saat aralığını sordum, yenidoğanlarda bile 3 saatte bir besliyoruz dedi o istedikçe emzir dedi. Yani normalde yüksek bir değer ama doktor sıkıntı yapmadı anlamadım
Kızlar gecikmeli olsa da geldim bende
16.12.2022 de genel anestezi ile oldu doğumum
Çok heyecanlıydım , bayılma anında bile bıdı bıdı konuşuyodum
Eşim de girdi doğuma , çünkü fotoğrafçıda ayarlamıştık, son kontrollerde belli olmuştu anestezi şekli , Allahtan izin verdi doktorum hem fotoğrafçıya hem eşime
38+0 da 3270 doğdu oğluşum , ayıldığımda aşırı bir ağrı hissetmedim ama sonrasında başladı aşırı ağrılar
Genel anestezi olduğu için ayıldığımda hemen bebeğimi getirdiler , sarhoş gibi bir mutluluktu o anı hiç unutamıyorum , bu benimmi diyip durmuşum videoya çekmişler
İlk günler çok zordu kızlar , oturmak kalkmak Allahım o nasıl bir sızı , ama gerçekten herkesin de dediği gibi 3.günden sonra gerçekten hafiflemeye başlıyor
Bugün 7.günüm daha rahat hareket edebiliyorum , ama ilk günler doktor kontrolleri olunca çok zorlandım arabaya inerken binerken yürürken
Ama hepsi geçiyor kızlar
Bu melekleri kucağımıza alınca dünya duruyor
Şimdi emişme , bez alma, gaz çıkarma , uyumama, uyumaya direnme, yeniden emişme şeklinde döngü halindeyiz
Emiyor 1 saat , tam yerine yatırıyorum viyaklayarak aranıyor , yeniden emzirme seansı başlıyor
İlk günler sütüm çok azdı, zaten doktorun söylediğine göre de ilk 4-5 gün böyle olması normalmiş , ozaman mama takviyesine başlamıştık hipp marka, hala geceleri eğer doymaz ve aranmaya başlarsa veriyorum ben kızlar sizler nasıl yapıyorsunuz
Çünkü doymuyor muhtemelen yetmiyor süt
Süt arttırıcı olarak humana , ebebekteki malt içecekler ve bestlak damla kullanıyorum
Bi de doktorum bi vitamin verdi pregnacare diye emziren annelere özel , onu da aldım , bakalım sütümüz inşallah hepimizin bol bol olur
Bu arada kızlar benim ayaklarım ve ayak bileklerimde inanılmaz ödem oluştu , sizlerde oldumu acaba nedeni nedir ve ne zaman geçer
Ayakkabılar olmuyor hatta bilek diye bişey kalmadı davul gibi
Senin eşinin ailesi gerçekten çok değişikler canım... Böyle bir aileden eşin nasıl çıkmış anlamadım hicBen hediye şöyle dursun valla eşimin ailesi kendi yerinde sakin olsun şükür diyecek moddayım ya başka hiç isteğim yoken basiti bugün on ayrı insan ile telefonda konuşmak zorunda kaldım neden 2 yeni gündem hepsi de kaynım olacak kişi yüzünden millete doğuma 8 günü kaldı ama yatak döşek hepsi hasta bir aydır çok kötüler ilden ile onları takip etmeye gitmekten işlerim aksadı demiş yetmemiş milletten para istemiş işte abim bebeğe baya pahalı bir otokoltuk istedi onu aldım dardayım diye
Ben hasta değilim, kardeşi hiç bize gelmedi, eve alınmış bir otokoltuk yok bu aradadoğuma da 8 gün yok o da ayrı bir konu
Olabilir artık daha cok güçlü tekmeler değil ama kayar gibi hareketler hissetmeye başlayacağizYa dünde bugün de çok tatlı yedim normalde tatlıya tepki verirdi çokça dürttüm hareket etsin diye şimdi tekrar denicem. Acaba yeri daraldığı için mi hareket edemiyor ki bebeğim
Hayırlı olsun canım benimde sezeryandan sonraki 9. Günüm ayaklarımın sisi biraz indi. Özellikle sağ ayağım davul gibiydi ayakkabıya sığmıyorum bugün biraz daha inmiş ayaklarımKızlar gecikmeli olsa da geldim bende
Eşim de girdi doğuma , çünkü fotoğrafçıda ayarlamıştık, son kontrollerde belli olmuştu anestezi şekli , Allahtan izin verdi doktorum hem fotoğrafçıya hem eşime
38+0 da 3270 doğdu oğluşum , ayıldığımda aşırı bir ağrı hissetmedim ama sonrasında başladı aşırı ağrılar
Genel anestezi olduğu için ayıldığımda hemen bebeğimi getirdiler , sarhoş gibi bir mutluluktu o anı hiç unutamıyorum , bu benimmi diyip durmuşum videoya çekmişler
İlk günler çok zordu kızlar , oturmak kalkmak Allahım o nasıl bir sızı , ama gerçekten herkesin de dediği gibi 3.günden sonra gerçekten hafiflemeye başlıyor
Bugün 7.günüm daha rahat hareket edebiliyorum , ama ilk günler doktor kontrolleri olunca çok zorlandım arabaya inerken binerken yürürken
Ama hepsi geçiyor kızlar
Şimdi emişme , bez alma, gaz çıkarma , uyumama, uyumaya direnme, yeniden emişme şeklinde döngü halindeyiz
Emiyor 1 saat , tam yerine yatırıyorum viyaklayarak aranıyor , yeniden emzirme seansı başlıyor
İlk günler sütüm çok azdı, zaten doktorun söylediğine göre de ilk 4-5 gün böyle olması normalmiş , ozaman mama takviyesine başlamıştık hipp marka, hala geceleri eğer doymaz ve aranmaya başlarsa veriyorum ben kızlar sizler nasıl yapıyorsunuz
Süt arttırıcı olarak humana , ebebekteki malt içecekler ve bestlak damla kullanıyorum
Bi de doktorum bi vitamin verdi pregnacare diye emziren annelere özel , onu da aldım , bakalım sütümüz inşallah hepimizin bol bol olur
Bu arada kızlar benim ayaklarım ve ayak bileklerimde inanılmaz ödem oluştu , sizlerde oldumu acaba nedeni nedir ve ne zaman geçer
Canimm hayirli ugurlu olsun bebisinKızlar gecikmeli olsa da geldim bende
Ama hepsi geçiyor kızlar
Bizim çamaşır makinenin üstünde şu var, duvardaki asılı olan. O yüzden tepesinde yer yokBanada lazım ev 3+1 bu zakana kadar hep +1 odam vardı boş çamaşıri ordada kurutuyordum , ütüyü vs yapıyordum. Smdi evimde yok böyle, banada kurtma ama yer yok, çamaşır makinamin üstüne koyulur ama makinada gidici gibi bazen tamburu cok sallanıyor gum güm vuruyor düşürür üsten
Mama verdi mi canim benimkininde degeri 13 du bugun kontrolumuz vardi 10 olmuş kiloda almisiz dogum kilosuna cikmamizi istiyordu doktor cok sukur gelmis gecmis bile hatta. Sarılık 1 ay surebilir dedi bebegin erken mi dogmuştu bana oyle dedi doktor erken doganlarda daha uzun suruyor diye.Kızlar kontrolden geldik. Kilosu 2900e düşmüş bebeğimin. Sarılık değeri de 13,8 çıktı ama doktor bir şey vermedi, emzirmeye devam et düşer o kontrol etmeye bile gerek yok dedi. Emzirme saat aralığını sordum, yenidoğanlarda bile 3 saatte bir besliyoruz dedi o istedikçe emzir dedi. Yani normalde yüksek bir değer ama doktor sıkıntı yapmadı anlamadım
Yaptın mı bilmiyorum. Karnını sağa sola itttirip bebeği harekete geçirebilirsin. Hemşire nst de oynaması gerekiyor arada yap uyandır demişti. 2 gün de 2 hareket hissettiysen çok az dr unu bilgilendirmek iyi olur. Gel bakalım derse için de rahat eder.Ya dünde bugün de çok tatlı yedim normalde tatlıya tepki verirdi çokça dürttüm hareket etsin diye şimdi tekrar denicem. Acaba yeri daraldığı için mi hareket edemiyor ki bebeğim
Canim bak dogum zamanlarimiz ayniydi bebisler ocagi beklemedi bile ama ben tahmin ediyordumDün köye gitmiştim akşam geldim duş aldım etrafı falan topla derken kasılmaların geldiğini hissettim her zamankinden farklı düzenli geliyordu anladım zaten doğum olacağını acile geldik nstde hiç sanci çıkmadı ama sancım vardı biliyorum yani bildim makine arızalı başka bı nstye bağladılar orda sancı çıkınca dogumhaneye aldılar akşam yemeği yemiştim diye sabah 6 ya kadar beklettiler 7 de kızım doğmuştu çok şükür sezeryan derseniz ikinci olmasına rağmen çok korktumburdan okuduklarimdan mıdır nedir iğneden sonra ben uyusmadim kesmeyin diye bağırdım çağırdım anestezi doktoru nasıl uyusmadin bebek çıkmak üzere diyince demekki uyuşmuşum dedim sonrasında cekistirme sallanma sonrası ağlama sesi geldi ama tabi ki acı hissi asla olmuyor bebek çıktıktan sonra uyumuşum servise götürülürken kendime geldim şuan hala doğum sancısı çekiyorum rahim toparlaniyor normal diyorlar ama beni zorluyor buda geçecek diye kendimi telkin ediyorum sütüm hala inmedi şimdilik mama veriyorum kan şekeri düşmesin diye oğlum da da 3.gun sutum indiği için sıkıntı yapmiyorum benim hikayem bu başka merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz kızlar
Bizim ev sıcak merkezi sistem isinma, ama bende çamaşırın tozunu sevmiyorum. Ben salona asıyorum en uygun yer orası, işte orada çamaşır aşınca çok batıyor. Ama mecburen asıyorum temzilyrom hajsjsBizim çamaşır makinenin üstünde şu var, duvardaki asılı olan. O yüzden tepesinde yer yok.
Bu sene şu küçük elektrikli makineyi aldık nem emici, çamaşır asarken modu var nemi çekiyor (su topluyor dolu olduğu an kapanıyor, onu boşaltıyoruz) , çamaşırlar hemen kurumuyor tabi ama hiç yoktan daha hızlı kuruyor. Bizim sadece klimamız var (Antalya gibi buranın havası), o yüzden ev kaloriferle ısınmıyor kaloriferli evde sıcak oluyor çabuk kurur demek istiyorum, klimayı bile sadece soğuk olduğu zaman geceleri açarız sadece oturma odasında mesela. Şimdilik çok işime yaradı bu küçük makine.
Eki Görüntüle 3181421
Eki Görüntüle 3181420
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?