2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti


  • Ankete Katılan
    224
Ya bu gaviscon kaç saat arayla alınıyor. Mericmek köftesi nefes alamıyorum. 3.30 gibi ictim sonra aksam 7 yi geçiyordu ama hic fayda etmedi. Tatli kaşığıyla iciyorum. Alsam bidaha sorun olur mu mahvoldum
Gaviscon dan gerektikçe içiyorum. Günde 4 kez 1 kaşık alınabiliyor. Ay Mercimek köftesi yediğim gün aklıma geldi mide yanmasından mahvoldum. Bir daha yemedim hamilelikte..hicbir yiyecek bu kadar yanma yapmadi
 
Bebeği sarılık olup sonrasında ne yapıp da kurtuldunuz sürekli emzir dedi doktor en fazla 2 saat aç kalıyor hemen emziriyorum 2. Saatte çok olmasada sarılık bitmiyor doktor yakın takipte var mı önerileriniz sütüm mü yetmiyor dedim oda var şükür çözemedim
Ben ilk gün 2 saatte bir yaptım ama gece çok ağladı, sonraki gün ağladığında memeyi dayadım. Sezaryen olduğu için çok gelmedi, su gibi sarı olan sıvısı geliyor diye üzerine de mama verdik şırınga ile. Cocuk dr u sarılık olmasın mama takviyesi yap şırınga ile bir süre dedi. Bazen bebek aralıksız 2 3 saat uyumak ister, izin verme ara sıra memeyi ver, refleksleri de kuvvetlensin senin de sütün bol gelsin, sarılık olmaz dedi. Şükür şimdilik sıkıntı yok. Sen tam 2 saati bekleme bazen arayı sıklaştır. Bir de yarın hurma suyu içireceğim. Şekerli su yerine hurma kaynatıp vermek daha mantıklı geliyor. Sarılık yok ama önlem amaçlı.
 
Sezaryen yerinin ağrısı 1 günlük sonra iyi olacaksın diyorlardı. Evet kesilen yerde sıkıntı yok, ağrısı geçti ama oraya yapıştırdıkları bant deriyi tahriş etmiş. Etrafı su toplamış. Patlamış olan yerler ağrıyor, patlamamış olan yer ağrımıyor. Su toplayan yerin üzerine sürmek pepantol gibi krem yanınıza almalısınız, ben düşünemedim, 3. Gün olaca hala aynı ağrı.
 
Merhaba, evde yaptiginiz olcumlerde de hep yuksek mi cikiyor acaba tansiyon? Ben de 34. haftadan beri tansiyon yuksekligi yasiyorum ama kan testlerim normal ve idrarda proteine rastlanmadi. Evde duzenli takip ediyorum ve buyuk 120-130 kucuk de 80-90 civari ciktigi surece problem etmiyor doktorlar burada. Anladigim kadariyla bu sekilde devam ederse 39. haftadan once almak gibi bir planlari da yok. Evde yukseldigi takdirde de hastaneye yatisimi yapip o sekilde takiple devam etmek istiyorlar. Yurtidisinda yasiyorum bu arada ve bu tansiyon konusunda Turkiye ile aradaki fark beni biraz sasirtiyor. Burada preeklempsi ya da asiri yukselme olmadigi surece bebegi tutabildikleri kadar tutmak istiyorlar. Hangi yaklasim daha dogru kafam karisti acikcasi. Sizin cok mu yuksek seyrediyor ya da baska bir sorun mu var?
Canim doktorum bana 14 uzerini yuksek tansiyon olarak degerlendirdigini soyledi. Yani seninki benim doktorumun aktardigina gore yuksek degil. Tuz ce karbonhidratta asiriya gitme, bir de yuruyis yap. Sorun gorunmuyor allahin izniyle.
 
Ya bu gaviscon kaç saat arayla alınıyor. Mericmek köftesi nefes alamıyorum. 3.30 gibi ictim sonra aksam 7 yi geçiyordu ama hic fayda etmedi. Tatli kaşığıyla iciyorum. Alsam bidaha sorun olur mu mahvoldum ya
Tek seferde 2 yemek kaşığı kadar alabilirsiniz.
Günde 4 defa 8 kaşık kadar alabilirsiniz
 
Ben gebelik öncesi yüksek tansiyon hastasıydım. Bunun üzerine gebelik şekeri eklendi. Tansiyon hapıyla ve insulin iğnesiyle bugüne kadar idare ettim. Ancak 33. Haftadan itibaren tansiyonu kontrol etmem zorlasti. 14 9 ve ustu deger gordum ve acile gittim birkac kez. Cok sukur protein kacagi yoktu idrarda. Ileri yas ve riskli gebelik kategorisinde oldugum icin doktor risk almak istemiyor bende. 37.haftaya kadar bekleyip karar verecek . Bunun haricinde bebegin gelişimi son randevuya kadar hep haftasıyla uyumluydu. Son kontrolde gerilemisiz 1.5 hafta kadar. Bunun sebepleri tansiyon seker plasenta yaslanmasi vb olabilir. Yani bebek artık anne karnında yeterince beslenemiyorsa bunu sorun görüp daha erken haftada doğumu tercih edebilir doktor. Bu benim durumum ancak her kişinin durumu farklıdır o nedenle siz kendi doktorunuza güvenin derim ben.
Cok gecmis olsun. Bana da bebegin gelisiminde gerileme olursa 37'i doldurunca alabileceklerini soylemislerdi. Tansiyon ilaci da kullaniyormussunuz ona ragmen yukselmis. Sizin durumunuzda tahminim burada da benzer bir protokol izlenirdi. Ama bakiyorum durumu benden pek de farkli olmayan insanlara (yani sadece tansiyonu hafif yuksek seyreden) 37'de hemen alalim diyen cok Turkiye'de. O zaman insanin kafasi karisiyor riskli bir durum altinda miyim acaba diye. Zormus bu tansiyon isi insan kendini saatli bomba gibi hissediyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun saglikla kucagimiza alalim bebislerimizi.
 
Benim evdeki ölçümler çok yüksek değil açıkçası ama 3 günde bir mutlaka 13 görüyorum. Yada doktor kontrolüne gittiğimde 13.5 çıkıyor. Ani yükselmelerde bizim için tehlikeli imiş. Bu nedenle benim doktorum beklemek istemiyor. Türkiye'de doktorlar genelde 13 yüksek buluyorlar ve takibe alıyorlar. İdrar tahlilinde çok düşük miktarda proteinde çıktı bende. 37. Bittiğinde almaya karar verdi doktorum.
Anladim, hakkinizda hayirlisi olsun saglikla gelsin bebisiniz. Ben de ani yukselme korkusu yuzunden gunde bes kere tansiyon olcer oldum evde. Zaten evde takip yapmami istiyorlar doktora gidince stresten mutlaka bir 14/10 goruyorum. Artik hastaneye yatirip orda takip etseler sikayet etmeyecegim acikcasi bu da ayri stres oluyor. Bende cikmadi ama idrarda eser miktarda protein bu haftalarda normal diye biliyorum, iciniz rahat olsun.
 
Canim doktorum bana 14 uzerini yuksek tansiyon olarak degerlendirdigini soyledi. Yani seninki benim doktorumun aktardigina gore yuksek degil. Tuz ce karbonhidratta asiriya gitme, bir de yuruyis yap. Sorun gorunmuyor allahin izniyle.
Sagolun, burada da 14/9 uzeri yuksek kabul ediliyor. Bende su beyaz onluk tansiyonu dedikleri seyden var, hamilelik oncesinden beri doktorun ofisinde stresten tansiyonum yuksek cikar (14/10 civari). O yuzden aylar oncesinden evde takibe baslattilar burada. Evde de iste son zamanlarda biraz yukselme oldu ama normal tansiyonum da 12/8-11/7'den asagi olmadi zaten hicbir zaman. Ama sizin doktorun da 14'un altinda sorun gormemesine sevindim.
 
Kızlar kusura bakmayın yeni yeni kızımla bir birimize alışıyoruz. Uykuyu çözdük beraber gece ve gündüz uyuyoruz 😜 Şimdi hikayemi yazcam 😍😍en son muyanede devletteki perinatoloji doktor pesser çıkartmak kabil etmemiş dedi 39 haftaya kadar beklecegiz ama biliyorsanız enfeksiyon dolayı mahvoldum. 22 Aralık ben özele gittim zaten 1 ay önce oradaki doktorla anlamışım çıkartacak şu pesser. Neyse 22 geldim çıkardım ve doktor uyardı dikkat et her dakika birsey olabilir .tamam dedim ben hazırım. 25 Aralık saat 00 gibi tam yatağa girdim eşim de extra iş için çıkacak yatakta hissediyorum sıcak su birsey geldi 😁bi kalktım abooowwww şelale gibi durmadan geliyor. Eşim şok oldu çünkü işe gidecek .Yani kimse beklemedi . Bende saat 22 gibi yemek yedim içtim)))neyse çantam zaten hazır 5dk hop acile geldik . O devlet hastanede nerde beni takip ediyorlar. Geldik koltukta bakmışlar. Diyorum onlara zaten sezaryen olacak ne bakmışlar anlamdım zaten şu bitmiyor...sonra dediler yenidogan yoğun bakımda yer yok birsey olursa çocuğu başka hastanede gönderecekler eger kabul ediyorum o zaman beni ameliyata alırlar. Bende kabul ettim zaten burda takipteyim. 10-15 dk sonra beni dogumhaneye götürdüler. Düşündüm sabah sezaryen yapacaklar çünkü yemek yedim ama bana diyorlar hemen gidiyoruz 🫣🫣🫣hiç beklemedim. Burda korkunç birsey başlıyor 😪😪😪 beni masada oturdular sırtıma igne yapacaklar dediler .okey .Bende zannettim bir kere vuracaklar ama nerde en az 20 kere vurmuşlar. Igne bi giriyor sonra diyorlar olmadı bi daha giriyor gene olmadı..... Ben ağlamaya ve bağırmaya başladım gerçekten işkence gibi. Korku film . Odada en az 10 kişi vardı herkese izliyorlar. Sonra başka birisi geldi o denemeye başladı (((ben yalvardım bana genel yapın ((((sonra galiba oldu ben sadece kızımın sesi duydum görmedim .Yani ne yapmışlar tam anlayamadım sonra sadece odada uyandım ve hep soruyorum Asyam nerde .çok korktum onu başka yere gönderecekler. Çünkü SATa göre 36+2 ama ultrasona göre 10 gün önde hep gitti. Doğum raporda 37 hafta yazmışlar zaten . Odada uyandım Asyam da yanımda oldu🥳🥳🥳 doğum 02.14 gece oldu 3050 kg 50cm . Hikayem bu kadar 😍😍ilk günleri zor tabiki ama şuan gayet iyiyim çocuğumu tek bakıyorum
Kıyamam sana yaa.. Rabbim sağlıkla kavuşturdu bak çok çektin ugrastin ama mis gibi kâvustun yavruna. Muhtemelen spinalini tutturamadilar Dilyy Dilyy de öyle perişan oldu ilk doğumda bende bazen oluyor canım . neyse sonuç önemli. Sağlıkla büyüsün minik Asya n 🤲🥰
 
Cok gecmis olsun. Bana da bebegin gelisiminde gerileme olursa 37'i doldurunca alabileceklerini soylemislerdi. Tansiyon ilaci da kullaniyormussunuz ona ragmen yukselmis. Sizin durumunuzda tahminim burada da benzer bir protokol izlenirdi. Ama bakiyorum durumu benden pek de farkli olmayan insanlara (yani sadece tansiyonu hafif yuksek seyreden) 37'de hemen alalim diyen cok Turkiye'de. O zaman insanin kafasi karisiyor riskli bir durum altinda miyim acaba diye. Zormus bu tansiyon isi insan kendini saatli bomba gibi hissediyor. Allah hepimizin yardimcisi olsun saglikla kucagimiza alalim bebislerimizi.
Teşekkür ederim. Size de çok geçmiş olsun. Gerçekten zor ve dediginiz gibi bir doktorun soyledigi diğerininkini tutmuyor..ultrason ölçümleri farklı verdikleri doğum tarihleri farklı. Örneğin bana burda bir doktor kan sulandırıcıyi 34.haftada keseceksin dedi diğeri 37e kadar kullan diyor. Bir ultrasonda kilo 2450gr çıktı diğer doktorda 2020gr. Ben de şaşırdım hangisi doğru. Doğum öncesi bir 3. Doktora da gideyim diyorum. Doğum zamanı geldi hala doktor kesinleşmedi yıldım gerçekten.
 
Anladim, hakkinizda hayirlisi olsun saglikla gelsin bebisiniz. Ben de ani yukselme korkusu yuzunden gunde bes kere tansiyon olcer oldum evde. Zaten evde takip yapmami istiyorlar doktora gidince stresten mutlaka bir 14/10 goruyorum. Artik hastaneye yatirip orda takip etseler sikayet etmeyecegim acikcasi bu da ayri stres oluyor. Bende cikmadi ama idrarda eser miktarda protein bu haftalarda normal diye biliyorum, iciniz rahat olsun.
Benim ilkinde 24, saatlik toplamada böyle olmuştu eser miktarda anlamlı görülmedi.ben hergun nstye gidiyordum. tansiyon vs bakıyorlardi
 
X