- 24 Kasım 2013
- 3.003
- 2.105
- 133
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #11.421
Bende oyle dun doktora gittim pozisyonu durdugu yer normal dedi kafa atiyormus resmen ondan kasiklarda hissediyorum sonra dikkat ettim yukardada ayaklarini hissediyorum demekki normal bir durum yoksa doktor uyarirdi bisey derdi. Bugun kaaigimda siddetli bir agri hissettim bayada surdu 10 dakka kadar korkuttu beni ama gecti sonraKizlar sizin bebekler tam nerede hareket ediyo ya bizimki hep kasıklarımda doktor aşağıda oldgnu söylemişti ama hiç mi çıkmaz yani sürekli kasıklarımda hissediyorum göbek deliğine bile denk gelmiyor
Benim ikinci sezeryan daha kolaydı ilkinden. O kisisden kişiye değişiyor. Seninde belki daha iyi geçer. Bana da annemdense kayınvalidem gelsin daha iş bitirici yardımcı vallaNe ayip olucak kayinvalidelere yaabeni simdiden stres basti ben aslinda kimseyi istemiyorim ama ikinci sezeryan zor olur diyorlar ve birde cocugum var o yuzden bir hafta aipeden genc biri gelsin istiyorum bizimkiler sehir disinda ablam ayarlarsa gelicek ee annem tutturdu gelicem kalicam baya diyor bunu goren kiskanc kaynanada her gun gelir keisn off offf artik 2 coxuk annem ve kaynanam dusunemiyorum oesin ben deliririm ilkinde kimse zahmet edipte gelmedi annem pandemi korkusundan kaynanam ise kendine gore bulmustur bir sebep sorgulamiyorum ama kafam.rahatti şimdi dogum sonrasi stres beni cok geriyor ozellikle kaynanam kiskancliktan ger gun gelir ilkinde bir tas corba bile gondermezken
Diycem bakalım umarım bakar devlet doktorlarida pek bı sınırlı amaKuzum beni takip eden doktor perinatolog oldugundan en basindan beri her anlamda hep detayli olarak takipte. Mesela bu 21-22.haftalarda yapilan detayli ultrasonlar bizim hep olagan surecimizdi. Dolayisiyla ben hicbir sey soylemek durumunda kalmamistim.
Ama son kontrolumde, soyle bir sey olmustu. Doktora “bu bebek vajinaya yakin yerlerde de takiliyo, erkenden gelmeye calismaz di mi” demistim. O da, alttan muaynede serviks uzunluguna baktim simdi, iste bu tur durumlar olabilir mi diye ve senin serviks uzunlugun gayet iyi, oyle bir tehliken yok demisti.
O nedenle sen bence citlat bir doktora. Yukarilarda degil hep asagida de. Acaba erkenden gelmeye calisir mi? Serviksim yeteri kadar uzun mu ki, baksak mi filan de :)
Bakalım çok korkuyorum randevuma az kaldı 29nda belli olurBende oyle dun doktora gittim pozisyonu durdugu yer normal dedi kafa atiyormus resmen ondan kasiklarda hissediyorum sonra dikkat ettim yukardada ayaklarini hissediyorum demekki normal bir durum yoksa doktor uyarirdi bisey derdi. Bugun kaaigimda siddetli bir agri hissettim bayada surdu 10 dakka kadar korkuttu beni ama gecti sonra
Bilmiyorum ki ama bence şeker yüklemesi için erken diye biliyorumAçlık şekerinden anlaşılır mı benim çok az düşük çıktı geçen hafta sağlık ocağında bakmışlar. Şeker yükleme testi istemedi daha kimse.
Geç gittiğim için bakmadilar aslinda şekerle alakali bir belirti olmadığı için aile hekimim bakma gereği duymadi bende doktoruma gidince sorucam bu durumu mutlaka bakalım o ne diyecekSonucunu paylaşırsan çok sevinirim
Bencede kesinlikle bakıyorlar çünkü. Ben bir kaç kere ahrinicin gitmiştim mesela servikal uzunluğa bakıyorlar kesinlikleKuzum beni takip eden doktor perinatolog oldugundan en basindan beri her anlamda hep detayli olarak takipte. Mesela bu 21-22.haftalarda yapilan detayli ultrasonlar bizim hep olagan surecimizdi. Dolayisiyla ben hicbir sey soylemek durumunda kalmamistim.
Ama son kontrolumde, soyle bir sey olmustu. Doktora “bu bebek vajinaya yakin yerlerde de takiliyo, erkenden gelmeye calismaz di mi” demistim. O da, alttan muaynede serviks uzunluguna baktim simdi, iste bu tur durumlar olabilir mi diye ve senin serviks uzunlugun gayet iyi, oyle bir tehliken yok demisti.
O nedenle sen bence citlat bir doktora. Yukarilarda degil hep asagida de. Acaba erkenden gelmeye calisir mi? Serviksim yeteri kadar uzun mu ki, baksak mi filan de :)
Benim tam tersi çok yağlandı ve sivilce dolmuştu adetine ne kadar var pekiKızlar bilgisi olan varmı gebelikte ama erken belirtilerden olarak cilt kuruluğu gören varmı cildim erezyonlu toprak gibi oldu deli gibi su içmeme rağmen hatta cildimin yağlı dediğim yerleri bile kuruyor aranızda varmı bu durum
Benim bir adet tarihim yok. Pcos var adet olmadan üst üste yumurta oluyor ama tabi büyümüyor fakat geçen gün ayın 8.inde değerlendirdim.sonra doktora gittiğimde rahim 10mm Olmuştu kalınlaşmış dedi bu hem gebelik geliyor olabilir hemde bir yumurtan var büyüyor onun için olabilir dedi sen bunu değerlendir dedi ama bir önceki içinde halen ihtimal devam ediyor yumurtlama sonrası 8. Gün akşam test yaptım hafif mavimsi oldu testim(çizgileri maviydi ) bir yandan da doktorun dediği yumurtlama oldu bugğn ve değerlendirdim.bu bedenle biraz karmaşık bir durumun varBenim tam tersi çok yağlandı ve sivilce dolmuştu adetine ne kadar var peki
Ben sordum doktoruma en son gittigimde genelde kasıklarımda hissediyorum ne zaman yukarda hissederim diye. O tarz seylere takılma sen hic dedi .Yani benim mi söylemem lazım onun icin
Genelde hormonların artışından dolayı yağlanma oluyor canım . Yeni gebesin sanırım biraz daha 10. Haftadan sonra sivilceler cikiyorKızlar bilgisi olan varmı gebelikte ama erken belirtilerden olarak cilt kuruluğu gören varmı cildim erezyonlu toprak gibi oldu deli gibi su içmeme rağmen hatta cildimin yağlı dediğim yerleri bile kuruyor aranızda varmı bu durum
Bakalım artan progestron miktarı kuruluk yapıyormuş onu öğrendim çok teşekkür ediyorumGenelde hormonların artışından dolayı yağlanma oluyor canım . Yeni gebesin sanırım biraz daha 10. Haftadan sonra sivilceler cikiyor
Bakar kuzum. Hatta kasiklarda agri var filan diye de abart. (Allah korusun)Diycem bakalım umarım bakar devlet doktorlarida pek bı sınırlı ama
Ah canım ahh benim kizda ayni bademcikler fena oksuruk ateş dun gece acildeydik sabaha karsi uyuduk. Okul başladı virüsler selamun aleyküm dediKizlar geceden beri gram uyumadım oğlanın bademcikler şişmiş ateşlendi sürekli hiçbir şey yemiyor... Benim sol kalcam benden gitmiş durumda artık ağlayacağım sinirimden bu kadar ağrı normal mi bilmiyorum... İlk hamileligimde son bir ay böyle bir ağrı yaşamıştım ama onda dinlenebiliyordum. Bunda hiç dinlenemiyirum... Böyle bir ağrı yok resmen ağlayacağım
5 kilo aldim bende canim. Heryerime alıyorum galiba ya komsular yanaklar dolmuş demeye başladı6 buçuk 7ama çok genişledi göbeğim ya
Benimde gebelik olduğu zamn doktorum rahmin kalınlasiyor demişti umarım seninde gebelikte sonuçlanır nBenim bir adet tarihim yok. Pcos var adet olmadan üst üste yumurta oluyor ama tabi büyümüyor fakat geçen gün ayın 8.inde değerlendirdim.sonra doktora gittiğimde rahim 10mm Olmuştu kalınlaşmış dedi bu hem gebelik geliyor olabilir hemde bir yumurtan var büyüyor onun için olabilir dedi sen bunu değerlendir dedi ama bir önceki içinde halen ihtimal devam ediyor yumurtlama sonrası 8. Gün akşam test yaptım hafif mavimsi oldu testim(çizgileri maviydi ) bir yandan da doktorun dediği yumurtlama oldu bugğn ve değerlendirdim.bu bedenle biraz karmaşık bir durumun var
O salgin bi bitmedi heryerde var.dun yine acil kusma ishal doluydu.dikkat edin kuzum ishalde olursa ihmal etme.cok gecmis olsunAy kızlar güne mide bulantısı ile başladım hala bile geçmedi geri mi geldi bulantılar yoksa rahatsızmiyim onu bile anlamadım.. 1 buçuk yasindaki kizim da 2 gün önce ateşi yükseldi midesi bulandı hastaneye götürdük acaba salgın mi varsizler nasılsınız
Bana da öyle dedi aynı anlaşa yumurtamda vardı bunu da değerlendir dedi bakalım neler olacakBenimde gebelik olduğu zamn doktorum rahmin kalınlasiyor demişti umarım seninde gebelikte sonuçlanır n
Bugün detaylı da yapıldı bana hem kendi doktorum hem perinatoloji uzmanı gördü yani hiç bir sıkıntı yok endişe etme aşağılarda hissediyorum diyeAyy evet haber et banada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?