- 7 Haziran 2022
- 2.561
- 2.830
- 63
- 33
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #13.641
Yok kuzu adose bakmadim da bebek esyalari olunca belki dedimAaa hiç ona bakamadım A101 afişinde varmıydı
Bende senin gibi 37ye kadar çalışmak istiyordum. Hatta evden çalışıyorum nasıl olsa diyordum. Ama dünden bu yana anlamadığım şekilde bir kasılma oluyor. Hiç ağrı yok ama kasılmayı hissediyorum. Umarım önemli birşey değildir. Galiba 32den sonra sandalyede oturup çalışmak imkansız hale gelecek(
Küvet gelmiş ben onu bile fark etmeden dönmüş gelmişimYok kuzu adose bakmadim da bebek esyalari olunca belki dedim
Oğlum 8 yaşında daha bu sene yorgan kullanıyorBen iki tane yorgan aldım biri yeni doğan ince ve çok ufak digeri bu aldığım nevresim takımlara uygun ölcüde bir yorgan uzun süre battaniyeye sarılı uyur zaten ama yinede aldim kışa denk gelecekleri için
Al al emzik iyidirKüvet gelmiş ben onu bile fark etmeden dönmüş gelmişimvalla bende dün bir biberon birde emzik aldım çevremde aman emzik alıştırma aman biberon alma gerek olmaz belki diye çok yorum yaptılar ama ya lazım olurda son dk aramaya mı gideceğim dedim
Aldım valla alışıp kullanırsa da hiç tüh dememAl al emzik iyidir
İnşallah canımMasallah canim. Durum hakkında ne dedi peki? Ay insallah versin su raporu artik sana ya
Uzun uğraşlar sonunda bende nevresim takımını farklı bir şehirde kuzenime buldurdum :)) Annemler gelirken getirecek artık. Pembeli kedili dediler ama nasıl bilmiyorum :))O zaman olmaz ocak ayına göre bana biraz ince geldi çünkü sadece bununla yetinilmez
Beyaz ve pembe lastikli çarşafta vardı. ben bir tanede ondan aldım.Aaa ben çarşafı görmedim muslin aldin sadece.
Aaa hiç bilmiyorum. Büyük bir A101e gittiğimde bakayım o zaman.Bazi a101 lerin ust katlarında aldın aldın ürünleri var ya satılmayan ürünleri topluyorlar ben oradan 2 tane nevresim takımı aldım bebek için 80 liraya nevresim carsaf yastik hemde taçın ürünü canım büyük a101 ler de oluyor galiba
Canım ben bebek 2-3 yaşına gelene kadar işe dönmeyi pek düşünmüyorum. Çalışmaya evden devam edeceğim. Patronumla konuştum bu konuyu. Dönüşümlü olarak annem kayınvalidem yanıma gelecek. Ben evde çalışırken onlar çocuğa bakacaklar. Emzirme konusunu da böylelikle çözmüş olacağım. Diğer türlü olsaydı bana da çok zor olacaktı. Çünkü ben bebeğim kendi evimizde olsun istiyorum açıkçası. Düşüncemiz bu yönde ama şartlar ne getirir bilemiyoruz. Çalışmaya da dayanabildiğim kadar devam edeceğim. Bizde doğum izni 16 hafta. 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası. Ama ne kadar geç çıkarsak evde kalacağımız süre o kadar uzuyor. Bünyem el verdiği sürece ben çalışmaya devam edip sonrasında kullanacağım.Dilyy M Mrs Electrical Engineer
Merhaba kizlar calistiginiz icin ve 'erken' izne cikmayi dusunuyorsaniz, sizler ne zaman ise donmeye planliyorsunuz bebegin dogumundan sonra ?
Burda mesala 14 hafta full time calisiyorsaniz "dogum izni" oluyor (dogum izni ayni maasiniz aliyorsunuz). Bebek dogmadan once kullanirsaniz oradan kesiliyor gunleriniz. Ben bebegin dogacagi muhtemel tarihten 2hafta once izne cikmayi planliyorum (tabi aksilikler cikmazsa) ve ofis isi oldugu icin evden calismayi isteyecegim ondan onceki son ayda mesela.. Ondan sonrasindaki 1 ay "ekstra izin" alabiliyoruz ve bunun icin issizlik parasi aliyoruz. Izinlar bittiginde bebegimi krese birakacagim (ikisi full time calisan veliler icin ucretsiz oluyor) boylesi bizim icin en iyisi, maalesef kimsemiz yok ikimiz yurdumuz disinda yasiyoruz akraba falan yok yani
Bende pembe küvet için tekrar yollara düşeceğimUzun uğraşlar sonunda bende nevresim takımını farklı bir şehirde kuzenime buldurdum :)) Annemler gelirken getirecek artık. Pembeli kedili dediler ama nasıl bilmiyorum :))
Çok üzüldüm canım sana... Allah yardımcın olsun. Bizde doğumdan sonra 8 hafta kesin izin hakkın oluyor. Doğumdan öncede 32 den 37ye kadar çalışabilirsen 5 hafta doğumdan sonraya atabiliyorsun böylece 13 hafta izin kullanmış oluyorsun. Ben hemşire olduğum icin evden çalışma şansın yok. Şimdi 32 de ayrılacağım içinde doğumdan sonraya ancak 2 hafta atabailcegim o da 38 de doğum yapacağım ixin kullanmadığım iki haftami atıyorum. Bebeğim 2.5 ayllikken bırakıp ise geleceğim... Ama altı ay 5 saat çalışacağım sonraki altı ay da 6.5 saat cisacagim sonra normal çalışacağım ins anlatabilmisimdirDilyy M Mrs Electrical Engineer
Merhaba kizlar calistiginiz icin ve 'erken' izne cikmayi dusunuyorsaniz, sizler ne zaman ise donmeye planliyorsunuz bebegin dogumundan sonra ?
Burda mesala 14 hafta full time calisiyorsaniz "dogum izni" oluyor (dogum izni ayni maasiniz aliyorsunuz). Bebek dogmadan once kullanirsaniz oradan kesiliyor gunleriniz. Ben bebegin dogacagi muhtemel tarihten 2hafta once izne cikmayi planliyorum (tabi aksilikler cikmazsa) ve ofis isi oldugu icin evden calismayi isteyecegim ondan onceki son ayda mesela.. Ondan sonrasindaki 1 ay "ekstra izin" alabiliyoruz ve bunun icin issizlik parasi aliyoruz. Izinlar bittiginde bebegimi krese birakacagim (ikisi full time calisan veliler icin ucretsiz oluyor) boylesi bizim icin en iyisi, maalesef kimsemiz yok ikimiz yurdumuz disinda yasiyoruz akraba falan yok yani
Eğer boyle birsey planladığın gibi giderse super olur. Nerede yaşıyordun birde ne işle mesguldun? Benim de planlarim vardı suya düştüCanım ben bebek 2-3 yaşına gelene kadar işe dönmeyi pek düşünmüyorum. Çalışmaya evden devam edeceğim. Patronumla konuştum bu konuyu. Dönüşümlü olarak annem kayınvalidem yanıma gelecek. Ben evde çalışırken onlar çocuğa bakacaklar. Emzirme konusunu da böylelikle çözmüş olacağım. Diğer türlü olsaydı bana da çok zor olacaktı. Çünkü ben bebeğim kendi evimizde olsun istiyorum açıkçası. Düşüncemiz bu yönde ama şartlar ne getirir bilemiyoruz. Çalışmaya da dayanabildiğim kadar devam edeceğim. Bizde doğum izni 16 hafta. 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası. Ama ne kadar geç çıkarsak evde kalacağımız süre o kadar uzuyor. Bünyem el verdiği sürece ben çalışmaya devam edip sonrasında kullanacağım.
Valla pek guzel hazırlanıyorsunuz masallah. Benim kızimda esim bebegineve geldigi gun gidip civilden alıp gelmiştiBende pembe küvet için tekrar yollara düşeceğim
Ağlayınca veriyorsun agzina misAldım valla alışıp kullanırsa da hiç tüh demem
Ağrıların için ne dedi canım?Aynen canım bu halde ben sana çalışır raporu veremem ama bu gece takip edelim durumunu şu an iyi gidiyor her şey dedi şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?