2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Dilyy M Mrs Electrical Engineer
Merhaba kizlar calistiginiz icin ve 'erken' izne cikmayi dusunuyorsaniz, sizler ne zaman ise donmeye planliyorsunuz bebegin dogumundan sonra ?

Burda mesala 14 hafta full time calisiyorsaniz "dogum izni" oluyor (dogum izni ayni maasiniz aliyorsunuz). Bebek dogmadan once kullanirsaniz oradan kesiliyor gunleriniz. Ben bebegin dogacagi muhtemel tarihten 2hafta once izne cikmayi planliyorum (tabi aksilikler cikmazsa) ve ofis isi oldugu icin evden calismayi isteyecegim ondan onceki son ayda mesela.. Ondan sonrasindaki 1 ay "ekstra izin" alabiliyoruz ve bunun icin issizlik parasi aliyoruz. Izinlar bittiginde bebegimi krese birakacagim (ikisi full time calisan veliler icin ucretsiz oluyor) boylesi bizim icin en iyisi, maalesef kimsemiz yok ikimiz yurdumuz disinda yasiyoruz akraba falan yok yani

Yok kuzu adose bakmadim da bebek esyalari olunca belki dedim
Küvet gelmiş ben onu bile fark etmeden dönmüş gelmişim valla bende dün bir biberon birde emzik aldım çevremde aman emzik alıştırma aman biberon alma gerek olmaz belki diye çok yorum yaptılar ama ya lazım olurda son dk aramaya mı gideceğim dedim

Ben iki tane yorgan aldım biri yeni doğan ince ve çok ufak digeri bu aldığım nevresim takımlara uygun ölcüde bir yorgan uzun süre battaniyeye sarılı uyur zaten ama yinede aldim kışa denk gelecekleri için
Oğlum 8 yaşında daha bu sene yorgan kullanıyor 4 6 aylikken uyku tulumuna başlamıştık şimdi olsa yine giydirdim ama giymiyor hic aklim kalmiyordu.simdi üstü acik yatıyor. Ilk torba uyku tulumlari kullandik 1 yaşına kadar.sonra normal woolnat marka harika bisey ,torba tulumuda chiccoydu su ici elyaf olanlardan değil ben sanirim yine yorgan kullanmam ama yinede evde bulunmali
[/QUOTE]
Şu uyku tulumları hangileri canım ?? Bende mi baksam bizim ev soguk gibi geliyor bana

Al al emzik iyidir

Aaa hiç bilmiyorum. Büyük bir A101e gittiğimde bakayım o zaman.

Canım ben bebek 2-3 yaşına gelene kadar işe dönmeyi pek düşünmüyorum. Çalışmaya evden devam edeceğim. Patronumla konuştum bu konuyu. Dönüşümlü olarak annem kayınvalidem yanıma gelecek. Ben evde çalışırken onlar çocuğa bakacaklar. Emzirme konusunu da böylelikle çözmüş olacağım. Diğer türlü olsaydı bana da çok zor olacaktı. Çünkü ben bebeğim kendi evimizde olsun istiyorum açıkçası. Düşüncemiz bu yönde ama şartlar ne getirir bilemiyoruz. Çalışmaya da dayanabildiğim kadar devam edeceğim. Bizde doğum izni 16 hafta. 8 hafta doğum öncesi 8 hafta doğum sonrası. Ama ne kadar geç çıkarsak evde kalacağımız süre o kadar uzuyor. Bünyem el verdiği sürece ben çalışmaya devam edip sonrasında kullanacağım.

Uzun uğraşlar sonunda bende nevresim takımını farklı bir şehirde kuzenime buldurdum :)) Annemler gelirken getirecek artık. Pembeli kedili dediler ama nasıl bilmiyorum :))
Bende pembe küvet için tekrar yollara düşeceğim

Çok üzüldüm canım sana... Allah yardımcın olsun. Bizde doğumdan sonra 8 hafta kesin izin hakkın oluyor. Doğumdan öncede 32 den 37ye kadar çalışabilirsen 5 hafta doğumdan sonraya atabiliyorsun böylece 13 hafta izin kullanmış oluyorsun. Ben hemşire olduğum icin evden çalışma şansın yok. Şimdi 32 de ayrılacağım içinde doğumdan sonraya ancak 2 hafta atabailcegim o da 38 de doğum yapacağım ixin kullanmadığım iki haftami atıyorum. Bebeğim 2.5 ayllikken bırakıp ise geleceğim... Ama altı ay 5 saat çalışacağım sonraki altı ay da 6.5 saat cisacagim sonra normal çalışacağım ins anlatabilmisimdir

Eğer boyle birsey planladığın gibi giderse super olur. Nerede yaşıyordun birde ne işle mesguldun? Benim de planlarim vardı suya düştü hala işe dönemedim. Donememde gibi görünüyor. Rabbim once onlara v3 bize saglik versinde gerisi hallolurr

Bende pembe küvet için tekrar yollara düşeceğim
Valla pek guzel hazırlanıyorsunuz masallah. Benim kızimda esim bebegineve geldigi gun gidip civilden alıp gelmişti hijyen icin gerekli bircok seyide int sip etmistim. Tek tük disardan almıştım doguma yakin sadece.Gogus pedi lansinoh gogus ucu kremi kalkan herseyi almıştım ama bir kere bile kullanmadım gerek olmadi şükür. Bu kez bi rahatlık var tecrübe mi desem evde olmasının rahatlığı mi bilemedim.Ama sizler havalar dahada sogumadan ve agirlasmadan alın koyun nacizane tavsiyem cok detaya girmeyin lazim olursa alın.

Bende a101 den tayt, takım falan bi sürü şey aldım kızıma ama müslin örtü bulamadım.4 tane a101 gezdim hiçbirinde yok kısmet değilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…