- 26 Temmuz 2022
- 436
- 720
- 33
- 32
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #14.661
Merhaba canim, benim kuzenin opersayon gecirmisti 7 aylik hamileyken sanirim, detaylari tam olarak hatirlamiyorum simdi ama sadece sunu paylasmak istedim : hersey guzel gecti cok sukur, kuzenimde cok cabuk toparlamisti iyiki, cocuk 2 yasina girecek yakinda . Sen uzme kendini, insAllah operasyon yolu gozukmez sanaKizlar şimdi doktordan çıktım bebekte bir sorun yok suyu falan iyi kilosu 1280 çıktı ama bende sorun var sağ bobregimde sınırın üstünde genişleme çıktı onu takip edeceğiz dedi ilerki haftalarda eger ilerlerse üroloji ye yönlendirip operasyon isteriz dedi zaten böbrek agrimdan anlamalıydım moralim bozuldu başınıza geldi mi böyle birsey
Oluyor canim bana da oluyor arada hormonlarımız bize oyun oynuyor. Cunku agladigim seye sonradan etkisi gecince kahkahalarla gülüyorumHareket etmiyor diye ağladığım zamanı biliyorum esim dedi cocuk surekli sana haber vermek mi zorunda anne burayım diye dedi ya çok vesvese geliyor su sıra banada dün de ağladım yatarken bana bir sey olursa diye bebek yapar diye
Gerçekten covid vs de geçirdik bunlar da etkiliyor benceAnnemle asla kendimi kıyaslamıyorum kadın beni 18 yaşında doğurmuş daha çocukken 23 de de kardeşimi ee o da çok geç bir yaş değil kendime bakıyorum 29 tabi tıs tıs edeceğim ona bakışişin şakası bir de bu dönemin besinleri hep işlenmiş gıda çevremiz radyasyon telefon vs yine iyi idare ediyoruz bence çok şükür
Eşimin yengesi 40 yıl önce tarladan gelmiş ve doğum yapmış o anBenin kayınvalidemde 7 aylık haşur haşur halı yıkamış boya badana yapmış halıları kaldırmışesimin anneannesi ise 6 aylikken hamile olduğunu ögrenmiş hiç anlamamış bile eskiler daha mı güçlüydü bilmiyorum ama hep sey diyorlar bu dönem de bebekler pamuk ipligine bağlı diye
Kız bu neee çok güzel olmuş yaaa eline sağlık maşallahHareketleri çok yavaş bugün... İçim daraldı yaSıkıntıdan iyiden kafayı yiyeceğim kendimi tamamen örgüye verdim. Bitti şu an bundan bir tane de eltime örüyorum o da hamile
Çok doğru söylüyor ama eskiden ölen bebek ve kadın da çok oluyormuş işte insan onları da düşününce korkuyorDoktorum gecen gun sey dedi. Ben agrilarim var korkuyorum hareketi azaldi falan deyince niye oyle düşünüyorsun kadinlar milyonlarca yildir doğum yapiyorlar doğal bir surec bu cok dusunmeden stres olmadan bu sureci gecirelim dedi. Tamam dedim ama bi kac saat suruyor endise bitmesi sonra tekrar basliyor
Anladim canım. Orada olunca mecbur oranın sistemine göre gidiyorsun. Naptin nasılsın simdi?Evet danıştım tabiki . Yani Turkiyede serklyaj yapıyorlar. Sana da yaparım dedi burda olsa ama Rusyada Sağlık bakanlığı diyor serklaj sadece 22 hafta kadar sonra 32 haftaya kadar pesser . bu mesaj bana doktor yazdı-Rahim ağzına, açılmanın başladığı yere dikiş koymak gerekir. Bu dikişe cerclage denir. Pesser de uygulanabilir. Ancak cerclage koymak çok daha iyi olur.
Sağol canimGerçekten covid vs de geçirdik bunlar da etkiliyor bence
Eşimin yengesi 40 yıl önce tarladan gelmiş ve doğum yapmış o anradyasyonun etkilerini yaşıyoruz hepimiz işte
Kız bu neee çok güzel olmuş yaaa eline sağlık maşallah
Çok doğru söylüyor ama eskiden ölen bebek ve kadın da çok oluyormuş işte insan onları da düşününce korkuyor
Bu haftalarda ve ilerleyen zamanlarda bazen eş bebeğin önüne geçebiliyor Muş , yada su artiyormus hareketleri daha az hissedebiliyormussun. A Aklimtrakyada Merve kitaptan bı dileğin haftasini oku bakalım ne yazıyorKiz bebeğe sarmamak için kendimi işlere sardımBugün hareketleri aşırı yavaş ona takılmayim diye kendimi oyalıyorum
Bence de yaBu haftalarda ve ilerleyen zamanlarda bazen eş bebeğin önüne geçebiliyor Muş , yada su artiyormus hareketleri daha az hissedebiliyormussun. A Aklimtrakyada Merve kitaptan bı dileğin haftasini oku bakalım ne yazıyor
Seni o kadar iyi anlıyorum ki çok değil 15 gün önce bunları yaşıyordum. Simdi evdeyim ama yatak istirahatindeyimKızlar cinnet getireceğimtrafikte kaldım eve yeni geldim. İş o kadar yoğun ki bugün hiç su bile içemediğimi az önce fark ettim.. birazdan oğlum kreşten gelecek onu servisten almaya gideceğim, o da 2 yaş sendromunda kuzum bi zorluyor ki anlatamam evin halini anlatmaya ise kelimeler yetmez…… Yemeği zor yapıyorum. Hiçbir şeye yetişemiyorum yakınımda da yardıma koşabilecek ne anne ne kardeş.. eşimden başka kimse yok, aksi gibi onun da aşırı yoğun olduğu bi dönemden geçiyoruz fıttırmama az kaldı.. 28.haftadayım bu 32. Haftayı görebilecek miyim Allahım düşüp bi yerde pat diye ölecek miyim bilmiyorum
Çalışıp da eve her gün temizlik yemek yapmaya gelecek birini tutacak kadar ciddi paralar kazanılmıyorsa çalışan anne olmak manyaklık başka hiçbir şey değil bu nedir ya
Canım bugün kontrolden geldim.doktor hareketleri hissetmediğini zaman yürü dedi.bişeyler ye ve uzan 1 saat takip et hareket ederse sıkıntı yok ama etmezse öyle 2-3 gün bekleme sakın hemen gel dedi.sen bişeyler ye ve yan yat 1 saat takip et bakalımKızlar ben 2gündür çok az hissediyorum hareketleri ya. Sabah uyandığımda kasığımda çok aşağıda eli yada ayağı vardı, minnacık. Dokundum ürperdi gibi bi hareket etti, çekildi ordan. Sonra gene hareket yok.. hiç böyle olmazdı kıpır kıpır bol tekmeciydi kızımakşam bi acile gidip baktırsam mı böyle tedirgin oluyorum.
Almayacaksaniz sıfırsa bana atsana :)Taa kayseriden sıfır buldum ama eşim canlı görelim dedi kendi açıp kapatmak istiyor
Çok bunaldımSeni o kadar iyi anlıyorum ki çok değil 15 gün önce bunları yaşıyordum. Simdi evdeyim ama yatak istirahatindeyimOğlum 3.5 yaşında ve inan sendromu daha fazla oldu... Az kaldı sabret, ne yazık ki çalışan anne olmak çok zor. Allah hepimizin yardımcısı olsun
Canım sen baya depresyona girmişsin kendini az rahatlatmaya çalış. Hayat tempon çok yoğun. Keşke annen ya da kayinvaliden gelse biraz seni dinlendirse... Moralini bozma bitecek şurada 4 haftan kaldı olmadı 32 raporunu bir hafta erken al. Doktorum 1 hafta erken verilebiliyor demişti bana.Çok bunaldımsabahın altısında uyanıyorum geceye kadar tempo devam.
İstediğim saatte uyanmak istediğim kadar uzanmak istiyorum şu an en büyük hayalim herkesin ve her şeyin bütün sorumlulukların beni rahat bırakması..
Aynen öyle canım bende diyorum vardır herseyde bir hayır diyeNe hissettiğini anlıyorum inan bak ben bu hissi iki yıl tedavide yaşadım her doktora gidişim bir sorun bitse bir sorun başlangıcı ya da bir tık üstü sorun ile eve ağlayarak giderdim sanki hep böyle olacakmış gibi gelirdi ama vardır Rabbimin bir bildiği cidden öyle bak. Sonra anladım ki ağlasam da yorulsam da bizim elimizden gelen bişey yok biz doktor kontrol elden geleni yapıyoruz zaten gerisi Rabbime kalmış. Sen dua et inşallah ikiniz de sağlıkla süreci tamamlayacaksınız
Insallh canim şuan ağrıyor böbreklerim çok agrirsa gel diye ama dayanılacak bir ağrı şimdilik tek tesellim kızımda bir şey yok normal çıktı herseyi onunla teselli oluyorumMerhaba canim, benim kuzenin opersayon gecirmisti 7 aylik hamileyken sanirim, detaylari tam olarak hatirlamiyorum simdi ama sadece sunu paylasmak istedim : hersey guzel gecti cok sukur, kuzenimde cok cabuk toparlamisti iyiki, cocuk 2 yasina girecek yakinda . Sen uzme kendini, insAllah operasyon yolu gozukmez sana
Canım benim 17 haftayken ortaya çıktı ürolojiye gittim usg çektiler sağ böbrekte 13mm büyüme görüldü aylık kontrole gel büyüme devam ediyor mu bakacaz demişti Dr. Ama benim idrar yanmam böbrek agrim kesilince gitmedim dahaKizlar şimdi doktordan çıktım bebekte bir sorun yok suyu falan iyi kilosu 1280 çıktı ama bende sorun var sağ bobregimde sınırın üstünde genişleme çıktı onu takip edeceğiz dedi ilerki haftalarda eger ilerlerse üroloji ye yönlendirip operasyon isteriz dedi zaten böbrek agrimdan anlamalıydım moralim bozuldu başınıza geldi mi böyle birsey
Saol canim haber verdigin icin. Uzun sureli olmuyor cok sukur.Kızlar doktordan geldim şimdi rahim ağzını falan kontrol etti bir sıkıntı yok dedi. Tartıldım çok kilo almışsın dedi kilo alma hakkını tüketmişsin neredeyse dedi 62 kilo ile başladım 72 çıktım şimdi 27+1 im. Suyun sınıra yakın dedi. Bebiş haftasına yaklaşmış 9 gün öndeydi şimdi 1 hafta önde. 1200 gr çıktı kilosu. Sertleşme için olabilir gün içerisinde rahim büyüyor normal dedi @Ha-ri, A Aklimtrakyada , @komachiko , @Pittik . Önemli olan düzenli ve uzun süreli olmaması dedi.
Ahahhah eve gecince atayim hangi haftaydiBu haftalarda ve ilerleyen zamanlarda bazen eş bebeğin önüne geçebiliyor Muş , yada su artiyormus hareketleri daha az hissedebiliyormussun. A Aklimtrakyada Merve kitaptan bı dileğin haftasini oku bakalım ne yazıyor
Gecmis olsun canim ya zamanlama kötü olmus.hic bilgim yok ama İnsallah operasyona gerek kalmazKizlar şimdi doktordan çıktım bebekte bir sorun yok suyu falan iyi kilosu 1280 çıktı ama bende sorun var sağ bobregimde sınırın üstünde genişleme çıktı onu takip edeceğiz dedi ilerki haftalarda eger ilerlerse üroloji ye yönlendirip operasyon isteriz dedi zaten böbrek agrimdan anlamalıydım moralim bozuldu başınıza geldi mi böyle birsey
29+3 bugün 30. Haftada olmuş oluyorum
İlk hamileligim tam olarak böyle gecti canim, heyet raporlu olmasan bu da oyle gecerdi ve gercekten cok zor. Cocuk 6.30 dan sonra mi geliyor cok sasirdim burada en gec 5.30 da aliyorsunKızlar cinnet getireceğimtrafikte kaldım eve yeni geldim. İş o kadar yoğun ki bugün hiç su bile içemediğimi az önce fark ettim.. birazdan oğlum kreşten gelecek onu servisten almaya gideceğim, o da 2 yaş sendromunda kuzum bi zorluyor ki anlatamam evin halini anlatmaya ise kelimeler yetmez…… Yemeği zor yapıyorum. Hiçbir şeye yetişemiyorum yakınımda da yardıma koşabilecek ne anne ne kardeş.. eşimden başka kimse yok, aksi gibi onun da aşırı yoğun olduğu bi dönemden geçiyoruz fıttırmama az kaldı.. 28.haftadayım bu 32. Haftayı görebilecek miyim Allahım düşüp bi yerde pat diye ölecek miyim bilmiyorum
Çalışıp da eve her gün temizlik yemek yapmaya gelecek birini tutacak kadar ciddi paralar kazanılmıyorsa çalışan anne olmak manyaklık başka hiçbir şey değil bu nedir ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?