- 19 Ağustos 2017
- 4.899
- 5.634
- 158
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #19.121
Oy oy maşallah. Arada olur kaçamak ama hepsini fondiplemeseydin keşkeKızlar selam bugün kontrolüm vardı. Hersey yolunda 2100 gram ,makat geliş halanst da temiz .2 hafta sonra kontrol. Ama ben bugün neler neler yaptım Bi kuaföre uğradım saçları kestirdim ağda yaptım sonra migrosa Bi girdim kocaman şişe cips pringles , 2 litre fanta ve 500gr çilekli yoğurt hepsi bitirdim bu ne oluyor yaaa annem şokta ama Asya hanım çok istemiş galiba ne yapıyım
Bende özellikle sabaha karşı wcye uyandığımda ellerimi kapatamiyorum sislikten hafif yanma ve Ağrı'da oluyor son ayların odemine bağlıyorum
Gecmis olsun, bizlere haberdar etKızlar sabah okula gitmek için hazırlandım son lavaboya gireyim dedim bir de baktım kanamahastaneye yatırdı doktorum kanama alanı görüldü rahimde bakalım nasıl olacak
Geçmiş olsun canım doğum olması için rahim ağzında açılma olması lazım kanamayı ilaçla durdururlar korkma benceNar de sancı çıkmadı ama rahim içinde kanama akanı çıktı
Tesekkurler, bu carsamba gidiyorum bakalim .Sekeri yukselenlerde bacaklar sisiyor ama sen sadece elim diyorsun bilemedim. Yinede kontrolunde sormakta fayda var canim .
Aynen, bazen insan ne kadar istesede olmuyor, bebegin pozisyonu ya da baska seylerden dolayi sezaryen olmasi gerekebiliyor acil durumlarda da.. o yuzden kendimi uzmek istemiyorum ve her ihtimale karsida hazirlamaya calisiyorum, ama uzuyorlar iste dedigim gibi dua edip gecseler benim icin daha iyi, ne dusunuyorlarsada kendilerine kalsin. Az kaldi zaten, en iyisi olsun, saglikla gelsin bende saglikla atlatayim kolay degil ilk dogum olucak en iyisi olsun Allahin izniyle.Yani normal doğum tercihten cok nasip bence. Benim oglum ters geldi napayim catir catir dogurdum demek icin sakat mi biraksaydik. Benim cevremde normal doğum yapan coook nadir var .tabi annelerimiz teyzelerimizi kastedmiyorum kendi yasitlarim arkadas ve kuzenler icin diyorum.hic kimse de keske normal olsaydi demiyor.normal dogum yapmak isteyeni de tebrik ediyorlar cesareti icin.
Galiba cevre cok etkiliyor bu durumu . Sen ve doktorun en iyisine karar verirsiniz bence disariya kulaklarini tika. Doktor uygun gormezse kimseye laf düşmez.
Hiic duymayin o yorumlari konusmaya basladiklari an konu degistirin bence. Bunun sonu yok cunku bebek dogduktan sonra da bu sefer yok emiyo mu yok mama mi verdin bunlar baslayacak. Ben de normal dogum istiyorum, yasadigim ulkede de buna yonlendiriyorlar ama nolursa olsun artik riskli bir durumda her yerde doktorlar cok daha hizli sezaryene aliyor. Ki bu da gayet iyi bir sey bence. Normal dogurucam diye eskiler gibi evde ebeyle allaha emanet dogum yapmak da istemezdim yani. Dogum sekliyle de anneligin hic alakasi yok zaten, cahil cahil konusmalar hep bunlar.Bende burdaki yorumlardan onu fark ettim.
Benim oldugum ulkede tam tersi normal doguma cok daha fazla yer veriyorlar, doktorlar bu konuda kadinlari korkutmamayi calisiyor ve cesaret veriyorlar. Ben mesele sakayla basarabilirmiyim doktor diyorum, o da tabiki diyor % hatirlamiyorum ne kadar dedi ama cogunlukla normal dogum yapiyoruz dedi burada. Bende baska yurt disi ulkesinde dogdum buyudum (dogdugum ulkede sezaryene yonlendiriyorlar cok) , simdide baska bir ulkedeyim cogu sey farkli geciyor. Baska birseyde, Turkiyede cok daha kontrol ediyorlar sanki, cok daha takip ediyorlar bu da iyi birsey. Burda ben sizlerden gorup arastirip okumasam bazi seyleri doktor geregi gormedigi icin bahsetmiyor hic. Hersey iyi gittinden tabi strese sokmak istemiyorlar belki ama burda okuyup merak edip bende ona sorular soruyorum.
Benim derdim simdi baska, benim istegim normal dogum olsun, bebegim ve ben saglikli olalim da en onemlisi.
Simdilik boyle ilerliyoruz, ama benim Turkiyede yasayanlara sorum sizlerde oluyormu aile baskisi gibi birsey, demek istegim halalar teyzeler hep bir yorum yapiyor telefonda konustugum zaman sakayla karisik sende normal doguracaksin falan diye baski yapiyorlar, bizde dogurduk catir catir diye, sanki sezaryen olunca anne olunmuyor, bu dusunceler beni rahatsiz ediyor, bu halalar teyzelerde yurt disinda yasiyorlar (gencliginde gitmisler yurt disina ya da orda buyuduler), o yuzden mantiklari degisik, tam geri kafali kalmislar.... uzucu bir durum, beni dogumum iyi gecsin diye dua edeceklerini oyle boyle laflar sokuyorlar bende uzuluyorum dogum yaklastikca telefonlari acasim bile gelmiyor. Sanki anne olunmuyor dedigim gibi insani korkutuyorlar, birde sezaryen gecirmis olanlar bilir aci cekilir, ameliyat sonucta sanki laylaylom dogum gibi geliyor onlarin kulaginda.
Bu durumda ne yapmaliyim ? konussam fayda etmez, onerileriniz var mi kizlar? bende burda dertlesiyorum icimi dokuyorum cunku genclerde ayni sekil gondermeler yapiyorlar kuzenler olsun doguran akrabalar olsun.. Benim icin saglikla gelsin bebisler bundan onemlisi yok ama insanin moralini bozuyorlar sanki madalya aldilar kendileri
Cok gecmis olsun, kanama alani nasil oluyormus bu aylarda tam anlamadim. Plasentada mi kanama var?Kızlar sabah okula gitmek için hazırlandım son lavaboya gireyim dedim bir de baktım kanamahastaneye yatırdı doktorum kanama alanı görüldü rahimde bakalım nasıl olacak
Sagol iste bende tam tersini yasiyorum keske anlayisli ve dusunceli insanlar olsa yakinlarimda...Ay kıyamambenim akraba ve kız arkadaşlar tüm Rusyada yaşıyorlar. Bizim orda öncelikle normal doğum öneriyorlar. Zaten tüm kiz arkadaşlar normal doğum yapmışlar .Ben sezaryen istiyorum inşallah öyle de olacak çünkü kız hala makat geliş geliyor .ama asla ve asla hiç kimse ağzı bile açmadı yani normal doğum yap falan filan . Bence herkese sustur . Bu senin hayat senin bebek senin vücut. Nasıl doğru düşünüyorsun öyle yap. Benim eşim sadece normal doğum yap diyor çünkü korkuyor ben ameliyatta girecem ama normal doğum şuan imkansız artık kabul edecek
Tesekkurler. Aynen oyle, zaten dusunceli insanlar degil, kalp kiriyorlar farkinda degiller, dogum nedir yasamadan insani uzuyorlar boylede olmazki. Iyiki yakinimda degiller, arada telefon konusmalari oluyor ama cok arayla, ben hic istemiyorum beni strese sokuyorlar diye. Bende karar verdim konusmayi kesip hemen kapatiyorum uzun sure telefonda kalmiyorum yani.Hiic duymayin o yorumlari konusmaya basladiklari an konu degistirin bence. Bunun sonu yok cunku bebek dogduktan sonra da bu sefer yok emiyo mu yok mama mi verdin bunlar baslayacak. Ben de normal dogum istiyorum, yasadigim ulkede de buna yonlendiriyorlar ama nolursa olsun artik riskli bir durumda her yerde doktorlar cok daha hizli sezaryene aliyor. Ki bu da gayet iyi bir sey bence. Normal dogurucam diye eskiler gibi evde ebeyle allaha emanet dogum yapmak da istemezdim yani. Dogum sekliyle de anneligin hic alakasi yok zaten, cahil cahil konusmalar hep bunlar.
Spinal biliyorum bende epidural bilmiyorum. Spinal de sadece belden iğneyle uyusturdular. Doğum sonrası da ağrı kesici iğneleri kabadan yaptılar. Epidural de birşey takıyorlar mis sanırım o seninle kalıyor iğneleri de oradan yapıyorlar. Ama birkaç kişiden epidural çıkmış durmamış falan diye duydum. Tam nasıl birşey bilen yaşayan varsa anlatsın olmazsaSpinal yada epidural bize seçenek sunuluyor mu yada farkı ne acaba belden ikisi de biliyorum ama
İnsanlardan uzak dur sabretSagol iste bende tam tersini yasiyorum keske anlayisli ve dusunceli insanlar olsa yakinlarimda...
Bende kendimi her ihtimale karsi hazirliyorum, tercihim normal dogum ama bakalim son haftalarda nasil ilerleyecegiz insAllah en iyisi olur, hepimiz bu sureci en az acilarla, en az agrilarla atlariz
Saglicakla giysin bebisimizAblasından kalanlar 4 yıl önceki hepsini yıkadım ütulenecek. Çanta hazirlanacak.
İlkini hemen hazırlamıştım bunda bı ahestelik var.Saglikla günlerinde gelsinler inşallah
Bizi de bilgilendir canim sonucu ,ins onemsiz birseydirTesekkurler, bu carsamba gidiyorum bakalim .
Sen niyetlerini tanidigin icin daha iyi bilirsin belki birsey olursa üzülürsün diye mi soyluyorlar acaba. Bende bi kayip yasayinca kormustum 20. Haftaya kadar bir sey almamistim.İnsanlardan uzak dur sabretaz kaldı kafana takma istediğin konuşsunlar. Benim kaynanam mesela o zamanda 15-16 haftadayim bana diyor niye ben hersey almaya başladım daha erken falan filan . Eşim de sonra aynı konuşmaya başladı çünkü annesi böyle diyor .ya arkadaşlar size ne ?? Ben sizden para almıyorum ben bu çocuğu 6 yıl bekledim. Neler neler yaptım tedavi falan çok zor . İlk embriyo tutmadı zaten ((( siz bunu yaşamamışsaniz ben bana birsey söylemek istiyorsanız. Eşime de susturdum. Gittim istediğim aldım kimse karışamaz
Bende öyle yavaş yavaş başlıyorum yorulup bırakıyorum hazırlıklarıAblasından kalanlar 4 yıl önceki hepsini yıkadım ütulenecek. Çanta hazirlanacak.
İlkini hemen hazırlamıştım bunda bı ahestelik var.Saglikla günlerinde gelsinler inşallah
En iyisi kendini dinlemek gercekten :)İnsanlardan uzak dur sabretaz kaldı kafana takma istediğin konuşsunlar. Benim kaynanam mesela o zamanda 15-16 haftadayim bana diyor niye ben hersey almaya başladım daha erken falan filan . Eşim de sonra aynı konuşmaya başladı çünkü annesi böyle diyor .ya arkadaşlar size ne ?? Ben sizden para almıyorum ben bu çocuğu 6 yıl bekledim. Neler neler yaptım tedavi falan çok zor . İlk embriyo tutmadı zaten ((( siz bunu yaşamamışsaniz ben bana birsey söylemek istiyorsanız. Eşime de susturdum. Gittim istediğim aldım kimse karışamaz
Benim şuan çantanın içinde bir pijama bir hırka var bu kadarBende öyle yavaş yavaş başlıyorum yorulup bırakıyorum hazırlıkları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?