2023 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Oy oy maşallah. Arada olur kaçamak ama hepsini fondiplemeseydin keşke

Bende özellikle sabaha karşı wcye uyandığımda ellerimi kapatamiyorum sislikten hafif yanma ve Ağrı'da oluyor son ayların odemine bağlıyorum
korkuyorum umarim onemli bir durum degildir. Isimde masa basi, klavye kullaniyorum tuslara bastikca aciyor. Birde dusundum evde cok yorulmadim belki ondan olmustur diye ama o degil, gercekten son aylar artik odem

Aynen, bazen insan ne kadar istesede olmuyor, bebegin pozisyonu ya da baska seylerden dolayi sezaryen olmasi gerekebiliyor acil durumlarda da.. o yuzden kendimi uzmek istemiyorum ve her ihtimale karsida hazirlamaya calisiyorum, ama uzuyorlar iste dedigim gibi dua edip gecseler benim icin daha iyi, ne dusunuyorlarsada kendilerine kalsin. Az kaldi zaten, en iyisi olsun, saglikla gelsin bende saglikla atlatayim kolay degil ilk dogum olucak en iyisi olsun Allahin izniyle.

Hiic duymayin o yorumlari konusmaya basladiklari an konu degistirin bence. Bunun sonu yok cunku bebek dogduktan sonra da bu sefer yok emiyo mu yok mama mi verdin bunlar baslayacak. Ben de normal dogum istiyorum, yasadigim ulkede de buna yonlendiriyorlar ama nolursa olsun artik riskli bir durumda her yerde doktorlar cok daha hizli sezaryene aliyor. Ki bu da gayet iyi bir sey bence. Normal dogurucam diye eskiler gibi evde ebeyle allaha emanet dogum yapmak da istemezdim yani. Dogum sekliyle de anneligin hic alakasi yok zaten, cahil cahil konusmalar hep bunlar.

Sagol iste bende tam tersini yasiyorum keske anlayisli ve dusunceli insanlar olsa yakinlarimda...
Bende kendimi her ihtimale karsi hazirliyorum, tercihim normal dogum ama bakalim son haftalarda nasil ilerleyecegiz insAllah en iyisi olur, hepimiz bu sureci en az acilarla, en az agrilarla atlariz

Tesekkurler. Aynen oyle, zaten dusunceli insanlar degil, kalp kiriyorlar farkinda degiller, dogum nedir yasamadan insani uzuyorlar boylede olmazki. Iyiki yakinimda degiller, arada telefon konusmalari oluyor ama cok arayla, ben hic istemiyorum beni strese sokuyorlar diye. Bende karar verdim konusmayi kesip hemen kapatiyorum uzun sure telefonda kalmiyorum yani.
Evet o da var, bunun devaminda emzirme konusunu acarlar muhtemelen

Spinal yada epidural bize seçenek sunuluyor mu yada farkı ne acaba belden ikisi de biliyorum ama
Spinal biliyorum bende epidural bilmiyorum. Spinal de sadece belden iğneyle uyusturdular. Doğum sonrası da ağrı kesici iğneleri kabadan yaptılar. Epidural de birşey takıyorlar mis sanırım o seninle kalıyor iğneleri de oradan yapıyorlar. Ama birkaç kişiden epidural çıkmış durmamış falan diye duydum. Tam nasıl birşey bilen yaşayan varsa anlatsın olmazsa

İnsanlardan uzak dur sabret az kaldı kafana takma istediğin konuşsunlar. Benim kaynanam mesela o zamanda 15-16 haftadayim bana diyor niye ben hersey almaya başladım daha erken falan filan . Eşim de sonra aynı konuşmaya başladı çünkü annesi böyle diyor .ya arkadaşlar size ne ?? Ben sizden para almıyorum ben bu çocuğu 6 yıl bekledim. Neler neler yaptım tedavi falan çok zor . İlk embriyo tutmadı zaten ((( siz bunu yaşamamışsaniz ben bana birsey söylemek istiyorsanız. Eşime de susturdum. Gittim istediğim aldım kimse karışamaz

Sen niyetlerini tanidigin icin daha iyi bilirsin belki birsey olursa üzülürsün diye mi soyluyorlar acaba. Bende bi kayip yasayinca kormustum 20. Haftaya kadar bir sey almamistim.
Simdi nasillar bu haftalarda onlarda heves ile bir seyler yapiyorlar mi

En iyisi kendini dinlemek gercekten :)

Kizlar dun bi konu hakkinda esimle konustuk, esimin annesi gelmek istiyor son ayda, bizimle olmak istiyor bende dedim esime bize faydasindan cok zarari olacak diye, kendi medikal sorunlarindan dolayi sagligi iyi degil zaten birsuru hap kullaniyor, mesela gecen gelmisti disarda geziyorduk dustu , ben korktum bebek gelince aman kucagina alip evin icinde olsada dolasmasindan korkarim. Sadece yemek yapmaya yardimci olur ama benim sevdigim yemekler/lezzetler degil birde migdem zaten bulaniyor bazi gunler zor yiyorum (esimde yabanci bu arada), boyle diyince kotu olmak istemiyorum ama rahat etmek istiyorum bende doguma en az stressiz sekilde gitmek istiyorum. Esim gecen benim babamla telefonda soyledi kendi annesinin belki daha erken gelicegini ve babamda biraz sasirdi sanki, bende sasirdim cunku bana da soylememisti acik acik (niye benim kendi annem gelemezmi diye) cunku bizim uc odamiz var, biri bizim, biri bebege hazirladik (iki tek kisilik yatak vardi onlari soktuk , bebegin mobilyalari kuruldu), diger odada cekyat var maksimum 2 kisi misafirimiz olabilir, salondaki koltuklarda yatilmaz, beli kopar insanin. Neyse bunlar simdi ocak ayinda gelecek, annem babam kardesim, onun annesi babasi ve kardesi mecbur otelde kalacaklar o vakit (her iki aile yurt disindan gelicek ) , ama acikcasi simdiden rahatsiz oldum onun annesinin daha erkenden gelmek isteginden... kotu anlamda degil esimede soyledim, zaten annen hasta ne geregi var diye, umarim konusurlar ve halleder bu konuyu yoksa delirecegim, birsey olsa esimi ararim onun is yeri eve yakin hemen gelir kendisi. Yine icimi doktum sizlere ama iyi geliyor gercekten :)

Bende öyle yavaş yavaş başlıyorum yorulup bırakıyorum hazırlıkları
Benim şuan çantanın içinde bir pijama bir hırka var bu kadar ama ev açısından bu hafta sonu eşimle yazlık kışlık değişimi yaptık kendi elbise dolabımızı baza altını düzenledik, doğuma kadar böyle böyle evi parça parça detaylı temizleriz gibi bunları yaparken tabi ıh tıs iki uzan bir devam et bir günlük iş iki günde anca bitti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…