- 27 Eylül 2020
- 7.635
- 11.175
- 198
- Konu Sahibi Pembis Hayaller
-
- #19.141
Her insan illaki kendi aile üyesi ile rahat olur haklısın ama baktın eşin konuştu etti ama bişey değişmedi kendine zehir etme son günleri. Yine bildiğin gibi devam et doğum öncesi istediğin gibi davran çünkü şu süreçte öncelik senin ruh halin. Artık kv ile olayları da eşin dengeleyecek mecbur. Ama dur bakalım belki gelmez eşin konuşursaKizlar dun bi konu hakkinda esimle konustuk, esimin annesi gelmek istiyor son ayda, bizimle olmak istiyor bende dedim esime bize faydasindan cok zarari olacak diye, kendi medikal sorunlarindan dolayi sagligi iyi degil zaten birsuru hap kullaniyor, mesela gecen gelmisti disarda geziyorduk dustu , ben korktum bebek gelince aman kucagina alip evin icinde olsada dolasmasindan korkarim. Sadece yemek yapmaya yardimci olur ama benim sevdigim yemekler/lezzetler degil birde migdem zaten bulaniyor bazi gunler zor yiyorum (esimde yabanci bu arada), boyle diyince kotu olmak istemiyorum ama rahat etmek istiyorum bende doguma en az stressiz sekilde gitmek istiyorum. Esim gecen benim babamla telefonda soyledi kendi annesinin belki daha erken gelicegini ve babamda biraz sasirdi sanki, bende sasirdim cunku bana da soylememisti acik acik (niye benim kendi annem gelemezmi diye) cunku bizim uc odamiz var, biri bizim, biri bebege hazirladik (iki tek kisilik yatak vardi onlari soktuk , bebegin mobilyalari kuruldu), diger odada cekyat var maksimum 2 kisi misafirimiz olabilir, salondaki koltuklarda yatilmaz, beli kopar insanin. Neyse bunlar simdi ocak ayinda gelecek, annem babam kardesim, onun annesi babasi ve kardesi mecbur otelde kalacaklar o vakit (her iki aile yurt disindan gelicek ) , ama acikcasi simdiden rahatsiz oldum onun annesinin daha erkenden gelmek isteginden... kotu anlamda degil esimede soyledim, zaten annen hasta ne geregi var diye, umarim konusurlar ve halleder bu konuyu yoksa delirecegim, birsey olsa esimi ararim onun is yeri eve yakin hemen gelir kendisi. Yine icimi doktum sizlere ama iyi geliyor gercekten :)
Ben bunu doktoruma sordum canım pek sıcak bakmadı açıkçası. epiduralda sıkıntı olursa ne yapacağız oradan seni sezeryana mı alacağız tekrar dedi. Herşeyin doğalı en güzel ben normal doğumu öneriyorum ama istersen doğum yaklaştığında tekrar konuşuruz bu epidural konusunu dedi. Çarşamba randevum var bakalım ne diyecek.Kızlar daha önce epidural normal doğum yapan var mı? Ya da araştıran tavsiye eder misiniz?
Bu dediğin durum bende yaklaşık 2 aydır var maalesef ve sabah kalktığımda parmaklarımın ağrısına duramıyorum. Magnezyum eksiklğinden kaynaklanıyormuş bu ağrılar. Doktor mümkün olduğunda pc ve telefon uzun süreli kullanma parmaklarında tek düze hareketlerden kaçın dedi. Ama çalıştığım için imkansız. Çok ağrı devam ederse atel kullanırsın demişti. Sabah kalktığımda evet çok ağrıyor ama yarım saat içinde o yoğun ağrı geçiyor benim.Günaydin kizlar, bir sikayetim var bugun. Birkac gundur uyandigimda ellerim ozellikle parmaklarim sis uyaniyorum, bu sislik agri hissi bile veriyor, bu hafta doktor kontrolum var doktoruma danisacagim (vucudun baska yerlerinde siskinlik yok, ayaklar, bacaklar normal). Sizlerde oldumu ? nedenleri ne olabilir? tabi insandan insana degisir ama fikir edinmek istedim.
Birde bu gece sag tarafimda uyudum, sag gogsumde ezilmis o aciyor simdi.
Anlıyorum canim seni. İnsan kendi annesiyle bile fazla kalsa sıkılıyor ki canim..benim kayinpeder tek basina oek birakmaz birlikte geldiklerinde de maksimum iki hafta kalirlar pek baskasinin evinde kalamiyorlar cok şükür. Ev ev ustune olmuyor. Sağlıklı iliskiler icin bir iki haftadan fazla birbirinde kalmamak gerekiyor bence.Kizlar dun bi konu hakkinda esimle konustuk, esimin annesi gelmek istiyor son ayda, bizimle olmak istiyor bende dedim esime bize faydasindan cok zarari olacak diye, kendi medikal sorunlarindan dolayi sagligi iyi degil zaten birsuru hap kullaniyor, mesela gecen gelmisti disarda geziyorduk dustu , ben korktum bebek gelince aman kucagina alip evin icinde olsada dolasmasindan korkarim. Sadece yemek yapmaya yardimci olur ama benim sevdigim yemekler/lezzetler degil birde migdem zaten bulaniyor bazi gunler zor yiyorum (esimde yabanci bu arada), boyle diyince kotu olmak istemiyorum ama rahat etmek istiyorum bende doguma en az stressiz sekilde gitmek istiyorum. Esim gecen benim babamla telefonda soyledi kendi annesinin belki daha erken gelicegini ve babamda biraz sasirdi sanki, bende sasirdim cunku bana da soylememisti acik acik (niye benim kendi annem gelemezmi diye) cunku bizim uc odamiz var, biri bizim, biri bebege hazirladik (iki tek kisilik yatak vardi onlari soktuk , bebegin mobilyalari kuruldu), diger odada cekyat var maksimum 2 kisi misafirimiz olabilir, salondaki koltuklarda yatilmaz, beli kopar insanin. Neyse bunlar simdi ocak ayinda gelecek, annem babam kardesim, onun annesi babasi ve kardesi mecbur otelde kalacaklar o vakit (her iki aile yurt disindan gelicek ) , ama acikcasi simdiden rahatsiz oldum onun annesinin daha erkenden gelmek isteginden... kotu anlamda degil esimede soyledim, zaten annen hasta ne geregi var diye, umarim konusurlar ve halleder bu konuyu yoksa delirecegim, birsey olsa esimi ararim onun is yeri eve yakin hemen gelir kendisi. Yine icimi doktum sizlere ama iyi geliyor gercekten :)
Umarim konusurlar, oysaki soyledik hastane kabul etmiyor cocugun babasindan baska hic kimse, kovid yuzunden oyleydi simdi ocak ayinda yine degisirmi bilemeyiz, ama her acidan iyi degil ailelerin hastaneye gelip gitmeleri (mikrop falan kapmamalari acisindan), zaten en fazla birkac gun tutarlar hastanede sezaryen olursa, normal dogum sadece 2 gun maksimum. Yani burda annesi olsa/ ya da aileler erkenden gelse bebegi goremeyecekler biz eve donmeden. Bende dedim herkse icin en mantiklisi dogum olduktan sonra gelmeleri diye, en azindan bende gormus olurum ailelerimizi birde gun kaybetmezler bebek dogunca vakit gecirirler yoksa ne anlami var otelde/evde toplansinlarda benim cikisimi beklesinler...Her insan illaki kendi aile üyesi ile rahat olur haklısın ama baktın eşin konuştu etti ama bişey değişmedi kendine zehir etme son günleri. Yine bildiğin gibi devam et doğum öncesi istediğin gibi davran çünkü şu süreçte öncelik senin ruh halin. Artık kv ile olayları da eşin dengeleyecek mecbur. Ama dur bakalım belki gelmez eşin konuşursa
Evet benim isimde masa basi pc kullaniyorum hafta ici.. Calismaya devam ediyorum. Doktor kontrolum var carsamba sorarim onada , gecer umarim gercekten agriyor resmen acitiyor, sanki ellerimi cok yormusumda parmaklari acip kapatigimda aci hisediyorum.Bu dediğin durum bende yaklaşık 2 aydır var maalesef ve sabah kalktığımda parmaklarımın ağrısına duramıyorum. Magnezyum eksiklğinden kaynaklanıyormuş bu ağrılar. Doktor mümkün olduğunda pc ve telefon uzun süreli kullanma parmaklarında tek düze hareketlerden kaçın dedi. Ama çalıştığım için imkansız. Çok ağrı devam ederse atel kullanırsın demişti. Sabah kalktığımda evet çok ağrıyor ama yarım saat içinde o yoğun ağrı geçiyor benim.
Hmmmm evet benimki belden canim. Oo genel de o kadar sure ayilamiyor musun demek ,bebek icin kötüymüş ya.
Aynen en iyisi bebek dogunca gelmeleri, dogum surecini ikimiz yasiyalim istiyorum sadece esim destek olsun baska hic kimse degil zaten sadece ikimiz birbirimize destek oluyoruz ailelerde yurt disinda, anneler babalar yaslaniyor kendi hastaliklari var onlar da yorulmasin bizde, dogum olsun ondan sonra gelsinler diye dusunuyorum bakalim artik neler olacakAnlıyorum canim seni. İnsan kendi annesiyle bile fazla kalsa sıkılıyor ki canim..benim kayinpeder tek basina oek birakmaz birlikte geldiklerinde de maksimum iki hafta kalirlar pek baskasinin evinde kalamiyorlar cok şükür. Ev ev ustune olmuyor. Sağlıklı iliskiler icin bir iki haftadan fazla birbirinde kalmamak gerekiyor bence.
Bu yondem sansliyim ama gelecek olsalar esim asla gelmeyin demez bu konuda cok nettir . Gelmesin derim dersem de mutlaka tartisma çıkar.
Esinin huyunu biliyorsun tatsızlık olmayacaksa bencede de gerek yok gelmesine bebek olunca gelecekler zaten.
Çok geçmiş olsun şuan durum ne canım ? Kanama alanı büyük mü ?Kızlar sabah okula gitmek için hazırlandım son lavaboya gireyim dedim bir de baktım kanamahastaneye yatırdı doktorum kanama alanı görüldü rahimde bakalım nasıl olacak
Eki Görüntüle 3167860 evet teyzoşlar bunlarda hazır
Anam gelsin dip bucak yaptırcam anama valla diğer şeyleri yavaş yavaş günlük kendim yapıyorumBenim şuan çantanın içinde bir pijama bir hırka var bu kadarama ev açısından bu hafta sonu eşimle yazlık kışlık değişimi yaptık kendi elbise dolabımızı baza altını düzenledik, doğuma kadar böyle böyle evi parça parça detaylı temizleriz gibi bunları yaparken tabi ıh tıs iki uzan bir devam et bir günlük iş iki günde anca bitti
Benimki son dk anca gelecek nasipse öyle olunca baştan temizleyemez bu iş eşim ile bizde artık bide kardeşim gelebilirse az da ona el attıracağımAnam gelsin dip bucak yaptırcam anama valla diğer şeyleri yavaş yavaş günlük kendim yapıyorum
Mina çok istediğim bir isimde oglusta Mirza olunca mina Mirza uyumlu oldu zeynepte dini anlamı için hemde sevdiğim için olsun dedim kurmak nasip olur inşallahYaaa çok güzel olmuşbenim kızımın adı da Zeynep Meva olacak
Yaaa bana asla kimse birsey demez da karışamazSen niyetlerini tanidigin icin daha iyi bilirsin belki birsey olursa üzülürsün diye mi soyluyorlar acaba. Bende bi kayip yasayinca kormustum 20. Haftaya kadar bir sey almamistim.
Simdi nasillar bu haftalarda onlarda heves ile bir seyler yapiyorlar mi
Bende ayni dusunceyle mochi aldim benimde cok sorunlu gecti ilkinde meme emmesi sutum coktu ama bazen biberon gerekir diye tabi elektrikliyle sagardim iyicene cogaltti ve tazyik sorunu oldu o yuzden umarim mochi iyi olurCanım süt gelmez hemen zaten sezeryan benim de sıcak uygulama yaparız biraz masaj mochiyi de takınca ister istemez bir çekim olacaktır diye düşünüyorum,umarım umduğum gibi de olur esasen ben tazyikli sütü önlemek amaçlı aldım ilerleyen aylarda ilk çocuğumda meme reddine kadar gitti hızlı geliyordu emmede sorun yaşadı oğlum ön sütü alırsa mochi bebek rahat emer umudum
Artik genelde herkes kendi kizinin cocuguna bakiyor,dünya degistiYaaa bana asla kimse birsey demez da karışamazaslan burcuyum )))) kaynanam Denizlide biz Antalyadayiz . Doğuma gelirse de burda onun kardeşleri oturuyorlar birda bir kaç gün kalır gider .o böyle 2-3 sene önce de şey dedi yani başka torunları istemiyorum yoruldum bakmak falan filan .kız erken dogum yaptı 18 yaşında ve kaynana çocuğu büyüttü. Sonra kız daha 2 torunu doğdu yani 3 erkek torunu kaynana büyüttü. Şuan 57-58 yaşında kadın ama çok yaşlı gözüküyor tabiki. Bende o zaman ona söyledim bende genç değilim 36 yaşındayım ve bu yaşta kendime için bu çocuk doğuruyorum. Yani size asla bırakmam korkmayin aa gelin bakın buyurun. Zaten benim annem bizde yaşıyor o yardım eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?