- Konu Sahibi Pembis Hayaller
- #6.821
Kızlar aranızda detaylı ultrason çekilen yada çektirecek olan var mı ? Devlet hastanesinde yok dedi doktorum da merak ettim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tarama testlerinde hep yanılma payı var canım öyle çok yüksek çıkıp doğumda aslında hiçbir şeyi olmadan doğan bebekler var merak etmeKızlar günaydın,ikili tarama testim orta riskli çıktıdoktor yanına çağırdı bugün
çok üzgünüm rabbim bizleri evlatlarımızla imtihan eyleme
Başına gelen var mı
Günaydın size de, yaşınız 35 in uzerindeyse çok normal böyle çıkması. Benim de orta riskli çıktı. Ama ultrsound ölçümleri oldukça iyiydi. Aile gecmislerimizde de genetik hastalık yok hiç.Kızlar günaydın,ikili tarama testim orta riskli çıktıdoktor yanına çağırdı bugün
Başına gelen var mı
Şehir çok farketmiyor aslında ben iki firma ile görüştüm birisi genoks 6000 lira istiyor ama türkiye de bakıyor amerikaya gitmiyor. Diğer firma panaroma test 420 dolar amerikaya gönderiyor.Selam canım bende bursadayım. dokturum %99 oldugu için direk tavsiye etti ama ben emin olamadım araştırdın mı Bursa için fiyatları nasıl?
Kızlar aranızda detaylı ultrason çekilen yada çektirecek olan var mı ? Devlet hastanesinde yok dedi doktorum da merak ettim
Benim de orta risk çıktı. Yarın randevuda yorumlayacak. Başka bir yakın arkadaşım dr onunla konuşmuştum. Daha önce kese etrafında kanama alanım olmuştu. Bu nedenle orta risk çıkabiliyor, perinatologa yönlendirme yapılıyor demişti. Kalbine vs bakar belki nitfy testi ister. Ama böyle hastalar cok ve sağlıklı bebekler doğuyor korkma demişti.Kızlar günaydın,ikili tarama testim orta riskli çıktıdoktor yanına çağırdı bugün
Başına gelen var mı
İnşallah öyle olur gerçekten 34 yaşındayım yaldan dolayı mı yüksek dedim hayır kan değerlerine göre değerlendiriliyor dedi doktorum çok da güvenirim kendisine üzüldüm sesim modum düşünce üzülme hasta olduğunu düşünmüyorum bebeğin ama yolumuza net bir şekilde devam edelim ileri tetkikler yapılsın dedi 16:30 da randevu buldum çıkınca mutlaka yazarım sana da korktuklarımıza uğratmasın RabbimBenim de orta risk çıktı. Yarın randevuda yorumlayacak. Başka bir yakın arkadaşım dr onunla konuşmuştum. Daha önce kese etrafında kanama alanım olmuştu. Bu nedenle orta risk çıkabiliyor, perinatologa yönlendirme yapılıyor demişti. Kalbine vs bakar belki nitfy testi ister. Ama böyle hastalar cok ve sağlıklı bebekler doğuyor korkma demişti.
Perinatolog da yok Sivas’ta yaşıyorumBenim de orta risk çıktı. Yarın randevuda yorumlayacak. Başka bir yakın arkadaşım dr onunla konuşmuştum. Daha önce kese etrafında kanama alanım olmuştu. Bu nedenle orta risk çıkabiliyor, perinatologa yönlendirme yapılıyor demişti. Kalbine vs bakar belki nitfy testi ister. Ama böyle hastalar cok ve sağlıklı bebekler doğuyor korkma demişti.
Günaydın ikili test sonucu orta riskli çıkmış olsada korkmana gerek yok canım. İkili testte bir çok faktör olasılık hesabına girdiği için risk çıkabiliyor. Mesela yaş 35 üstü ise mutlaka risk çıkıyor. Eğer ki aklın hep takılı kalacak ise fetal dna yaptırmanı öneririm durumun varsa.Kızlar günaydın,ikili tarama testim orta riskli çıktıdoktor yanına çağırdı bugün
Başına gelen var mı
Güzel, rahatlatıcı haberleröe dönersin inşallah. Yarın ben de yazarım, stres bebeğe daha çok zarar verir. İyi düşünelimİnşallah öyle olur gerçekten 34 yaşındayım yaldan dolayı mı yüksek dedim hayır kan değerlerine göre değerlendiriliyor dedi doktorum çok da güvenirim kendisine üzüldüm sesim modum düşünce üzülme hasta olduğunu düşünmüyorum bebeğin ama yolumuza net bir şekilde devam edelim ileri tetkikler yapılsın dedi 16:30 da randevu buldum çıkınca mutlaka yazarım sana da korktuklarımıza uğratmasın Rabbim
Canım yaş ileriyse çok normal.doktor bana ikili test bile yaptırmadı nasılsa yüksek risk çıkacak diye direk fetal DNA yaptırdımKızlar günaydın,ikili tarama testim orta riskli çıktıdoktor yanına çağırdı bugün
Başına gelen var mı
Bence hic takilmayin test olasilik,burun kemiği oluştuysa, ense iyiyse o test olasilik. Fetal dna mi önerdi doktorunuzKızlar günaydın,ikili tarama testim orta riskli çıktıdoktor yanına çağırdı bugün
Başına gelen var mı
Ben istiyorum canim cektirecegimKızlar aranızda detaylı ultrason çekilen yada çektirecek olan var mı ? Devlet hastanesinde yok dedi doktorum da merak ettim
Benimde oyle ya yapış yapış gibi bi tuhaf kamaşıyor agzimin içi birdeSelam kizlar. Güzel haberler alanlar gözünüz aydınkanaması olanlarda inşallah kısa sürede geçer sağlıkla devam edersiniz.
Ben bu ağızdaki acı tartan kurtulamadım ya hatta arttı buara. Diş bile fırçalamak istemiyorum o bile kötü yapıyor ne yesem sonrası hep acı tat bırakıyor hemde uzun süre. Neden oluyor ki bu birşey eksikliği falan mı acaba. Sinirim bozuluyor resmen çünkü hiç geçmiyor
Fetal DNACanım yaş ileriyse çok normal.doktor bana ikili test bile yaptırmadı nasılsa yüksek risk çıkacak diye direk fetal DNA yaptırdım
Öğleden sonra gideceğim büyük ihtimalle önerecek ama fiyatları ne kadar yüksekBence hic takilmayin test olasilik,burun kemiği oluştuysa, ense iyiyse o test olasilik. Fetal dna mi önerdi doktorunuz
Fetal DNA down sendromunda yüzde 99 sonuç veriyor.farklı birkaç genetik hastalığa daha bakıldı benimkinde onlarda da yüzde 90 üzerinde sonuç veriyor.amniyosentez de yaptırabilirsin ama sonrasında yüzde 2-3 gebelik kaybı olabiliyor dedi doktor ben tabiki tercih etmedim.hiçbir test yüzde 100 sonuç vermez dedi.yüzde 99 çok iyi bi oran benceFetal DNA
Kesin sonuç vermiyormuş sanırım sonrasında amniyosentez de alınabiliyormuş Allahım araştırdıkça kendimi berbat hissetmeye başladım
Doktoruna güvenmelisin. Gerekirse yakın bir şehirde perinatolog görür. Amniosentezde keseden sıvı alınması beni korkutur. Kese bozulma gibi ihtimaller oluyor, daha çok stres yapar. Bence biraz sakinleş. Yüksek risk dememiş. Orta risk demiş. Benim de öyle. Ama bu kadar takılmadım. İkili testin çok güvenirliği yok. Yine de yaptırdım. Ense ve burun iyi dediyse çok takılma.Fetal DNA
Kesin sonuç vermiyormuş sanırım sonrasında amniyosentez de alınabiliyormuş Allahım araştırdıkça kendimi berbat hissetmeye başladım