Bu çatlak meselesi genetik bir olay eğer anneniz hamileyken karnında/basenlerinde çatlama yaşadıysa sizin vücudunuzda ne kullanırsanız kullanın mutlaka çatlıyor ama anneniz böyle bir sorun yaşamadıysa siz hiç bir şeyde kullanmasanız çatlamıyor

ÖRN: Benim annemin vücudu 2 hamileliğinde de hiç bir şey kullanmadığı halde çatlamamış ben de ilk hamileliğimde bir şey kullanmadım sadece çok kaşınıyor diye ara sıra hakiki zeytinyağ sürüyordum kaşıntısını alıyordu çünkü deri geriliyor yağ sürünce yumuşuyor diye kaşınmıyordu ve sonuç: hiç çatlağım yok

ama şimdi arkadaşımı anlatacağım kızın annesi 2 doğum yapmış benim annem gibi ama kadının vücudu feci çatlamış arkadaşım da hindistan cevizi yağı mı dersiniz, parayla aldığı o pahalı yağlar mı, kremler mi ne ararsanız düzenli olarak kullanmasına rağmen sonuç: kocaman 0 maalesef bir sürü çatlağı var şimdi. Bana doktorum da söylemişti genetik bir şey bu çatlak olayı diye yani demem o ki kendinizi çatlamayayım diye yıpratmayın genetiğinize bakın annenizde varsa siz de var yoksa sizde de yok. İstisnalar veya annemde var ama ben krem/yağ kullandım bende olmadı diyenler mutlaka vardır tabii ki onlara bir şey diyemem :)