Merabalar dün ikili test yaptırdım. Ölçüm. Sirasinda ilk 1.5 mm dedi sonra bir daha ölçtü 2mm yazildi,burun var. Ama yastan dolayi ve ense kalınlığı eklenince riskli çıkacak büyük ihtimalle dedi kan testi. Siz smdi karar verin bi testte risk çıkarsa bebeği tahliye edecek misiniz ona göre amniosentez, cvs vs yapacam dedi . Dünden beri moralim bozuldu. Ben zaten yaştan dolayı böyle olabileceğini biliyordum ama bu şekilde konuşmasi vs bilmiyorum kötü oldum. Fetal dna önermiyor, yurt dışına kanimiz gidiyor diye. Ayrica Diyetisne gönderdi kilo kontrolünü sağlamak icin, gittiğim doktor, perintalog ve genetik Uzmani bilemedim. Maddi olarak şuanda cok zorlayacak dün 2 bin tl , doktor ,kan testi. V3 diyetisyene verdik. Valla bilemedim dünden beri canim.skildi. tayinimiz cikti ama henüz eve yerleşmedik lojman boşalmasını bekliyoruz. Aile.evindeyiz kalabalıkta diyette cok zor olack hayırlısı olsun
Canim benim.. senin nazarinda hepimiz icin soyluyorum; doktorlar hep en kotusunu dusunur ki onlem almak isteyen onlem alsin diye. Ama sen icini ferah tut. Bu cok onemli. Gebelik dogasi geregi, her ne kadar teknoloji hayli ilerlese de, bir suru bilinmezle dolu, o nedenle bizim bu sureci inanarak, elimizden geldigince sakin kalarak, kalbimizi ruhunuzu daraltmadan gecirmemiz gerek. Her sey mukemmel gorunse dahi hesapta olmayan bir suru seyle bile karsilasabiliriz. Bu olasiliklari dusunmeye kalkarsak yasamak zor.
Duayi asla birakma. Kendin icin, bebegin icin dua etmekten istemekten vazgecme ve olumlu cumleler kur.
Kanimiz yurtdisina gidiyormus. Eee nolmus gidiyorsa. Yeni degil ki yillardir boyle malesef. Sadece deral dna ile de degil, daha bir suru seyle gidiyor orneklerimiz. Pcr testlerindeki suruntu orneklerimizle ne yaptilar bilmiyoruz bile.
Doktorlar da popolarini yayip oturmasalarmis da yurt disindaki bu tur imkanlari ulkemize de tasimak icin mucade etselermis. Neyse girmiycem o kisimlara.
İcin rahat edecekse ve imkanin varsa yaptir fetal dna.
Ayrica daha once yazmistim yine yazicam, bizim ulkemizde sinir 2.5 mm, bunun ustu atiyorum 2.8 olanlarda dahi siklikla bir sorun cikmiyor. Yas faktoru nedeniyle kanda yuksek risk cikabilir demistir o zaten. Bir de bunlarin mm boyutlarindan ziyade percentil sonuclari var, onlar esasinda daha onemli ama her doktor o verilrri paylasmiyor muhtemelen kafamiz karismasin diye.
Bence allahin izniyle senin bebisin gayet saglikli.
Dedigim gibi icin rahat edecekse fetal dna yaptir.
Ayrica ne demek aldiracaksan amniyo sentez yapicam. Belki amniyo da yaptirmak istiyorum icim yuzde yuz rahat etsin diye ve sonuc be olursa olsun aldirmiycam.
Sikistirmasinin alemi ne yani.
O isini yapsin. Karari siz daha sonra verirsiniz.
Diyet konusunda da kasma kendini. Sekerli tatli seyleri yeme ya da minimuma dusur, sebze yemekleri ye bolca, karbonhidrattan uzak dur, ekmek azalt ve mumkunse lifli ekmekler ye. Yogurt ayran turu seyleri yiyebiliyosan ihmal etme.
Meyveleri de aksam degil gunduz yemeye calis. Bol bol su icmeyi ohmal etme. Bu kadar.
Rabbim hepimizin yardimcisi olsun,
Ben inaniyorum hepimiz saglikli yavrular dunyaya getiricez ve saglikla huzurla sevgiyle buyutucez onlari