- 22 Mayıs 2012
- 3.652
- 4.284
- 373
Günaydın canımGünaydın kızlar, o kadar aç uyandım ki anlatamam. Halbuki dün gece yatmadan sandviç yapıp yemiştim ama yetmedi sabaha demekki. Demir içmiyordum bayadır. Düzenli ilaç alma gibi huyum yok malesef. Dün portakal almıştık migrostan bi portakal bi mandalina sıktım elit ablalar gibi içiyorumdemirimi de aldım, kocamın uyanmasını bekliyorum. Geç uyanırsa bi sandviç daha yerim yarım ekmekten. Ruhum o kadar elit değil yeter
hiçbir maddenin yapamayacağı bi kafa ciddenAna baba olmak farklı bi kafa zeref, benzer bi oaly da ben yaşamıştım. Aynı sen gibi küplere binmiştim
Döndüğünde çok üzülüyormuş gibi rollere büründüğünde ve olanları öğrenmek için beni aradığında kendimi tutamayıp büyük olay çıkarıcam diye çok korkuyorum valla. Bu durum bana acayip koydu kaldıramıyorum herkes boşver diyor ama boşveremiyorum.Günaydın canım. Baban ablanı düşünmekte haklı sen olsaydın seni görseydi sana da çok sevinirdi. Anne baba olmak yavrusunun mutluluğu ile sevinip üzüntüsü ile kahrolmak gibi birşey. Ama ablana hak veremiyorum ben onlar ana baba da sen evlat değil misin? Babam erirken ben yutkunamam ki kaldı ki gezme. Ablamın kayınpederi kanser eniştemden çok ablam bakar inan ben bile o kadar üzülüyorum ki farklı şehirlerdeyiz aramız 10 saat otobüsle. Görmeye gittim imkanım olsa yine giderim. Rabbim babacığına şifa versin kuzumemin ol senin yaptıklarını allah karşına çıkaracaktır mutlaka.
Ablanin ultra rahat halini ve kaygisizligini agzim acik okudum. Rabbim sana sabir ve guc kuvvet versinGünaydın bebekler
Bir görünüp bir kaybolan üyeniz geldi
Herkese bi duygusallık çökmüş anladığım kadarıyla. Ben de öyleyim hayata pembe gözlüklerle bakıyorum ama ağlayan pembe gözlüklermantık ve gerçeklik çok uzaklara gitti bi de öfke ve sinir de var üstüne kötü olaylar da yaşayınca her anım isyan halinde geçiyor. Annem babam ve eşim beni sakinleştirmeye çalışıyor ama imkansız. Ben burda her şeyle mücadele etmeye çalışırken ablam kalktı tatile gitti ağzı kulaklarında fotoğraflar paylaşıyor. bense burda hergün babamı ve bebeğimi düşünerek ağlıyorum. ablamın fotoğrafını babam gördüğünde dedi ki “kızım ne kadar mutlu bak ne güzel gülmüş”
Allahım dedim bu nasıl bir şey anne baba olmak böyle bir şey demek ki.. ben döndüğünde ona ne yapsam diye kudururken adam onun mutluluğuyla mutlu oluyor. anne babaların bu hali bana hep korkutucu gelmiştir, nasipse yasacayağız biz de.
Ama bu duygusallıktan bir an önce kurtulmak istiyorum artık ben. Gerci normalde de duygusalım hiç mantıklı biri olmadım. Ama bu kadar olmasın en azındançünkü gerçekten ne sağlıklı düşünebiliyorum ne de sağlıklı davranabiliyorum
Kabızlıktan muzdarip olduğum için eve muz almıyorum ama gerçekten en güzel iştah kesen benim de o. Dün ekmek almıştık bitirdim ekmeği sayılır gece ve şimdi sandviç yapmaktanGünaydın canım. Baban ablanı düşünmekte haklı sen olsaydın seni görseydi sana da çok sevinirdi. Anne baba olmak yavrusunun mutluluğu ile sevinip üzüntüsü ile kahrolmak gibi birşey. Ama ablana hak veremiyorum ben onlar ana baba da sen evlat değil misin? Babam erirken ben yutkunamam ki kaldı ki gezme. Ablamın kayınpederi kanser eniştemden çok ablam bakar inan ben bile o kadar üzülüyorum ki farklı şehirlerdeyiz aramız 10 saat otobüsle. Görmeye gittim imkanım olsa yine giderim. Rabbim babacığına şifa versin kuzumemin ol senin yaptıklarını allah karşına çıkaracaktır mutlaka.
Günaydın, isme net karar verseydim kesin yaptırırıdım ama isme karar veremedikGünaydın kuzular
Hayırlı sabahlar gece duş alıp yatmıştım öyle rahat uyumuşum ki yatmadan önce bebiş hiç durmadı bi oyana bir bu yana resmen oturamıyorum bacaklarımı açtım doğum pozisyonu gibi düşünün halimi eşimle gülüyoruz filan ama ….oğlum diyorum ne istiyorsun sabırsız galiba beş an önce çakmak mı istiyor ne
Benim size sorum isimli bebek hastane Çıkışı yaptırdınız mı? Yaptırdı şeniz memnun kaldığınız bir mağaza var mı? Gerekli mi? Aslında herseyi aldım sayılır ama onu da mı alsam diyorum
Memnundum canım aynen. Sadece bebeğim küçük doğduğundan sırt kısmı biraz fazla derin geliyordu, battaniye ile destek yapıyordum; şimdi minder aldım mesela. Ama oyuncaklarını çok oynadı. Cırt cırtlı olunca kendi çıkarmaya çok ugrasırdı, bi de hışırtılı mesela. Bebekler bayılır ya hışırtılı şeylere, poşet sesine fln.Ev tipi olan .
Al benden de o kadar ama ben yatarken ve kalkarken aşırı zorlanıyorum çok değişik acı magnezyum mu içsem.
Canım çok güzel duruyor memnunsun demi
Tss doğum teminatı var mi canım benim sağlık sigortasına doğum teminatı eklemiş şirket çok şükür doğum ödemeyeceğim yüksek ihtimal bebeğe de yaptırmak lazım
Bende de o huy yok işte. Küs de olsak yapar koyarım yemeğini. Hatta küs olunca daha fazla çeşit yaparım fln. Cezalandırmak istemem o şekilde. Ama o bana yapardı eskiden; bebeği emzirirken fln mesela, kendi yerdi beni çağırmazdı bile. Bi gün tartıştık; ben hiç sana böyle bi şe yaptım mı diye bağırdım çağırdım. Mesela artık yapmıyor; dün de odaya yemek getirmiş tabak hazırlayıp. Yedim bende.Ben trip atınca yemek yapmiyorum bazan Esim.disardan alip geliyor. Bunu yemiş olmam seninle barıştığım anlamına gelmiyor bebek için yiyorum deyip yiyorum
Simdi o pasta olsaydi aynen böyle der yerdim
Ne çektin şu ablanlardan be zerefim yaGünaydın bebekler
Bir görünüp bir kaybolan üyeniz geldi
Herkese bi duygusallık çökmüş anladığım kadarıyla. Ben de öyleyim hayata pembe gözlüklerle bakıyorum ama ağlayan pembe gözlüklermantık ve gerçeklik çok uzaklara gitti bi de öfke ve sinir de var üstüne kötü olaylar da yaşayınca her anım isyan halinde geçiyor. Annem babam ve eşim beni sakinleştirmeye çalışıyor ama imkansız. Ben burda her şeyle mücadele etmeye çalışırken ablam kalktı tatile gitti ağzı kulaklarında fotoğraflar paylaşıyor. bense burda hergün babamı ve bebeğimi düşünerek ağlıyorum. ablamın fotoğrafını babam gördüğünde dedi ki “kızım ne kadar mutlu bak ne güzel gülmüş”
Allahım dedim bu nasıl bir şey anne baba olmak böyle bir şey demek ki.. ben döndüğünde ona ne yapsam diye kudururken adam onun mutluluğuyla mutlu oluyor. anne babaların bu hali bana hep korkutucu gelmiştir, nasipse yasacayağız biz de.
Ama bu duygusallıktan bir an önce kurtulmak istiyorum artık ben. Gerci normalde de duygusalım hiç mantıklı biri olmadım. Ama bu kadar olmasın en azındançünkü gerçekten ne sağlıklı düşünebiliyorum ne de sağlıklı davranabiliyorum
İbrahim Saraçoğlu demişti sanırım muzu su ile yersen ishal etkisi yapar tek yersen kabız falan gibi bişey vardı.. bi de bende dün dayanamadım Waffle yemeye gittim su istemiştim yanına bi baktım 500cc olan su olmuş 400 cc fiyat aynı amaKabızlıktan muzdarip olduğum için eve muz almıyorum ama gerçekten en güzel iştah kesen benim de o. Dün ekmek almıştık bitirdim ekmeği sayılır gece ve şimdi sandviç yapmaktanekmekleri küçültmüşler yahu
Bebekler ek gıdaya başladığında söylemişlerdi ki doğru olduğunu düşünüyorum. Muzu her gün yersen düzenli, kabız yapmıyor. Yağız sevdiğinden her gün verirdim, düzenli yapardı bebekken bile, hiç kabızlık yaşamadık.Kabızlıktan muzdarip olduğum için eve muz almıyorum ama gerçekten en güzel iştah kesen benim de o. Dün ekmek almıştık bitirdim ekmeği sayılır gece ve şimdi sandviç yapmaktanekmekleri küçültmüşler yahu
Renkli ya çok komik bir şey oldu. Kadın su takımı getirmiş ev hediyesi. Görümcem kapağını açarken kırdıkorku filmi senaryosu gibi benim açımdan güneş yuhhh bu ne misafirperverlik anacım ya, yatsalardı keşke
Allah rahatlık versin. İyi geceler
Ama ben demiştim güneşRenkli ya çok komik bir şey oldu. Kadın su takımı getirmiş ev hediyesi. Görümcem kapağını açarken kırdıBu hediye muhabbetinin üstüne aklıma geldin de güldüm baya.
Ben böyle bişey istiyorum almak ya, hem çocuk kendini anne bedeninde sanıyormuş karındaymış gibi hem bize rahatlık. Ana kucağı olarak da babybjörn almayı düşünüyorum daha doğrusu çakmasını torchelli mi ne markası baya iyi yorumları var. Babybjörn 5000 tl çakması 1000 tl.Kızlar bundan alan, ya da yakınında almış olan var mıdır ? Çok hevesliyim. Yagızdayken kanguruları inceledik ama çok rahatsız oldu çocuk almadık. Ama bununyapabilirim artık alayım diyorum.
Ben bunu ilk kızımda aşırı kullandım. Çok huysuz bir brbekti, sadece bununla sakinleşiyordu. İkinci kızımda hiç ihtiyaç olmadı çünkü zaten sakindi. Sadece dışarı gezmeye, yürüyüşe çıkarken takıyordum. İlk kızımda evde takıp koridoru turlayıp bunun içinde uyutuyordum,Kızlar bundan alan, ya da yakınında almış olan var mıdır ? Çok hevesliyim. Yagızdayken kanguruları inceledik ama çok rahatsız oldu çocuk almadık. Ama bununyapabilirim artık alayım diyorum.
Temmuz 2021 de oğlumu sezaryen ile doğurdum. Oğlum 10 aylıkken hamile kaldım, Şubat 2023 te de doğumum var inşallah. Aralarında 1,5 yaş olacak . 2 yol geçmeden yeni bir doğum önermiyorlar ama bu tamamen sizin vücudunuzun toparlanması için. Yoksa 1 yol geçmeden sezaryenle ikinci doğumunu yapanlar varKızlar dün muayenem vardı bebiş çok şükür kilosu iyi 1088gram çıktım ne çok kilolu ne de eksik bu haftada 1050-1100gr arası istiyoruz tam ortası iyi dedi boyu için 35-36cm dedi. Şimdi boyu ufak mı sizcegeçen seferde söylediğinde ufak gelmişti soramamıştım. Şimdi de bakıp gitseydim sormak aklıma gelmedi boyu nasıl. Bir de bana 32. Haftada seni nst ye bağlayacağız ciğer geliştirici yapacağız ve sanki her an doğum olacakmış gibi hazırlayacağız ama hedefimiz 36 dedi ben de bir sıkıntı var mı dedim yok dedi. Kızlar doktoruma normal doğumu sordum senin rahminde anomali olduğu için ben o riske girmem sezeryan dedi kestirdi attı. Rahmin yırtılabilir filan dedi. Bebek dönse bile mi olmaz dedim ben girmem o riske dedi. Peki ben sezeryan olursam bir sonraki sene bebek istediğimde doğum yapabilir miyim sizce ben 2. Sene de tekrar çocuk istiyordum.
Ben ilerisi icin solomombaby nin kangurusunu aldim ama ilk etapta huysuz bi bebem olur ki insaAllah olmaz sling almayi da dusunuyorum ya en azindan islerimi hallederken sararim bedenime yavrusumuKızlar bundan alan, ya da yakınında almış olan var mıdır ? Çok hevesliyim. Yagızdayken kanguruları inceledik ama çok rahatsız oldu çocuk almadık. Ama bununyapabilirim artık alayım diyorum.
Canım teşekkürler cevapladığın için. Valla ben de aslında biliyorum uzmanların 2 yıl geçmeden pek sıcak bakmadıklarını ama tek çocukla kalsın istemiyorum ara verince bir daha gözüm yemez gibi geliyor eşimde ben de 2. çocuğu istiyoruz o zaman en iyisi mi aradan çıkarmak tabi Allah bilir biz öyle planlıyoruz hemen olursa düşüncemiz bu yöndeTemmuz 2021 de oğlumu sezaryen ile doğurdum. Oğlum 10 aylıkken hamile kaldım, Şubat 2023 te de doğumum var inşallah. Aralarında 1,5 yaş olacak . 2 yol geçmeden yeni bir doğum önermiyorlar ama bu tamamen sizin vücudunuzun toparlanması için. Yoksa 1 yol geçmeden sezaryenle ikinci doğumunu yapanlar var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?