2023 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    230
Sana hak verdim biliyor musun. Aslında onlar benim de çocuğum olmamasına sığınıyor. Beni sürekli doktora gidip gitmediğimi öğrenmek için sorguluyor. Aynısını dedim ablama dün. Eğer öğrenirse direk doktora gidecek. Gitsin de zaten çünkü hep gitmesini istedim. Ama ben hala hamile olmayınca elini yavaş tutuyor. Ablam 6 yıl sonra hamile kaldı kendiliğinden ama tüp bebek dediler. Sonra bi oğlu daha oldu ağızlarından kaçırdılar demek ki tedavi değilmiş diye. Belki de ben çok büyüttün haklısın.

Yok tatlım bende şahsen kolayima geleni ve bebeğin cildiyle uyumlu olan bebek bezini kullanirim bu beni hem çok yorar hemde çok zamanımı alır

yok canım büyütmekte haklısın ben seni çok iyi anlıyorum ama bu tip insanları kendine dert etme. ne zaman istersen o zaman söyle. iyi niyetliyse zaten sana hak verir. ben de bahsettiğim yakınıma hamile olduğumu söyledikten sonra onun çabalarını görünce pişman oldum söylediğime. anlamadım ki bu insanların derdi çocuk sahibi olmamak mı yoksa bizim çocuk sahibi olmamamız mı? çocuk yapmak için neden beni bekliyorsun? ya da benim oldu diye neden illa bana yetişmek zorundasın?
söylenecek söz çok, mesafe en güzeli

Aynen öyle. Bana neden yetişmek zorundasın! İlk enerjiyi üzerime almaktan korkuyorum. Çünkü büyük şaşkınlık olacak. Peki o kişi sonra hamile kaldı mı?

Aynen öyle. Bana neden yetişmek zorundasın! İlk enerjiyi üzerime almaktan korkuyorum. Çünkü büyük şaşkınlık olacak. Peki o kişi sonra hamile kaldı mı?
hayır henüz kalmadı ama ben ona en içten duygularımla dua ediyorum Allah nasip etsin diye. Çünkü dediğin gibi o enerjiyi üstümde istemiyorum ben de. Kendi mutlu olsun sürekli beni incelemesin istiyorum çünkü bildiğin didikliyor. Çevremde en son ben çocuk sahibi olacağım. Benden yaşlarca küçük kuzenlerimin kocaman çocukları var. Allahıma binlerce şükürler olsun ki 1 kez bile aklımdan kıskanmak, kıyaslamak, yarışmak gibi düşünceler geçmedi. Vakti gelince bana da nasip oldu çok şükür. Bu tür yarışlardan çok rahatsız oluyorum, eltim de çocuğum olmasın diye beddua etmişti tövbe tövbe. ona da söylemek istemedim ama duydu malesef. Ay çok doluyum sen kimseye söyleme bacım

İnşaAllah herkes evlat sahibi olur. Beddua etmek ne demek acaba yazık valla. Çünkü zayıf noktadan vurmak istiyorlar. İnan bana kimse içten sevinmiyor. Herkes inceliyor. Aynen ben de kimsenin hayatına imrenmedim. Mesela dostum var benim çocukluğumdan beri en yakınım. O 8 ay sonra hamile kaldı ben bu sevinci herkese söyledim arkadaşım hamile kaldı diye. Ama insanlar bana onu kıskanmışım gibi konuştu ve davrandı. Çok kızmıştım o zaman herkese ve herkesten uzaklaştım. Tedavimin sonucunu bile ailem dahil kimseye demedim tek dostuma dedim çünkü o benle ağladı hep. Ailem bile 10 haftalık Ken öğrendi çünlü herkes beni çok üzmüştü. Tedavimi bile desteklemediler evde tek kaldım hep eşimle çabaladık ve bu haberi onlara layık görmedim. Çok şey öğrendim bu hayatta ama çok şükür Rabbim bizi yalnız bırakmadı hep yanımızda oldu

Kaka tasan zıbınları bile direkt çöpe atan biri olarak nayn no hayır demek istiyorum makineye kakalı şeylerin değmesini de sağlıklı bulmuyorum ben zaten. Sonuçta bebek deterjanları bebeğin cildine zarar vermesin diye hassas, cok leke çıkarır mı bile tartışma konusuyken hele yok yok olmaz

Sana cok hak verdim. Bakış açın cok haklı geldi bana. İyi niyet demişken, aklıma yaşadığım bi şey geldi.
Eşimle hastanedeyiz ilk bebeğime hamileyim. Yeni öğrendim ama o gün hastanede bi arkadaşla karşılaştım. O da tedaviyle cok uzun süre sonra hamile kalmaya çalışıyormuş zaten. Neyse sorguya tuttu , söyledim bende. Sonra Mesajlar atıyor bana, şöyle midem bulanıyor şöyle kötüyüm. Geçmiş olsun canım , geçer yakında merak etme vs diye telkin etmeye çalışıyorum. Sen nasılsın diyo, iyiyim dedim. E hiç miden bulanmıyor mu, yok dedim. Bi de onun haftası benden bikaç hafta önde. Dedi ki en son, zaten midesi bulunanların çocuğu akıllı olurmuş, Zeki olduğu için midesi bulanırmış annenin ! Ben sok oldum. Tamamen kötü niyetli geldi bana bu söz.
Neyse bi başka arkadaşım var. Onunla da aramız yakın hafta olarak. Hani bi ara bahsettim ya, benim göbeğim hiç çıkmadı. Hamile gibi görünmüyordum ama çok heves ederdim. Arkadaşımın baya baya belliydi. Öğle yemeğine çıktık. Tatlı istediler. Bana da sordular yok hayır dedim. Tek sevdiğim tatlı bal kaymaktı başka sey yiyemezdim o zmn. Cok ısrar etti 4 kere fln sordu. Yeseydın vs diye. Canım istemiyor dedikçe ikna edemedim. Nasıl ya nasıl bak ben kocaman oldum tatlı yemekten ama diye bana sitem etti resmen herkesin içinde. Canım sıkıldı bunda da iyi niyet göremedim. Ama ben hamile yazık diye kocasının iş yerine bıraktım arabayla o zmn yazık diye. Ama mesafe valla en güzeli

Bencede

Hah işte tam bu.. biraz kızımı parka götürdüm az bi yürüdüm, yorulunca salıncağa oturdum (salıncak dar geldi kastı beni sanırım) kasıklarım ve rahmim biraz ağrıyor
Kışlık hazırlıkları yapıyorum hanımlar

Anlatmak istemezsen ok ama neden öle bi beddua etti ya
Benim eltim garip bi insandır. Tanıştığımız gün bile tek kelime etmedi. Güya öğretmen ama alakası yok. Merhametsizlik, fenalık hat safhadadır.
İlk bebeğimi kaybettim ya erken doğumla, cenazesi için zorla getirmiş kocası bunu. Bana bir kerecik basın saolsun demedi. Ama ben ona bile böle bi beddua etmedim. İnan ki hak etmişti.

Çoğul gebeliklerde ikili üçlü vs test yapılmıyor diye biliyorum
şeker yüklemesi yapılıyor mu peki

Illa birseyler almak istiyorsan oyuncak alabilirsin. Benimde oyuncaklar ilgimi çekiyor. Soyle bir 20 25 haftaya gelebilsem Allahin izniyle koleksiyona ekliyorum şimdilik
Canım oğlun olacaksa ya da ikinciyi düşüneceksen markacılık yaptığımdan değil ama gerçekten cok sağlam olduğu için özellikle fisher price ürünlerden al. Ordan oraya çarpıp duruyorlar oyuncakları. Dandikse ilk oynamada kırılıyor. Kırılınca bi yerine batması, ağzına alması vs bi sürü dert.
En erken alınacak şeylerden biri zeka kartları. Çok ilgi çekiyor. İçi hışırtılı, poşet sesi olan şeyler de öyle; genelde ana kucağının oyuncakları zaten bu şekilde oluyor, almaya gerek olmayabilir. Bi de sopphıe giraffe, muz/Mısırlı diş kaşıyıcılarından alabilirsin. 3 aylıkken kullanılmaya başlıyor. Çıngırak zaten vazgeçilmez. Piyanolu oyun halısını da öneririm çok, piyanosunu hala oynuyor oğlum mesela. Aklıma gelenler bunlar canım

Kızlar bez olarak çocuğun sağlığı açısından vs ybb kullanmayı düşünen var mı
Ya ben bunu cok araştırdım. Hep te karşıma çıktı. Kalca cikikligi vs icinde öldükçe faydalıymis. Geniş tutuyor kalcayi. Ama ben yapamazmisim gibi geliyor ya. Hatta altını değiştirme olayını nasıl yapacağımı asla bilmiyorum
Cok degisik hissediyorum bu konularda. Keske hic boylé şeyler olmasa

Valla bende 2 eltimin hasedinden herkesten saklıyorum. Kayonvaldem hemen soyler herkese onlarda duymasın diyenoyle bekliyoruz. Ilk bebeğimi kaybettiğimde eltim aradi ee hamile kalabiliyorum dedin ama neyse hayırlısı olmus dedi
Insanlari ne kadar kotu olabileceğini zamanla anlıyorsun.
Bu saklamak degil koruma içgüdüsü

Veren belli alan belli. Densiz !
Allahım ya şunlara bak
Hadi içinden geçti, bi de utanmadan telefonla arayıp söylemiş ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…