- 20 Ağustos 2021
- 642
- 709
- 33
- Konu Sahibi LadyMorganas
-
- #26.441
İnşallah canım öyle gördükçe canım sıkılıyor ama geçecek bi süre sonra hepimizinkiBenimde bir aylık hala hafif sarılık var kafaya takma canım uyku hali devam etmiyorsa kilo alımı da güzelse tamamdır rengi düzelecek elbet artık rutin sarılığa giriyor zamanla pembiş yanaklara kavuşuruz
Bi an önce düzelir inşallah hepimizinkiBiz de öyleyiz gözleri bile hala biraz Sarı ama çevremde satılık yaşayanlar değer düşüyor ama çocuğun rengi 2-3 ay düzelmiyor diyorlar. Bekliyorum sabırla ama insanın canını sıkıyor o Sarı görüntü
Emdikten sonra ne kadar uğraşırsam uğraşayım gazını çıkaramıyorum, doktor ben sana göstereyim bak dedi o da çıkaramadı o kadar vurdu ki elini vakum yapıp, onun gösterdiği gibi yapıyorum koluma koyup yapıyorum bacağıma koyup yapıyorum çok çok nadir çıkıyor, midedeki gazı çıkaramayancı sancı oluyor işte, çorap bende giyiyorum ama arada çıkarıp atıyorumYedim vallahiayyyyni ayni dun sirf emdikten sonra gazi cikmadi onun derdiydi butun gun. Ben ayaklarima corap giymeye basladim artik ben usutuyorun heralde dene sende
Çok geçmiş olsun, böbrek mi böbrek çıkış kanalı mı büyüyenSlm kızlar nasılsınız moralim sıfıra sıfır böbrekleri oğlumun dahada büyümüş4 mm den 7 mm çıkmış lohusa yüzünden şuan kafayı yedim nerdeyse
Ben elime döküyorum şampuanı elimle yıkıyorum vücudunu ve saçını lifleme yapmıyorum, suya sokup çıkarmakta mantıklı hergün olunca, tabi kusunca boğazının altına girip kokmamışsaKızlar bebeklerinizi her gün banyo yaptırırken şampuanlama lifleme yapıyor musunuz ? Biz bugün sağlık ocağına gittik her banyoda yapma suya sok çıkar dedi ebemiz
Böbreğin kendisiÇok geçmiş olsun, böbrek mi böbrek çıkış kanalı mı büyüyen
Amin cnm inşallahCok gecmis olsun canim ya, Allah acil sifalar versin..
Ben 2 saatte bir emzirme yapmıyorum. Bebeğim artık acıkınca kendi uyanıyor. Bazen saatte bir emiyor bazen 2 bazen 3 saat sonra emiyor. 3 saati geçirmiyorumBu 2 saatte bi emzirme isi beni de bebegi de cok yoruyor. Uyanmak istemeyince imkani yok uyandiramiyorum. Meme alsa da 3 dk da uyuyor tekrar. Siz nasil yapiyorsunuz acaba
Çok geçmiş olsun Mehter umarım ciddi bir durum değildir bebeğin en kısa zamanda iyileşsin inşallahBöbreğin kendisi
Benimde öyle anne sütü sariligi yiyor içiyor kaka var ama sarılık oluyor yinede hani yememe ile ilgisi yok bu durumunDün doktora gittik anne sütü sarılığı yüksek ihtimalle dedi Ankara’ya falan bir test gönderdi haftaya çıkacakmış. Süt içinde benim oğluş güzel kilo almış fazlası bile vardı ağlayabilir mamayı kes süte devam et kilosu fazla bile dedi. Şimdi biraz zor uyuyor ama sütten devam ediyoruz. 900 gr alması normaliymiş biraz fazlası olunca mamayı kes haftalık takip yap dedi deniyoruz
Ben iki saat yapmyrm açıkçası. Çoğunlukla. Çocuğun talebine göre ama dört saati geçirmeden veriyorm üç saat normal bazen iki saatBu 2 saatte bi emzirme isi beni de bebegi de cok yoruyor. Uyanmak istemeyince imkani yok uyandiramiyorum. Meme alsa da 3 dk da uyuyor tekrar. Siz nasil yapiyorsunuz acaba
Uyanmazsa sağıp veriyorum ki belli bir saat aralığım var orada az emdiğini fark ettim o saat aralığında emzirebildiğim kadar emziriyorum üstünü biberonla sağdığım sütle tamamlıyorum o zaman rahat uyuyor benimde içim rahat ediyor lansinoh biberonunu kullanıyorum meme reddi sorunu yaşamadım sarılık olduğunda onunla vermek zorunda kalmıştım çok şükür sıkıntı olmadı kaşık biberonla da verilebilir sıkıntı olacağı düşünülüyorsa benim durumum böyleBu 2 saatte bi emzirme isi beni de bebegi de cok yoruyor. Uyanmak istemeyince imkani yok uyandiramiyorum. Meme alsa da 3 dk da uyuyor tekrar. Siz nasil yapiyorsunuz acaba
Benimkide gündüz hiç uyumuyor canım yalnız değilsin çoğumuz gaz ile boğuşuyoruz uyku dinlenme yok sinir kat sayıları tavan ki benimki kolik sancısı oluyor bizde insanız sabır bir yere kadar yine de güçlü anneleriz bazen ne yaparsan yap susmuyor uyumuyor ilk zamanlar zor bunu da atlatırız inşallah bütün annelere sabır diliyorumKızlar yardımımıza ihtiyacım var
Kızım dünden beri 6 saat bir arada ağlayıp yatmıyor . Karın ağrısı var . Masaj ve her türlü şeyi denedim yatmıyor ve ben artık tükendim . Sabırlıyım da ona belli etmiyorum hiç bir şeyi. Ona nasıl yardım edebilirim . Neyle alakalı olduğunu bilmiyorum. Bir gün önce mamayı bıraktık artık sütüm tam geldiği için
Allah allah kuzum gaz olunca cok kasiyo demek ki. Valla benimkinin cikmazsa gazi kusmasinida goze alarak evirip ceviriyorum gazoz sisesi gibiEmdikten sonra ne kadar uğraşırsam uğraşayım gazını çıkaramıyorum, doktor ben sana göstereyim bak dedi o da çıkaramadı o kadar vurdu ki elini vakum yapıp, onun gösterdiği gibi yapıyorum koluma koyup yapıyorum bacağıma koyup yapıyorum çok çok nadir çıkıyor, midedeki gazı çıkaramayancı sancı oluyor işte, çorap bende giyiyorum ama arada çıkarıp atıyorum
İnşallah temiz sonuçlarınız olsunBi an önce düzelir inşallah hepimizinkikan verdik biz 13 çıktı dün doktora gittik tedavi gerektirmeyen bir düzey dedi sanırım anne sütü sarılığı dedi Ankara’ya bir kan yolladı haftaya çıkacakmış o temiz gelirse sorun yokmuş bekleyip takip ediyoruz
Çok geçmiş olsun inşallah düzelir bir an önceSlm kızlar nasılsınız moralim sıfıra sıfır böbrekleri oğlumun dahada büyümüş4 mm den 7 mm çıkmış lohusa yüzünden şuan kafayı yedim nerdeyse
Merhaba herkese,
Hamileliğim süresince bu başlığı ara ara girip okuyordum. Doğum yapalı 1 hafta oldu ve zihnim o kadar doldu ki, aynı şeyleri yaşayan insanlarla paylaşımda bulunmam iyi gelecek diye düşündüm. Geçen hafta sezeryan doğumla bebeğimi kucağıma aldım. Fiziksel olarak insanı gerçekten çok zorlayan bir süreç. Fakat beni şu bir hafta içinde asıl yoran ve tüketen duygusal açıdan hissettiklerim oldu. Bir rüyada gibiyim, bu yeni hayatı çok yabancılıyorum ve eski sakin hayatımı çok özlüyorum. İçimde hep bir huzursuzluk var. Bununla ilgili uzunca başka bir mesaj yazmak istiyorum aslında ama şimdi bebeğin bakımıyla ilgili kafama takılan bazı soruları sormak istiyorum size.
İlki gaz çıkarmaya ilgili, her emzirme sonrası gaz çıkartıyor musunuz. Ben bebekte bir rahatsızlık görmezsem yatırıyorum direkt, çoğunlukla da bu şekilde uyuyor. Ama geceleri bir ara coşuyor çok ağlıyor, o ara gazını çıkartmaya çalışıyoruz.
İki saatte bir emzirme olayı beni çok ama çok zorluyor, bebeği uyandır emzir varsa gazını çıkart bezini al uyut derken zaten tekrardan bir daha ki emzirme süresi geliyor. Bu nedenle çoğunlukla 2 saati geçiriyorum. Annem yanımda olmasına rağmen eşim de yardımcı olmasına rağmen, uyuyacak vakit bulamıyorum. Olduğunda da stresten iç sıkıntısından uykuya geçemiyorum. Uykusuzluk zatenn kötünolan ruh halimi iyice tetikliyor.
İkinci konu emzirme süresi, benim sütüm miktar olarak fazla gibi. Bir memeden emerken diğeri akıyor, gümüş kapakların içinde süt toplanıyor ve bazen memeyi bebeğe götürürken yüzüne fışkırıyor ilk sütüm. Dolayısıyla ben de miktarın fazla olduğunu düşünerek, bir emzirmede tek meme veriyorum ki memedeki son sütü de alabilsin. Bunu doğru mu yapıyorum. Bebeğimin emme süresi çok değişken oluyor, geceleri çok daha aktif emebiliyor. Gündüz kısa kısa emmeye daha eğimli oluyor. Bazen 7-8 dakika emip geri uyandırmaya ayıltmaya uğraşsam da almıyor ikimiz de kan ter içinde kalıyoruz. Eziyet etmemek için bırakıyorum. Bazen bölük bölük de olsa 20 dk emiyor. Ben bu şekilde birbirini bir şekilde dengeler diye umuyorum. Ne dersiniz? Bu arada çişi kakası gayet iyi, fakat bugün sağlık ocağında bir hafta kontrolümüz vardı, 3 kilo 20 gram doğup 2.940 gr çıkmıştık hastaneden. Kilosu bugün hastane aile hekimliğinde 2.950 çıktı. Tabi bu kullanılan teraziler farklı teraziler, bence o da etkiler ama ebe hemşire direkt artık doğum kilosuna ulaşmış olması lazımdı, kilo alımı az, rahat davranma emzirme konusunda diye konuşmaya başladı. Gecem gündüzüme karışmışken bu tavır çok üzdü beni.
Şimdiden yoğunluğunun arasında okuyup vakit ayıran herkese çok teşekkür ederim.
Saglik olsun insallah haberdar et mutlaka. Neden olurmus bu buyume?Slm kızlar nasılsınız moralim sıfıra sıfır böbrekleri oğlumun dahada büyümüş4 mm den 7 mm çıkmış lohusa yüzünden şuan kafayı yedim nerdeyse
Amin cnm inşallahÇok geçmiş olsun Mehter umarım ciddi bir durum değildir bebeğin en kısa zamanda iyileşsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?