2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
Kizlar selamlaaar ozel olucak biraz ama iliski deneyeneniz oldu mu? Durumlar nasil? Benim pek iyi degil ama belkide henuz erken bilemiyorum

Bana 40 dolma dan doktor yasak dedi gerçi seninki dolmuştur
Benimde daha 40 dolmadı o yüzden bir şey diyemiyorum ama erkendir çok normal bence
Dolmak uzere bi deneyelim dedikte can yanmasi falan olmadi hic birazcik kanama oldu oda cok az iliski kalitesi sorundu genisleme olmus dogal olarak henuz toparlanmamis ama bi panik etmedim degil boyle mi kalicak acaba diye

Dolmak uzere bi deneyelim dedikte can yanmasi falan olmadi hic birazcik kanama oldu oda cok az iliski kalitesi sorundu genisleme olmus dogal olarak henuz toparlanmamis ama bi panik etmedim degil boyle mi kalicak acaba diye
Toparlar tamamen boşuna tam 40 demiyorlar kegel egzersizleri yapabilirsin toparlanmasına yardım eder, belki 40 günde değil 2 ayda düzelir ama mutlaka düzelir

Umarim yaa bide duzelmezse bunun icin islem gerekicek kadin olmak ana olmak ne zor bee
6 ay mühlet ver kendine.
Beden zar zor toparlıyor kendisini. Hatta epizyo yeri ara ara sızlayabilir şaşırma.
Erken denemeler bunlar. 40 gün değil 3 aylık olsun belki denerim çünkü insanız yahu! Travma geçirmiş bir bölgeden çok şey beklememek lazım

6 ay mi cidden miii travma ki ne travma biraz moralim bozuldu esim teselli etmeye calisiyo teselliside su "sıkma canini pheeps bu tokmak kafa cikti ordan kendim gordum bence duzelmesede olur" esimde doguma girmisti oda travmali bence hic birimiz iyi degiliz. Ama 6 aya sevindim en azindan arkadasin dedigi gibi kegel megel biraz bende desteklerim toparlanmayi.

ilk doğumdan sonra benim için de hüsran olmuştu sonra inan eskisinden bile daha iyi toparladı. Daha çok yeni olduğu için öyle düzelecektir kafaya takma.

Bebelerinizi ne kadar emziriyorsunuz biz bugün 8 günlük olduk dr tavsiyesiyle 3 saatte 1 mama 2 saatte bir emzirme gidiyoruz.çünkü bebişim doğumdan 3 gün sonra kontrolde doğum kilosunun altına inmişti yüzde 9 kadar öyle olunca mama başlayalım dedi şuan maşallah sütüm iyi geliyor mama vermesem de olur ama zaten az az veriyorum günde 2 kere falan.emzirmeye gelince çok emiyor bunlara bide kusuyor ama şunu farkettim göğüs kalkanı içine akan sütleri verince kusuyor gibime geldi.

ilk doğumdan sonra benim için de hüsran olmuştu sonra inan eskisinden bile daha iyi toparladı. Daha çok yeni olduğu için öyle düzelecektir kafaya takma.
Ay sevindim tesekkur ederim cidden husrandi yaa iki taraf icinde yani kotu durum ama toparlayacagini bilmek guzel

Ben kalkana biriken bir gogusu emzirirken digerinden akan sutleri biriktirdim vermedim 40inda sut banyosu yaptiricam pasaya bu arada cilde iyi gelirmis anne sutu dusunun derim.
Mamayi cikarirsan denklemden ayni 2 saatte bir genelde ama suan saat basi uyaniyo mesela 7den beri. Kusuyoda dedigin gibi kusunca yine istiyo yine veriyorum ilk uc ay boyle patron o. Uc ayi dolsun duzene oturtucam gece beslenmesini en azindan.

Doğumdan 2 gün sonra 200 gram vermişti benim bebeğimde. Doktor mamaya başlattı. Emzirme+mama 3 saatte bir yapıyordum bazen tam olmasa da yapmaya çalışıyordum. Genelde günde 2-3 kez mama verdim. Mamayı 2 gün sonra bıraktım. Süt sağmaya başladım. Dün doktora gidince 150 gram aldığını öğrendim. Şu şekilde yapıyorum. Mochi pompa aldım. Emzirirken diğerini sağıyorum. 15-20 dk emzirip üstüne sağılan sütü içiriyorum. 3 saat kadar uyuyor. Demek ki faydalı da olmuş ki kilo almış.

Normalde akan sütlerinizi ne yspıyorsunuz göğüs pedi falan mı kullanıyorsunuz tahriş vs yspıyor mu

Kızlar sezeryan için 39+1 mesela geç bir tarih mi oluyor, genelde 39.haftaya kalmadan alınır diye okudum
Benim doktorum da 39 haftalıkken almak istiyordu sigortam bitecek diye 38+3e zor ikna ettik bence çok da geç değil bebeğin doğmaya niyeti yoksa daha

Biz de bugün 20 günlük olduk benim sütüm başta hiç gelmedi şimdi de geliyo ama yeterli gelmiyo ben o yüzden her öğünde önce emzirip üstüne de 60lık mama veriyorum bazen yetiyo uyuyo bazen o da yetmiyo doymuyo onbeş yirmi dk sonra tekrar istiyo tekrar emzirip mama veriyorum uyumasına göre değişiyo yani bizim düzenimiz uyumadiysa durmadan yesin istiyo uyuyosa iki saat uyumasına izin veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…