2023 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    243
38+5 im sanırım, sezeryan olacağı çok bekletmezler derler ya ondan hep kendimi temmuz annesi olurum diye düşündüm doktor kanama yads suyum falan gelmezse 40a kadar bekleyecek sanırım
Hayırlısıyla sağ sağlim kucağına al cnm inşallah geçen çocuk doktoruna götürdüm tosbigi doktor bana sen ne halt yedin dedi laf yedim çocuk 42 haftasında doğmuş dedi doktorun neden uyarmadi sancılarını durdurdu senin dedi bende haftami bile geri çektiler benim dedim şok olmuştum şuan başından ayrılmıyor um etleri soyulmaya başladı ateslenirse haftaneye gitmesi gerekiyormus günlerdir uyumuyorum. Aşırı derecede doktor yüzünden korku sardı beni gene

Kıyamam kuzucuğa fotodan isilik gibi durmuyor bence doktora göster rengi sarı duruyor
İsilikdi aslında kuruyunca böyle oldu fiğed kulağı normale döndü bu böyle yara gibi kaldı pzt götürcem inşallah devlettw çocuk bölümünde vakalar çokmuş kızamık arkadaşım getirme dedi.

Senin süreç dizi film gibiydi hergün takip ettik, yanlış bir tabir de kullanmak istemiyorum ama yeni nesil doktorlara artık güvenim kalmadı bu hamilelik ile birlikte sanki herkes mesaisini doldurmak için zorla yerinde duruyor gibi geliyor
onların gözden kaçırdığı en ufak ayrıntılar bize bebeğimize geri dönüşü olmayan sıkıntılara sebep olabilir ama umurlarında bile değil (bizim ağustos annelerinde bir tane 37 haftada normal doğum yapan arkadaşın doktor hatasından bebeğinin ciğeri patladı sanırım o tarz bir sıkıntı oldu düşün, arkadaş bebek bir düzelsin hepsini dava edeceğim deyip duruyordu )
Demem o ki doktordur bir bildikleri vardır kafasından ben çoktan çıktım artık, sende 1 doktor ile devam etme farklı görüşte mutlaka al inşallah geçici bir sorundur yaşadıklarınız

Çocuğumun kalçası kolu mor kocaman hemde
Doktor geçer dedi ama ne bilim geç kalındığı için çocuğumda morluklar olmasi ne bilim insan neden diyor devamlı neden bu kadar ilgisizler o arkadaşının Bebegi ne durumda bilgin varmı Allah'ım güç versin o na

Son düzenleme:
Aynısı bende de var şuan emzik benim

İnşallah hayirlisiyla atlatır annesi

Süt alerjisiyle ilgili epeydir yazmak istiyordum fırsat bulamadım. İlk çocuğum 5 yaşına gelene kadar çektim. Fark ettiğimde 1 aylıktı bir de 10 yıl önce bu kadar yaygın da değildi hayatımın en zor süreciydi diyebilirim. Yaşadıklarımı ve uyguladıklarımı buraya yazayım ki belki lazım olur. Ben fark ettiğimde 1 aylıktı önce yeşil mukuslu kakayı amip antijeni sandılar, araştırma hastanesine yönlendirdiler bebek ufak delik deşik olsun istemedim. Öncelikle bir defter alın canım arkadaşlarım. Ne yediniz yedikten kaç zaman sonra ne nasıl kaka yaptı yazın. Mesela o gün bulgur mu yediniz 3 gün aynısını bir öğünde tüketin. Ben o kakaları fotoluyordum. Böylelikle sadece süt değil, hayvansal protein ve çoklu besin alerjisi olduğunu da buldum. Doktora gittiğimde defteri ve kakaları gösterdim ee sen dedi zaten çözmüşsün. İki seçenek sundu emzirmeyi kes neocate diye bir mama var onunla besle ya da elinde kalanlarla hayatına devam et. Tam 2,5 yıl boyunca sadece mısır ekmeği zeytin, haşlanmış patates havuç pirinç kayısı reçeli, kabak ve tüm yeşillikleri yiyebildim. Bir gün soğanla kavur bir gün haşla limon sık. Öyle geçti süreç, günde bir kez de neocate verdim hatta o zaman devlet sayılı veriyordu kadınlar kulübünde kaç anneyle birbirimize yolladık hatırlamıyorum kimin devlette günü önce gelip elinde bitiyorsa birbirine yolluyordu Sütünüz ek gıdada size adeta yol gösterici olacak ben havuç yiyordum mesela emzirince kanlı mukuslu kaka yoksa tabi hep 3 gün maruz bırakıyordum kendimi ne vereceksem bebeğe sonra onu emzirerek reaksiyona bakıyordum sorun yoksa bebeğe veriyordum. Hiç üzülmeyin koyu yeşil yapraklı sebzelerin hepsinde kalsiyum sütten yoğurttan peynirden fazla, onlardan yiyin hep. Ek gıdada oğluma suyla yulaf haşlayarak başladım meyveler dokunmuyordu evet peynir yiyemedi yumurta da ama ne kan değerleri eksildi ne bişi çok korkuyordum. 2 yaşında hafifledi en azından yoğurt yemeye başladı ama o da keçi ve manda inek sütü epey bizi zorladı kanlı kaka olmasa da kırmızı benekler, geçmek bilmeyen burun akıntıları gibi gibi. Uzun uzun yazdım ama öyle iyi anlıyorum ki, yalnız dediğim gibi süt çok da mühim bir şey değil biz insanlar için. Allah çocuklarımızı bize bağışlasın. Umarım bir nebze faydam olur yazdıklarımla. Defter çok önemli sütü kesmenize rağmen hala bişiler etkiliyorsa öyle bulursunuz. Bizim 1 yıl temasta bile alerjisi azıyordu. Mesela eşime illeki sütle bişi yapıyordum elime sıçramış ya da kuruyemiş koymuşum kaseye ellemişim bebeğe dokunduğum anda kabarıyordu. Fıstık, fındık, kuruyemişler efsane alerjik süt olsun diye her şeyi yiyoruz ister istemez. Dilerim sağlıkla büyür bebeklerimiz hepinizi sevgiyle öptüm.

İnşallah hayirlisiyla atlatır annesi
İnsallah cnm ya hangisiyle ugrasicagimi şaşırdım derileri atmasinami kalçası ve omzundaki morluk can sıkıyor doktor geçer dedi ama bilmiyorum onu geçtim böbrek genişlemesi hamileligimi öğrendiğimden beri demedikleri kalmadı ben inanıyorum bunuda atlaticaz oğlumla

Bebiş hastamı cnm etleri niye soyuluyor tahriş mi oldu, o zaman sen 42 haftalık mı doğum yapmış oldun son adet tarihine göre mi

Bebiş hastamı cnm etleri niye soyuluyor tahriş mi oldu, o zaman sen 42 haftalık mı doğum yapmış oldun son adet tarihine göre mi
Evet cocukmdoktoru hem tahriş olmuş hemde vücutta morluklar oluşmuş cerahi doktoruna randevu aldım bakalim 11 rinde giidicez ne diycek böbrekleri iyice büyümüş okadar gittim hamileyken insan birşey derdi ama yok demedi doktor Allah'ın izniyle bunuda atlaticaz oğlumla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…