2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Biz de bu ay yaptırmayı düşünüyoruz. İnşallah çok ateş yapmaz ya.

Merhaba, 7. ay kontrolünde bu haftasonu yaptı doktorumuz. Aşı öncesinde fitil yaptı, saat 10 civarıydı. Siz de ateşinin çıkmasını beklemeden saat 6 gibi bitane daha yapın dedi. Ki akşama doğru bi tık çıktı ateşi ama öyle aşırı yükselmedi. Gece uyku tulumunu giydirmeden yatırdım bir problem yaşamadık. :) Doktor da yönlendirecektir muhtemelen.

Teşekkür ederim.

Hayır makul bizimde böyle geçiyor . Bebekten bebeğe değişiyor benim oğlum sabah bir yumurta sarısı bir yemek kaşığı labne bir tatlı kaşığı tshin ve ceviz bide yabanmersini yedi iki tane. Yani istedikleri sürece verin tabiki böyle alisicaklae biz ama 5. Ay başladık bence onun etkisi de var

Ya peki anne sütü mü alıyor sizinki? Benim oğlum hiçbir zaman memeci bi bebek değildi sadece aç olduğu için memeye gelir. Normalde coğu bebek sırf keyif için kendini rahatlatmak için aç yok fark etmez memede kalmayı severler. Ben şimdi açlığını ek gıda ile halledince memeyi bırakır diye korkuyorum. Bi yandan anne sütü artık yetmiyor bebeğe miktar olarak değil de kalori olarak kilo aldırmıyor mesela 1 hafta öyle karışımlı öğünler verdim ve kilosu arttı hemen. Benim de kafam karıştı kararsızım kilo alması ya da anne sütü alması ikisinden birini seçmem gerekiyor gibi. Tabağı bitirtmeye çalışsam bitirecek sürekli ağzını açıyor. Ama güzelce doyunca emmiyor beni işte. Mesela arkadaş diyor ki karnı doydu şimdi tatlı niyetine beni emecek diyor. Bizde öyle bi şey yok toksa emmez.

Tokkrn ememiyor. Emse de kusuyor benimki. Memecidir oysa. Birkaç saat sonra emzirin. Normal aslında midesi çok doluyken emmemesi

Bizde emiyor da ama emmek istemicegi kadar vermeyin o galde 1 yaşına kadar önemli olan anne sütü ama baktınız kilo almıyor o zaman mecbur veticeksiniz. Biz 7. Ay hiç kilo alnamisiz 3 öcüne çıkardı bizi 10 gün sonra tartı dddi. Bugün gittik 150 gr almış ben baya yediriyorum

Çok mu emiyordu

Neler yediriyorsunuz öğünlerde

Tahıl grubuna mı geçsen acaba? Onlar baya kilo aldırıyor

Ne verilebilir tahıl grubundan
Ben irmiği açtım. Bebek irmiği aldım. İrmikli kaşık maması tarifleri var. İçine avokado yumurta sarısı falan da katılarak yapılan tarifler var. Kilo yapar diyor.
Pirinç, pirinç unu keza aynı şekilde kilo yapar. Tam buğday unu, yulaf unu bunlarla mücver krep falan yapılabilir. Henüz o aşamaya geçmedik ama yavaştan geliyoruz

Kabız olur diye korkuyorum geçemedim irmiğe ya. Verdiğim zaten meyve sebze püreleri, yumurta sarısı ama bol bol zeytinyağı koyuyorum, yoğurt, su da veriyorum ama kabız oldu zor çıkardı geçen gün yavrum

Kabız olur diye korkuyorum geçemedim irmiğe ya. Verdiğim zaten meyve sebze püreleri, yumurta sarısı ama bol bol zeytinyağı koyuyorum, yoğurt, su da veriyorum ama kabız oldu zor çıkardı geçen gün yavrum
Allah Allah. Pürelerin kıvamını nasıl yapıyorsun? Bir de günde kaç öğün veriyorsun yemek?

Ben geçtim yulaf, irmik, pirinç unu değil ama pirinci haşladım geçen.

Allah Allah. Pürelerin kıvamını nasıl yapıyorsun? Bir de günde kaç öğün veriyorsun yemek?
2 kere veriyorum bi sabah bi öğleden sonra. Pürelerde de meyveleri cam rendeden geçiriyorum sebzeleri de haşlayıp cam rendeden yine, pürüzsüz oluyo yani aslında. Kabızlık olunca artık hepsine buzluktaki sütlerimden de karıştırıp daha sıvımsı yapıyorum bakalım

İnşallah olmaz bir daha

Ben 3 Ogun veriyorum. Tahıl grubuna geçtik biz . Sabahları yumurta lor ya da labne tahin pekmez ceviz bazen muz avokado veriyorum bu şekilde gidiyor . Oglenleri genelde çorba yapıyorum tarhana mercimek pancar yada sebze çorbaları tam çorba kıvamında değil daha pütürlü veriyorum. İçine de kuzu ilikli kemik suyu koyuyorum yada koyma ekliyorum. Bazende kiyma tavuk ya da balık veriyorum yoğurt ua da püre yapıp yanına . Don yatmadan önce 5-6 gibi irmik veriyorum muhallebi içine bi tane meyve karistirp . Çorbalarda genelde pirinç unu kullanıyorum kıvam arttırması için . Yada hafif bir öğün geciceksem yoğurt ve meyve veriyorum. Tel şehriye princ mercimek bunları hep kullanıyorum .

Neler yediriyorsunuz öğünlerde

Tahıl grubuna mı geçsen acaba? Onlar baya kilo aldırıyor

Ne kadarlık oldunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…