2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Kızlar selam, sütümün azaldığını düşünüyorum. Sizce mama vermeli miyim? Yoksa ek gıdayı mı arttırmalıyım. 2 ana 1 ara öğün veriyorum şuan.

Kızlar selam, sütümün azaldığını düşünüyorum. Sizce mama vermeli miyim? Yoksa ek gıdayı mı arttırmalıyım. 2 ana 1 ara öğün veriyorum şuan.
Benimki porsiyonları az yediği için sabah akşam ana..öğlen aralarda yogurt portakal suyu meyve bunları hep sade veriyorum atıştırmalık öğün gibi yatmadanda gece kaşık mamasını biberonda yapıyorum

Mama verirsen sütün hepten gider emzirmeye devam ek gıda arttır derim 2 ana 1 öğün az deil mi
8 aylık ve bu ayda Ana besin anne sütü olduğu için sürekli bir şeyler yedirmiyorum ve öğünlerini de karnı doyacak şekilde veriyorum.
Süt ürünlerinin hepsi yasak o yüzden veremiyorum.

Oh maşallah yaaa bizimkinde diş konusunda tık yok
Bizimde cıkmadı belirtiler çok şiddetli görünürde bişi yok abisine cekti yaşına yakın cıkaracak galiba
kolaylıkla çıkarsınlar inşallah , belirtiler gece uykusu çok etkili mesel uyanıyo sık sık ve ağrılı ağlıyor bide damaklarında yeri çok belirginleşiyor sonrada hemen geliyor , emzirenler daha çabuk anlıyor diyebilirim

Kızlar 8 aylık bebeğime güneş kremi sürmeliyim değil mi? Eğer öyleyse temiz içerikli, güvenilir ne var kullandığınız
Burada hava çok sıcak, o sebeple sadece sabahları 7-8 arası dışarı çıkarıyorum serinlikte. O saatte çok yakıcı olmadığı için güneş kremi sürmüyorum, d vitamini alsın diye. Zaten yüzünü koruyorum şapkayla, kolları ve bacakları güneş görüyor. O saatte bile güneş kremi kullanmalı mıyım merak ettim şimdi ben de.

Mama veren anneler, bebeğiniz gece beslenmeye kalkıyor mu hala? Doktorlar, mama yiyorsa gece beslenmesinin artık kesilmesi gerektiğini söylüyor ama nasıl yapacağım bilmiyorum. Dün vermemeyi denedim su içirdim falan ama mama yiyene kadar uyumadı geri, ağladı mama istedi. Bir saat uyutmaya çalıştıktan sonra pes edip mama yaptım. Kıyamıyorum da. Siz veriyor musunuz hala? Ya da kestiyseniz nasıl başardınız?

Ben veriyorum canım. Acıkıp uyanıyorsa nasıl keseceksin ki ya yazık.

Kizlar alttan bi disi pirtladi kuzumun. Bizim de ebemiz pirtladi. Bakalim diger disler ne zaman gelcek. Emzikler isirilip aglaniyoo gece ciglik kiyamet uyanilyo. Memelerim anavatandan cikmak icin dilekcelerini verdi. Sizde durumlar nasil?

Ben de veriyorum 8 aylık oldu her gece aynı saatte uyanıp mammaaa diye ağlıyor sarılıyorum pışpış emzik hiç biri kar etmiyor. Alışkanlık da olmuş olabilir ama biberonla hemen uykuya geçiyor ben de artık takılmıyorum

Ben de vermeye devam edeceğim sanırım. Mama yemeden uyumuyor geri.

Kizlar alttan bi disi pirtladi kuzumun. Bizim de ebemiz pirtladi. Bakalim diger disler ne zaman gelcek. Emzikler isirilip aglaniyoo gece ciglik kiyamet uyanilyo. Memelerim anavatandan cikmak icin dilekcelerini verdi. Sizde durumlar nasil?
Ne eksik ne fazla. Memelerimin acısından süt sağamıyorum, işe giderken sağım yapıp bırakıyorum şu an dolaptaki stoktan devam ediyoruz ama orda da 2 tane kaldı bakalım ne olacak. Neyse ki haftada 1 gün işe gidiyorum bazen de 2 gün ama yarım yarım

Benimki doyunca bırakıyor mamayi, dolayısıyla sisede kalıyor bi kısmı , onu zorlasam da icmiyor. Bu da açlıktan içtiğini gösteriyor bence

Benimki gündüz öyle de gece hepsini içiyor mamanın. Her halükarda şu ara bıraktıramayacağım gibi.
Kızlar siz emziriyor musunuz? Yoksa sadece mama ve ek gıda mı? Ben işe gidiyorum haftada 1-2 gün ama yarım yarım ve sütüm azaldı bana göre, bu zamanlarda mama versem olur mu acaba?

Kızlar siz emziriyor musunuz? Yoksa sadece mama ve ek gıda mı? Ben işe gidiyorum haftada 1-2 gün ama yarım yarım ve sütüm azaldı bana göre, bu zamanlarda mama versem olur mu acaba?
Benimki 2 ay olacak emmeyi bıraktı. Zaten çok azdı sütüm, ağırlık mamadaydı. Mama ve ek gıda şeklinde devam ediyoruz.
Sütü biberonla veriyorsan mama vermende sakınca yok ama biberon kullanmadıysan ve kilosu da yerindeyse hiç bulaşma derim biberona. Sonra memeyi tutmuyorlar. Mamaya alışıp sütü istememe gibi bir durum olmuyor eğer onu merak ediyorsan da.

Biberon mecbur kullanıyoruz çünkü işe gittiğimde sağdığım sütü biberonla içiriyorlar zaten o zamandan beri memeye isteksizlik oldu, gündüz doğru düzgün hiç emmez ama gece sürekli memede nasıl bir iş anlayamadım

Bebeğimin uyku sorununu çözemedim. Memede uyumuyor. Kucağımda pış pışlayarak ayağımda sallayarak uyutmaya çalışıyorum. Bi yerden sonra gözlerini kapatıyor ama mızmızlığı yarım saat 40 dk sürüyor uykuya daldırmak için çok uğraşıyorum. Ne yapabilirim kızlar çok bunaldım artık uğraşmadan kolaylıkla uyuduğu 50 uykuda 1 falandır yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…