2024 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    256
Hiç öyle şey olur mu
Benim anam beni 35 yaşında doğurmuş birazda yaşlı gösteriyor şimdi 78 yaşında genç anneyi naapayım ben ona kurban olurum
Kul köle oluyorum halen 43 yaşındayım bir dediğini iki etmem eşimin gitmediği her yere birlikte gideriz daha mutlu olurum hatta çok zaman eşime sen gelme de anamla gidelim derim eşim her dk dır dır herşeye dırlanır çünkü dünya bir yana anam bir yana

Kızlar bugün kontrolümüz vardı. 16+1 maşallah yine hiç durmuyordu bıcır bıcır hareketliydi bir de baya baya elini emiyordu çok güldük . Doktor bir ara karnıma dokundu kız biraz dur diye bu haftadan itibaren hamile pilatesine yada yogasına gitmeyi düşünüyorum inşallah . Doktorum başlayabilirsin dedi. Giden var mı

Ozellerdemi ucretsiz canim hollandada
Bende çok hakim değilim buranın sistemine ama bildiğim kadarıyla anlatayim. Burda ebelik Türkiye'dekinden farklı. 2-3 ebe bir araya gelip klinik açıyorlar, normal gebeliğin takibi bu kliniklerde yapılıyor. Bildiğim kadarıyla bu kliniklerin özeli devleti yok hepsi ayni . Burda yapılan muayene, tahlil, ultrason vs hepsi sigortadan karşılanıyor. Doğumda ücretsiz, ister evde ister hastanede yapabiliyorsun. Eğer sezeryan olacaksa doktor yapıyor ama normal doğumu yine ebe yaptırıyor. Bizde evimize yakın bir kliniğe gidiyoruz, ebeden de çok memnunum. Güzel ilgileniyor. Şimdilik iyi gidiyor bakalım , inşallah sonradan üzmez beni sistem

Kızlar yemek yiyince böyle bir değişik oluyorum başım dönüyor sanki bazen baş ağrısı oluyor. Halsizleşiyorum :/ Hiç yemek yiyip şöyle enerjik olamadım. Böyle olan var mı sebebi ne acaba
Bendede var aynı durum. Yemekten sonra sarhoş gibi oluyorum, bazende aşırı üşüyorum. Ev sıcak ama bildiğin titriyorum soğuktan. Kan değerlerimizle mi ilgili bilmiyorumki

Bendede var aynı durum. Yemekten sonra sarhoş gibi oluyorum, bazende aşırı üşüyorum. Ev sıcak ama bildiğin titriyorum soğuktan. Kan değerlerimizle mi ilgili bilmiyorumki
Ben kan verdim kansız çıktım baya. Demir yeni yeni başladığım için toparlar inşallah. Kansızlıktan oluyordur belkide

Kızlar yemek yiyince böyle bir değişik oluyorum başım dönüyor sanki bazen baş ağrısı oluyor. Halsizleşiyorum :/ Hiç yemek yiyip şöyle enerjik olamadım. Böyle olan var mı sebebi ne acaba
Kan sekerin biranda yukseldigi icindir canim ben de hep yemek yiyince mayisirim halsizlesirim üşüme gelir

Maşallah ben de 12+2 yim. Ve dediğin gibi çok hareket ediyordu. Ultrasona mı tepki veriyor makinenin hareketlerine dedim. Yok onu şimdilik hissetmez kendi hareketi dedi doktor. Hamile pilatesine başla dedi ama daha önce gittiğim arkadaşımda yer bulamadım.

Belçika'dan farklıymış sistem. Burada ister hastaneye ister kliniğe gidiyorsun ama ebeye değil, jinekoloğa gitmelisin. Ebe ve kraamzorg denilen doğum sonrası yardım sistemi var. Belli bir ücret karşılığı istersen çocuklarıno okula dahi bırakıyorlar. Ama doğum için olan sistemi tam bilmiyoruz. Araştırdığımız kadarıyla, sorunsuz doğumlarda 3 gün hastane yatışı oluyor. Bu hafta kontrolümüz var, orada soracağız doğum nasıl olacak diye. Biz kliniğe gidiyoruz, muayene 35 €(bir kısmı geri ödeniyor).

Maşallah bebişlerimize sanırım yediğimiz içtiğimiz şeyler hareketlendiriyor. Sabah gitmeden ballı muzlu kefir içmiştim. Doktorum ondan dolayıdır dedi. Daha öncekilerde de hep yiyip gitmiştim maşallah çok hareketliydi :) bende bugün arastırmaya basladım inşallah bulurum iyi bir yer. Eski gittiğim yerle görüştüm hamile pilatesi yapmıyorlarmış maalesef. İyi bir yer buluruz inşallah

Ben de geçen meyve suyu ve çikolata yemiştim. Çok hareketliydi. Hatta doktor bi ara güldü ölçümlerimi yapamıyorum o kadar hareketli ki falan dedi. Acaba haftaya giderken bi şey yemesem mi? Cinsiyet için çok hareketli olması iyi bi şey mi kötü bi şey mi acaba kızlar

Doğumu bende tam bilmiyorum canım. Ama instagramda takip ettiğim bir kadın vardı, hastanede doğum yapıp aynı gün evine geldi Kendi tercihimiydi yoksa burda hastanede yatma yokmu bilmiyorum.
Kraamzorg burda da var. Doğumdan sonra gelip ev işlerini yapıyorlarmış. Şimdiden kayıt yaptırın dedi ebe.
Burda doğum yapan bir iki tanıdığım var bende onlara sorup detayları öğrenmek istiyorum.

Kızlar şu bebeği hissettim diyenler nasıl bir his anlatsanıza ve karnın neresinde hissediyorsunuz ben emin olamıyorum da
Göbek deliğinin hafif altında canım ben hep solda hissediyorum Pır pır ediyor kuş gibi ama 3 4 sn sürüyor çok güzel bir his. Ben normalde bu kadar erken hissetmezdim ilk gebeliğim ama ağır öksürüğüm var her seferinde kıpırdıyor bir yandan da üzülüyorum korkuyor mu acaba diye

Biz fetal dna sonucu öğrendik kız olduğunu. Ama bugün yine de bacak arasını görmek istedik emin olmak için. Doktor gösterdi bakın herhangi bir şey yok dedi. O anda da baya hareketliydi ama yine de anladı.

Bu vakitlerde öğrenmek lazım doğumu. Planlama açısından önemli. Hollandaca konuşunca bazı şeyler havada kalıyor, bazen doktoru tam anlayamıyoruz. Bu sefer İngilizce konuşup ne var ne yok soracağız. Hastanede yatışla ilgili kısmı, kraamzorgu vs. sigortanın broşüründen öğrendik. Bir tane çanta verdiler, ilk kontrolde, içinde bilgilendirme ve promosyonlar vardı. Daha bir şey satın almadım da işe yararlar mı onu da bilmiyorum. Bundan önceki doğumlarımı Ankara'da, dr Şükran Çakmak'la yapmıştım. Çok iyi doktordu, kafam rahattı. Burda farklı tabi. Hayırlısı.b

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…