- 15 Haziran 2010
- 9.171
- 5.426
- 773
- 45
- Konu Sahibi kediannesibiri
-
- #10.901
Hiç öyle şey olur muBende 37,5 canimm ve ilk cocugum olacak oglumla aramda cok yas olacak insallah utanmaz benden uzun yillar olmadi denedik sonra Allah kendiliginden verdi yavrumu ,benimde annemle yas farkim bukadar cocukken hep olecek sanirdim hep korkardim cok buyuk geliyordu
Bende çok hakim değilim buranın sistemine ama bildiğim kadarıyla anlatayim. Burda ebelik Türkiye'dekinden farklı. 2-3 ebe bir araya gelip klinik açıyorlar, normal gebeliğin takibi bu kliniklerde yapılıyor. Bildiğim kadarıyla bu kliniklerin özeli devleti yok hepsi ayni . Burda yapılan muayene, tahlil, ultrason vs hepsi sigortadan karşılanıyor. Doğumda ücretsiz, ister evde ister hastanede yapabiliyorsun. Eğer sezeryan olacaksa doktor yapıyor ama normal doğumu yine ebe yaptırıyor. Bizde evimize yakın bir kliniğe gidiyoruz, ebeden de çok memnunum. Güzel ilgileniyor. Şimdilik iyi gidiyor bakalım , inşallah sonradan üzmez beni sistemOzellerdemi ucretsiz canim hollandada
Benimde var canımKızlar lütfen cevap verin meme ucunda sarı kabuk olan var mı? Sanki yapışmış gibi dokunmak da istemiyorum korkudan, erken doğuma sebep olur diye okumuştum.. aynı durumda olan var mı?
Daha 10 gün var rndevuma anca o zaman benim güncelleme inşallah herşey yolundadırSelam kızlar sizi dürteyim mi yoksa güncellemelerinizi kendi isteğinizle mi paylaşacaksınız
Bendede var aynı durum. Yemekten sonra sarhoş gibi oluyorum, bazende aşırı üşüyorum. Ev sıcak ama bildiğin titriyorum soğuktan. Kan değerlerimizle mi ilgili bilmiyorumkiKızlar yemek yiyince böyle bir değişik oluyorum başım dönüyor sanki bazen baş ağrısı oluyor. Halsizleşiyorum :/ Hiç yemek yiyip şöyle enerjik olamadım. Böyle olan var mı sebebi ne acaba
Ben kan verdim kansız çıktım baya. Demir yeni yeni başladığım için toparlar inşallah. Kansızlıktan oluyordur belkideBendede var aynı durum. Yemekten sonra sarhoş gibi oluyorum, bazende aşırı üşüyorum. Ev sıcak ama bildiğin titriyorum soğuktan. Kan değerlerimizle mi ilgili bilmiyorumki
Kan sekerin biranda yukseldigi icindir canim ben de hep yemek yiyince mayisirim halsizlesirim üşüme gelirKızlar yemek yiyince böyle bir değişik oluyorum başım dönüyor sanki bazen baş ağrısı oluyor. Halsizleşiyorum :/ Hiç yemek yiyip şöyle enerjik olamadım. Böyle olan var mı sebebi ne acaba
MaşallahKızlar bugün kontrolümüz vardı. 16+1 maşallah yine hiç durmuyordu bıcır bıcır hareketliydibir de baya baya elini emiyordu çok güldük . Doktor bir ara karnıma dokundu kız biraz dur diye bu haftadan itibaren hamile pilatesine yada yogasına gitmeyi düşünüyorum inşallah . Doktorum başlayabilirsin dedi. Giden var mı
Belçika'dan farklıymış sistem. Burada ister hastaneye ister kliniğe gidiyorsun ama ebeye değil, jinekoloğa gitmelisin. Ebe ve kraamzorg denilen doğum sonrası yardım sistemi var. Belli bir ücret karşılığı istersen çocuklarıno okula dahi bırakıyorlar. Ama doğum için olan sistemi tam bilmiyoruz. Araştırdığımız kadarıyla, sorunsuz doğumlarda 3 gün hastane yatışı oluyor. Bu hafta kontrolümüz var, orada soracağız doğum nasıl olacak diye. Biz kliniğe gidiyoruz, muayene 35 €(bir kısmı geri ödeniyor).Bende çok hakim değilim buranın sistemine ama bildiğim kadarıyla anlatayim. Burda ebelik Türkiye'dekinden farklı. 2-3 ebe bir araya gelip klinik açıyorlar, normal gebeliğin takibi bu kliniklerde yapılıyor. Bildiğim kadarıyla bu kliniklerin özeli devleti yok hepsi ayni . Burda yapılan muayene, tahlil, ultrason vs hepsi sigortadan karşılanıyor. Doğumda ücretsiz, ister evde ister hastanede yapabiliyorsun. Eğer sezeryan olacaksa doktor yapıyor ama normal doğumu yine ebe yaptırıyor. Bizde evimize yakın bir kliniğe gidiyoruz, ebeden de çok memnunum. Güzel ilgileniyor. Şimdilik iyi gidiyor bakalım , inşallah sonradan üzmez beni sistem
Maşallah bebişlerimizeMaşallahben de 12+2 yim. Ve dediğin gibi çok hareket ediyordu. Ultrasona mı tepki veriyor makinenin hareketlerine dedim. Yok onu şimdilik hissetmez kendi hareketi dedi doktor. Hamile pilatesine başla dedi ama daha önce gittiğim arkadaşımda yer bulamadım.
Ben de geçen meyve suyu ve çikolata yemiştim. Çok hareketliydi. Hatta doktor bi ara güldü ölçümlerimi yapamıyorum o kadar hareketli ki falan dedi. Acaba haftaya giderken bi şey yemesem mi? Cinsiyet için çok hareketli olması iyi bi şey mi kötü bi şey mi acaba kızlarMaşallah bebişlerimizesanırım yediğimiz içtiğimiz şeyler hareketlendiriyor. Sabah gitmeden ballı muzlu kefir içmiştim. Doktorum ondan dolayıdır dedi. Daha öncekilerde de hep yiyip gitmiştim maşallah çok hareketliydi :) bende bugün arastırmaya basladım inşallah bulurum iyi bir yer. Eski gittiğim yerle görüştüm hamile pilatesi yapmıyorlarmış maalesef. İyi bir yer buluruz inşallah
Doğumu bende tam bilmiyorum canım. Ama instagramda takip ettiğim bir kadın vardı, hastanede doğum yapıp aynı gün evine geldiBelçika'dan farklıymış sistem. Burada ister hastaneye ister kliniğe gidiyorsun ama ebeye değil, jinekoloğa gitmelisin. Ebe ve kraamzorg denilen doğum sonrası yardım sistemi var. Belli bir ücret karşılığı istersen çocuklarıno okula dahi bırakıyorlar. Ama doğum için olan sistemi tam bilmiyoruz. Araştırdığımız kadarıyla, sorunsuz doğumlarda 3 gün hastane yatışı oluyor. Bu hafta kontrolümüz var, orada soracağız doğum nasıl olacak diye. Biz kliniğe gidiyoruz, muayene 35 €(bir kısmı geri ödeniyor).
Benimde d vitamini düşük çıkmıştı. Hap kullanmaya yeni başladım bende bir süre sonra normal döneriz inşallah.Ben kan verdim kansız çıktım baya. Demir yeni yeni başladığım için toparlar inşallah. Kansızlıktan oluyordur belkide
Ayyy demek benim şak diye bayılmam yakındır:)Fitness antrenoruyum ve asiri nefes darlığı cekiyorumkasik agrisi karin agrisi nefes darlığı alıştım artık
Göbek deliğinin hafif altında canım ben hep solda hissediyorumKızlar şu bebeği hissettim diyenler nasıl bir his anlatsanıza ve karnın neresinde hissediyorsunuz ben emin olamıyorum da
Biz fetal dna sonucu öğrendik kız olduğunu. Ama bugün yine de bacak arasını görmek istedik emin olmak için. Doktor gösterdi bakın herhangi bir şey yok dedi. O anda da baya hareketliydi ama yine de anladı.Ben de geçen meyve suyu ve çikolata yemiştim. Çok hareketliydi. Hatta doktor bi ara güldü ölçümlerimi yapamıyorum o kadar hareketli ki falan dedi. Acaba haftaya giderken bi şey yemesem mi? Cinsiyet için çok hareketli olması iyi bi şey mi kötü bi şey mi acaba kızlar
Bu vakitlerde öğrenmek lazım doğumu. Planlama açısından önemli. Hollandaca konuşunca bazı şeyler havada kalıyor, bazen doktoru tam anlayamıyoruz. Bu sefer İngilizce konuşup ne var ne yok soracağız. Hastanede yatışla ilgili kısmı, kraamzorgu vs. sigortanın broşüründen öğrendik. Bir tane çanta verdiler, ilk kontrolde, içinde bilgilendirme ve promosyonlar vardı. Daha bir şey satın almadım da işe yararlar mı onu da bilmiyorum. Bundan önceki doğumlarımı Ankara'da, dr Şükran Çakmak'la yapmıştım. Çok iyi doktordu, kafam rahattı. Burda farklı tabi. Hayırlısı.bDoğumu bende tam bilmiyorum canım. Ama instagramda takip ettiğim bir kadın vardı, hastanede doğum yapıp aynı gün evine geldiKendi tercihimiydi yoksa burda hastanede yatma yokmu bilmiyorum.
Kraamzorg burda da var. Doğumdan sonra gelip ev işlerini yapıyorlarmış. Şimdiden kayıt yaptırın dedi ebe.
Burda doğum yapan bir iki tanıdığım var bende onlara sorup detayları öğrenmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?