2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    251
İlk yaptığında normal ağladı, sonraki çok acıtır dedi ah katıldı bebeğim ağlamaktan. Ağzına üfledim de normal ağlamaya döndü.
Yaptırdık korktuğum kadar kötü olmadı pek ağlamadı bizimki inşallah ateşi de olmaz takip ediyorum bakalım

İğne değil ya o iki tane rota aşısı var zaten ikisi de damla şeklinde yanlış bi şey yapmasınlar. Zaten devlet karşılamıyo ki siz gidip eczaneden alıyosunuz sağlık ocağı uygulamayı yapıyo
En iyisi alıp hastanede yaptırayım ben sağlık ocağına güvenemedim şimdi

Reactions: Gao
Gazı olduğu anlaşılıyo zaten ya kıvranıp duruyo o zaman gece de olsa ben de çıkartıyorum gazını ama öyle huzurlu uyuyosa gece de gündüz de hiç dokunmuyorum

Aa bizden istemediler, dediğin gibi belki prematürelerden isteniyordur. Bizimki üstteki oyuncaklara takıldı, piyanoyla biz eğlendik gibi oldu ayaklarıyla çalıyor ama anlayamıyor tabi daha. İnşallah ilerde de işe yarar da biraz oyalanırlar

Kızlar ya bi tek ben mi böyleyim yoksa herkes aynı şeyleri mi yaşıyor bilmiyorum. Bizim bu ara yine tüm düzenimiz alt üst oldu, uyku, emme, oyun.. Bi anda ağlamaya başlıyor ve dikkatini dağıtmazsak sesi kısılana kadar ağlıyor. Herşeyi deniyoruz o arada, meme, mama, alt değiştirme, gaz için kemer, patik, uyku için sallama, ninni, kucakta gezdirme, oyuncak gösterme vs. Bazen birinden biri tutuyor ama bazen de öyle ağlıyor. Eşim de ben de tükenmiş durumdayız. Zaten memeyi emziğe çevirdi, canı isterse uyumak için geliyor. Sütüm azalmasın diye herşeyi yapıyorum, günde bi kere de sağabiliyorum ama yeter mi bilmiyorum. Geceleri emiyor gündüzler karışık. Bi gün saatlerce emiyor bi gün kriz yaşıyor. Çok şükür kilo alıyor, sağlığı da gelişimi de iyi dedi doktor ama bu atak mı her neyse bitmiş durumdayız. Bi de çocuk evliliği kurtarır derler ya bizim en çok kavgamız bu dönemde oldu maalesef. Evin içindeki kriz anlarında bi tek bizim başımıza geliyormuş gibi geliyor. Ben tek başıma zaten çıkamıyorum işin içinden. Ne zaman ikimiz de bitik hissetsek bu sefer eşim de ya ben evde olmasaydım ne olacaktı diyor. Kendimi sürekli yetersiz hissediyorum, terapiye başladım ama ona gidebilmek için bile aşırı organize bi şekilde eşref anını yakalamam gerekiyor. Cidden ne yapacağımı bilmiyorum artık..

hee aynı demek ki canım. bizimki de öyle sadece bazı hareketli müzikler moda sokuyor gibi oluyor bir anlık

Evet dediler hafif yaparsanız çıkmaz filan yoo gayet de çıkıyor öyle de. Ya da bazen sert yapınca da çıkmıyor yoksa. Hatta eğer çıkmazsa yan yatırın demişlerdi. Oysa doktorlar da ısrarla yan değil sırt üstü yatırın diyor (ben iki türlü de yatırıyorum zaman zaman). Yani her şey ikilemde belli ki, biz bebeğimize iyi geleni deneye yanıla bulcaz. Bana emzirme öncesi alt değiştir açken dediler. Bir ay boyunca katıldı bebeğim ağlamaktan, aç olduğu içinmiş meğer. Artık emzirme sonrası değiştiriyorum bebeğim çok mutlu alt değiştirirken.

Beğeniyorum şanslısınız. Benim şehrimdeki pd instagramda üşüdü mü anlamak için burnuna dokunun diyor.
Olur mu yahu her yerde yazıyor ki vücuttaki dış bölgeler, burun el ayak üşümeyi göstermez :/ sadece göğüs ve sırta bakılır okuduğum her kaynağa göre

her uyanış uykuyu bölmüyor mu ya :/ benim bi gece 2-3 gibi uyanıyo orda değiştiriyorum bi de sabah 7 gibi
Uyanıyor 2-3 saatte bir. Alt değiştir, emzir, tekrar uyuyor. Bazen 3 saat uyanık kalır gece uyanıp. Bu yuzden mi dersiniz? Islatmayıp pamukla alıyorum ıslaklık varsa. Islak mendil kullanmıyorum gece kaka yoksa.

Olur mu yahu her yerde yazıyor ki vücuttaki dış bölgeler, burun el ayak üşümeyi göstermez :/ sadece göğüs ve sırta bakılır okuduğum her kaynağa göre
Göğüs ve burun demiş. Ben de şaşırdım. Kendi doktorumuz değil. Onu seviyorum. Instagramda gördüğüm doktor bizim şehirde.

Son düzenleme:
Uyanıyor 2-3 saatte bir. Alt değiştir, emzir, tekrar uyuyor. Bazen 3 saat uyanık kalır gece uyanıp. Bu yuzden mi dersiniz? Islatmayıp pamukla alıyorum ıslaklık varsa. Islak mendil kullanmıyorum gece kaka yoksa.
Bence uykuyu bölüyor evet. Ben hiç ıslak mendil kullanmıyorum hep pamuk ıslatıyorum da altını açınca o uyku bölünüyor ya :/ emzirip tekrar uyku çok daha kolay oluyor öbür türlü tekrar uykuya geçiş zaman alıyor bizde. Bu arada kaka yapmışsa her türlü anında temizlerim ama benimki hiç gece kaka yapmıyor o yüzden değiştirme aralığını uzun tutabiliyorum gece

Şu ana kadar iyiyse Allah korusun bi sağlık sorunu var gibi geliyor bana. Belki diş? Bilmiyorum 4 ay oldu mu sizin. Erken başlayabiliyormuş.

Çok tatlıymış sizinki gecesi gündüzü yoktu kakasının ama 6 gündür yapmamıştı. Bu sabah yaptı sadece. Pamuk da kullanıyorum, kaka çok olursa pamuklar yetmiyor. Detaylar için ıslak mendil de kullanıyorum ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…