Yaptırdık korktuğum kadar kötü olmadı pek ağlamadı bizimki inşallah ateşi de olmaz takip ediyorum bakalımİlk yaptığında normal ağladı, sonraki çok acıtır dedi ah katıldı bebeğim ağlamaktan. Ağzına üfledim de normal ağlamaya döndü.
En iyisi alıp hastanede yaptırayım ben sağlık ocağına güvenemedim şimdiİğne değil ya o iki tane rota aşısı var zaten ikisi de damla şeklinde yanlış bi şey yapmasınlar. Zaten devlet karşılamıyo ki siz gidip eczaneden alıyosunuz sağlık ocağı uygulamayı yapıyo
Beğeniyorumaaa bizim doktorumuz ayça hanımtam da adamına sormuşum eheheh
Gazı olduğu anlaşılıyo zaten ya kıvranıp duruyo o zaman gece de olsa ben de çıkartıyorum gazını ama öyle huzurlu uyuyosa gece de gündüz de hiç dokunmuyorumsezgisel olarak doğru yapmışsın. ya işte zaten bebek huzursuz olsa anlarız. bazen emerken gazı olduğunu anlayıp mecburen arada çıkarıyorum hızlı emdiğinde filan. çünkü rahatsızlığını belli ediyor ama çoğu zaman sorun olmuyor. zorla kusturuyormuşum bebeğimi. mesela bugün sabah deli gibi emdi, gaz çıkarmadan kucağımda tuttum normal. yine kusma oldu ama ağzının kenarından küçük sızıntılar şeklinde oldu. önceden komple içini boşaltıyor gibiydş
Bende çıkarmıyorum hatta gündüz de çoğu kez emip uyursa çıkarmıyorum valla uyanınca çıkarmaya çalışıyorum çıkarsa oda kısmetBen gece hiç gaz çıkarmıyorum uykusu açılmasın diye bi şey de olmuyodu demek ki doğru bi çalışmaymış o
Aa bizden istemediler, dediğin gibi belki prematürelerden isteniyordur. Bizimki üstteki oyuncaklara takıldı, piyanoyla biz eğlendik gibi olduevet baktılar çok şükür bi sıkıntı yoktu ama bilmiyorum prematüre bebeklerden mi isteniyor sadece, bize 6 ay civarında klinik Bera testi denen bi işitme testi yaptırmamızı söylediler. o da çok az kurumda yapılan bir test. Doğum yapalı 4 ay oldu hala randevu bulamadık. doktor da her kontrole gittiğimizde o testi yaptırmamızı söylüyor. bi gerildim o yüzden. piyanosunu sevdi mi senin bebişbizimki ayaklarıyla tekme ata ata çalıyor ama sesler umrunda değil
her uyanış uykuyu bölmüyor mu ya :/ benim bi gece 2-3 gibi uyanıyo orda değiştiriyorum bi de sabah 7 gibiHer seferinde değiştiriyorum ya. Her uyanışında. Fazla hassastır cildim. Bana çektiyse diye
hee aynı demek ki canım. bizimki de öyleAa bizden istemediler, dediğin gibi belki prematürelerden isteniyordur. Bizimki üstteki oyuncaklara takıldı, piyanoyla biz eğlendik gibi olduayaklarıyla çalıyor ama anlayamıyor tabi daha. İnşallah ilerde de işe yarar da biraz oyalanırlar
Evet dediler hafif yaparsanız çıkmaz filan yoo gayet de çıkıyor öyle de. Ya da bazen sert yapınca da çıkmıyor yoksa. Hatta eğer çıkmazsa yan yatırın demişlerdi. Oysa doktorlar da ısrarla yan değil sırt üstü yatırın diyor (ben iki türlü de yatırıyorum zaman zaman). Yani her şey ikilemde belli ki, biz bebeğimize iyi geleni deneye yanıla bulcaz. Bana emzirme öncesi alt değiştir açken dediler. Bir ay boyunca katıldı bebeğim ağlamaktan, aç olduğu içinmiş meğer. Artık emzirme sonrası değiştiriyorum bebeğim çok mutlu alt değiştirirken.evet doktor da direkt zaten gece müdahale etmeyi önermiyor artık yeni çalışmalar dedi. emsin, uyumaya devam etsin bölünmeden. ama işte biz hastaneden çıkarken filan defaatle söylediler mutlaka her memeyi emdikten sonra dik pozisyonda gazını çıkarın diye. bir de sert vurun biraz demişlerdi üstüne basa basa. okşayınca çıkmaz demişlerdi. bilmiyorum size dediler mi. gerçekten de ilk emdiği anda çok gaz çıkıyor ama midesi ağzına geliyor gibi oluyordu bebeğim. şimdi akışına bırakıyorum.
Olur mu yahu her yerde yazıyor ki vücuttaki dış bölgeler, burun el ayak üşümeyi göstermez :/ sadece göğüs ve sırta bakılır okuduğum her kaynağa göreBeğeniyorumşanslısınız. Benim şehrimdeki pd instagramda üşüdü mü anlamak için burnuna dokunun diyor.
Uyanıyor 2-3 saatte bir. Alt değiştir, emzir, tekrar uyuyor. Bazen 3 saat uyanık kalır gece uyanıp. Bu yuzden mi dersiniz? Islatmayıp pamukla alıyorum ıslaklık varsa. Islak mendil kullanmıyorum gece kaka yoksa.her uyanış uykuyu bölmüyor mu ya :/ benim bi gece 2-3 gibi uyanıyo orda değiştiriyorum bi de sabah 7 gibi
Bizim 4 ay 2 günlük olduk ama hala dönmüyorKızlar bebekleriniz kaç günlük oldu, dönmeye başladılar mı ? Benim bebeğim hiç çabalamadı daha dönmek için 4 ayımız bitti erken mi acaba, sizde nasıl durumlar
Göğüs ve burun demiş. Ben de şaşırdım. Kendi doktorumuz değil. Onu seviyorum. Instagramda gördüğüm doktor bizim şehirde.Olur mu yahu her yerde yazıyor ki vücuttaki dış bölgeler, burun el ayak üşümeyi göstermez :/ sadece göğüs ve sırta bakılır okuduğum her kaynağa göre
Bence uykuyu bölüyor evet. Ben hiç ıslak mendil kullanmıyorum hep pamuk ıslatıyorum da altını açınca o uyku bölünüyor ya :/ emzirip tekrar uyku çok daha kolay oluyor öbür türlü tekrar uykuya geçiş zaman alıyor bizde. Bu arada kaka yapmışsa her türlü anında temizlerim ama benimki hiç gece kaka yapmıyor o yüzden değiştirme aralığını uzun tutabiliyorum geceUyanıyor 2-3 saatte bir. Alt değiştir, emzir, tekrar uyuyor. Bazen 3 saat uyanık kalır gece uyanıp. Bu yuzden mi dersiniz? Islatmayıp pamukla alıyorum ıslaklık varsa. Islak mendil kullanmıyorum gece kaka yoksa.
Yok yok burun hiçbi şey ifade etmez göğsüyle sırtına bak senGöğüs ve burun demiş. Ben de şaşırdım
Şu ana kadar iyiyse Allah korusun bi sağlık sorunu var gibi geliyor bana. Belki diş? Bilmiyorum 4 ay oldu mu sizin. Erken başlayabiliyormuş.Kızlar ya bi tek ben mi böyleyim yoksa herkes aynı şeyleri mi yaşıyor bilmiyorum. Bizim bu ara yine tüm düzenimiz alt üst oldu, uyku, emme, oyun.. Bi anda ağlamaya başlıyor ve dikkatini dağıtmazsak sesi kısılana kadar ağlıyor. Herşeyi deniyoruz o arada, meme, mama, alt değiştirme, gaz için kemer, patik, uyku için sallama, ninni, kucakta gezdirme, oyuncak gösterme vs. Bazen birinden biri tutuyor ama bazen de öyle ağlıyor. Eşim de ben de tükenmiş durumdayız. Zaten memeyi emziğe çevirdi, canı isterse uyumak için geliyor. Sütüm azalmasın diye herşeyi yapıyorum, günde bi kere de sağabiliyorum ama yeter mi bilmiyorum. Geceleri emiyor gündüzler karışık. Bi gün saatlerce emiyor bi gün kriz yaşıyor. Çok şükür kilo alıyor, sağlığı da gelişimi de iyi dedi doktor ama bu atak mı her neyse bitmiş durumdayız. Bi de çocuk evliliği kurtarır derler ya bizim en çok kavgamız bu dönemde oldu maalesef. Evin içindeki kriz anlarında bi tek bizim başımıza geliyormuş gibi geliyor. Ben tek başıma zaten çıkamıyorum işin içinden. Ne zaman ikimiz de bitik hissetsek bu sefer eşim de ya ben evde olmasaydım ne olacaktı diyor. Kendimi sürekli yetersiz hissediyorum, terapiye başladım ama ona gidebilmek için bile aşırı organize bi şekilde eşref anını yakalamam gerekiyor. Cidden ne yapacağımı bilmiyorum artık..
Çok tatlıymış sizinkiBence uykuyu bölüyor evet. Ben hiç ıslak mendil kullanmıyorum hep pamuk ıslatıyorum da altını açınca o uyku bölünüyor ya :/ emzirip tekrar uyku çok daha kolay oluyor öbür türlü tekrar uykuya geçiş zaman alıyor bizde. Bu arada kaka yapmışsa her türlü anında temizlerim ama benimki hiç gece kaka yapmıyor o yüzden değiştirme aralığını uzun tutabiliyorum gece
Tabi. Ama burnuna da bakmaya başladım göğsünden sonra ne kadar gerçek olabilir diye. Yanakları soğuksa bile burnu soğumuyor uyurken. Göğüsle sırt mantıklı.Yok yok burun hiçbi şey ifade etmez göğsüyle sırtına bak sen
5. Ayın dolması mı gerekiyor oturtmak için acaba?Yavaştan istiyor o zaman oturmak ama ben ilk kizimda korkmuştum yine de 5.ayi beklemiştim. 4 aylık oturtan da var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?