- 19 Şubat 2024
- 1.942
- 1.574
- 53
- 32
egzama büyük oranda genetik oluyor canım ya. bizimkilerde de var. inşallah öyle değildirBen çocukken ellerimde vardı sadece. Hala bazen çok kurursa çok deterjana maruz kalırsam çıkar
Canım bizim doktor on bebekten sekizinde olur kışın kuruluğa bağlı bu dedi. Yani o yüzden bu ara hepimizinkinde görülüyorBen çocukken ellerimde vardı sadece. Hala bazen çok kurursa çok deterjana maruz kalırsam çıkar
Geçici bir şeyse sorun değil kalıcı olur diye korktum benCanım bizim doktor on bebekten sekizinde olur kışın kuruluğa bağlı bu dedi. Yani o yüzden bu ara hepimizinkinde görülüyor
Değildir umarımegzama büyük oranda genetik oluyor canım ya. bizimkilerde de var. inşallah öyle değildir
Bilmiyodum devlette yapıldığını ben de bi sorayım bakalım sağol canımAdetinin ortalarında gidiyorsun kadın doğum doktoruna. Spiral taktırmak istiyorum diyorsun. Aile planlama veya muayene odasında ilgili kişiler takıyor. Çok basit hızlı bi işlem
Çok zor olmalı. Ben de zaman bulamadığım için mochi aldım. Bebek kucağımdayken elle tutup sağabiliyorum. 2 gündür bende. İşimi baya kolaylaştırdı.Kızlar merhaba. Ben de eylül annesi olacaktım ama oğlum prematüre doğduğu için haziran annesi oldum. Şuan düzeltilmiş 4.5 aylık miniğim ama 7.5 aylık normalde. Hala sütümü sağıp veriyorum mama da veriyorum çünkü iştahı çok az. Kilo alımı da az diye doktor mama vermemi söyledi. Benim size sormak istediğim bebeğini sağımla besleyen var mı? Emmedi beni ve hala da emmek istemiyor. Her sağım 1 saat sürüyor memeyi sıkmazsam hiç çıkmıyor sürekli sağarken sıkıyorum öyle çıkıyor 1 saat sonunda 130-140 ml arası çıkıyor 2 memeden toplam. Artık 6 saatte bir sağıyorum bazen 160 ml çıkıyor bazen 120 değişiyor ama hep sıkmam gerekiyor mememi. Ve sürekli mastit oluyorum göğsüm düğümleniyor artık göğüs ağrısı çekmekten illallah ettim. Sağ olsun annem de gelmiyor tek başıma bakıyorum oğluma. Uykuları yarım saat doğru düzgün süt sağamıyorum bile. Çok yoruldum. Size sormak istediğim sütü sağmayı bırakan var mı nasıl bir yol izlediniz? Bebeğim 95 gün yoğun bakımda kaldı o sürede de hep sağmıştım. Artık oğlumla güzel vakit geçirmek istiyorum ama süt sağmaktan vaktim yok. Kayınvalidem varken yine düzenli sağıyordum ama şuan kimsem yok evde tek bakıyorum eşim gelene kadar da hiç durmuyor oğlum yani 1 saat süt sağamıyorumhem anne sütü alsın diyorum ama o kadar zor çıkıyor ki çok yoruldum bana bir fikir verin nolur. Dolaba 1.5 aylık süt stoğu yaptım iştahı az olduğu için sütleri dondurdum. Doktor Öge çultu kantaroğluna götürdüm oğlumu muayeneye o bile süt sağma artık 1 saat çok ben hayatta sağmazdım dedi.
Beslenmen ve sıvı alımın yetersiz geliyor olabilir tabi başın o yüzden ağrıyorEvet biberonla azaltmaya çalışmadan önce sabahları 360cc çıkıyordu (hani gece sağmayınca). Gün içinde de 2,3 saatte bir 200cc çıkıyordu. Ama oğlum 3,4 saatte bir 120-140 arasi içebiliyor maksimum. Günlük 400cc boşa gidiyordu ve artık baş ağrısı yapmaya başlamıştı. Şimdi o az sagdigim gün epey azaldı. Geceden sabaha 240cc çıktı. Öğünlerde de 100cc çıkıyor ama artik 3,4 saatte bir sağiyorum. Yani ben o kadar çok yemekte yiyemiyorum bence besinim yetersiz geliyordu o miktar süte. Suyuda aynı şekilde. Günde 2,3 lt max içebiliyorum. Zaten saçlarımda avuç avuç dökülüyor. @hermionegranger
Ya uzun zamandır araba almak istiyoruz bebişi Bi yere götüremiyoruz araba olmayınca hastaneye giderken bile taksi tutuyoruz bazen para olmuyor o kadar çünkü taksi git gel en az 1100 felan tutuyor oturduğum yere uzak hastane bazen birilerinden istiyoruz araba onu çok dert ediyor para biriktiriyoruz ama tek maaşla kirada maalesef pek Bi birikim olmuyor çocuğa gelen altınlarla biraz işte bişeyler olabilir dedik bide bu ay maaşı çok az yattı ona da canı sıkkın biliyorum ama ne bileyim bunlardan istememezlik yapar mı ki?Başka bir derdi mi var acaba? Söyleyemediği. Ekonomik, sosyal?
Ben de eller serbest aldım ama süt çıkarmadı çünkü sürekli sıkmam gerekiyor çıkması için.Çok zor olmalı. Ben de zaman bulamadığım için mochi aldım. Bebek kucağımdayken elle tutup sağabiliyorum. 2 gündür bende. İşimi baya kolaylaştırdı.
Sağma süresi uzadıkça mastit ihtimali artıyordur. Bebeğin çektiği gibi çekemiyordur tabi makine. O da sütü tam bitirmez memede. Çok zor işiniz. Allah kolaylık versin. 6-7 aydır yapıyorsunuz bir de bunu.
Bunun amacı zaten düşme tehlikesi olmadan kendi başına yatağa girip çıkabilmesi. Ben de böyle bir şey alıcam oda ayırırkenArkadaşlar, böyle yer yatağı almak istiyorum. Bu yükseklik ayağa kalktıkça zorlar mı bizi, yoksa parmaklıklar uzun beşik mi alayım?
Yapar canım biz de yaşadık korona dönemi işimiz evimiz elimizden gitti çoook uzun süre kardeş gibiydik desem yeridir. Özellikle maddi sıkıntılar erkekleri cinsellikten uzaklaştırıyorYa uzun zamandır araba almak istiyoruz bebişi Bi yere götüremiyoruz araba olmayınca hastaneye giderken bile taksi tutuyoruz bazen para olmuyor o kadar çünkü taksi git gel en az 1100 felan tutuyor oturduğum yere uzak hastane bazen birilerinden istiyoruz araba onu çok dert ediyor para biriktiriyoruz ama tek maaşla kirada maalesef pek Bi birikim olmuyor çocuğa gelen altınlarla biraz işte bişeyler olabilir dedik bide bu ay maaşı çok az yattı ona da canı sıkkın biliyorum ama ne bileyim bunlardan istememezlik yapar mı ki?
Tek maaşla kirada araba almak çok ütopik değil mi ya bi bir sürü altın bozduk kıçı kırık bi motor alabildik işe gidip gelmek zor oluyor diyeYa uzun zamandır araba almak istiyoruz bebişi Bi yere götüremiyoruz araba olmayınca hastaneye giderken bile taksi tutuyoruz bazen para olmuyor o kadar çünkü taksi git gel en az 1100 felan tutuyor oturduğum yere uzak hastane bazen birilerinden istiyoruz araba onu çok dert ediyor para biriktiriyoruz ama tek maaşla kirada maalesef pek Bi birikim olmuyor çocuğa gelen altınlarla biraz işte bişeyler olabilir dedik bide bu ay maaşı çok az yattı ona da canı sıkkın biliyorum ama ne bileyim bunlardan istememezlik yapar mı ki?
İşte onun da dönemi var ya. Sizce erken mi almamBunun amacı zaten düşme tehlikesi olmadan kendi başına yatağa girip çıkabilmesi. Ben de böyle bir şey alıcam oda ayırırken
Olabilir canım. Sonuçta koca bir evin yükü yetememezlik duygusu , çocuk sorumluluğu. Böyle maddi problemleriniz varsa bence sen önce onunla bi güzel konuş. Sonuçta bir kuru ekmekle bile olsa karnımız doyar de sağlığımız sıhhatimiz yerinde olsun , huzurumuz mutluluğumuz olsun gerisi gelir de. Onu girdiği depresyondan çıkar. Cidden taksi parası çokmuş yaniYa uzun zamandır araba almak istiyoruz bebişi Bi yere götüremiyoruz araba olmayınca hastaneye giderken bile taksi tutuyoruz bazen para olmuyor o kadar çünkü taksi git gel en az 1100 felan tutuyor oturduğum yere uzak hastane bazen birilerinden istiyoruz araba onu çok dert ediyor para biriktiriyoruz ama tek maaşla kirada maalesef pek Bi birikim olmuyor çocuğa gelen altınlarla biraz işte bişeyler olabilir dedik bide bu ay maaşı çok az yattı ona da canı sıkkın biliyorum ama ne bileyim bunlardan istememezlik yapar mı ki?
Emeklemeye başlayınca çıkar içinden tabi. Şimdi ne kullanıyosun bizim park yatak var iki kademeli emeklemeye ayaklanmaya başlayınca alt kademeye indircem yatağı çıkamasın diye. 2 yaş civarı böyle bir yatapa geçmeyi planlıyorum bakalımİşte onun da dönemi var ya. Sizce erken mi almam
sağmak eminim çok yorucu oluyordur. ben de bi dönem meme uçlarım yara olduğu için tek göğsü emzirip tek göğsü de sağıyordum sürekli, gerçekten zordu. bununla birlikte 6 saat sağma aralığı bana çok uzun geldi. şöyle düşünün, emziriyor olsanız maksimum 2-3 saatte bir boşalıyor olacaktı memeniz ama 6 saat bekleyince süt kanalı da tıkanabilir, sonra sütün çıkması da sorun olabilir çünkü makinalar yeterince güçlü çekemiyor. ben de bebeğim yoğunbakımdayken 1 ay boyunca sağdım ve 2 kere mastit olup antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. emzirirken de mastit olabiliyoruz ama sağarken daha da sıkıntı. eğer sağmaya devam edecekseniz bebişi uyutma saatlerine filan denk getirip en fazla 3 saatte sağmaya çalışın. "Artık 6 saatte bir sağıyorum bazen 160 ml çıkıyor bazen 120 değişiyor ama hep sıkmam gerekiyor mememi" demişsiniz ama süt bekledikçe çoğalan bir şey değil bildiğiniz gibi, ne kadar sık sağım o kadar çok süt. tabii bebekten fırsat bulamıyorsunuz bunu çok iyi anlıyorum :/ ama anladığım kadarıyla siz sağmayı bırakmak istiyorsunuz. bu konuda belkiKızlar merhaba. Ben de eylül annesi olacaktım ama oğlum prematüre doğduğu için haziran annesi oldum. Şuan düzeltilmiş 4.5 aylık miniğim ama 7.5 aylık normalde. Hala sütümü sağıp veriyorum mama da veriyorum çünkü iştahı çok az. Kilo alımı da az diye doktor mama vermemi söyledi. Benim size sormak istediğim bebeğini sağımla besleyen var mı? Emmedi beni ve hala da emmek istemiyor. Her sağım 1 saat sürüyor memeyi sıkmazsam hiç çıkmıyor sürekli sağarken sıkıyorum öyle çıkıyor 1 saat sonunda 130-140 ml arası çıkıyor 2 memeden toplam. Artık 6 saatte bir sağıyorum bazen 160 ml çıkıyor bazen 120 değişiyor ama hep sıkmam gerekiyor mememi. Ve sürekli mastit oluyorum göğsüm düğümleniyor artık göğüs ağrısı çekmekten illallah ettim. Sağ olsun annem de gelmiyor tek başıma bakıyorum oğluma. Uykuları yarım saat doğru düzgün süt sağamıyorum bile. Çok yoruldum. Size sormak istediğim sütü sağmayı bırakan var mı nasıl bir yol izlediniz? Bebeğim 95 gün yoğun bakımda kaldı o sürede de hep sağmıştım. Artık oğlumla güzel vakit geçirmek istiyorum ama süt sağmaktan vaktim yok. Kayınvalidem varken yine düzenli sağıyordum ama şuan kimsem yok evde tek bakıyorum eşim gelene kadar da hiç durmuyor oğlum yani 1 saat süt sağamıyorumhem anne sütü alsın diyorum ama o kadar zor çıkıyor ki çok yoruldum bana bir fikir verin nolur. Dolaba 1.5 aylık süt stoğu yaptım iştahı az olduğu için sütleri dondurdum. Doktor Öge çultu kantaroğluna götürdüm oğlumu muayeneye o bile süt sağma artık 1 saat çok ben hayatta sağmazdım dedi.
Süt sağma sıklığını azaltma neddnim sütün çıkması 1 saat sürüyor ve venim vaktim yok çünkü bebeğime tek bakıyorum artuk bi ara kayınvalidem cardı şimdi gitti. Oğlum yarım saat anca uyuyor ana kucağında durmuyor dönencede de 5-10 dk duruyorsağmak eminim çok yorucu oluyordur. ben de bi dönem meme uçlarım yara olduğu için tek göğsü emzirip tek göğsü de sağıyordum sürekli, gerçekten zordu. bununla birlikte 6 saat sağma aralığı bana çok uzun geldi. şöyle düşünün, emziriyor olsanız maksimum 2-3 saatte bir boşalıyor olacaktı memeniz ama 6 saat bekleyince süt kanalı da tıkanabilir, sonra sütün çıkması da sorun olabilir çünkü makinalar yeterince güçlü çekemiyor. ben de bebeğim yoğunbakımdayken 1 ay boyunca sağdım ve 2 kere mastit olup antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. emzirirken de mastit olabiliyoruz ama sağarken daha da sıkıntı. eğer sağmaya devam edecekseniz bebişi uyutma saatlerine filan denk getirip en fazla 3 saatte sağmaya çalışın. "Artık 6 saatte bir sağıyorum bazen 160 ml çıkıyor bazen 120 değişiyor ama hep sıkmam gerekiyor mememi" demişsiniz ama süt bekledikçe çoğalan bir şey değil bildiğiniz gibi, ne kadar sık sağım o kadar çok süt. tabii bebekten fırsat bulamıyorsunuz bunu çok iyi anlıyorum :/ ama anladığım kadarıyla siz sağmayı bırakmak istiyorsunuz. bu konuda belkisheismaya bir şeyler söyleyebilir, o bırakmıştı diye hatırlıyorum. bir diğer ihtimal, çok daha zor olsa da belki memeye döndürebilirsiniz danışmanla vs çalışarak. hiçbir zaman geç değilmiş bunun için. La Leche League Türkiye sitesinde bununla ilgili çok destekleyici yazılar var. inşallah kolaylıkla içinize sinerek halledersiniz bu konuyu
Bir de emzirme danışmanlığı aldım ama emmiyor. Yani zorlayacak bir durumda değilmişim.sağmak eminim çok yorucu oluyordur. ben de bi dönem meme uçlarım yara olduğu için tek göğsü emzirip tek göğsü de sağıyordum sürekli, gerçekten zordu. bununla birlikte 6 saat sağma aralığı bana çok uzun geldi. şöyle düşünün, emziriyor olsanız maksimum 2-3 saatte bir boşalıyor olacaktı memeniz ama 6 saat bekleyince süt kanalı da tıkanabilir, sonra sütün çıkması da sorun olabilir çünkü makinalar yeterince güçlü çekemiyor. ben de bebeğim yoğunbakımdayken 1 ay boyunca sağdım ve 2 kere mastit olup antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. emzirirken de mastit olabiliyoruz ama sağarken daha da sıkıntı. eğer sağmaya devam edecekseniz bebişi uyutma saatlerine filan denk getirip en fazla 3 saatte sağmaya çalışın. "Artık 6 saatte bir sağıyorum bazen 160 ml çıkıyor bazen 120 değişiyor ama hep sıkmam gerekiyor mememi" demişsiniz ama süt bekledikçe çoğalan bir şey değil bildiğiniz gibi, ne kadar sık sağım o kadar çok süt. tabii bebekten fırsat bulamıyorsunuz bunu çok iyi anlıyorum :/ ama anladığım kadarıyla siz sağmayı bırakmak istiyorsunuz. bu konuda belkisheismaya bir şeyler söyleyebilir, o bırakmıştı diye hatırlıyorum. bir diğer ihtimal, çok daha zor olsa da belki memeye döndürebilirsiniz danışmanla vs çalışarak. hiçbir zaman geç değilmiş bunun için. La Leche League Türkiye sitesinde bununla ilgili çok destekleyici yazılar var. inşallah kolaylıkla içinize sinerek halledersiniz bu konuyu
Benimkinin kimi yerlerinde kabukluKırmızı mı kabuklu mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?