İşte o döküntü. Atopik dermatit diye geçiyor. Alerjiden kaynaklı çıkıyorBenimkinin kimi yerlerinde kabuklu
Park yatak var da götürmicez onu taşınacağımız eve. Yırtıldı ayağının kenarı kullanmadık doğru dürüst oysa. Ben yerden beşik alayım.Emeklemeye başlayınca çıkar içinden tabi. Şimdi ne kullanıyosun bizim park yatak var iki kademeli emeklemeye ayaklanmaya başlayınca alt kademeye indircem yatağı çıkamasın diye. 2 yaş civarı böyle bir yatapa geçmeyi planlıyorum bakalım
Ben bir ay meme reddi nedeniyle süt sağdım. İlk başta baby me pompa vardı ama çok canımı yakıyodu ve yavaştı. Sonra lansinohun ikili pompasını aldım. Ve ben stok şekilde sağmıyordım. Bebeğim iki saatte bir içiyodu ben de iki saatte bir sağıyodum. Gayet de yeterliydi her şey. Çok şükür birinci ay bittikten sonra mememe döndü. Ama hala sağımla besliyor olsaydım giyilebilir pompalardan alırdım. Ve bence senin yeterince sütün olmadığı için çok uzun sürüyo. Bestlak damladan kullanabilirsin bende çok işe yaramıştı.Kızlar merhaba. Ben de eylül annesi olacaktım ama oğlum prematüre doğduğu için haziran annesi oldum. Şuan düzeltilmiş 4.5 aylık miniğim ama 7.5 aylık normalde. Hala sütümü sağıp veriyorum mama da veriyorum çünkü iştahı çok az. Kilo alımı da az diye doktor mama vermemi söyledi. Benim size sormak istediğim bebeğini sağımla besleyen var mı? Emmedi beni ve hala da emmek istemiyor. Her sağım 1 saat sürüyor memeyi sıkmazsam hiç çıkmıyor sürekli sağarken sıkıyorum öyle çıkıyor 1 saat sonunda 130-140 ml arası çıkıyor 2 memeden toplam. Artık 6 saatte bir sağıyorum bazen 160 ml çıkıyor bazen 120 değişiyor ama hep sıkmam gerekiyor mememi. Ve sürekli mastit oluyorum göğsüm düğümleniyor artık göğüs ağrısı çekmekten illallah ettim. Sağ olsun annem de gelmiyor tek başıma bakıyorum oğluma. Uykuları yarım saat doğru düzgün süt sağamıyorum bile. Çok yoruldum. Size sormak istediğim sütü sağmayı bırakan var mı nasıl bir yol izlediniz? Bebeğim 95 gün yoğun bakımda kaldı o sürede de hep sağmıştım. Artık oğlumla güzel vakit geçirmek istiyorum ama süt sağmaktan vaktim yok. Kayınvalidem varken yine düzenli sağıyordum ama şuan kimsem yok evde tek bakıyorum eşim gelene kadar da hiç durmuyor oğlum yani 1 saat süt sağamıyorumhem anne sütü alsın diyorum ama o kadar zor çıkıyor ki çok yoruldum bana bir fikir verin nolur. Dolaba 1.5 aylık süt stoğu yaptım iştahı az olduğu için sütleri dondurdum. Doktor Öge çultu kantaroğluna götürdüm oğlumu muayeneye o bile süt sağma artık 1 saat çok ben hayatta sağmazdım dedi.
Ben de eller serbest aldım ama süt çıkarmadı çünkü sürekli sıkmam gerekiyor çıkması için.çık teşekkür ederim çok yorucu bir süreç. Allah bebişlerimize sağlık versin de napalım
Benim bebeğimde prematüre. Düzeltilmiş 4 ay, şimdi 6 aylık oldu. Çok uğraştım ama emziremedim. Başından beri sağım yaparak devam ediyorum. Günde bir defa mama da vermem gerekiyor. Eller serbest ya da aynı anda iki pompa deneyebilirsin. Pompaların uçları meme ucuna uygun olmadıgı için uzun sürüyor olabilir. Ben 3 saatte bir 15-20 dk sağım yapıyorum. Her beslenme sonrası sağıma devam ediyorum. Ek gıdaya başlayınca rahatlayacağımı düşünüyorum. Mama verdiğimde gaz ve kusma sorunları oluyor. Bence anneninde iyi hissetmesi önemli eğer sağım zorlukla oluyorsa mamada kullanabilirsiniz. Aylardır uğraşıyoruz çabalıyoruz anne sütü verdik. Mama da versek süt de versek bebeğimize biz iyi anneyiz. Nasıl daha iyi hissedip bebeğine faydan olacaksa öyle devam et bence.Kızlar merhaba. Ben de eylül annesi olacaktım ama oğlum prematüre doğduğu için haziran annesi oldum. Şuan düzeltilmiş 4.5 aylık miniğim ama 7.5 aylık normalde. Hala sütümü sağıp veriyorum mama da veriyorum çünkü iştahı çok az. Kilo alımı da az diye doktor mama vermemi söyledi. Benim size sormak istediğim bebeğini sağımla besleyen var mı? Emmedi beni ve hala da emmek istemiyor. Her sağım 1 saat sürüyor memeyi sıkmazsam hiç çıkmıyor sürekli sağarken sıkıyorum öyle çıkıyor 1 saat sonunda 130-140 ml arası çıkıyor 2 memeden toplam. Artık 6 saatte bir sağıyorum bazen 160 ml çıkıyor bazen 120 değişiyor ama hep sıkmam gerekiyor mememi. Ve sürekli mastit oluyorum göğsüm düğümleniyor artık göğüs ağrısı çekmekten illallah ettim. Sağ olsun annem de gelmiyor tek başıma bakıyorum oğluma. Uykuları yarım saat doğru düzgün süt sağamıyorum bile. Çok yoruldum. Size sormak istediğim sütü sağmayı bırakan var mı nasıl bir yol izlediniz? Bebeğim 95 gün yoğun bakımda kaldı o sürede de hep sağmıştım. Artık oğlumla güzel vakit geçirmek istiyorum ama süt sağmaktan vaktim yok. Kayınvalidem varken yine düzenli sağıyordum ama şuan kimsem yok evde tek bakıyorum eşim gelene kadar da hiç durmuyor oğlum yani 1 saat süt sağamıyorumhem anne sütü alsın diyorum ama o kadar zor çıkıyor ki çok yoruldum bana bir fikir verin nolur. Dolaba 1.5 aylık süt stoğu yaptım iştahı az olduğu için sütleri dondurdum. Doktor Öge çultu kantaroğluna götürdüm oğlumu muayeneye o bile süt sağma artık 1 saat çok ben hayatta sağmazdım dedi.
Özrl sigortalar karşılamıyordur değil mi onu?Bu arada kızlar taktırmayı düşünenlere hormonlu spirali öneririm. Regl ağrısı ve kanaması neredeyse hiç yok
Lansinoh pompa ile sağıyorum aslında elimle sağınca çıkıyor ama çok uzun sürüyor. Mememi de acıtmıyor sağınca aslında başlık da uygun ama sorun benim süt kanallarımda bence. 3 saatte bir sağdığımda da yarım saat sağıyordum en son 70-80 ml kadar çıkarabildim iki göğüs toplam. oğlum iştahsız olduğu için yarısını buzluğa koydum yarı mama veriyorum mecbur çünkü 3. Ayında sadece 375 gr almıştı sadece anne sütü alarak. Sağmayı sonlandıracağım ama bakalım inşallah mastit olmam yine ve artık inşallah bebeğimle daha iyi vakit geçirebilirimBenim bebeğimde prematüre. Düzeltilmiş 4 ay, şimdi 6 aylık oldu. Çok uğraştım ama emziremedim. Başından beri sağım yaparak devam ediyorum. Günde bir defa mama da vermem gerekiyor. Eller serbest ya da aynı anda iki pompa deneyebilirsin. Pompaların uçları meme ucuna uygun olmadıgı için uzun sürüyor olabilir. Ben 3 saatte bir 15-20 dk sağım yapıyorum. Her beslenme sonrası sağıma devam ediyorum. Ek gıdaya başlayınca rahatlayacağımı düşünüyorum. Mama verdiğimde gaz ve kusma sorunları oluyor. Bence anneninde iyi hissetmesi önemli eğer sağım zorlukla oluyorsa mamada kullanabilirsiniz. Aylardır uğraşıyoruz çabalıyoruz anne sütü verdik. Mama da versek süt de versek bebeğimize biz iyi anneyiz. Nasıl daha iyi hissedip bebeğine faydan olacaksa öyle devam et bence.
Bestlak bende işe yaramadı. Zaten 1 ay kullanabildim doktor yasakladı sonra karaciğer enzimlerim gebelik zehirlenmesi nedeniyle sıkıntıya girmişti çünkü. Aslında kardeşimin oğlunu emzirdim birkaç kez mastit geçsin diye gayet cok cok emmişti. Sütüm bence az değil sağınca az çıkıyor. Zaten hiçbir pompa bebek kadar iyi çekemiyor yani oğlum emseydi sütüm çıkacaktı ve ona yetecekti.Ben bir ay meme reddi nedeniyle süt sağdım. İlk başta baby me pompa vardı ama çok canımı yakıyodu ve yavaştı. Sonra lansinohun ikili pompasını aldım. Ve ben stok şekilde sağmıyordım. Bebeğim iki saatte bir içiyodu ben de iki saatte bir sağıyodum. Gayet de yeterliydi her şey. Çok şükür birinci ay bittikten sonra mememe döndü. Ama hala sağımla besliyor olsaydım giyilebilir pompalardan alırdım. Ve bence senin yeterince sütün olmadığı için çok uzun sürüyo. Bestlak damladan kullanabilirsin bende çok işe yaramıştı.
Gündüz çıkması önemli değil de gece çıkarsa kötüPark yatak var da götürmicez onu taşınacağımız eve. Yırtıldı ayağının kenarı kullanmadık doğru dürüst oysa. Ben yerden beşik alayım.
Doğru söylüyorsunSende gecelikle yatağa gir ondan önce. Ama çok iddialı bişey olsun. Eğer o zamanda karşılıksız bırakıyorsa yapıştır bi tane ensesine yat uyu sonra
Peki seninkinin koruyuculuğu nasıl oluyor koldan mı anlatır mısın rica etsem bende düşünüyorum da hiçbir bilgim yokTeşekkür ederiiiminşallah sıkıntı çıkarmaz amin
Canım para vermedim. hormonsuz ria olanı devlet karşılıyor. Hormonlu olanlar paralıymış
Aynı durumu ben yaşadım ve kayınvalidem annem gidince resmen çıkmaza girmiştim zamanla sağma sayısını azaltarak ve sağma süresini de azaltarak mastit olmadan kesmeyi başardım temelli mamaya başladık ama benim çocuğum hiç durmayan Bi çocuk hiç makinanın başına oturamıyordum yani sağmak için mecbur kaldım başlarda biraz göğüslerim ağrıdı hiç ağrımadı diyemem ama dayanılmayacak derecede değildi yavaş yavaş azalttım ben mümkünse sende öyle yapKızlar merhaba. Ben de eylül annesi olacaktım ama oğlum prematüre doğduğu için haziran annesi oldum. Şuan düzeltilmiş 4.5 aylık miniğim ama 7.5 aylık normalde. Hala sütümü sağıp veriyorum mama da veriyorum çünkü iştahı çok az. Kilo alımı da az diye doktor mama vermemi söyledi. Benim size sormak istediğim bebeğini sağımla besleyen var mı? Emmedi beni ve hala da emmek istemiyor. Her sağım 1 saat sürüyor memeyi sıkmazsam hiç çıkmıyor sürekli sağarken sıkıyorum öyle çıkıyor 1 saat sonunda 130-140 ml arası çıkıyor 2 memeden toplam. Artık 6 saatte bir sağıyorum bazen 160 ml çıkıyor bazen 120 değişiyor ama hep sıkmam gerekiyor mememi. Ve sürekli mastit oluyorum göğsüm düğümleniyor artık göğüs ağrısı çekmekten illallah ettim. Sağ olsun annem de gelmiyor tek başıma bakıyorum oğluma. Uykuları yarım saat doğru düzgün süt sağamıyorum bile. Çok yoruldum. Size sormak istediğim sütü sağmayı bırakan var mı nasıl bir yol izlediniz? Bebeğim 95 gün yoğun bakımda kaldı o sürede de hep sağmıştım. Artık oğlumla güzel vakit geçirmek istiyorum ama süt sağmaktan vaktim yok. Kayınvalidem varken yine düzenli sağıyordum ama şuan kimsem yok evde tek bakıyorum eşim gelene kadar da hiç durmuyor oğlum yani 1 saat süt sağamıyorumhem anne sütü alsın diyorum ama o kadar zor çıkıyor ki çok yoruldum bana bir fikir verin nolur. Dolaba 1.5 aylık süt stoğu yaptım iştahı az olduğu için sütleri dondurdum. Doktor Öge çultu kantaroğluna götürdüm oğlumu muayeneye o bile süt sağma artık 1 saat çok ben hayatta sağmazdım dedi.
Bi kaç kere beş dk sürüyor diye laf yapmıştım acaba ona mı darıldı diyorum şimdi uzun süre yapmayınca çabuk oluyor ikinciye de çocuktan vakit kalmıyorO zaman bi sorun mu var neden uzaksın neden istemiyosun diye sorsana konuşmadan düzelmez o konu
Anladım o zaman rahat mı bırakayım kendi halineYapar canım biz de yaşadık korona dönemi işimiz evimiz elimizden gitti çoook uzun süre kardeş gibiydik desem yeridir. Özellikle maddi sıkıntılar erkekleri cinsellikten uzaklaştırıyor
Ya arabasız da olmuyor ki iyi kötü bişey alalım ayağımızı yerden kesecek diyorum biraz kendi altınlarım var bide çocuğa gelen altınları da birleştirip bilezik yaptım üstüne biraz daha ekleywbilirsek alıcaz ama işte her ay da eklenmiyor bu ay az maaş alınca hiçbişey yapamadım mesela arabasızlık çok zor evlendiğimizde vardı ama çok borcumuz olduğu için satıp borçları kapattık Bi daha da nasip olmadıTek maaşla kirada araba almak çok ütopik değil mi ya bi bir sürü altın bozduk kıçı kırık bi motor alabildik işe gidip gelmek zor oluyor diye
Kız öyle denir miBi kaç kere beş dk sürüyor diye laf yapmıştım acaba ona mı darıldı diyorum şimdi uzun süre yapmayınca çabuk oluyor ikinciye de çocuktan vakit kalmıyor
Tek Vesait yok hastaneye ve bebek de hiç durmuyor ne otobüste ne metroda çıldırıyorOlabilir canım. Sonuçta koca bir evin yükü yetememezlik duygusu , çocuk sorumluluğu. Böyle maddi problemleriniz varsa bence sen önce onunla bi güzel konuş. Sonuçta bir kuru ekmekle bile olsa karnımız doyar de sağlığımız sıhhatimiz yerinde olsun , huzurumuz mutluluğumuz olsun gerisi gelir de. Onu girdiği depresyondan çıkar. Cidden taksi parası çokmuş yaniee otobüs servis falan yok mu hastaneye gidebilecek?
Biz de çok zorlanıyoruz arabasız ama bana artık imkansız geliyo. Kredi çekelim desek 3 alıyosun 8 ödüyosun zor yaniYa arabasız da olmuyor ki iyi kötü bişey alalım ayağımızı yerden kesecek diyorum biraz kendi altınlarım var bide çocuğa gelen altınları da birleştirip bilezik yaptım üstüne biraz daha ekleywbilirsek alıcaz ama işte her ay da eklenmiyor bu ay az maaş alınca hiçbişey yapamadım mesela arabasızlık çok zor evlendiğimizde vardı ama çok borcumuz olduğu için satıp borçları kapattık Bi daha da nasip olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?