2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    254
Park yatak var da götürmicez onu taşınacağımız eve. Yırtıldı ayağının kenarı kullanmadık doğru dürüst oysa. Ben yerden beşik alayım.

Ben bir ay meme reddi nedeniyle süt sağdım. İlk başta baby me pompa vardı ama çok canımı yakıyodu ve yavaştı. Sonra lansinohun ikili pompasını aldım. Ve ben stok şekilde sağmıyordım. Bebeğim iki saatte bir içiyodu ben de iki saatte bir sağıyodum. Gayet de yeterliydi her şey. Çok şükür birinci ay bittikten sonra mememe döndü. Ama hala sağımla besliyor olsaydım giyilebilir pompalardan alırdım. Ve bence senin yeterince sütün olmadığı için çok uzun sürüyo. Bestlak damladan kullanabilirsin bende çok işe yaramıştı.

Ya haatanede ebeler falan gösterir anlatırlar, videolarda da vardır. Döndürmeyi denemek ister misiniz memeye? Çok zor ama
[/QUOTE]
pengus

Okudum şimdi. Çok zor. Allah kolaylık versin.

Benim bebeğimde prematüre. Düzeltilmiş 4 ay, şimdi 6 aylık oldu. Çok uğraştım ama emziremedim. Başından beri sağım yaparak devam ediyorum. Günde bir defa mama da vermem gerekiyor. Eller serbest ya da aynı anda iki pompa deneyebilirsin. Pompaların uçları meme ucuna uygun olmadıgı için uzun sürüyor olabilir. Ben 3 saatte bir 15-20 dk sağım yapıyorum. Her beslenme sonrası sağıma devam ediyorum. Ek gıdaya başlayınca rahatlayacağımı düşünüyorum. Mama verdiğimde gaz ve kusma sorunları oluyor. Bence anneninde iyi hissetmesi önemli eğer sağım zorlukla oluyorsa mamada kullanabilirsiniz. Aylardır uğraşıyoruz çabalıyoruz anne sütü verdik. Mama da versek süt de versek bebeğimize biz iyi anneyiz. Nasıl daha iyi hissedip bebeğine faydan olacaksa öyle devam et bence.

Bu arada kızlar taktırmayı düşünenlere hormonlu spirali öneririm. Regl ağrısı ve kanaması neredeyse hiç yok

Lansinoh pompa ile sağıyorum aslında elimle sağınca çıkıyor ama çok uzun sürüyor. Mememi de acıtmıyor sağınca aslında başlık da uygun ama sorun benim süt kanallarımda bence. 3 saatte bir sağdığımda da yarım saat sağıyordum en son 70-80 ml kadar çıkarabildim iki göğüs toplam. oğlum iştahsız olduğu için yarısını buzluğa koydum yarı mama veriyorum mecbur çünkü 3. Ayında sadece 375 gr almıştı sadece anne sütü alarak. Sağmayı sonlandıracağım ama bakalım inşallah mastit olmam yine ve artık inşallah bebeğimle daha iyi vakit geçirebilirim sizin bebeğinizin iştahı nasıl? Bizde kusma olmuyor ama bi ara baya biberon reddi oldu şimdi biraz düzeldi şükür

Bestlak bende işe yaramadı. Zaten 1 ay kullanabildim doktor yasakladı sonra karaciğer enzimlerim gebelik zehirlenmesi nedeniyle sıkıntıya girmişti çünkü. Aslında kardeşimin oğlunu emzirdim birkaç kez mastit geçsin diye gayet cok cok emmişti. Sütüm bence az değil sağınca az çıkıyor. Zaten hiçbir pompa bebek kadar iyi çekemiyor yani oğlum emseydi sütüm çıkacaktı ve ona yetecekti.

Teşekkür ederiiim inşallah sıkıntı çıkarmaz amin

Canım para vermedim. hormonsuz ria olanı devlet karşılıyor. Hormonlu olanlar paralıymış
Peki seninkinin koruyuculuğu nasıl oluyor koldan mı anlatır mısın rica etsem bende düşünüyorum da hiçbir bilgim yok

Aynı durumu ben yaşadım ve kayınvalidem annem gidince resmen çıkmaza girmiştim zamanla sağma sayısını azaltarak ve sağma süresini de azaltarak mastit olmadan kesmeyi başardım temelli mamaya başladık ama benim çocuğum hiç durmayan Bi çocuk hiç makinanın başına oturamıyordum yani sağmak için mecbur kaldım başlarda biraz göğüslerim ağrıdı hiç ağrımadı diyemem ama dayanılmayacak derecede değildi yavaş yavaş azalttım ben mümkünse sende öyle yap

O zaman bi sorun mu var neden uzaksın neden istemiyosun diye sorsana konuşmadan düzelmez o konu
Bi kaç kere beş dk sürüyor diye laf yapmıştım acaba ona mı darıldı diyorum şimdi uzun süre yapmayınca çabuk oluyor ikinciye de çocuktan vakit kalmıyor

Yapar canım biz de yaşadık korona dönemi işimiz evimiz elimizden gitti çoook uzun süre kardeş gibiydik desem yeridir. Özellikle maddi sıkıntılar erkekleri cinsellikten uzaklaştırıyor
Anladım o zaman rahat mı bırakayım kendi haline

Tek maaşla kirada araba almak çok ütopik değil mi ya bi bir sürü altın bozduk kıçı kırık bi motor alabildik işe gidip gelmek zor oluyor diye
Ya arabasız da olmuyor ki iyi kötü bişey alalım ayağımızı yerden kesecek diyorum biraz kendi altınlarım var bide çocuğa gelen altınları da birleştirip bilezik yaptım üstüne biraz daha ekleywbilirsek alıcaz ama işte her ay da eklenmiyor bu ay az maaş alınca hiçbişey yapamadım mesela arabasızlık çok zor evlendiğimizde vardı ama çok borcumuz olduğu için satıp borçları kapattık Bi daha da nasip olmadı

Tek Vesait yok hastaneye ve bebek de hiç durmuyor ne otobüste ne metroda çıldırıyor

Biz de çok zorlanıyoruz arabasız ama bana artık imkansız geliyo. Kredi çekelim desek 3 alıyosun 8 ödüyosun zor yani

Kızlar ben deliricem ya öğlen uykularında 30. Dk uyanıyor ve uykuya geri döndüremiyorum önceden az da olsa dönerdi ama şimdi tamamen uyanıyor bi daha asla uyutamıyorum geri. Ya başında bekliyorum uyanırsa hemen yakalıyım diye ama yok. 3 gündür gecede inanılmaz sık uyanmaya başladı 4. Ay uyku gerilemesi tam geçti mi derken yine başa sardık. Napicam nasıl kırıcam bu 30 dklık uyku döngülerini. Uykuyla başımız dertte hiçbir şey yapamaz oldum ya uyku eğitimi alayım edim artık son çare 10binlerden başlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…