2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    254
Yuh ya. Oneymiş ole. Kesin çözüm de olamayabilir bide. Valla bizdede aynı durum var yarım saate uyanıyor. Hele ilk uyku katiyen uzamıyor. Kısa kısa uyuyor hep. Kısacıkta uyanıklık süresi var hemen uyutmazsam cok gergin stresli saatlerimiz oluyo ama bazen uyutamıyorum da. Hani uyutmak için 1 saat uykuda tıtmak ise 20-30 dk basen çat die uyuyakalıyo sallarken ama

Haklısınız. Emmeyen bebek emmiyor siz 6 ay sabretmişsiniz ben emzirdikten sonra o bir ayın ne kadar zor olduğunu anladım allah yardımcınız olsun

GÜndüz uykuları bizim de öyle oldu ya 30 dakikada alarm kurmuş gibi uyanıyo asla geri döndüremiyorum

Biz bir haftadır çok huysuzduk. dün gece biraz atwşlendi calpol verdim duşa soktum geçti gece rahat uyudu sadece 4-5 kere falan uyandı öyle ağlaması falan da olmadı emip uyudu. Ama iki gündür böyle elini kulağına götürüyor sürekli aşırı derecede salyası falan var sürekli ağzı ile bir şeyler çiğniyor alt dudagini emiyor. Sizce biz diş çıkarıyor olabilir miyiz yoksa bu kulakla alakalı bir hastalık mı burada çok doktora götürmek istemiyorum çünkü direk her şeye antibiyotik ve fitil veriyorlar. Bir de bizim aşı zamanımız geldi ama hangi aşıları yapıyorlar bilmiyorum burada öyle bir aşı takvimine ulaşamadım. O kadar korktum ki Türkiye’ye gelmeyi falan düşünüyorum çocuğu doktor

Aynı şeyleri yapıyolar kulak çekmesi de diş yüzündenmiş

Ek gıdaya başlayanlar evde labne yaptınız mı? Biz bu ay başlayacağız hemen vermeyeceğim peyniri tabi ondan önce vereceğim gıdalar var ama peyniri nasıl yapacağımı öğrenmek istedim şimdiden

Annem de aynı şeyi söylüyor diğer arkadaşlarım da aynı şeyi söylüyor kulak çekmesi dişi ağrıdığı içinmiş ama şimdi eğer orta kulak iltihabî varsa ve ben bu çocuğa aşı yaptırırsam Allah esirgesin aklıma çok kötü şeyler geliyor

Aslında kulak çekmesi uyu belirtisi. Uyku saati gectikçe belirgin şekilde kulak çekmesi oluyor. Ama bizdede şu sıra baya arttı bende diş için mi yapıyor diye süphelenmeye basladım

Ek gıdaya başlayanlar evde labne yaptınız mı? Biz bu ay başlayacağız hemen vermeyeceğim peyniri tabi ondan önce vereceğim gıdalar var ama peyniri nasıl yapacağımı öğrenmek istedim şimdiden
Açık sütü kaynat kaynıyorken üzerine yarım ya da bir limon sık olsun sana lor peyniri lor peynirini birazcık tereyağı ya da zeytinyagı ile rondodan geçirince de labne oluyo.

Ben diyet yaptığım zamanlarda bunu uyguluyordum ama yani hani bebeğe uygun mudur değil midir çok bilmiyorum

Nette tariflerde hep hazır peynir eklemişler gördüğüm kadarıyla da peynir eklemek istemedim ben bu kadar kolay mıymış peynir yapmak

Aslında kulak çekmesi uyu belirtisi. Uyku saati gectikçe belirgin şekilde kulak çekmesi oluyor. Ama bizdede şu sıra baya arttı bende diş için mi yapıyor diye süphelenmeye basladım
Yok bu uyku çekmesi gibi değil bazen saçını falan da böyle çekiyor can havliyle yapıyor anlıyorsun onu

Günde en az üç kere büyük kusuyor. Her emzirme sonrası da kenardan yavaş yavaş akıtıyor biraz daha iyi gibi sanki eskiye nazaran
Büyüdükçe azalıyor o halde. Kulak da bence orta kulak iltihabı değildir kusmayı da artırırdı o olsaydı kulakta akıntı gibi bir şey var mı

Ben diş diye biliyodum onu benim ki uykusu gelince kafasını kaşıyo hatır hutur

Ben diş diye biliyodum onu benim ki uykusu gelince kafasını kaşıyo hatır hutur
Uyku gelincede kulak çekiştiriyolar. Bizde 3-4 aydır var baya net şekilde. Yani kulak çekme görüyorsam diorum ki naneyi yemişiz cok uyku var ama şu sıralar sanki uyku değil gibi farklı geliyor biraz hani agrıdan mı die şüpheye düşürüyor yada ben ona yoruyorum çünkü emerken mememi ısırmaya da başladı ısırıp çekiyo. Agzına el sokuydu ama şimdi baş parmagını falan götürüyo ısırıyo tek parmak şeklinde. Onu görünce eline başka bişeyler veriyorum hemen. 4 tane diş kaşıyıcı var 2 si oioinin. Emzik seklinde olanı bikaç gündür arada tutuyo gibi ama en cok sevdigi sulu diş kaşıyıcı var civciv şeklinde o. Onu verince hemen alıyo sevınıyo bide garibim ama diğerlerini agzına değirince emzik gibi tepki veriyo.

Haklısınız. Emmeyen bebek emmiyor siz 6 ay sabretmişsiniz ben emzirdikten sonra o bir ayın ne kadar zor olduğunu anladım allah yardımcınız olsun
Keşke emseydi. O kadar üzüldüm ki emmedi diye. Sağlıklı olsun da ne şekilde beslenirse beslensin dedim.

Benim oğlum da durmuyor yani süt sağcam diye stresten mahvoldum. Ben de artık sağma süresini azaltacağım inşallah çok ağrı çekmem çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…