- 19 Şubat 2024
- 1.924
- 1.560
- 53
- 32
Bende merak ediyorum hangi aralıklarla besliyorsunız hem süt hem ek gıda olarak. Bende herşey karmakarışık halde. Emzirmeyi bırakıp mamaya geçtim.
Selam kızlar. Bizim beyefendinin günaydını sabah 6 sularında oluyor bazen canı emmek istiyor bazen istemiyor emerse 8 gibi emmezse 7-7.30 gibi kahvaltı yapıyor sonra ilk uykusuna yatıyor uyanıyor 1 saat kadar oynatıp sebze haşlama/püre tarzı bir şeyler yediriyorum saat 11-12 gibi biraz daha oynayıp 2.uykuya geçiyor 2.uykudan saat 2 gibi uyanıyor 1 saat kadar sonra ya meyve püresi ya da çorba veriyorum yine biraz oynuyor normalde 4 gibi yatırıyorum ama son 1 haftadır o son uykuyu bıraktı 6-7 gibi yoğurtlu meyve ya da irmik lapası yulaf lapası tarzı bir şey verip biraz daha oynatıp akşam 9-9.30 arası da gece uykusuna geçiriyorum. Benim emzirme rutinim artık sadece uykuya geçerken.
ben buraya pek bakamadım yazın yoğunluğu farklı oluyor. kızlar bu mesajları yeni okudum ve içim rahatladı biraz valla. çünkü benim bebeğim 2 ay önce aşırı meme ısırmaya başladı ve arada iki üç günlük düzelmeler haricinde kesinlikle emziremiyorum. yani o emmek istiyor ama ben acıdan emziremiyorum. bu yüzden sağarak devam ediyorum ama sağarken de emzirme düzenini aynen devam ettirmeye çalışmak çok yıpratıcı. gecem gündüzüm kalmadı diyebilirim. gece bir iki kere emmeye kalkıyor ve stokta süt olmadığı için o an sağıp vermeye çalışıyorum (bazen emzirmeyi deniyorum, nadiren ısırmıyor). güncel olarak düzenimiz şöyle. sabah 7de uyanıyor, aç uyanıyor hemen meme istiyor. sağıp süt veriyorum. sonra 8-9 arası kahvaltı yapıyor. 10da ilk uykusunu uyuyor. uyanınca yine süt veriyorum. 13-14 arası öğle yemeği (genelde meyveli ya da yoğurtlu bişeyler), sonra ikinci uyku. öğleden sonra 5te yine bir süt seansı. 18-19 arası da akşam yemeği yiyor. biz ne yersek onu yiyor akşam (kabak yemeği, ezilmiş taze fasulye, patates püresi, neredeyse tüm çorbalar, biber dolması içi, pilav, balık, artık ne varsa). yatarken 21'de son bir süt sağıp veriyorum. gece de 1 ya da 2 kere kesin sağıp veriyorum. Yani günde toplam 5-6 kez süt sağıyorum. bu tempo aşırı yorucu ama anne sütü ana öğün gibi devam ettiriyorum ben. şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca böyle yapmam gerekmiyormuş gibi de geldi. sizce benim rutinim değişebilir mi? yani şu an 3 ana öğün 3 ara öğün gibi gidiyor. sizce sütü biraz azaltıp yerine ek öğünler koysam mı?Çok teşekkürler yanıtın için. Aslında doktor da bu minvalde konuşmuştu, öğünlerini düzgün yediği sürece gün içerisinde anne sütüne ihtiyaç duymaz. (İşyerinde olduğum süre için söylemişti bunu)
Peki vücut süt üretimi konusuda bu düzene de alışıyor öyle mi? Ben dediğim gibi 2 kere sağıyorum ama Allah affetsin hiç sevmiyorum sağımı ya. Biraz buzlukta da sütlerim var aslında ufak ufak işteyken tek sağıma düşürebilirim belki. Zaten süt maks bir kere içiyor ben işte iken.
Sizin düzen gibi olmasını söyledi aslında doktor. Ama ben burada süte yer bulamamıştım, aydınlandım şimdi.Doktora sormak da aklıma hiç gelmemiş...
Bu arada benim kız epey oldu 2 uykuya düşürdü kendini, bazen düzenlerini kendilerini ayarlıyorlar :) İlk uykuyu azıcık ileri çekerek dengeleyebilirsin belki.
benim bebe yeni 9 kilo oldu biz bir aydır 5 numaradayız canım. 4 numara takınca gece çok taşıyordu sıkıntı oluyordu. ben paketlerde yazan kiloya takılmıyorum. deneyip görüyorumKızlar siz kaç numara bez kullanıyorsunuz? Ya ben 4 kullanıyorum ama çok sızdırma yapmaya başladı lastikleri de iz yapar oldu cırtları da bağlandığında çok uzak kalıyor 5 numaraya geçmek istiyorum ama 5 numaraya 12 kilo başlıyor yazıyor benim kız daha 9 kilo anlamadım geçmeli miyim?
gece beslenmesi bebek istemediği sürece nasıl kesilir ki? benim bebeğim emmeden asla uyumuyor. az da olsa süt içmesi lazım gece. akşam tıka basa doyurup uyutsam da az yedirsem de her türlü aynı.Bu arada doktor gece beslenmesini 1 e düşür, 12.aydan sonra gece beslenmesini keseceğiz dedi. Muhtemelen 1 yaşından sonra rahatlıcaz gibi görünüyor.
hamilelik öncesinde 52ydim şimdi 55im, baksan 3 kilo fazlam var ama aslaaaaa 3 kilo gibi değil. her yerim bambaşka geliyor gözüme. şekilsizim, artık bel şekli falan kalmadı. göğüs bölgesi zaten nanay kfkdk napcam bilmiyorum. hani kilo vermeyle halledilecek olsa vereyim ama spor yapmam lazım ve aşırı gözümde büyüyorAy ben de böyle oldum ya 4.aya kadar vermiştim çok güzel. 5.ayda bi başladım almaya verdiğimin üstüne 4 kilo aldım. Aynen bi ara ben de şüphelendim, çünkü regl de olmamıştımŞuan hamilelik öncesi kilomdan 6 kilo fazlam var. Evde leslie videolarıyla spora başladım, diyetisyenle diyete başladım. Bakalım doğum gününe hedef koydum da başarabilecek miyim
diş muhtemelen. normalde babası eve geldiğinde benimle hiç işi olmazdı ama artık kucağımdan inmek istemiyor. üst dişler mahvetti bizi yaKızlar kızım başbaşka biri oldu. Kendi kendine oynayan güzel yemek yiyen uyuyan çocuk gitti canavar geldi sanki. Hiç iyi değilim. Durmuyor. Oturmuyor. Oynamıyor oyuncaklarına sinirleniyor sürekki elimde gezmek istiyor. Napıcağımı şaşırdım. Önceden mızmızlanırdı şimdi krize girerek ağlıyor. Noluyor böyle.
b12 nasıl canım. ben doğumdan sonra iki üç ay çektim bacak ağrısı. meğer b12 dibe vurmuş. takviye alınca düzeldiSezeryan sonrası bacaklarda ağrı yaşayan oldu mu 9 ay geçti çocuk doğalı 15-20 dakika oturup ondan sonra kalktığımda bacaklarımın üstüne basamıyorum ağrıdan
Bende seninkine benzer gidiyorum. Sadece sağım yerine mamaya geçtim. Ben hep sağarak besledim bir süre sonra çalışmaya başladım ve yetişemedim sağımlara. Madem ek gıda alıyor mama da verebilirim mantığı ile devam ettim . Eğer çok zorlanıyorsan bir kısmını mamaya döndürebilirsin. Biliyorum çok zor özellikle geceleri uykusuzluk halde sağım yapmak zorunda kalmak. Sabah kalınca ilk iş sağım yapmak ve bir yandan da bebeğinle ilgilenmek. Seni çok iyi anlıyorum.ben buraya pek bakamadım yazın yoğunluğu farklı oluyor. kızlar bu mesajları yeni okudum ve içim rahatladı biraz valla. çünkü benim bebeğim 2 ay önce aşırı meme ısırmaya başladı ve arada iki üç günlük düzelmeler haricinde kesinlikle emziremiyorum. yani o emmek istiyor ama ben acıdan emziremiyorum. bu yüzden sağarak devam ediyorum ama sağarken de emzirme düzenini aynen devam ettirmeye çalışmak çok yıpratıcı. gecem gündüzüm kalmadı diyebilirim. gece bir iki kere emmeye kalkıyor ve stokta süt olmadığı için o an sağıp vermeye çalışıyorum (bazen emzirmeyi deniyorum, nadiren ısırmıyor). güncel olarak düzenimiz şöyle. sabah 7de uyanıyor, aç uyanıyor hemen meme istiyor. sağıp süt veriyorum. sonra 8-9 arası kahvaltı yapıyor. 10da ilk uykusunu uyuyor. uyanınca yine süt veriyorum. 13-14 arası öğle yemeği (genelde meyveli ya da yoğurtlu bişeyler), sonra ikinci uyku. öğleden sonra 5te yine bir süt seansı. 18-19 arası da akşam yemeği yiyor. biz ne yersek onu yiyor akşam (kabak yemeği, ezilmiş taze fasulye, patates püresi, neredeyse tüm çorbalar, biber dolması içi, pilav, balık, artık ne varsa). yatarken 21'de son bir süt sağıp veriyorum. gece de 1 ya da 2 kere kesin sağıp veriyorum. Yani günde toplam 5-6 kez süt sağıyorum. bu tempo aşırı yorucu ama anne sütü ana öğün gibi devam ettiriyorum ben. şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca böyle yapmam gerekmiyormuş gibi de geldi. sizce benim rutinim değişebilir mi? yani şu an 3 ana öğün 3 ara öğün gibi gidiyor. sizce sütü biraz azaltıp yerine ek öğünler koysam mı?
Ya çıkartsın ve rahatlasın yani süründürdü be kardeşim vallahi sürünüyoruz Allahın gücüne gitmesin gerçekten ben tutup çıkartacağım durdukları yerlerdenBizimki 4 dişi 1 hafta içinde çıkarttı. Ben şu an ağlayarak yazıyorum (gerçekten)
Benimkinin henüz dişten haberi yok. Çok korkuyorum olacaklardan siz böyle yazdıkça.Ya çıkartsın ve rahatlasın yani süründürdü be kardeşim vallahi sürünüyoruz Allahın gücüne gitmesin gerçekten ben tutup çıkartacağım durdukları yerlerden
aynen öyle canım, gündüz ben çalışmadığım için aşırı zor değil sağım ama gece ağlama kriziyle uyanınca kocamı uyandırıyorum mecburen o bebeği oyalarken sağıyorum. çok tantana oluyor. bakalım üst dişler patlamak üzere. onlar çıktıktan sonra da ısırmaya devam ederse emzirmekten umudu keseceğimBende seninkine benzer gidiyorum. Sadece sağım yerine mamaya geçtim. Ben hep sağarak besledim bir süre sonra çalışmaya başladım ve yetişemedim sağımlara. Madem ek gıda alıyor mama da verebilirim mantığı ile devam ettim . Eğer çok zorlanıyorsan bir kısmını mamaya döndürebilirsin. Biliyorum çok zor özellikle geceleri uykusuzluk halde sağım yapmak zorunda kalmak. Sabah kalınca ilk iş sağım yapmak ve bir yandan da bebeğinle ilgilenmek. Seni çok iyi anlıyorum.
oy maşallahBizimki 4 dişi 1 hafta içinde çıkarttı. Ben şu an ağlayarak yazıyorum (gerçekten)
Yok canım doğru gidiyorsun araya bir ara öğün meyve kek poğaça öyle bşr şey koyabilirsin. Süt de normal benim bebeğim de sütsüz uykuya geçmiyor ama ben evdeysem mesela kayınvalidem 3 gün bakıyor o günlerde ben eve gelene kadar asla süt içmiyor. Sağımı bıraktım sayılır artıkben buraya pek bakamadım yazın yoğunluğu farklı oluyor. kızlar bu mesajları yeni okudum ve içim rahatladı biraz valla. çünkü benim bebeğim 2 ay önce aşırı meme ısırmaya başladı ve arada iki üç günlük düzelmeler haricinde kesinlikle emziremiyorum. yani o emmek istiyor ama ben acıdan emziremiyorum. bu yüzden sağarak devam ediyorum ama sağarken de emzirme düzenini aynen devam ettirmeye çalışmak çok yıpratıcı. gecem gündüzüm kalmadı diyebilirim. gece bir iki kere emmeye kalkıyor ve stokta süt olmadığı için o an sağıp vermeye çalışıyorum (bazen emzirmeyi deniyorum, nadiren ısırmıyor). güncel olarak düzenimiz şöyle. sabah 7de uyanıyor, aç uyanıyor hemen meme istiyor. sağıp süt veriyorum. sonra 8-9 arası kahvaltı yapıyor. 10da ilk uykusunu uyuyor. uyanınca yine süt veriyorum. 13-14 arası öğle yemeği (genelde meyveli ya da yoğurtlu bişeyler), sonra ikinci uyku. öğleden sonra 5te yine bir süt seansı. 18-19 arası da akşam yemeği yiyor. biz ne yersek onu yiyor akşam (kabak yemeği, ezilmiş taze fasulye, patates püresi, neredeyse tüm çorbalar, biber dolması içi, pilav, balık, artık ne varsa). yatarken 21'de son bir süt sağıp veriyorum. gece de 1 ya da 2 kere kesin sağıp veriyorum. Yani günde toplam 5-6 kez süt sağıyorum. bu tempo aşırı yorucu ama anne sütü ana öğün gibi devam ettiriyorum ben. şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca böyle yapmam gerekmiyormuş gibi de geldi. sizce benim rutinim değişebilir mi? yani şu an 3 ana öğün 3 ara öğün gibi gidiyor. sizce sütü biraz azaltıp yerine ek öğünler koysam mı?
Bir anda başladı ya aynı anda sol altla üstü patlattı 2 gün arayla da diğerleri geldi 1 haftada 4 dişli oldu bebemoy maşallahbizim üst dişler patladı paylayacak diye bekliyorum ama ne kadar sürecek hiçbir fikrim de yok
Ay bizim de dördü birden geliyor ama aynı hızda değilBizimki 4 dişi 1 hafta içinde çıkarttı. Ben şu an ağlayarak yazıyorum (gerçekten)
Ya valla öyle sessiz sakin bırakamadık maalesefAaa nasıl kestiniz ya benimki asla uyumuyo memesiz. Gece de illa ağzına bi değecek yoksa ağlıyo uykuya dönemiyo
Ayyyynen böyle bizim de dördü birden geldiği için ne duruyor ne yiyor ne içiyor ne oyun oynuyor. Tükendim vallaBizim kız da böyle oldu 2 haftadır asla durmuyor yemek yemiyor ben sıcaklara ve üst dişleri şişti ondan olduğunu düşünmek istiyorum inşallah kalıcı değildir
Ya işte spor yapamadığımız için kilo çok olmasa bile vücut yapımız toparlanamıyorhamilelik öncesinde 52ydim şimdi 55im, baksan 3 kilo fazlam var ama aslaaaaa 3 kilo gibi değil. her yerim bambaşka geliyor gözüme. şekilsizim, artık bel şekli falan kalmadı. göğüs bölgesi zaten nanay kfkdk napcam bilmiyorum. hani kilo vermeyle halledilecek olsa vereyim ama spor yapmam lazım ve aşırı gözümde büyüyor
Aaa b12yi bırakmıştım, tekrar başlayayım ya o zaman. Saçım da dökülmeye başladı, ondan olabilir ciddenb12 nasıl canım. ben doğumdan sonra iki üç ay çektim bacak ağrısı. meğer b12 dibe vurmuş. takviye alınca düzeldi
Al veri ne zaman öğrenecek bilmiyorum ama bu ay doktorum gel git bay bay gibi şeyleri öğrenir dedi. Benimki bi tek gel geli biliyorkızlar bebişleriniz bir şeyleri alıp vermeyi öğrendi mi? benimki bir şey uzatınca mesela alıyor ama geri ver deyince vermiyor. elime koyuyor ama bırakmıyor elinden kdjdjd böyle al ver gibi komutları ne zaman anlayacak merak ediyorum da
Biz çok fenayız aşırı yapışık oldu banasürekli bana gelmek istiyo ağlıyo ağlıyo ne istediği belli değil fenalık geçirmek üzereyim ilk defa ekran açtım yoksa ağlıcaktım
Aynıyız bende öyle 56 kiloyum ama kalçam aşırı büyüdü sezeryan göbeği var göğüsler desen zaten söylemiyorum bile bu bebelerle de nasıl spor yapılır bilemiyorum geçen düğün için kıyafet almaya gittim hayal kırıklığıyla döndüm kendime hiçbirşey yakıştıramadım almadan geri geldimhamilelik öncesinde 52ydim şimdi 55im, baksan 3 kilo fazlam var ama aslaaaaa 3 kilo gibi değil. her yerim bambaşka geliyor gözüme. şekilsizim, artık bel şekli falan kalmadı. göğüs bölgesi zaten nanay kfkdk napcam bilmiyorum. hani kilo vermeyle halledilecek olsa vereyim ama spor yapmam lazım ve aşırı gözümde büyüyor
gel geli biliyor. kaç kaç yapıyoruz bi de. ben kaç kaç diyorum koşuyorum o da kaçıyor fjfjddh bay bay da yapıyor ama henüz bağlamı çözemedi. durduk yere canı isteyince bay bay yapıp el sallıyorAl veri ne zaman öğrenecek bilmiyorum ama bu ay doktorum gel git bay bay gibi şeyleri öğrenir dedi. Benimki bi tek gel geli biliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?