Yer yatağı vardı benim sünger yatak onda yatıyor üstüne de gene de yorgan attım biz nerden baksanız 3 aydır felan yerde yatıyoruz onu uyuttuktan sonra ben kendi yatağıma geçiyorum çünkü gece bana çarpınca da uyanıp ağlıyor istemiyorBenim kızımda çarpınca bazen dönemeyince uyanıyorum yerde üşümüzler mi
Benim ki de şuan 1 yaşında mesela diğer çocuklara göre kilosu çok az 8600 de bizim kilo ama gören herkes çocuğuma çok zayıf diyor prematüre doğdu ona bağlıyorum bazen ama yine de az yani doktor sınırda dedi bid kalbin de delik olduğu için zaten sürekli kilo kontrol ediyor benim doktorlar önemliymiş
Benimki evde fıldır fıldır geizypr yürüyor çekmeceleri açıyor benim kız da prematüre ama sokakta korktuğu için mi bilmiyorum elimi bırakmıyor yürürken ama evde geziyor kafasına göre. Bizim de sıkıntımız şu hala yattığı yerden kendi doğrulamıyor ve kendi başına oturup ayağa kalkamıyorkızlar bebişlerin çoğu yaşına girdi sanırım. yürüyorlar mı? benimki düzeltilmiş 1 yaşında şu an. 2 aydır her yere tutunup yürüyor, sürekli ayakta dolanıyor ama kendi kendine asla yürümüyor. yürütmeye çalışınca da oturmak istiyor inat ediyor. zorlamalı mıyım bilmiyorum ya. ayakta durabiliyor ama adım atmıyor
aa bu da çok ilginçmiş. yürüyen bebek genelde her şeyi yapar sanırdım. belki nasıl yapılacağını anlamamıştır biraz kalkma pratiği yapmak iyi gelebilir canım eğer yapmıyorsanız. maşallahBenimki evde fıldır fıldır geizypr yürüyor çekmeceleri açıyor benim kız da prematüre ama sokakta korktuğu için mi bilmiyorum elimi bırakmıyor yürürken ama evde geziyor kafasına göre. Bizim de sıkıntımız şu hala yattığı yerden kendi doğrulamıyor ve kendi başına oturup ayağa kalkamıyor
canım ben 2 ay çektim o sorunu. burada da yazmıştım hatırlarsınız belki. hatta memeden kesicem herhalde diye üzülüyordum. iki ay gündüzleri hep sağarak içirdim, geceleri de yarı sağarak ya da uyku arasında emzirmeye çalışarak iki ay gittik böyle. üst ön dişler çıkınca bıraktı ısırmayı Allah'a şükürBenim oğlum 11. ayı iki gün geçerken yürümeye başladı. Bir aya yaklaşık yürüyor son günlerde daha fazla ve uzun mesafe gidiyo. Benim şu dönemki sorunum meme ısırmaları. Kök dişler kabarmış durumda kullaklarına vurup duruyor hiç keyfi yok ve memelerimin artık derisini soymaya başladı. 9. ay biterken 8 diş çıkmıştı 13. aya doğru yeni diş bekliyodum ama gerçekten perişan ediyor. Gece uykular yine berbat, gündüz bana yapışık ve memelerim kan revan içinde. Emzirmek istiyorum ama o kadar yara oldular ki ısırmadığı durumda bile çok fena canım yanıyo. Benzer durum yaşayıp bir çözüm üreten var mı?
Benimki birşeyi istiyor ve yapmıyorsak çıldırırcasına ağlıyor. Bir defasında masaya kafasını gömüp ağladı. Asla unutmuyor istediği şeyi ve yaptırana kadar devam ediyor. Şimdiden bol sabır diliyorum hepimizeKızlar ya bizimkininde inadı başladı cidden. Mesela bişeyi yaparken engel oldugumuzda. Örnegin buzluk açıklen önğnden alıp kapattıgımızda yerinde zıplayarak bagırıyo. Bildigin zıplıyo sinirden. Tuvalete girdigimde içi cıkana kadar aglıyo. yaramazlık yaptıgında bilinçli yapıyor mesela pamuk kutusunu parçalıyor hep alıp. Kızmıyorum ama elinden alıyprum o hep bi yolunu bulup alıyor. Oynarken izliyoeum sınra adını sesleniyoeum bi anda sıcrıyor korkudan yaramazlık olarak düsündügü herşeyde böyle sıcrıypr bizi görünce . Geceleri uyandığında beşiğinden çıkıp bizim yanımıza geliyor. Aglamadan uyusa bile gelip bize temaslı uyuyor gece artık bizde ypruldugumzdan beraber sarmaş dolaş uyuyoruz
bizimki de sinirlenip bir yerimizi ısırmaya çalışıyorBenimki birşeyi istiyor ve yapmıyorsak çıldırırcasına ağlıyor. Bir defasında masaya kafasını gömüp ağladı. Asla unutmuyor istediği şeyi ve yaptırana kadar devam ediyor. Şimdiden bol sabır diliyorum hepimize
Nasıl yani hayır demicek miymişizBenimkide ağlıyor bugün doktora gittik ordada yatırdık diye ağladı doktorda güldü yarınlar yokmuşcasınaaaa ağlıyor diye hahahah. Kızlar benim doktorum hayır için kullanmamı istemedi ya. İnada biner sakin olmalısın sana vurur saçını çeker bağırır çok normal 2 yaşında geçicek dedi. Başka şey vericekmişim.
Evet ya bizimki de öylebizimki de sinirlenip bir yerimizi ısırmaya çalışıyormesela elinden telefonu çekip alıyorum o da sinirle kendini sıkıp bağırıyor (çok komik oluyor yüzü jdjdjdhd) sonra da elimi ısırmaya çalışıyor. hiç ekran falan görmwdi ama telefonda görüntülü konuşmak istiyor dedeler neneler o yüzden telefonla konuştu hep. maalesef telefonla gördü mü yapışıyor şu an alo yapıyor sürekli
Evet ya bizimki de öylehiç ekran görmedi ama illa telefonu elimizden alacak. Ekranda kendi fotosu var ona bakıp gülüyor Alo yapıyor. Çok komikler ama tutturunca da tutturuyorlar ya yandık ki ne yandık
Aşırı korku var düştüğü zaman bile yürürken çok fena ağlıyor halbuki totosunun üstüne düşüyor acımaz yani. Dizlerini kırmıyor herşeyi hazır bekliyor hanımefendi. Mecburen hep ben kaldırıp otutturuyorumaa bu da çok ilginçmiş. yürüyen bebek genelde her şeyi yapar sanırdım. belki nasıl yapılacağını anlamamıştır biraz kalkma pratiği yapmak iyi gelebilir canım eğer yapmıyorsanız. maşallah
merhaba ben de uzun zamandır giremiyordum siteye. ama bende uyku sorunu hiç değişmedi şekil değiştirdi:) chat qpt ile arkadaş oldum sürekli uyku konusunu soruyorum ona , 14 aylık oldu kızım bu ay atak var ve yine gece uyanmaları başladı.11. ay ile gece uyanıp 3 saate yakın uyanık kalıyordu geçti dedim yine geldi. benim araştırmalarıma göre 3 saat fazla olabilir 2.5 saat sonra ya da 2 saat sonra uyandırıp öyle uyutmayı deneyin belki işe yararMerhaba kızlar bebelerin uyku düzenleri nasıl bu ara? Ya gündüzleri tek uyku yapıyor yaklaşık 3 saat uyuyor iki gündür gece 11 de bile zor uyutuyorum ağlaya zırlaya ne yapıcaz bilmiyorum?
Saat kaçta uyuyorMerhaba kızlar bebelerin uyku düzenleri nasıl bu ara? Ya gündüzleri tek uyku yapıyor yaklaşık 3 saat uyuyor iki gündür gece 11 de bile zor uyutuyorum ağlaya zırlaya ne yapıcaz bilmiyorum?
Uyku sorunları beni de mahvetti her gün uyutmak için sadece bir saat emziriyorum krize giriyor emzirmesem. Dün gece sabaha kadar emerek uyudu inanır mısınkızlar selamlar , uyku konusunu çözmem lazım artık bel fıtığım patlayacak çok kötü oluyorum. 14 aylık kızım tek uykuya düştük gündüzleri memeyi 1 saat bırakmıyor . yeni doğan style resmen:) 1 saatin sonunda çekiyorum yavaşça pışlayıp koyuyorum 45 dk da öyle uyuyor çoğu zaman elimle pışlıyorum bu arada neyse.
Gece de kucakta uyutur koyardım kendi artık istemedi ayakta sallıyorum ama 1 saat sürüyor direniyor dönüyor. yine atak döneminde gerçi olmasa dahi yine uyanıp zor dalıyor geri yine 1 saati buluyor uğraşıyorum . sizce ne yapmalıyım bu saatten sonra desteksiz uykuya alışır mı ? deneyen var mı yatakta pışlayıp uyutmayı?
benim de bir dönem böyleydi bıraktırdım ama şimdi öyle yorgunum ki ne zaman kalksa meme vermek zorunda kalıyorum , işin kötüsü hemen bi 10/15 dk sorna dalmıyor meme de versem yatağa koyunca pışpışlamam gerekiyor nerdenyse 1 saat sürüyorUyku sorunları beni de mahvetti her gün uyutmak için sadece bir saat emziriyorum krize giriyor emzirmesem. Dün gece sabaha kadar emerek uyudu inanır mısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?