2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar bebeğiniz eliyle bir şeyleri tutmaya başladı mı? Yani oyuncağını falan? Kızım çarşamba tam 3. ayında olacak mesela kumaş kitap tutuyor oynarken ama oyuncak çıngırak mesela eline veriyorum onu sıkı tutamıyor, ne zaman başlar

Kızlar selam, umarım tüm anneler ve bebişler iyidir.
Benim oğlan daha 3 aylık olmadı ama bu gaz hiç azalmıyor bizde ya. Tam gaz devam cidden bir gün uyanıcaz ve rahatlıycak mıyız? Hiç inandırıcı gelmiyor sanki artık hep böyle yaşayacak gibi hissediyorum

Aramızda bir hafta var canım. Bizimki de tutmuyor daha hatta o kitaplarla falan da pek işi yok. Okumaya gönlü yok diyoruz zorla çıngırak veriyorum bazen ancak o işte

Kızlar bir de bir şey sorucam hamilelikte 13 kilo aldım doğum sonrası hepsini verdim şuan hamile kaldığım kilo 68im ama bırakın hamilelik öncesi pantolonları giymeyi üzerine tam olan ceketlerim bile olmuyor kasıyor, pantolonlar zaten göbeğimden dolayı kapanmıyor ama çok afedersiniz k.çımdan geçmiyor zaten. Hadi onu anladım ama üst bedenime ne oluyor ya, kaşe ceketi giyince sırtımdan sıkıyor sizde durum ne? Kilo verildi ama genişlemişim resmen göbeğimde gitmedi. Bebekle şu ara spor imkansız, ne yapıcaz siz ne yapıyorsunuz

Aramızda bir hafta var canım. Bizimki de tutmuyor daha hatta o kitaplarla falan da pek işi yok. Okumaya gönlü yok diyoruz zorla çıngırak veriyorum bazen ancak o işte
Bende eline tutuşturuyorum çıngırağı beraber sallıyoruz bırakınca açıyor parmaklarını kavramıyor hiç hışırtılı kitap benimkisinde ilgisini çekmiyor pek ya ben oynuyorum resmen üzerindekileri falan gösteriyorum anca o

Kizlarr bebeklerinizle dışarıya arkadslara vs gidiyormusnuz böyle ortamlarda nasıllar bizim uykuda sıkıntı olduğu içn huysuzluk yaptığı için pek gitmiyorum
Acaba gitmediğim icnmi alışmadı yoksa zaten huyumu böyle bilemedim

Benimki tutmaya başladı. Onu da şöyle geliştirdik: eline mendilini tutturuyorum yukarı doğru çekiyorum. Hem kasları gelişiyor hem kavraması. 4 5 günde hemen fark etti.

Biz 3 buçuk olduk nerdeyse bitmiyor. Gece sürekli ayakları 90 derece havada. Yapamıyor da. Sürekli ıh mıh..
Ben çok güzel veriyordum kilo sonra süt az diye öyle yedim öyle yedim ki hamileliğim 7. Ayı ile aynı kilodayım. Arkadaşım emziren anne diyeti ile 5 kilo vermiş 3 günde Ben yapamam valla. Ek gıdaya geçince belki..

Uyanır uyanmaz karnını doyurup gidiyorum bir saatlik falan. Daha tahammül edilebilir oluyor

Bizim de öyle ama mesela 3 gün öncesinde bunu da yapmıyordu bir gün uyanıcaz ve tutmaya başlayacaklar bence
Bu arada bedenin genişlemesi durumu bende de var. Hamile kalmadan önce aldığım bir tık büyük gelen bir kotum vardı geçen giydim baya oturdu vücuduma. Tam olan şeyler popodan geçmiyor üst bedene cesaret edip denemedim bile çünkü göğüsler çok büyüdü farkındayım Nisan sonu haftada bir gün doğum sonrası egzersize başlıycam ben belki öncesinde de online başlarım bilmiyorum ama hiçbir şeye de vakit yok yani dün yemeği zor yaptım.

Bizim arkadaşlarla ev oturması huyumuz pek yok genelde dışarda yemek yiyoruz açıkçası. Geçen hafta bir çıktık o kadar usluydu ki gözlerime inanamadım acaba çocuk insan mı istiyordu diye düşündük yolla birlikte yaklaşık 4 saat falan dışardaydık. Yolda uyudu yemek yerken de babasının kucağında insanları izledi tabi eve gelince kaldığı yerden canımıza okudu ama bize çok iyi geldi normal insanlar gibi dışarda yemek yemek

Biz de nerdeyse 3 aylık olacağız ama yok hiç çıngırak falan tutmuyor arada bir kaç saniye tutuyor atıyor hemen. Kumaş kitabı birazcık tutar gibi oluyor ama neden hala çıngırak sallayamıyor bende anlamadım sorun bizde mi diye düşünüyorum bende bi kaç gündür

İki eliyle mi mendil tutuyor anlayamadım biraz anlatabilir misin ben de deneyeyim

Sorma sorma ben giremiyorum diyete emiyor fena acıkıyorum birde sana diyordum aman doğsunlar veririz kiloları hiç öyle olmuyormuş
İşte yiyeceğz ama abur cubur değil faydalı vitaminli şeyler

O bşr ara girdi çok zordu biz bu haldeysek onu düşünemiyorum . Boyun omuz ağrısı bitiriyor beni zormuş zor
Ah ah zor vlla analık:)

Yorgunluk hepimizde var canm sabah enerji iyide akşama doğru pertim sen nasılsın
Vlla ben bazen sabah bile halsiizm canm gece pek uyumaynca

Cnm benimki de sıkı sıkı tutmuyo daha 3 aylk
Ben gidiom vlla canm
Ayaklarmda uyutuyorum
Seste uyuyor benim ki

5 günde 3 kilo iyiymiş, diyetisyenle mi ilerledi

Gerçekten vakit yok bebek hep kucağımda gündüz uykuları çok kısa akşam o uyuduğu zamanda ben dinleneyim biraz çay İçeyim ve yapamadığım ev işlerini yapayım diyorum gün bitiyor zaten

Belki bundan sonra başlarlar artık diye düşünüyorum 3. Ayın içinde olunca

Gerçekten vakit yok bebek hep kucağımda gündüz uykuları çok kısa akşam o uyuduğu zamanda ben dinleneyim biraz çay İçeyim ve yapamadığım ev işlerini yapayım diyorum gün bitiyor zaten
Bu mesajı oğlum kucağımda uyurken okudum o kadar iyi anlıyorum ki bir önceki uykusunda mutfak dolabını temizliyordum o da yarım kaldı akşama artık devamı diyorum

İki eliyle mi mendil tutuyor anlayamadım biraz anlatabilir misin ben de deneyeyim
Sırt üstü yatırıyorum. Mendilin bir ucunu tek eline tutturup yukarı doğru çekiyorum. İlk başlarda hemen bırakıyordu. Artık kuvvetlendi bayağı.

5 günde 3 kilo iyiymiş, diyetisyenle mi ilerledi
Evet diyetisyen ile yapmış ama çok sıkı bir diyet. Ben o kadar şey yiyorum yine sütüm yetersiz bir de o kadar az yesem nolur tahmin dahi edemiyorum. Onun süt sorunu yoktu hatta çokça stok sütü de varmış ondan yapmış

Kızlar günler geçtikçe daha çok zor oluyor durduk yere ağlama krizleri sürekli kucakta ev turu uyuyamama uyuyamadığı için bir daha kriz ben böyle ağlama görmedim bugün arkadaşlarla toplandık ben bi bardak çay içemedim ev de yalnız yaşamaya alıştı kalabalıkta daha çok eziyet ediyor

Bu tutma meselesini en iyi piyanolu oyun halısında geliştirdi orda baykuşlar var baya tutup çekiyor ama daha büyük daha kaba şeyleri kavramıyor henüz çıngıraktır toptur. Ama çok güzel saç kolye atlet çekmeye başladı saçımı yoluyor hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…