2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Aha ben… hamile kaldığım kilo ile aynıyım ama hiçbir kıyafet olmuyor. Olanlarda eskisi gibi güzel durmuyor . Tayt sweat giymekten sıkıldım. Elbiseler hamile halimden daha kötü duruyor bu göbek nasıl gidecek yaaa çok kafaya takıyorum benim aşırı kaldı sezeryan göbeği birde sarktı ikiye katlandı aşağı doğru. Hayatımda görmediğim şeyler var vücüdumda

Canım benim de geçen hafta böyleydi ben dua ile yaptırdım yanına da minik kuran koydum yatağına .birde ses ile uyuttum hep. Müzik açtım o uyurken hep çaldı. Beyaz gürültüm açtım. Ortamı pek sessiz tutmamaya çalıştım. vala hangisi fayda etti yoksa gelip geçici bir durummuydu da geldi geçti bilmiyorum ..

Evet evet o çığlık varya. Sesini mi keşfetti çığlık atmayı öğrendi Allahım herşeye çığlık. Birde erkek ama çok tiz sesi

Bende aynı…. Ve selülit çıktı popoda ve asla yoktu gebelikte oluyormuş baya can sıktı açıkçası ve ben korse de taktım hastaneden gelir gelmez göbeğime fayda etmedi ya. Ne giysem orada bi göbek var ve işin kötüsü yemek yemişim şişmiş gibi görünmüyor 3/4 aylık hamile gibi

Kızlar biz verem aşısı hala olmadık ya ve kızım 3. aya girdi sağlık ocağı ile görüştüm haber vereceğiz dedi. Geç kalmadık mı ya? Sorun olur mu sizce?

Bu bizde de oluyor bazen dün mesela biberon içerken kucağımda sessizdi göz göze bakıyorduk hatta sonra ben burnumu çektim bir anda irkildi. Bazen gözü açık öyle dalıyor o anda böyle ani bir şey olunca irkiliyor zıplıyor her zaman ağlamasa da bizde de böyle oluyor mesela

Ben çok dengeli bir kilo alımı geçirmeme rağmen ve şu an gebe kalmadan öncekinden De zayıf olmama rağmen o göbek bende De var olmayan yoktur onu heralde pilatesle falan halletcez ama erken sanki kaynamış mıdır dikişler artık hala sızlıyor benim, birde karnım karardı ya gebeyken bişey yoktu doğumdan sonra kara kara bölgesel

Benim o çıkan çizgi oluyor ya o gitmedi o var, göbek içinde dediğin gibi spor yapmak lazım aletli pilates istiyorum ama kızı birine bırakmak mesele çünkü annem kv kimsede durmuyor evde hep ikimiziz çok alıştı bana bir kaç saat annemleri görse de alışması hala benin kucağımda sakinleşiyor. Diğer türlü çığlık atarak ağlıyor, onun öyle anlayacağını bile bile bırakmakta içimden gelmiyor alışsın diye aramızdaki bağı zedelemek istemiyorum. Saçma bir düşünce mi bilmiyorum.

Evet bende korse taktım sözde zerre işe yaramadı . Benim 8 aylık gibi göbek böyle sarkık gibi ay düz karnımı özledim ve bu saatten sonra düz bir karnım olmayacak belli

Kızlar biz verem aşısı hala olmadık ya ve kızım 3. aya girdi sağlık ocağı ile görüştüm haber vereceğiz dedi. Geç kalmadık mı ya? Sorun olur mu sizce?
Sen tekrar ara sağlık ocağını atlamış olabilirler ay farkederek mi bilmiyorum ama olması en iyisi .

Benimde dikişim yeni yeni acımaya başladı anlamadım gitti ve hala kırmızı. Ve karnımda minnak minnak tüyler çıkmış. Birde aşırı beyaz temliyim nasıl kötü duruyor o tüyler. Alınmaz da … Benim vücüd hamileliği şimdi yaşıyor galiba hamileyken olmadı bunlar geriden geliyor bende etkiler

Kızlar selam,

İkinci ay DaBT-İPA-Hib (Beşli karma aşı), BCG (verem aşısı) ve KPA (pnömokok aşısı) yaptıranlar da ilk 2-3 gün nasıl geçti ateş ve huysuzlanma çok oldu mu?

Bence farketmiyorduk ya. Bizim çok yakın arkadaşlarımız var 1 yaşında bebekleri. Hep çocuk ne usluydu bizimki huysuz falan diyordum. Haftasonu yemeğe çıktık ama yemekler geç geldi falan bunların çocuk o kadar huysuzlandı ki anlatamam. Eşimin teorisi şu: insan çocuğunu tanıyor. Onlar da huysuzlanacağını düşündükleri anda kalkıyor. Sonra düşündüm haklı galiba. Ben çoğu zaman kahvemi bitirmeden kalkıyordum onlarla çıktığımızda ya da yemeğimi hızlı hızlı yiyordum. Normal otururken 5 dakika içinde hadi kalkalım deyip hazırlanmaya başlıyorlardı çünkü asdgdfhfd.

Kızlar galiba ben hasta oldum Ankara'ya geldik burda hava buz gibi ne kadar kalın giyinsemde ki dışarı bile çıkmıyorum bı şekilde usuttum galiba gece vücut ağrısı baş ağrısı falan vardı bide afedersiniz idrarımı yaptıktan sonra hafif kan geldi idrar yolu enfeksiyonu mu anlamadım eşim annesinde bende kendi annemdeyim cuma anca hastaneye gidebilirim
Ya neler yapabilirim enfeksiyon için hastalığı bı şekilde idare ederimde sütten falan enfeksiyon çocuğa geçmez demi korkuyorum açıkcasi

Merhaba . Bebekleriniz yüz üstü yatırıldığında başını dik tutabiliyor mu ? Araştırdığımda 3 aylık iken 45 derece dik tutar yazıyor . Benim kızım tutamıyor henüz . Şuan 82 günlük . Bunun için çocuk dr gitmeli miyim ? Bir de üç aylık ken göz muayenesi öneriliyor . Göz muayenelerini yaptırdınız mi ?

Benim oğlum tutuyor. Göz muayenesine de gittik. Jet hızında bir muayene oldu. 15 sn falan sürdü. Gözüne ışık tuttu. Oğlum irkildi. Tamam 1 yaşında gelin dedi ama diğer arkadaşların muayenesi daha kapsamlı ve uzun sürmüş

3 aylık bebek kanguruya konur mu ? Kanguru kullanmaya başladınız mi ? Ben sling hiç kullanmadım . Kanguru için erken mi acaba
Yavaş yavaş kucağımda oturtmaya başladım. Evin içinde de az az kanguruya koyuyorum bazen. Alışsın diye.

Doğru ortami hazırladiginiza emin misiniz. Benim bebeğim de başta kafasi o kadar eğikti ki sonra yastığın en ucuna ellerinin ucu gelicek şekilde yatırdığımda en azından daha iyi duruyor. Geçen hafta bebeğim başını dik tutamıyor diye doktora gittim o da tutuyor daha ne kadar tutsun tabiki sağa sola sallanması olur hiç dert etmeyin dedi. Biz 2 aylıkken yaptirdik göz muayenesini ama genel muayene 6. Ayda yapılır dedi göz doktoru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…