2024 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Dönme çalışmaları yapılabilir ama öğrense de bu aylarda kalıcı değil doktor arkadaşım döndürürken koluna çok dikkat et altında kalır kurtaramaz şu an kendisi dedi Allah korusun riskli dedi o yüzden bıraktım ben

Ailem bana 20 km kayınvalidem 1 km kuzenimlerim halalarım hemen hemen 500-600 metre ama bende kendimi çok yalnız hissediyorum ben herkesin herşeyine yetiştim diyorum lohusalıkta en yakın arkadaşım dediğim kişiler kapımı bile çalmadı ilk bir hafta bebek hastalık kapat falan diye kimseyi kabul etmedim diye eşimin ailesi zaten malum lohusalığımı burnumdan getirdiler ailem afta da bir gelir gider ama yine de hergün birisi gelse o kadar iyi oluyorum ama yalnız kalınca ağlıyorum sürekli kimse de gelmiyor işin tuhaf yanı bir de ben sürekli gezen bir insandım şu an tamamen eve kapandım akşam eşim işten gelince insan markete gidip gezer mi kafa dağıtmak için aktüel ürünlerine bakmaya gidiyorum bu süreç geçecek biliyorum ama biraz zor zaman alacak ama geçecek sabır edelim

İntagramda takip ettiğim bi doktor var diyor ki
Biz 4. Aydan sonra bebeğe bakarak ek gıdaya geçiş öneriyoruz kafadan 6. Ay demek olmaz 4. Aydan sonra bebekle birlikte yemek yeyin eğer bebek kaşığa atılıyorsa ağzını şapırdatıp sizinle birlikte kaşığa ağız açıyorsa bebek ek gıdaya hazır demektir başlayabilirsiniz diyor
Bana mantıklı geldi açıkçası bebeklerimiz oturamıyor ama ben büyük yemek masasında yiyorum hem kahvaltı hem akşam yemeğini onu da altına battaniye sererek beni görebileceği şekilde yatırıyorum masaya baya izliyor ağzını şapırdatmaya başladı bakalım 3 ay 20 günlük şu an model olarak ek gıdaya hazırlama çalışıyorum
Hiç birimiz kötü anne değiliz hele sen hiç değildinsen çok güçlüsün yanında kimse olmadan bugüne getirmişsin bebeğini
Kimse olmadan dışarı çıkıp nefes almadan bebek bakmak çok çok zor sende insansın yoruldun demekki
Yaşadığın şey kötü anne olduğuna değil biraz nefes almaya ihtiyacın olduğuna işaret eşin geldiğinde yarım saatte olsa çıkıp yürü bence
Ekmek alamaya bile gitsen yürümek iyi gelecektir
Ben öyle yapıyorum şahsen özellikle yürüyerek uzaktaki fırına gidiyorum

Teşekkür ederim desteğin için evet yarın bir çıkıp hava alıcam resetlenmem gerekiyor artık

Kendini suçlama canım. Evladını çok zor elde etmişsin ama bu demek değil ki sabır taşısın hepimiz insanız ve tahammül sınırlarımız var.
Yalnızlık desteksizlik bu süreçte aşırı zormuş. 1 hafta ablam kaldı sonrasında tamamen yalnızdım. Eşim de sağolsun ilk başlar da çocuktan kaçtı resmen. 5-10 dk ilgilenip eline telefon alıp köşesine çekildi hep. Yarım yamalak ev işlerine yardım etti güya.

Şükür şuan daha duyarlı daha ilgili ama ilk günler çok ahımı aldı. Yorgunum diye yatakta kaç kez ağladım yorgunlktan uykuya dalamadım kendi şahit.
şuan daha farkında ama hala bırakıp da bi yere gidemiyorum. Kendisi de cesaret edemez. Azıcık ağlasa koşarak bana geliyor. Öyle çıkayım bi yarım saat yürüyeyim vs asla yok. Ama haftasonları mutlaka bi bahane ile çıkıyoruz.
Bugün hava güzeldi dimi güneşli duruyordu dedim. Evet güzeldi dedi. Sonra acıdı bana hiç dışarı çakmıyorsun dimi dedi. Bende yok nasıl çıkayım dedim. (Evimizin etrafı hep dik yokuş) bana hava her gün 24 derece dedim.
Resmen hapishane gibi oldu ev sana dedi üzülerek.
Yarın cıkarıcam ben sizi dedi.
O da farkında ne kadar bunalıp zorlandığımın.
Keşle yakınım da birileri olsaydı.
Kv evi 5 dk yürüyerek ama çok yaşlılar. Zaten gelmelerindense gelmedikleri daha makbul bana. Çocuğu düşürecek diye diken üzerinde duruyorum.
O nedenle zordur arkadaşım çocuk büyütmek. Herkesin yükü kendine ağır.
Hiç sıkma canını.
Elinden gelenin en iyisini zaten yapıyorsundur.

kızlar benim sukur sagimda sutum cikmaya basladi. bu sutu bebise nqsil vericem hic biberon kullanmadık emzik almıyor bugun bi biberonu vermeeyi deneyim dedim isiriyo sadeece
Finger feeding yöntemi var parmakla besleme meme reddi yapmıyor. Videolarını bulabilirsin. Parmağını verip emerken kenardan şırıngayla süt akışı sağlayabilirsin. Bu yöntem şu an büyüdükleri için zor oluyor. Ben parmakla birlikte beslenme sondası kullanıyorum parmağı emdikçe minik borudan süt geliyor. What is Finger Feeding? Buradan ayrıntılarını okuyabilirsin

kızlar benim sukur sagimda sutum cikmaya basladi. bu sutu bebise nqsil vericem hic biberon kullanmadık emzik almıyor bugun bi biberonu vermeeyi deneyim dedim isiriyo sadeece
Finger feeding yöntemi var parmakla besleme meme reddi yapmıyor. Videolarını bulabilirsin. Parmağını verip emerken kenardan şırıngayla süt akışı sağlayabilirsin. Bu yöntem şu an büyüdükleri için zor oluyor. Ben parmakla birlikte beslenme sondası kullanıyorum parmağı emdikçe minik borudan süt geliyor. What is Finger Feeding?

Balkona çıkmak bile büyük lüks oldu yavrum geçecek de nasıl geçecek. Bir sürü insanla dediğin sebeple mesafe koydum . Ben herkesin herşeyine koştum doğum olduğu gün mesaj atmış biri gelip rahatsız etmek istemedik bizlik bir şey olursa telefonun ucundayız. Bunu diyende benden beş ay önce doğum yapan hamile halimle beş saat hastanede beklediğim kız yani.

Aynı aynı bi gülüşü bir ömür ama sosyal hayat 0 insanlar işine geldiği gibiymiş

Kızlar

Bu ekran olayını nasıl aşiyorsunuz ben aşamadim da kaynanalarla yan daire otuuryoruz görümceler arayınca kamerayı üç aylık oğlana gösterip bak oglum hala hala diyor sanki anliyor çocuğum ya gösterme çocuğa ekranı onlar aşiliyor mesela ben göstermiyorum eşim uzakta o bile kisa tutuyor görüşmeyi kapatiyor hemen ya

Aslında görüntülü görüşmenin dozunda olduğu sürece sıkıntı olmadığını söylüyordu geçen bir doktor. Çünkü tv ekrani yada çizgi filmlerde çocuğa cevap verebileceği karşılık verebileceği bir alan açılmıyor ama görüntülü görüşmede aslında karşılıklı bir sohbet var bebek sesler çıkarıyor karşı taraf yine cümleler kuruyor, gülüyor kahkaha atıyor bebek bunlari duyup seviniyor gülüyor heyecanlanıyor. Aman aman her gün olmadığı ve dakikalar sürmediği sürece sıkıntı yokmuş. Ama tabi annesi sizsiniz nasıl isterseniz öyle ilerleyin konuşun aile bireyleriyle

kizlar oglumun kulaginin arkasi konak gibi egzama gibi oldu nemlendiriyorum surekli ama bir kismi gecti bir kismi hala var yasayan varmi neyapmaliyim?

Ay teşekkür ederim mantıklı çnki bide ben mecburum eşim uzakta görüntülü görüşme olmazsa olmaz giib oldu bizde

kizlar oglumun kulaginin arkasi konak gibi egzama gibi oldu nemlendiriyorum surekli ama bir kismi gecti bir kismi hala var yasayan varmi neyapmaliyim?
Günlük siliyor musun canım? Bizde de oluyor ben çareyi sabah akşam silmekte buldum. Nemlendirici sürdüğümde hava almadığı için yapış yapış oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…